shop.musicserver.cz
Enrique Iglesias - Sex And Love

Enrique Iglesias i podesáté baví. Ale nikomu ani muk!

Vydáno: 10.04.2014 16:30 v sekci Recenze - Jan Trávníček | foto: facebook interpreta

Snad každý zná jeho jméno, tvář i písničky. Přesto by se jen málokdo přiznal k tomu, že jej doopravdy poslouchá. Enrique Iglesias prostě vždy bude tak trochu guilty pleasure záležitost. Jak dopadla v recenzi jeho desátá řadovka? Budeme si i my při poslechu studem zakrývat oči a uši jako on na obalu?

6/10

Enrique Iglesias - Sex And Love

Vydáno: 17.3.2014
Celkový čas: 39:03

Skladby: I'm A Freak (feat. Pitbull), There Goes My Baby (feat. Flo Rida), Bailando (feat. Descemer Bueno & Gente de Zona), Beautiful (feat. Kylie Minogue), Heart Attack, Let Me Be Your Lover (feat. Pitbull), You And I, Still Your King, Only A Woman, Physical (feat. Jennifer Lopez), Turn The Night Up

Vydavatel: Universal

Enrique Iglesias pro mnohé už možná navždy zůstane interpretem hitů "Hero", "Maybe" nebo "Escape", tedy písní, které válcovaly hitparády na přelomu tisíciletí. Nutno ale zmínit, že ani pokročilejší léta jeho kariéry nebyla vůbec špatná, přičemž především osmá řadovka "Insomniac" patří dodnes k tomu lepšímu, co lze v mainstreamovému popu slyšet.

Devátá "Euphoria" už ale paradoxně tak euforická nebyla, což bylo v první řadě dáno příklonem k tanečnějšímu electropopu s kratší dobou trvanlivosti a v té druhé smícháním písní orientovaných jak na západní trh, tak na latinskoamerické země do jedné, kvalitativně nevyvážené nahrávky. Abychom si rozuměli, bavíme se zde skutečně o kvalitativní stránce počinu, z komerčního hlediska se určitě o neúspěch nejednalo, singlům se v hitparádách docela dařilo a i na tu dvojjazyčnost se dalo časem zvyknout. Jen ta nálepka jednorázové spotřební zboží z desky křičela víc než kdy dříve. Letos v březnu dorazila na pulty obchodů novinka s trochu zavádějícím názvem "Sex And Love", která má s předchůdcem společného tolik, že by se klidně mohla přejmenovat na "Euphoria Vol. 2".

Vydání jubilejního, desátého alba tentokrát nepředcházela žádná velká kampaň, většina skladeb vypuštěných před vydáním se totiž komerčně příliš neujala, a tak po zmatcích s tím, který singl je vlastně určen pro kterou zemi, novinku otevírá oficiálně až pátý, mezinárodně však první singl "I'm A Freak". Inspirace téměř čtyři roky starým "I Like It" je zjevná, na rozdíl od něj však nové písni chybí výraznější a zapamatovatelnější refrén. Naopak opět přebývá kníkající pasáž v režii mistra výplňových rapů, kubánsko-amerického patlala Pitbulla.

Rovněž reggae "There Goes My Baby" s Flo Ridou spadá do ranku nenáročných letních popěvků typu "Call Me Maybe", tedy písní, které na pláži neurazí, jakmile se ale trošku ochladí, jejich rozjařenost vybledne jako kariéra Carly Rae Jepsen.

Snaha o navázání na úspěch "Heartbeat" s Nicole Scherzinger je patrná u balady "Beautiful" s Kylie Minogue, škoda jen toho robotického zmodulování hlasů, který se do lovesongů tohoto typu vůbec nehodí. A stejně jako u předchůdce, i zde platí, že už má osmatřicetiletý zpěvák ve svém repertoáru povedenější kousky ("Somebody's Me", "Addicted", "Little Girl" a mnohé další). Naproti tomu druhá z balad, "Only A Woman", stojí oproti umělotině s australskou divou v kontrastu a na rozdíl od ní boduje přirozeností a uvěřitelností. Takto určitě ano.

Interpret, který souhrně prodal přes sto milionů nosičů, vždy patřil spíše k těm, kteří si aktuální trendy přizpůsobovali sobě na míru, aby zůstali aktuální, než že by si je sami vytvářeli, což je hodně znát třeba v "Heart Attack", kde bývalý přítel Anny Kurnikovové zkouší koketovat s dubstepem. Dopadlo to ale přesně tak, jak byste čekali - pozdvihnutým obočím. Podobně je na tom "Turn The Night Up", kde je pro změnu hodně slyšet zásah The Cataracs, kteří chráněnci gigantu Universal Republic vracejí účast na spolupráci s Dev téměř výhradní produkcí recenzovaného výlisku. Škoda jen, že zpěvákovi s kořeny v prosluněném španělském Madridu tento tvrdý, klubový zvuk příliš nesedí.

V "Let Me Be Your Lover" opět narazíme na všudypřítomného Pitbulla, se kterým si jeho kamarád a příležitostný herec na podzim zopakuje turné, a není žádným překvapením, že i tato píseň je z ranku zapomenutelné vaty. Následující "You And I" je typickou, průměrnou Guettovinou a o mnoho lépe na tom není ani pouťová taškařice "Still Your King".

Po předchozích odstavcích už asi nebude těžké uhodnout, kdo stojí za tím, že se ve spolupracích nově objevuje i Jennifer Lopez. Tohle nečekané (přesto naprosto logické) spojení ale kupodivu velmi dobře funguje a nahrávka díky svěžímu tanečnímu zvuku ve své pokročilejší stopáži získává druhý dech.

Deluxe edice

Ten pokračuje i dále, pokud tedy zainvestujete do deluxe edice, a to povedeným letním hitem "Finally Find You", na který navazuje ještě daleko chytlavější "I Like How It Feels". Jak je možné, že z téhle odlehčené pískací záležitosti, která měla být původně součástí nikdy nevydané rozšířené verze "Euphorie", se namísto komerčního propadáku nestal jeden z největších Iglesiasových hitů, zůstává dosud neobjasněnou záhadou. Už za to si rozšířená verze zaslouží o bod víc než stadardní edice. Kromě toho jsou zde ale i další dva singly, konkrétně "Loco" a "El Perderor", nicméně podobně jako v případě "Bailanda" z klasické edice se nejedná o nic, co by vybočovalo z běžné latinskoamerické hudební produkce.

Jak už to tak u desátých studiovek bývá, i Enrique Iglesias natočil docela dobrou desku, která díky své roztříštěnosti sice jako celek nenudí, kromě několika povedených věcí ale i díky banálním textům nabízí spoustu hlušiny. Budete-li k ní však přistupovat jako k nekonfliktní, povrchní zábavě bez hlubšího poselství, tak ty dva roky to do jedenácté řadovky v klidu přečkáte. Ostatně i hlavní protagonista o "Sex And Love" říká, že doufá, že zapomenete na všechny problémy kolem a prostě si ji užijete. A to se občas smí, ne?

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Rammstein, Abélard, Letňany, Praha, 11.5.2024
Naživo: Okoukané triky stále uhranou davy. Rammstein se vrátili do Letňan Ani kontroverzní kauza zneužívání žen a potvrzená existence manažerky pro takzvanou nultou řadu kolos nezastavila. Vyšetřování bylo pro nedostatek důkazů ukončeno, a tak jediným, kdo dnes před koncerty Rammstein protestuje, je... čtěte zde
Vydáno: 12.05.2024 09:00 v sekci Naživo
Rammstein, Letňany, Praha, 11.5.2024 (fotogalerie)
Fotogalerie: Rammstein se opět pokusili podpálit Letňany Ke 30. výročí založení skupiny se němečtí Rammstein opět vydali na velké turné. Jako první zastávku si již po několikáté vybrali Prahu, kde pro velký zájem rovnou přidali i druhý termín. Z prvního vyprodaného koncertu v... čtěte zde
Vydáno: 12.05.2024 06:59 v sekci Naživo | Fotogalerie
Fat White Family - Forgiveness Is Yours 8/10
Recenze: Fat White Family si vás na "Forgiveness Is Yours" získají žánrovou pestrostí a působivými tématy Angličtí Fat White Family přicházejí po pěti letech s novým albem "Forgiveness Is Yours". Čtvrtá řadovka této rockové partičky překypuje velmi působivými příběhy, které doprovází místy až experimentální tóny pohybující se... čtěte zde
Vydáno: 11.05.2024 08:00 v sekci Recenze
Všechna alba Thirty Seconds To Mars od nejhoršího po nejlepší
Komentované diskografie: Všechna alba Thirty Seconds To Mars od nejhoršího po nejlepší Thirty Seconds To Mars se k nám znovu vracejí, a to 15. května do Sportovní haly Fortuna v Praze. Bratři Shannon a Jared Letové společně s doprovodnými hudebníky představí novou desku "It's the End..." i průlet svou historií.... čtěte zde
Vydáno: 10.05.2024 08:00 v sekci Publicistika | Komentované diskografie
Jaroslav Rudiš & U-Bahn - Gagarin Pop 8/10
Video: Jaroslav Rudiš & U-Bahn zvou v klipu "Gagarin Pop" na procházku opuštěným Berlínem Jakkoliv spisovatel Jaroslav Rudiš působí, co se hudební sféry týče, nejvýrazněji v Kafka Bandu, už před dvaadvaceti lety natočil pod hlavičkou formace U-Bahn trojici skladeb, které dotvářely svět jeho knižního debutu "Nebe pod... čtěte zde
Vydáno: 09.05.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Video: Sia, Kylie a ikonická paruka. Spojení australských hvězd v "Dance Alone" se dočkalo klipu (18.03.2024 09:13)
- Recenze: Jennifer Lopez je na desce "This Is Me... Now" zahlcená (sebe)láskou (13.03.2024 08:30)
- JLo opět na vrcholu. Představila světu nový videoklip (01.03.2024 11:16)
- Nejvíc nej: Pět nejlepších balad od Jennifer Lopez zpívaných ve španělštině (23.02.2024 08:00)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Jennifer Lopez konečně vydává novou desku a osobní filmovou odyseu (17.02.2024 08:34)
- Láska na prvním místě. Jennifer Lopez za pár dnů vydá novou desku i netradiční filmový muzikál (10.02.2024 16:14)
- Audio: "Australská popová spolupráce snů" zní, jako by ji produkoval Ondřej Soukup. Sia a Kylie se s "Dance Alone" nevytáhly (09.02.2024 08:09)
- Australská popová spolupráce snů? Sia a Kylie Minogue ohlásily společný singl "Dance Alone" (03.02.2024 17:29)

ALBUM TÝDNE 20/2024

The Black Keys
Ohio Players

Celý život v garáži neprožijete. The Black Keys k úspěchu vynesla garážová vlna na přelomu milénia, postupně se ale od svého zašpiněného a divokého blues začali odchylovat. Tento žánrový fundament a lásku k minulosti můžeme cítit i z aktuálního alba "Ohio Players", zásadní inspirace ale tečou z jiných zdrojů.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
Ne 26.05.
Myles Smith (UK) (Rock Café, Praha)
Út 28.05.
Bruce Springsteen & The E Street Band (US) (Letiště Letňany, Praha)
Po 03.06.
Rakim (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Prince Kabát Queen Adele Sia Bono Taylor Swift Rush Dua Lipa Beyoncé Imagine Dragons Mirai Lady Gaga AC/DC Liam Gallagher Linkin Park 2H+
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu