shop.musicserver.cz
Nové desky pro 40. týden

Nové desky pro 40. týden

Vydáno: 28.09.2014 23:28 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Novinková lavina už se opět rozjíždí. Příští týden se můžete těšit na nové desky Leonarda Cohena, Colbie Caillat, Lenky Dusilové a Baromantiky, Erasure nebo Alt-J. Představí se debut Švédky Tove Lo, dvojitý nášup Prince, slavný koncert vydává Abba, Genesis netradiční výběr, Pavel Šporcl se vrací s Gipsy Way a po jedenácté si užijeme "Hodinu zpěvu".

Pokud se v pondělí 29. září vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Leonard Cohen - Popular Problems (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk

Leonard Cohen - Popular Problems
21. září oslavil Leonard Cohen kulaté osmdesáté narozeniny a jako dárek sobě a především svým fanouškům servíruje své nové album "Popular Problems". Není tedy divu, že stejně jako na předchůdci, i tentokrát s ním spolupracoval Patrick Leonard, který je z velké části spoluautorem a také producentem. Společně pro desku připravili a vybrali devět písní, v nichž, jak sám Cohen tvrdí, se ponořil do tajů našich snů a nastavil nový rytmus naději i zoufalství, smutku i radosti. Zatímco ve světě je novinka k sehnání už od minulého týdne, k nám se dostává s mírným zpožděním. Vy si alespoň budete moci již v klidu poslechnout ukázky v internetovém obchodu Amazon.com a zvážit, zda v případě této desky nezvolit radši verzi na klasickém vinylu.


Prince

Prince - Art Official Age
Nebývá zvykem, aby se Prince odmlčel na čtyři roky, jak tomu bylo po vydání desky "20Ten", která vyšla v roce 2010. Jeho umělecký přetlak je známý, a tak není divu, že letos vytrysknul opět mocně. V jeden den vydává de facto hned dvě desky - sólovku "Art Official Age" a společně se svojí doprovodnou kapelou 3rdEyeGirl "PlectrumElectrum". První jmenovanou nahrávku už loni předznamenal singl "Breakfast Can wait", k němuž vzniknul i videoklip. K této písničce Prince posléze přidal ještě dalších dvanáct kousků, které napsal společně s Joshuou Weltonem aka Joshworld. Společně s producentem alba, kterým je trumpetista Michael B. Nelson, pak nahrávku nasměrovali na pomezí soulu, R&B a funky. Prince se s ní navíc po osmnácti letech vrací k firmě Warner Music, se kterou se ve zlém rozešel po albu "Chaos And Disorder".

3rdEyeGirl - PlectrumElectrum
Na druhé zmiňované album se už čeká poměrně dlouho. Skupinu 3rdEyeGirl tvoří kanadská kytaristka Donna Grantis, dánská baskytaristka Ida Nielsen a americká bubenice Hannah "Ford" Welton. Prince tohle trio sestavil dohromady sám na sklonku roku 2012 a netrvalo dlouho a doprovázelo ho Live Out Loud Tour, jakožto alternativa k jeho dosavadní kapele The NPG. Vzápětí následoval první singl "Screwdriver", ovšem ten se nakonec na "PlectrumElectrum" neobjeví. Další singly v pořadí - "Fixurlifeup" a "Pretzelbodylogic" - už tam ale hledat můžete. K nim pak Prince společně s 3rdEyeGirl nahráli ještě dalších deset písniček, u nichž se očekává, že budou více laděné do rocku. To ostatně naznačují i videa na YouTube.com kanálu formace.


Colbie Caillat - Gypsy Heart (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / folk pop

Colbie Caillat - Gypsy Heart
Pokud nebudeme počítat vánoční album "Christmas In The Sand" čekají fanoušci Colbie Caillat na její nové album tři roky. Nyní je toto čekání u konce. Americká zpěvačka pro své příznivce přichystala svoji čtvrtou řadovku "Gypsy Heart", na které spolupracovala s řadou slavných producentů a autorů. Stejně jako na předchozích deskách to byli například Toby Gad, Jason Reeves, nebo Ryan Tedder, ovšem tentokrát přibyl ještě Babyface, který celé album produkoval a zčásti jej i napsal. Celkem pak na album zařadili třináct písniček, které uvedl singl "Try", k němuž vznikl videoklip bez make-upu. Ukázky ostatních písniček můžete slyšet na Supraphonline.cz.


Wohnout - Laskonky a kremrole (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / rock

Wohnout - Laskonky a kremrole
Plejádu desek, která se na vás začnou zpoza výloh usmívat, doplňují také našinci Wohnout s osmou studiovkou "Laskonky a kremrole". A nač se můžete těšit? "Chtěli jsme udělat písničky stručný a srozumitelný, žádný intelektuální výlevy mezi řádky, či instrumentální orgie. Z velkýho výběru kompletních skladeb jsme nakonec zvolili ty, který dohromady zní jako celek, to nám udělalo radost," prozradil pro idnes.cz frontman Honza Homola. Nahrávání se zúčastnilo několik hostů v čele s houslistou Vojtou Lavičkou, kontrabasistou Frederikem Janáčkem, zpěvákem Xavierem Baumaxou a v neposlední řadě také s Markem Ebenem. V souvlislosti s vydáním vyráží kapela i na vydatné turné. Příslušné koncerty najdete na webu kapely. Prozatím si ale poslechněte ukázku alba.


Enchant - The Great Divide (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: progresivní rock

Enchant - The Great Divide
Fanoušky prog rockové hudby potěší tento týden formace Encant, která se hlásí o slovo s dlouho očekávanou novinkou "The Great Divide". Jedná se totiž o jejich první album po desetileté pauze. V pořadí osmá studiovka přináší zcela nový materiál, o kterém kytarista kapely Douglas A. Ott prozradil následující: "Tak je to konečně tady! Bývaly doby, kdy jsem si vůbec nebyl jistý budoucností kapely. Teď se ale už vůbec nemusíte bát. Deska je tady a nemůžeme se dočkat, až si ji poslechnete a my si přečteme vaše názory. Těšte se na devět písní včetně jedné instrumentální. Víme, že jste si museli pořádnou chvíli počkat, ale jsme si jistí, že to stálo za to!" Ukázky desky najdete tady.


Lenka Dusilová - V hodině smrti (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk / folkpop / indie pop

Lenka Dusilová a Baromantika - V hodině smrti
Za loňské album "Live At Café v lese" si Lenka Dusilová odnesla Anděla, a tak není divu, že oznámení nahrávání nového alba vzbudilo patřičné očekávání. Novinka dostala název "V hodině smrti" a vznikala pochopitelně společně s kapelou Baromantika, takže se na ní podíleli i Patrick Karpentski, Viliam Béreš a Beata Hlavenková. Nahrávalo se z větší části v nouzovském studiu SONO Records pod dohledem Milana Cimfeho a do studia zavítalo i několik hostů, mezi nimiž nechybí David Koller, Dan Bárta, Justin Lavash, Oskar Török nebo Marek Minárik či Miloš Dvořáček. Co se textů týče, mohou se posluchači těšit na zhudebněné básně i autorské věci Lenky Dusilové, přičemž na albu nebude znít pouze čeština, ale také slovenština, angličtina a polština. Prvním singlem se stala skladba "Takafei", kterou uslyšíte na webu Lenky Dusilové.


Cannibal Corpse - A Skeletal Domain (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: death metal

Cannibal Corpse - A Skeletal Domain
S třináctou studiovkou "A Skeletal Domain" jdou na trh Cannibal Corpse, americká death metalová formace. Muzikanti na ní spolupracovali ve studiích Audiohammer Studios s Markem Lewisem. Baskytarista Alex Webster k desce řekl: "Myslím, že to bude docela temné album, což vás u death metalu asi nepřekvapí. U této desky jsme si ale dali obzvlášť záležet - především co se také týče textů." Ze dvanácti novinkových písní si můžete na stránkách http://www.metalblade.com/us/releases/cannibal-corpse-a-skeletal-domain/ poslechnout kousek "Sadistic Embodiment" a na YouTube.com se podívat klip k další skladbě "Kill or Become"


Erasure - The Violet Flame (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: electro pop / synth pop

Erasure - The Violet Flame
Ani to moc dlouho netrvalo a necelý rok po vánočním albu "Snow Globe" se Erasure vrací s novým materiálem. Jejich šestnácté album dostalo název "The Violet Flame" a všech deset jeho písniček mají na svědomí sami Andy Bell a Vince Clarke. Nahrávaly se v New Yorku za asistence britského producenta Richarda Philipse, který si říká Richard X. Pokud by někomu připadalo deset písniček málo, pak může vyhledat deluxe edici s bonusovým CD, na kterém nalezne záznam londýnského koncertu z roku 2011. Pokud i to by bylo málo, můžete zvolit tří diskový boxset, který doplní deluxe edici o další CD remixů všech deseti nových písniček a kupón ke stažení ve 24-bitovém flacu. Pro milovníky analogu navíc Erasure přichystali i vydání na vinylu. Abyste nekupovali zajíce v pytli, můžete si na Amazon.com poslechnout ukázky deluxe edice.


Flying Colors - Second Nature (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hard rock / prog rock

Leonard Cohen - Popular Problems
Americká superskupina Flying Colors, za kterou stojí Mike Portnoy, Dave LaRue, Casey McPherson, Neal Morse a Steve Morse vydává po dvou letech druhé řadové album "Second Nature". Z devíti nových písní, které deska obsahuje, můžete z rádií znát také singl "Mask Machine", ze které přímo čiší fungující chemie mezi všemi muzikanty. "První album bylo trochu jako rande na slepo. Tentokrát nám ale pořádně vypomohla ta správná chemie - nejen díky dříve vydanému debutu, ale především skrz turné, které za sebou máme. Hudební směr jsme nikdy moc neprobírali - dělali jsme jen to, co máme rádi," prozradil bubeník Mike Portnoy. Hvězdné osazenstvo kapely pro vás připravilo i trailer, které najdete tady.


Alt-J - This Is All Yours (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie pop / electronica

Alt-J - This Is All Yours
Britská skupina Alt-J si za svůj předloňský debut "An Awesome Wave" vysloužila cenu Mercury Prize, tři nominace na Brit Awards a jistě by ráda podobně na tento úspěch navázala i s druhou deskou. Během jejího nahrávání ovšem kapelu opustil baskytarista Gwil Sainsbury, a tak novinku s názvem "This Is All Yours" už budou prezentovat pouze jako trio. Sainsbury se nicméně na vzniku nahrávky přeci jen podílel, protože většina materiálu vznikla v době turné k předchůdci. Mezi třinácti původními písničkami najdete i sampl z "4x4" od Miley Cyrus, pro níž bubeník Thom Green tuto píseň remixoval. Jak si poslechnout celé album, jsme vám prozradili již před časem a pokud nepoužíváte Spotify, můžete zabrousit alespoň na YouTube.com kanál kapely, kam už umístili z novinky několik videí.


Tip týdne

Tove Lo - Queen Of The Clouds (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / electropop

Tove Lo - Queen Of The Clouds
Už jsme si zvykli, že ze severu k nám přichází poměrně dost nadaných zpěvaček. Ta další se jmenuje Tove Ebba Elsa Nilsson, reprezentuje Švédsko a říká si trochu jednodušeji Tove Lo. Donedávna se ještě věnovala psaní písní pro jiné interprety, mezi nimiž bylo mimo jiné i duo Icona Pop, Cher Lloyd, nebo Girls Aloud. Před dvěma roky ovšem odstartovala svoji sólovou kariéru, v níž zásadní zlom přišel až s loňským singlem "Habits (Stay High)". K němu letos na jaře přidala EP "Truth Serum" a nyní se dostává i na debutové album "Queen Of The Clouds", které bude čítat sedmnáct položek, přičemž čtrnáct písniček je rozdělených do tří částí - "The Sex", "The Love" a "The Pain" - přesně podle svého tématu. Pokud se chcete seznámit s touto zpěvačkou a její tvorbou je prostřednictvím zpěvaččině VEVA. Aktuálním tématem je další singl "Not On Drugs".


Abba - Live At Wembley Arena (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

Abba - Live At Wembley Arena
Za více než deset let své kariéry ABBA vydala celkem osm řadových alb, které doprovodila i stovkami koncertů po celém světě. Jedna z nejúspěšnějších šňůr odstartovala na podzim roku 1979, tedy krátce po vydání komerčně úspěšné desky "Voulez-Vous". Turné trvalo až do března následujícího roku, kapelu zavedlo krom Evropy i do Jižní Ameriky a Asie a bylo zároveň posledním, které společně absolvovala. V Londýně vystoupila hned šest večerů za sebou a právě finální koncert byl celý zaznamenán a již brzy vyjde pod názvem "Live At Wembley Arena". Mezi pětadvaceti skladbami, z nichž většinu tvoří ty největší hity kapely jako "Voulez-Vous", "SOS", "Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)", "Take A Chance On Me", "Dancing Queen" nebo "Waterloo", najdete i exkluzivní bonus. Je jím živá interpretace písničky "I’m Still Alive", kterou na koncertě zazpívala Agnetha Fältskog sama a která doposud nevyšla na žádném hudebním nosiči. Album vyjde na dvou diskovém kompletu a nádherném troj vinylu. O produkci obou nosičů se postaral Ludvig Andersson, syn zakládajícího člena Bennyho Anderssona. První ochutnávky nabízí Supraphonline.cz.


Dave Koz & Friends - The 25th Of December (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: smooth jazz / vánoční hudba

Dave Koz & Friends - The 25th Of December
Myslíte si, že Vánoce jsou daleko? Asi nejste sami, ovšem americký jazzový saxofonista Dave Kozz si to rozhodně nemyslí a jako jeden z prvních vydává své další vánoční album "The 25th Of December". Navíc si to nemyslí zdaleka sám, a tak si k nahrávání přizval řadu svých velmi slavných přátel. Jeho pozvání k nahrávání přijali India.Arie, Eric Benét, Jonathan Butler, Gloria Estefan, Fantasia, Kenny G, Heather Headley, Richard Marx, Johnny Mathis, Trombone Shorty, BeBe Winans a Stevie Wonder. Společně pak pod vedením producenta Rickyho Minora natočili jedenáct vánočních písniček a k nim navíc ještě přidali ještě hromadnou coververzi "All You Need Is Love" od The Beatles. Pod pokličku nahrávání můžete nahlédnout díky upoutávce na YouTube.com.


Genesis - R-Kive (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: art rock / pop

Genesis - R-Kive
V letošním roce přichystala britská BBC obsáhlý dokument o kapele Genesis s názvem "Together And Apart", který se bude vysílat začátkem října. U této příležitosti členové kapely přichystali poměrně neobvyklý výběr toho nejlepšího s názvem "R-Kive". Kolekce nabídne na třech discích celkem sedmatřicet songů, které mapují nejen největší úspěchy skupiny, ale i jejích členů - Tony Bankse, Phila Collinse, Petera Gabriela, Steva Hacketta, Mika Rutherforda a jeho kapely Mike & The Mechanics. Na chronologicky poskládaném kompletu jsou Genesis zastoupeni dvaadvaceti skladbami, zatímco každý ze členů měl možnost na desku demokraticky zařadit tří své sólové písně. Díky tomu jsou vedle takových hitů jako "Invisible Touch", "Turn It On Again", "Land Of Confusion" nebo "I Can‘t Dance" naskládané "The Living Years" a "Over My Shoulder" mechaniků, zatímco kariéru Phila Collinse zastupují například "The Air Tonight", či "Easy Lover" a tu Petera Gabriela jeho klasika "Solsbury Hill" a "Biko". Dostalo se i na méně známé songy - flamengem inspirovaná skladba "Nomads" Steva Hacketta, Gabrielův "Signal To Noise", na kterém si zahostoval pakistánský zpěvák Nusrat Fateh Ali Khan, nebo "Siren" Tonyho Bankse, kterou nahrál před dvěma roky v Praze. Kompletní seznam skladeb včetně ukázek je k dispozici v eshopu Amazon.co.uk.


Jamie T - Carry On The Grudge (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie rock

Jamie T - Carry On The Grudge
Londýnský písničkář Jamie T se už před dvěma lety pustil do příprav nové desky, která měla být ještě na dlouhou dobu pro fanoušky indie rockové scény velkou neznámou. Skladatel a hudebník totiž počkal s oficiálním oznámením titulu nahrávky do července letošnío roku, a vy jste se tak mohli začít těšit na "Carry On The Grudge". Deska obsahuje dvanáct kousků a jednu z nich "Don't You Find" si můžete poslechnout na YouTube.com.


Luboš Pospíšil - Soukromá Elegie (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk

Luboš Pospíšil - Soukromá elegie
Tři roky si museli fanoušci Luboše Pospíšila a jeho kapely 5P počkat na nový studiový materiál, který dostal do kolébky název "Soukromá elegie". Pokud patříte k častým návštěvníkům koncertů formace, jistě jste některé z nových písní moli slyšet i naživo a možná jste si mezi nimi našli už i své oblíbence. Většinu z novinkových kousků si napsal sám autor, který ovšem poskytl prostor k realizace také svým kolegům: Dvě skladby dodal klávesista a kapelník Ondřej Fencl a také spolupráce s Michalem Hrůzou. Dvanáctku písní obohatil i kytarista Mirka Linharta, ale nutno dodat, že každý člen formace 5P do ní přinesl svůj nezaměnitelný vklad.


Lucie Vondráčková - Duety (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

Lucie Vondráčková - Duety
Lucie Vondráčková vydala své poslední album "Oheň" teprve loni a tak není divu, že letos nic nového nechystá. Ačkoli ani to není tak pravda. Vedle turné s Michalem Davidem, totiž přichystala kompilaci "Duety". Její náplň je zcela zřejmá už z názvu, a tak zbývá jen prozradit, že bude mít hned dva disky, na kterých najdete písničky od pořadu "Marmeláda" až po současnost. Díky tomu na desce uslyšíte například Martina Dejdara, Petra Bendeho, Michala Davida, Hanu Zagorovou, Jiřího Korna, Petra Koláře, Lucii Bílou, Jana Toužímského, Michaela Kocába, Bohouše Josefa, Daniela Landu, Dalibora Jandu, Street69, Prowizorium nebo Zbyňka Drdu. Ke starším duetů ovšem přidala i několik novinek. Jednou z nich je například ten s Karlem Gottem "Čas vánoční" a dalším je "Ostrov v proudu dní", v němž přezpívala s countryovým zpěvákem Petrem Kocmanem jeden z nejslavnějších duetů "Islands In The Stream" Kennyho Rodgerse a Dolly Parton.


Oasis - (What's The Story) Morning Glory? (20th Anniversary) (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: brit pop

Oasis - (What's The Story) Morning Glory?
Britští Oasis sice už nefungují, nicméně jejich desky se napevno zapsaly do hudební historie. Ta zřejmě nejslavnější, "(What's the Story) Morning Glory?" příští rok oslaví dvacet let od svého vydání, avšak její reedice se dočkáme již nyní. Přinese kompletně remasterované album, z něhož pochází takové hity jako "Wonderwall", "Roll With It", "Don't Look Back In Anger", "Champagne Supernova" nebo "Some Might Say". K dispozici bude také deluxe edici, kam byly zařazené další dva disky navíc. První z nich obsahuje b-strany singlů, zatímco ten druhý různí raritní nahrávky, včetně demoverzí, koncertních nahrávek z Roskilde, MTV Unplugged nebo Knebworthu. Ve výčtu této reedice pak nechybí ani vydání na vinylu. Titulem pak pochopitelně žijí i oficiální stránky kapely.


Pavel Šporcl - Gipsy Fire (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: lidová hudba / ethno / world music

Pavel Šporcl - Gipsy Fire
Přes dvacet tisíc prodaných desek, dvě velká turné, více než dvě stě koncertů doma i ve světě, a to včetně Francie a Číny, dvakrát vyprodaná Lucerna - to je jen dílčí výčet úspěchů projektu "Gipsy Way", který Pavel Šporcl se svou cikánskou kapelou odstartoval v roce 2008. Letos uspořádal v legendárním studiu Domovina dva koncerty, které daly vzniknout novému albu "Gipsy Fire". Řadou technicky extrémních skladeb z "cikánského" repertoáru se prolínají chytlavé i melancholické melodie z filmů "Velký blondýn s černou botou", "Šumař na střeše" nebo téma, jež Šporcl nahrál pro film "Musíme si pomáhat", a Piazzollova modlitba "Ave Maria". Celkově jich Pavel Šporcl a Gipsy Way Ensemble nahrát dvanáct a vy je všechny v krátkých ukázkách uslyšíte na Supraphonline.cz.


Zdeněk Svěrák & Jaroslav Uhlíř - Jupí (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hudba pro děti

Zdeněk Svěrák & Jaroslav Uhlíř - Jupí
Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř již od roku 1988 připravují pořad "Hodina zpěvu" a z něj pak vznikají nesmírně populární alba pro děti. Tyto tituly vždy dosahují na zlaté, platinové či dokonce multiplatinové ocenění a podobné prodeje se očekávají i v případě zbrusu nového alba z tohoto pořadu "Jupí", které je již jedenácté v pořadí. Obsahuje dvanáct novinek a dva pohádkové bonusy s nejžádanějšími zpěváky současnosti. Skladbu "Když si tě dívko představím" natočil Tomáš Klus pro novou filmovou pohádku Jana Svěráka "Tři bratři" a písnička "Zlatý voči" v podání Vojty Dyka pochází z pohádky "Láska rohatá", přičemž tu na "Jupí" najdete i v instrumentální verzi. Všech patnáct kousků uslyšíte v ukázkách na Supraphonline.cz.


Verona - Meziprostor (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: taneční hudba / dance pop

Verona - Meziprostor
Duo Verona na jaře oslavilo již dvanáct let své kariéry, ale jejich poslední album vyšlo už před třemi roky. Byl tedy čas na něco nového. To předznamenala už čtveřice singlů - "Volnej pád", "Fallin' In Love", "Láskoproud" a aktuální "Nech si zdát". Vedle nich albová novinka s názvem "Meziprostor" nabídne dalších šest písniček, v nichž duo slibuje více živých hudebních nástrojů a muzikantů, nečekané zvukové výlety a tedy i trochu jiný sound. Producent, skladatel a klávesista Peter Fider spolu se zpěvačkou a textařkou Markétou Jakšlovou opět sází na chytlavé melodie a nebojí se zapojit i aktuálně populární retro a funky. První zmíněné singly najdete v podobě videoklipů na VEVU Verony.


Divokej Bill - G2 Acoustic Stage (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk rock

Divokej Bill - G2 Acoustic Stage
Fanoušci sestavy tvořící populární tuzemskou formaci Divokej Bill se mohou těšit na vůbec první záznam svých oblíbenců v čistě akustickém provedení. Živák vychází na CD a DVD. Nosiče jsou napěchované sedmnácti skladbami, které reprezentují celo tvorbu formace. A že si to muzikanti užili, o tom není pochyb: "Největší rozdíl oproti klasickým koncertům je to asi pro Vaška, který musí přejít z elektrické kytary na akustickou a pro Marka, který hraje místo bicích na cajon," prozradili hudebníci k netradičnímu projektu. Tvrdá práce ale přinesla ovoce: "Je to úplně jiná atmosféra než na našem 'elektrickém' koncertě, je to takový komornější, ale přitom pořád jízda.". Jako ochutnávku z akustického setu vám servírujeme song "Stromy".


Dále vychází:

Alternaitve 4 - Obscurants (Mystic Production)
Arcania - Totalitarian Dystopia (Mystic Production)
Audrey Horne - Pure Heavy (Mystic Production)
Daniil Trifonov - Trifonov Live (Universal)
Decapitated - Blood Mantra (Mystic Production)
Electric Wizard - Time To Die (Universal)
Enchant - The Great Divide/Special E (Universal)
Engineers - Always Returing (Mystic Production)
Evergrey - Hymns For The Broken (Mystic Production)
Evergrey - Hymns For The Broken (Box) (Mystic Production)
Evergrey - Hymns For The Broken (Digipack) (Mystic Production)
Finch - Back To Oblivion (Universal)
Gary Moore - Live At Bush Hall 2007 (Mystic Production)
Gormathon - Following The Beast (Limited Edition) (Mystic Production)
Helldorados - Lessons In Legacy (Mystic Production)
Jon Lord - Celebrating Jon Lord (The Composer) (Mystic Production)
Jon Lord - Celebrating Jon Lord (The Rock Legend) (Mystic Production)
Katatonia - Last Fair Day Gone Night (Mystic Production)
Khold - Til Endes (Mystic Production)
Meshuggah - I (Special Edition) (Mystic Production)
Meshuggah - The Ophidian Trek (Brd+Cd) (Mystic Production)
Meshuggah - The Ophidian Trek (Dvd+Cd) (Mystic Production)
Michal Prokop & Framus Five - Kolej Yesterday (Supraphon)
Milestones - Higher Mountain - Closer Sun (Mystic Production)
Mr.Big - ...The Stories We Could Tell (Mystic Production)
Pallbearer - Foundations Of Burden (Mystic Production)
Patricia Petibon - La Belle Excentrigue (Universal)
Pineapple Thief - Magnolia (Mystic Production)
Prophecy 23 - Untrue Like A Boss (Mystic Production)
Red Eleven - Round Ii (Mystic Production)
Různí - Tanecni Liga 163 (Universal)
Seven Impale - City Of The Sun (Mystic Production)
Sick Of It All - Last Act Of Defiance (Universal)
Sick Of It All - Last Act Of Defience/Ltd. (Universal)
Soreption - Deterioration Of Minds (Mystic Production)
Stickcy Boys - Make Art (Mystic Production)
Till Bronner - The Movie Album (Universal)
White Empress - Rise Of The Empress (Mystic Production)
White Empress - Rise Of The Empress (Limited Edition) (Mystic Production)
Zodiac - Sonic Child (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Abba - Live At Wembley Arena (Universal)
Banks - Goddess (Universal)
Enchant - The Great Divide (Universal)
Jamie T - Carry On The Grudge (Universal)
Leonard Cohen - Popular Problems (Sony Music)
Michal Prokop & Framus Five - Kolej Yesterday (Supraphon)
Oasis - (What's The Story) Morning Glory? [Remastered] (Sony Music)
Sick Of It All - Last Act Of Defiance (Universal)

Reedice:

NÁZORY
  • Prince? (Filip69, 29.09.2014 10:21) Reagovat

    Koukám, že Prince, který momentálně vydává dvě alba najednou, si vysloužil pozici pouze v dodatku "dále vychází". Warneři vám neplatí, nebo co?

    • Re: Prince? (Tomáš Parkan - autor, 29.09.2014 11:08) Reagovat

      No ten důvod je trošku složitější. Katalog Warnerů čerpám z Bontonlandu, protože i přes několikeré prosby mi nejsou schopni posílat ediční plán. Nicméně minulý týden, když jsem dělal seznam nových desek, nebyla na Bontolandu od Warnerů na tento týden jediná deska. Tenhle stav platil až do pátku. O víkendu jsem byl pryč, ale protože vím, že měl v pondělí vycházet právě Prince, tak jsem dnes opět kontroloval, zda se tam neobjeví a ono ano (plus Wohnouti). Tak jsem je doplnil alespoň do seznamu s tím, že odpoledne, až se vrátim z práce, oba příspěvky ještě dopíšu. Dřív bohužel nemohu, neb mě živí úplně něco jiného, než psaní pro musicserver a už vůbec ne příspěvky vydavatelů.

      • Re: Prince? (Filip69, 29.09.2014 11:23) Reagovat

        Díky za vysvětlení! Naprosto chápu, byť ty informace k deskám kolují už nějaký ten týden. Ale jinak a obecněji k tomu, co jste psal (dodávání katalogů a tak) - taky mi někdy připadá, že vydavatelé si neustále stěžují na propad prodejů, ovšem dopátrat se včas relevantních informací, to je někdy umění. Jako kdyby si v tom stěžování přímo libovali, obzvláště čeští distributoři, to je tedy něco. Situaci na trhu sleduji už 20 let a je to takové "české". Stěžovat si, to ano, ale udělat něco navíc (nebo alespoň nutné minimum), to ne.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Audio: Verona nabírá baladou "Protilátky" druhý dech (12.03.2024 17:33)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Naživo: "Zapalte pod kotlem a ať se dostaneme do varu!" Divokej Bill završil oslavy 25 let ve vyprodané O2 areně (20.01.2024 21:39)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Kryštof Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu