shop.musicserver.cz
Top 15: Největší letní (s)hity

Top 15: Největší letní (s)hity

Vydáno: 26.08.2011 07:00 v sekci Publicistika - Lukáš Boček a Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Nejprve to vypadalo, že budeme muset v úvodu článku hudrovat, že "tento způsob léta zdá se nám poněkud nešťastným". Letošní počasí bylo totiž vrtkavější než duševní zdraví Ivety Bartošové, ale nyní je opět krásně, a tak se se sluncem v zádech podíváme na největší letní (s)hity posledních let.

Ale no tak, sáhněte si do svědomí a přiznejte se, že v parných letních měsících odhodíte stud a vlítnete na parket, jakmile se rozezní první tóny nějakého šíleného letního tracku, přičemž už ani vlastně nevíte, kdo to zpíval. Proto jsme pro vás zmapovali posledních patnáct let a vybrali zaručeně ty nejotravnější, nejhloupější a přitom nejchytlavější letní písně, které nám drnčely v uších. Berte proto následující, chronologicky seřazený žebříček s nadsázkou a zavzpomínejte na horké dny, kdy jste tyto songy možná i milovali.


1996: Los Del Rio - Macarena

Datum vydání: 15. srpna 1995
Úspěchy: #1 USA, #2 UK

Los Del Rio - Macarena
Jo Macarena je tanec, ale taky slečna. O té složili svůj největší a jediný hit kariéry dva sevillští stárnoucí muzikanti Antonio Romero Monge a Rafael Ruíz Perdigones říkající si Los Del Rio. Hitovka vyšla už v roce 1994, ale to si ještě ve španělské verzi žila svým životem kdesi na pyrenejském poloostrově bez hutnějšího zvuku a bez těch sexy roštěnek, co nejen v klipu blázní, ale i otevřou svá ladná ústa pro vyloudění nějakého tónu. To co ale "Macarenu" udělalo "Macarenou", není ani anglická verze, natož ty ženské. Je to specifický tanec, laicky nazváno pokládání rukou na různých částech těla. Přitom to prvně takovej odvaz nebyl. Píseň byla použita v politické kampani jednoho portorického guvernéra a díky němu se song rozlezl po ostatních částech latinské Ameriky, až ve finále dorazil do destinace největší - USA. To už se psal rok 1996, song zremixovali chlápci říkající si The Bayside Boys a po celém světě se rozjela macarenní mánie, na jejímž konci se těšilo z vlastnictví disku přes jedenáct milionů lidi po celé planetě. Slušné! Méně slušné je říct, že kariéra dvou pánů už nijak nerostla, zabředli v rodném Španělsku a teď už jsou na zaslouženém rentiérském odpočinku.


1997: Aqua - Barbie Girl

Datum vydání: červen 1997
Úspěchy: #7 USA, #1 UK

Aqua - Barbie Girl
V roce 1997 si různé spolky nestěžovaly na Barbie kvůli tomu, že kazí morálku dětí, že má velká prsa, nastřelený páčo a míry anorektičky, tehdy si z ní všichni dělali legrandu díky kapele Aqua. Ti složili jeden z možná nejotravnějších letních fláků, na který ale i o čtrnáct let později naběhne na parket více lidí než na Davida Guettu. Prostinký text, šmoulí hlas zpěvačky Leny a lehká skladatelská demence dělají z "Barbie Girl" taky jednu z písní s největší nadsázkou a vtipem. Ve finále nikomu ani nevadí, že si to v klipu necválá před kamerou žádná peroxid bloncka, ale hnědovlasá zpěvačka. Jediný, kdo se moc nepobavil, byli představitelé firmy Mattel, jež má výrobu plastových panenek na starosti. Těm se zdálo, že je Barbie v písničce znázorněna moc negativně. Poslali celou věc k soudu, která se vyřešila až o šest let později v roce 2003, kdy byla skupina uznána nevinnou z jakéhokoli poškozování výrobní značky Mattel. To si určitě populární severská trojice oddechla a mohla konečně začít utrácet miliony vydělané osmimilionovým prodejem tohoto populárního hitu.


1998: Ricky Martin - La Copa De La Vida

Datum vydání: 3. března 1998
Úspěchy: #1 GER, #45 USA

Ricky Martin - La Copa De La Vida
Každé čtyři roky vypukne na světě velká fotbalová horečka, nejlepší týmy se sjedou do jedné ze zemí a tam měsíc bojují o titul mistra světa. Takové MS ve fotbale není jen dobrý byznys pro prodejce kopačáků, ale i pro hudební průmysl. Je totiž prestiž natočit fotbalovou hymnu pro šampionát. V roce 1998, kdy se kopalo v zemi galského kohouta, byl poctěn zapět při slavnostním ceremoniálu Ricky Martin. Portorický fešák natočil song "La Copa De La Vida", jež někteří možná znají pod anglickým názvem "The Cup Of Life". Na píseň se tančilo celou dobu trvání šampionátu i dlouho po něm. Největší terno zažil Ricky samo sebou v zemích, kterým se před třinácti lety na mistrovství dařilo. Jen ve Francii, která kromě pořádání i celý turnaj vyhrála, se songu prodalo přes půl milionu výlisků.


1999: Lou Bega - Mambo No. 5

Datum vydání: 19. dubna 1999
Úspěchy: #3 USA, #1 UK

Lou Bega - Mambo No.5
Kdysi to David Lubega zkoušel jako rapper, projížděl se svou kapelou Latinskou Ameriku, kde koncertovali po klubech, ale nebyla to žádná sláva. Tak se vrátil zpátky do rodného Mnichova zpráskaný jako pes, potkal svého bývalého manažera, se kterým pak dostali čupr nápad oprášit pod jménem Lou Bega padesát let starou hitovku "Mambo No. 5" a přidat k ní moderní popové prvky. Song s lehce nemravným, ale vtipným textem prvně rozparádil Lou Begovo rodné Německo, pak se rozkutálel po celém světě, kde všichni trsali v rytmu jeho rozverného mamba. Na základě ohromného úspěchu vznikla i Disney verze, kde jména roštěnek nahradily populární kreslené postavičky. Svou verzi natočil i, ehm, Bořek stavitel. Zbývá dodat jen jediné - ještěže se toho původní autor Pérez Prado nedožil.


2000: Bomfunk MC's - Freestyler

Datum vydání: leden 2000
Úspěchy: #2 UK

Bomfunk MC's - Freestyler
Lehce nezávislé tóny rozohnily Evropu v létě 2000. Někdo čekal konec světa, jiný možná konečně revoluci v rádiové hudbě. A možná se dočkal. Parné měsíce kulatého roku uhranul parkety hiphopově drumnbasový song "Freestyler" finských Bomfunk MC's. Úspěch napříč celou Evropou jim lehce zhořkl po sporech ve Velké Británii, které pobouřil nejapný rým "Who the fuck is Alice, is she from Buckingham Palace?", jenž byl na ostrovech zcenzurován stejně jako videoklip, ve kterém se údajně objevilo na jejich vkus moc Sony produktů. Kdo by ale v samotném videu chtěl spatřit samotné autory songu, musí pořádně ostřit zraky, neb se tam mihnou opravdu nenápadně. Ústřední roli dostal finský model Marlo Snellman, který posléze přesedlal i na hudbu. Dvojice Bomfunk MC's se z velkého úspěchu radovala jen chvíli, páč nedokázala už Evropu ničím větším uhranout, a tak se alespoň můžou těšit z faktu, že "Freestyler" je pořád oblíbeným podkresem pro reklamy, kampaně a soutěže. Samotná dvojice je na odpočinku, věnuje se sólovým projektům a návrat pod značkou, se kterou dobyli svět, pořád odkládají.


2001: Shaggy - Angel

Datum vydání: 28. května 2001
Úspěchy: #1 USA, #1 UK

Shaggy - Angel
Shaggy zažil jeden velký vrchol své kariéry v půlce devadesátých let minulého století. Kdyby to náhlé zmrtvýchvstání na počátku nultých let nepřišlo, nikomu by to nevadilo. Shaggy byl Pitbull své doby. Měl desku narvanou hosty a sám v každé písničce zakňákal pár vět s hlasem, jako by měl v krku tunu soplů, ale tvářil se u toho jako největší kápo hudebního světa. Se sladkým songem "Angel" mu pomohl barbadoský kanec Rayvon, pro něhož to byla životní píseň, neb se už nikdy s ničím neprosadil a jeho kariéra dál žije vlastním životem někde v Karibiku. "Angel" je Shaggyho největší hit v kariéře, při sčítání na konci roku 2009 byl čtyřiačtyřicátým nejlépe se prodávajícím songem minulé dekády na britských ostrovech, prodalo se ho několik milionů, a to k tomu původně vůbec nemělo ani dojít. Když v létě 2000 tento Jamajčan vydával desku "Hot Shot," nebyl nikde poblíž žádný sousedovic pes, aby udělal pověstné haf. Pak si ale placku stáhl havajský DJ Pablo Sato přes kultovní Napster, pustil pilotní singl "It Wasn’t Me" v rádiu a kariéra Shaggyho znovu ožila. Naštěstí jen do jara 2002.


2002: Las Ketchup - Asereje

Datum vydání: 29. červenec 2002
Úspěchy: #1 UK

Las Ketchup - Asereje
S trochou nadsázky macarenní deja vú zažil svět v roce 2002. Na scénu si to se svým kečupovým tanečkem vtančily tři španělské krasavice z Cordóby a daly do pohybu celý svět. Píseň "Asereje", jejíž text si při zběsilém pěveckém tempu nebyl schopný kromě rodilých mluvčích nikdo zazpívat, k natřásání svými boky přímo vybízela. Dcery Juana Muñoze, španělského kytaristy, jenž si říká El Tomate, napadlo pojmenovat se originálně Las Ketchup. Úspěch songu "Asereje", který byl určen k rychlé spotřebě, dokázaly zúročit fantasticky: natočily vánoční i Disney verzi, objevily se v reklamě a jeden německý komik si song přetextoval na někdejší daňovou situaci u našich sousedů - a také uspěl. Sestry Muñozovy pak ale zastihl velký pád. Nejenže se neprosadily na evropském poli, nedařilo se jim ani na rodné španělské hroudě. A tak jediné, co po úspěchu "Asereje" rozvířilo kolem Las Ketchup hladinu, byl fakt, že za songem stojí dohromady čtyři sestry. Tři byly v médiích prezentovány jen proto, že ta čtvrtá byla v době dobývání světa těhotná.


2003: DJ Bobo - Chihuahua

Datum vydání: 2002
Úspěchy: #1 FRA

DJ Bobo - Chihuahua
Všechno má své meze. Tohle úsloví zná asi každý skoro od kolébky. Jenom DJ Bobo ne. Pro úspěch byl schopen udělat to, co jiní ne. Za hranice slizkosti a naprosté demence vkročil v roce 2002, když pro Coca Colu natočil song "Chihuahua". Zakázka zněla ze strany výrobce jasně, chtěli píseň skotačivou s rytmy mamba. Finální produkt staví hudební základ na staré hitovce Louise Oliveiry. Původně měl celý tenhle průser zůstat jen ve Španělsku, kde Bobovi zaplatili za stvoření songu. Bohužel se tak nestalo a do několika týdnů hnila píseň ve všech rádiích po Evropě, Česko samozřejmě nevyjímaje. Na omluvu DJe Boba mluví snad jen fakt, že na vytvoření celého hitu měl pouze deset dní. Songu s psím názvem se třeba jen ve Francii prodalo přes milion kusů. Uff.


2004: O-Zone - Dragostea Din Tei

Datum vydání: 19. dubna 2004
Úspěchy: #3 UK

O-Zone - Dragostea Din Tei
Sladcí hoši z O-Zone budou pravděpodobně navždy jediný moldavský boyband, který si kdy získal popularitu i mimo hranice vlastní země. Šílenost "Dragostea Din Tei" pobláznila svého času většinu Evropy, a i když si o kapele většina lidí myslí, že se skládá výlučně z příslušníků sexuální minority, opak je pravdou. Jeden ze členů dnes již neexistující partičky je dokonce ženatý a má potomka. O-Zone překvapivě inspirovali další umělce a všeuměly, kteří zvětšili jejich potenciál. Ať už to byl T.I. s Rihannou v "Live Your Life" nebo obtloustlý sympaťák z YouTube.com. Ten má dokonce přes čtyřicet milionů zhlédnutí svého videa, a Rihannu tak strčil levou zadní do kapsy.


2005: Crazy Frog - Axel F

Datum vydání: 17. května 2005
Úspěchy: #50 USA, #1 UK

Crazy Frog - Axel F
Roku 1997 zvítězila v britské singlové hitparádě skladba "Teletubbies say 'Eh-Oh!'" (znělka ultra-pitomého dětského pořadu), a celý ostrov se tak v maximální možné míře degradoval na bandu hudebních analfabetů. V následujících letech už žádné podobné úlety nenastaly..... až tedy do doby, kdy se psal rok 2005 a v hitparádě zvítězila modrá žába s každým okem jinak velkým, imaginární motorkou pod sebou a zespoda vyčuhujícím pandrholou. Crazy Frog. A navíc tento oškliva ani nepřišel s ničím originálním - vypůjčil si hlavní melodii z filmu "Policajt z Beverly Hills" z roku 1984, přidal plnou snůšku skřehotání a hit byl na světě. Kritici lezli po stromech, ale přesto se celé album "Crazy Hits" stalo taktéž prodejním trhákem. Jedinou útěchou může být, že na RateYourMusic.com se toto žabincem znehodnocené album dostalo na první místo nejhorších desek všech dob. Gratulujeme!


2006: Shakira - Hips Don't Lie

Datum vydání: 27. března 2006
Úspěchy: #1 USA, #1 UK

Shakira - Hips Don't Lie
S trochou nadsázky by se dalo říci, že od roku 2006 se letními hity nestávaly banální infantilní říkanky, ale o něco poslouchatelnější hudba. Už žádné další animované žáby, tančící pejsci nebo vilní důchodci (viz rok 1996). Shakira si s "Hips Don't Lie" ale moc velkou hlavu nedělala. Stačilo přezpívat písničku "Dance Like This" z filmu "Hříšný tanec 2" a hit byl na světě. Vlnící se zpěvačku si nenechalo ujít hned pětapadesát států, kde se song vyšplhal na vrchol hitparády. Nebyla by to česká rádia, kdyby song nerozrotovala natolik, že i po sérii letních vítězství se hrál ještě v prosinci. Za povšimnutí stojí, že "Hips Don't Lie" je teprve druhý singl z desky "Oral Fixation Vol. 2", ale na původním albu ho nenajdete. Skomírající prodeje placky vedení Epic Records vedlo k rozhodnutí nechat zpěvačku nahrát jednoznačnou pecku a přidat ji na reedici. To se ukázalo být skvělým řešením - album se opět začalo prodávat a Shakira si mohla připsat další globální hit.


2007: Rihanna - Umbrella

Datum vydání: 29. března 2007
Úspěchy: #1 USA, #1 UK

Rihanna - Umbrella
Rozžvýkat jedno slovo napadrť a natáhnout vzniklou šňůru slabik na refrén zní hodně banálně, ale u Rihanny vše zafungovalo do posledního písmenka. Hitovka "Umbrella" je jedním z největšch hitů této dekády a po povrchu zemském nechodí zřejmě nikdo, kdo by umbrella-ella-ella-e-e nikdy neslyšel. A přitom vše mohlo být úplně jinak - písnička byla nabídnuta i princezničce Britney Spears, ale Rihanna za ni údajně bojovala tolik, že to byla nakonec ona, kdo si ji zařadil do vlastního katalagu. Song se kvůli své popularitě dočkal mnoha coverů, nechybí ani country verze od zpěvačky Mandy Moore nebo říznější podání od tvrďáků z McFly. Neurazí ani povedená parodie z amerického Tele-Tele, kde hlavní role hrají dvojníci Hillary Clinton a Baracka Obamy. Pikantní je, že většina Britů písničce přičítá za vinu extrémní strážky a povodně toho léta, a ta dostala tak přezdívku Rihannino prokletí.


2008: Morandi - Angels (Love Is The Answer)

Datum vydání: 15. duben 2008
Úspěchy: #1 ČR

Morandi - N3xt
Rumunská taneční muzika není záležitostí posledního roku, kdy z rádií není pomalu slyšet nic jiného. Už v roce 2008 léto ovládlo duo Morandi neboli Marius Moga a Andrei Ştefan Ropcea se svým songem "Angels (Love Is The Answer)" náš rádiový prostor. Zdaleka nejúspěšnější byli hoši ale v Rusku, kde si tuto svět-zachraňující skladbu pořídil jeden a půl milionů posluchačů, a stala se tak zdejším nejprodávanějším digitálním artiklem všech dob. Dvojice z kraje od strýčka Drákuly právě dokončuje čtvrté album, a tudíž je jen otázkou, kdy k nám dorazí další velký hit z jejich produkce.


2009: Lady Gaga - Poker Face

Datum vydání: 23. září 2008
Úspěchy: #1 USA, #1 UK

Lady GaGa - Poker Face
V době, kdy Lady Gaga vypadala ještě jako celkem pohledná blondýna a nemohla si dovolit oblečky z masa, byla její kariéra teprve na začátku. Druhý singl "Poker Face" jí sice vynesl do popového nebe roku 2009, ale každý rozhodně nevěděl, kdo ta Lady G je. Taková Christina Aguilera dokonce veřejně prohlašovala, že vlastně ani netuší, zda je Lady Gaga žena nebo muž. Electropopová jízda z produkce RedOne má natolik silný refrén, že pokerový obličej dosud nenašel ve zpěvaččině diskografii silnějšího přemožitele. Zajímavé je, že song vyšel na podzim roku 2008 (v té době se všichni ptali - gaga kdo?) a teprve po půl roce si ho ve větší míře všiml i zbytek světa (a to už svět roboticky opakoval pa-pa-pa-pouker fejs), jen v Americe si song pomocí placeného downloadu pořídilo více než šest miliónů fanoušků. A o čem že vůbec paní zpěvačka zpívá? V pořadu Friday Night řekla, že "Poker Face" je o přetvařování ohledně lidské sexuality. Na to Jonathan Ross reagoval tak, že slyšel zvěsti, že Gaga je ve skutečnosti velice vybavný muž. A ona? Prý má veliký oslí penis. Tady někdo pořádně blafuje.


2010: Katy Perry - California Gurls

Datum vydání: 11. května 2010
Úspěchy: #1 USA, #1 UK

Katy Perry feat. Snoop Dogg - California Gurls
"California Gurls" je v podstatě takové "Rybitví" s větším rozpočtem. Katy Perry totiž v této písničce zpívá zhruba o tom, že nejlepší holky sou... v Kalifornii. Pilotní singl z alba "Teenage Dream" zahájil zlatou šňůru pěti zpěvaččiných písniček z jedné desky, které se podívaly na vrchol americké hitparády. A to se naposledy podařilo desce "Bad" zesnulého krále popu. Holky kalifornský jsou sladké jako med - Katy je zachraňuje ze želé, dovádí s nimi na pláži a nakonec je nadšeně zaplaví šlehačkou původem z vlastních vnad. Snímek měl na starosti režisér Mathew Cullen a objevuje se v něm i rapper Snoop Dogg, který posluchače neodkladně informuje, že Kalifornii má nejradši, když poblíž nejsou žádné klobásky. A to jsme opravdu rádi, že to víme.


A co rok 2011? Rozstřel!

Letošní léto ještě neskončilo, a tak nelze s určitostí říci, který hit rozpálil posluchače nejvíce. Přesto nabízíme tři tipy, které soupeří na život a na smrt v naší rošádě:

Jennifer Lopez - On The Floor ft. Pitbull
+ lambáda
+ sexy mamina
+ 350 milionů zhlédnutí
- psí rýmy
- filosofický text
- originalita

LMFAO - Party Rock Anthem ft. Lauren Bennett, GoonRock
+ kudrny
+ tři songy v jednom
+ přiblbé tanečky
- Black Eyed Peas levoboček
- mezi featuringy chybí Pitbull
- přiblblé tanečky

Pitbull - Give Me Everything ft. Ne-Yo, Afrojack, Nayer
+ Ne-yo, Pitbull a šestnáct dalších featuringů
+ čím méně Pitbulla, tím lépe
+ nakažlivost
- čí je to vlastně song?
- stačil by refrén
- Pitbull


NÁZORY
  • top 3 spots of 2011 according to my last.fm (jarecek, 26.08.2011 08:19) Reagovat

    2 Cut Copy – Need You Now 93
    3 GusGus – Within you 81
    6 GusGus – Deep inside 65

  • Pyrenejský ostrov? (nineweh, 26.08.2011 08:20) Reagovat

    Please. Vy jste neměli ve škole zeměpis? Ale jinak celkem sranda, zjistila jsem, že některá léta jsem zjevně musela strávit na jiné planetě, protože vámi uváděné (s)hity fakt neznám... :-D

  • Vybornej prehled.. (Vojta, 26.08.2011 09:15) Reagovat

    ..trocha nostalgie nikdy neuskodi. Misto PokerFace bych ale spise nasadil I Gotta Feeling, ale uznavam, ze vybrat jeden hit za cele leto je hodne tezky:)

  • hezký (David, 26.08.2011 09:56) Reagovat

    děkuji moc za článek :) fakt super. Taky bych možná místo Gagy dal BEP ale to je zase diskutabilní.
    Jinak z těch letošních bych volil LMFAO neboť pokaždý v tramvaji bo na zastávce slyšim jak to někomu hraje ve sluchátkách a o tom to přeci je!!
    PS: pobavil mě komentář: čím méně Pitbulla, tím lépe a hlavně s tím i musím souhlasit :D

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Tereza Balonová, Lucerna Music Bar, Praha, 13.5.2024
Naživo: Tereza Balonová v Lucerna Music Baru zářila jako hvězda, která hned tak nevyhasne Malostranská beseda už byla příliš malá, a tak Tereza Balonová vyrazila do Lucerna Music Baru. V něm dle svých slov viděla spoustu zahraničních kapel, které jí pomáhaly na cestě k tomu, aby našla svou vlastní hudební tvář. Nyní... čtěte zde
Vydáno: 14.05.2024 21:27 v sekci Naživo
The Beatles - Let It Be 8/10
Video: Nový klip k "Let It Be" nabízí alternativní pohled na slavnou píseň The Beatles Poté, co režisér Peter Jackson dovyprávěl příběh konce The Beatles v rozsáhlém třídílném dokumentu "The Beatles: Get Back", postaveném na dosud nikdy nezveřejněných záběrech, se k tématu vrací ještě jednou. V digitálně... čtěte zde
Vydáno: 14.05.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Polemic - I po třiceti letech může kapela přicházet s neokoukanými nápady a jít neprobádanými cestičkami
Rozhovory: Polemic - I po třiceti letech může kapela přicházet s neokoukanými nápady a jít neprobádanými cestičkami Oblíbená slovenská formace Polemic vydala v poslední únorový den desku "11SKA", kterou shrnula písně vydané za poslední dekádu. Nejen tom, jak vznikala, jsme si povídali s Peterem Opetem - trumpetistou, zpěvákem, autorem hudby a textů,... čtěte zde
Vydáno: 14.05.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
The Valentines - You All Look Beautiful When You Dance 8/10
Recenze: The Valentines na debutu hlásí: "You All Look Beautiful When You Dance" Trojice The Valentines z Hradce Králové se na hudební scéně pohybuje už od roku 2017. Po několika singlech a EP se letos konečně rozhodla svůj rukopis otisknout i do debutového alba, které nazvala "You All Look Beautiful When You Dance".... čtěte zde
Vydáno: 13.05.2024 10:30 v sekci Recenze
Rammstein, Abélard, Letňany, Praha, 11.5.2024
Naživo: Okoukané triky stále uhranou davy. Rammstein se vrátili do Letňan Ani kontroverzní kauza zneužívání žen a potvrzená existence manažerky pro takzvanou nultou řadu kolos nezastavila. Vyšetřování bylo pro nedostatek důkazů ukončeno, a tak jediným, kdo dnes před koncerty Rammstein protestuje, je... čtěte zde
Vydáno: 12.05.2024 09:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí (27.03.2024 08:30)
- Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku (26.03.2024 15:00)
- Video: Shakira, Cardi B a polonazí kentauři, to je klip k roztančené novince "Puntería" (25.03.2024 08:12)
- Britney Spears: "Do hudebního průmyslu už se nikdy nevrátím" (06.01.2024 13:28)
- Video: The Rolling Stones s Lady Gaga zahráli "Sweet Sounds Of Heaven" naživo. A je to strhující paráda (27.10.2023 14:00)
- Britney Spears v nové knize šokuje: "S Justinem Timberlakem jsem čekala dítě" (22.10.2023 16:26)
- Audio: Rolling Stones si do studia pozvali Lady Gaga a Stevieho Wondera. Výsledkem je jiskřivá balada "Sweet Sounds of Heaven" (29.09.2023 07:38)
- Audio: Britney Spears a will.i.am znovu spojili síly. Singl "Mind Your Business" ale velká očekávání nesplní (24.07.2023 17:25)
- Britney Spears vydá v říjnu knihu "The Woman In Me". Popíše v ní i mnohaleté opatrovnictví (17.07.2023 10:18)

ALBUM TÝDNE 20/2024

The Valentines
You All Look Beautiful When You Dance

Trojice The Valentines z Hradce Králové se na hudební scéně pohybuje už od roku 2017. Po několika singlech a EP se letos konečně rozhodla svůj rukopis otisknout i do debutového alba, které nazvala "You All Look Beautiful When You Dance". A povedlo se - deska hudebně baví, přitom textově vybízí k zamyšlení.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
Ne 26.05.
Myles Smith (UK) (Rock Café, Praha)
Út 28.05.
Bruce Springsteen & The E Street Band (US) (Letiště Letňany, Praha)
Po 03.06.
Rakim (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Vladimír Mišík Justin Bieber Prince The Prodigy Kabát Queen Adele Sia Bono Rush Taylor Swift Dua Lipa Imagine Dragons Beyoncé Mirai AC/DC Lady Gaga Liam Gallagher Rammstein Linkin Park
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu