shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád IFPI - 39. týden

To se oslaví!

Vydáno: 30.09.2009 20:11 v sekci České hitparády - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Návštěva papeže zanechala stopu i v čerstvém pořadí hitparád. Madonna se vyšvihla silou své padesátky z nuly rovnou na první místo. V první desítce nejhranějších skladeb nastala apokalypsa. A celkový součet novinek překonal počet přikázání. Bůh nás chraň!

David Guetta feat. Kelly Rowland – When Love Takes Over
© facebook interpreta
RÁDIA - Jako na houpačce se mění interpreti na prvním místě. Tentokrát jsou těmi úplně nejvýše David Guetta s Kelly Rowland. Dosavadní tahouni Black Eyed Peas skončili až třetí. K ústupu je díky svému dravému chrupu přemluvil Pitbull. Ono to tedy bude spíše díky komerční vypočítavosti, ale kdo by to chlapci vyčítal. Hlavně, když po sobě uklidí. Koště v rukou mají i členové kapely Kryštof. Cestičku před sebou si smýčí s ledovým klidem kvasícího burčáku. Singl "cyRáno" už je čtvrtý.

Poté, co se Beyoncé plácala se singlem "Sweet Dreams" ve třetí desítce, přišlo za třicátý devátý týden nečekané povýšení na šesté místo. Polepšil si také Milow, z třináctky se procpal na sedmičku. Pořádný dav před sebou rozcupovali během sedmi dní Novaspace. Nejspíše odstoupil dobrovolně, aby nemusel poslouchat jejich produkci. My ovšem musíme, neb éter unese všechno. Včetně návratu September do první desítky.

"Životní" putování Support Lesbiens se zastavilo na jedenáctce. I šikovně napsaná píseň je někdy více, než tisíc doktorů. Své by o tom mohl přednášet také Robbie Williams. Jeho anatomická novinka "Bodies" má po dvou týdnech třináctku. Pokud někdo jel v minulém týdnu v dopingu, byla to děvčata z Pussycat Dolls. "Jai Ho!" sice konečně opustilo patro nejvyšší, ale zároveň si neuvěřitelně polepšily dvě jiné jejich skladby. Obstarožní "I Hate This Part" ze sedmdesát jedničky na devatenáctku a novinka "Hush Hush" dokonce z osmdesát jedničky na dvacítku. Možná by někdo měl prověřit jejich pohlaví.

Smolařkou kola je Pink. Track "Please Don't Leave Me" proměnil bronz na dvacáté páté místo a novější náhradník "Funhouse" ztratil sedmnáct příček, když se zastavil na čtyřiatřicítce. To minule novinkově roztoužená Ewa Farna si vyzpívala postup o devatenáct šprušlí a její (vydavatelský) dům tak opravdu zní smíchem.

Jdeme na novinky. Za tou nejvyšší na sedmdesátce stojí Busta Rhymes s Mariah Carey. Singl "I Know What You Want" už má sice nejlepší léta za sebou, ale všichni moc dobře víme, že v české rozhlasové hitparádě je možné všechno. Zbylých osm kousků se seřadilo od osmdesátého třetího místa níže. Je mezi nimi Eminem, Akon i znovuobživlá Natalie Imbruglia. Nejnadějnější potenciál vylítnout vzhůru má ovšem skladba "Meet Me Halfway". Trendaři už vědí, pro zbytek světa doplním, že se jedná o další věc od Black Eyed Peas z jejich poslední desky. Startuje na devadesát jedničce. Tak uvidíme, jestli jenom jméno stačí.

Top 10 - rádia:
  1. David Guetta - When Love Takes Over
  2. Pitbull - I Know You Want Me
  3. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
  4. Kryštof - cyRáno
  5. Nelly Furtado - Manos Al Aire
  6. Beyoncé - Sweet Dreams
  7. Milow - Ayo Technology
  8. September - Can't Get Over
  9. Lady GaGa - Paparazzi
  10. Novaspace - Dancing Into Danger

Madonna - Celebration
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Každý zná od ní alespoň jednu písničku, každý s ní chce slavit. Madonna má radost z prodeje, posluchač z koupě. A pak že neexistuje ideální vztah. V rámci vyváženosti stylů i kvality jsou na druhém místě Pearl Jam. Na deváté album "Backspacer" se čekalo opravdu dlouho. Všichni, kteří grunge přežili ve zdraví a s celou hlavou, mají zase důvod k radosti. Také na sedmdesátiny není zrovna krátká čekací lhůta. Kdo se bojí, že se jich nedožije, může vzít za vděk alespoň těmi Gottovými. Zádumčivými můžou naopak být vítězové minulého týdne. Danielu Landovi došly náboje a skončil osmý. Petr Kolář postrádá elektrický náboj a dopracoval se na sedmičku. Whitney Houston má všeho dost, takže poskočila z devítky na šestku.

Sedmnáctku si po dvou týdnech vydrnkal všemi milovaný hlasový ekvalizér Jakub Smolík. Na důkaz toho, že Lucie Vondráčková je po operaci ve stále zlepšující se formě, kdosi skoupil další várku jejího "Fénixe". Ten se tak z minulé čtyřicet devítky propopelil až na dvanáctku. Fanoušci Tří sester už dál nesnesli pohled na dominanci Michaela Jacksona v žebříčku a rozhodli se pro pomstu. Na dvacátou čtvrtou pozici dostali výběrovku hlásící jemu natruc, že jejich kapela je už "20 let naživu".

Naživu je stále také Barbra Streisand, která vydala desku jazzových standardů "Love Is The Answer". Pro začátek dvacáté deváté místo. Možná si s ní jednou zazpívají i členové kapely Sonata Arctica. Vlasy už na to mají. Jejich novinkové album startuje na třicet šestce. Domácí scénu zastupuje duo Wabi a Miky Ryvolovi s nahrávkou "Hobousárny". Ať už to znamená cokoliv, má to čtyřicáté první místo. Posledním debutantem v pořadí je zestárlá partička Europe. Všechny jejich dlouholeté příznivce upozorňuju, že na desce "Last Look At Eden" není písnička "The Final Countdown" ani v experimentálním remixu. Třeba příště.

Top 10 - prodejnost:
  1. Madonna - Celebration
  2. Pearl Jam – Backspacer
  3. Karel Gott - 70 hitů - Když jsem já byl tenkrát kluk
  4. Jaromír Nohavica - V Lucerně (CD+DVD)
  5. Nelly Furtado - Mi Plan
  6. Whitney Houston - I Look To You
  7. Petr Kolář - Akusticky v Karlíně
  8. Daniel Landa - Nigredo
  9. Waldemar Matuška - Slavík z Madridu
  10. Miley Cyrus - Hannah Montana 3

Listí padá ze stromů, je čas schovat se do domů. Tak zase za týden, melancholici!

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 39. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • Mariah (Lucifrid, 01.10.2009 10:31) Reagovat

    No ja si myslim, ze tam IFPI maji chybu. Mariah Carey na 70. miste s Bustou Rhymes a songem I Know What You Want? Nemel by to byt novy singl I Want To Know What Love Is? Bohuzel to maji i na ofiko strankacz, uz jsem jim pisla.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Thirty Seconds To Mars, Sportovní hala Fortuna, Praha, 15.5.2024
Naživo: Thirty Seconds To Mars si v Praze napravili reputaci. Přivezli povedenou show Americké bratrské duo Thirty Seconds To Mars se po šesti letech vrátilo do holešovické sportovní haly, aktuálně zaštícené názvem Fortuna, a to v rámci turné nazvaného "Seasons". Jak se návrat povedl a jak znějí nové skladby z... čtěte zde
Vydáno: 16.05.2024 10:18 v sekci Naživo
Pohled do českých hitparád 19. týden 2024
Pop už v albovém žebříčku nehraje druhé housle. Taylor Swift dovršuje hattrick a boduje i Dua Lipa Česká rádiová hitparáda konečně hlásí nového vítěze. Mnohaměsíční stálice typu Dua Lipa, Ofenbach nebo Michael Schulte střídá americký zpěvák Teddy Swims se songem "Lose Control". V albech potřetí triumfuje Taylor Swift.... čtěte zde
Vydáno: 16.05.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
Nové desky 19/2024 - od Kings Of Leon přes Anguse & Julii Stoneovy po Aleka Benjamina
Nové desky 19/2024 - od Kings Of Leon přes Anguse & Julii Stoneovy po Aleka Benjamina Na velké hvězdy chudší týden nabízí především novinku Kings Of Leon, kterým sekunduje s ípíčkem plných hostů Orville Peck, australské duo Angus & Julia Stone, popový písničkář Alec Benjamin, punk-rockoví Hot Water Music,... čtěte zde
Vydáno: 15.05.2024 13:36 v sekci Novinky | Nové desky
Tereza Balonová, Lucerna Music Bar, Praha, 13.5.2024
Naživo: Tereza Balonová v Lucerna Music Baru zářila jako hvězda, která hned tak nevyhasne Malostranská beseda už byla příliš malá, a tak Tereza Balonová vyrazila do Lucerna Music Baru. V něm dle svých slov viděla spoustu zahraničních kapel, které jí pomáhaly na cestě k tomu, aby našla svou vlastní hudební tvář. Nyní... čtěte zde
Vydáno: 14.05.2024 21:27 v sekci Naživo
The Beatles - Let It Be 8/10
Video: Nový klip k "Let It Be" nabízí alternativní pohled na slavnou píseň The Beatles Poté, co režisér Peter Jackson dovyprávěl příběh konce The Beatles v rozsáhlém třídílném dokumentu "The Beatles: Get Back", postaveném na dosud nikdy nezveřejněných záběrech, se k tématu vrací ještě jednou. V digitálně... čtěte zde
Vydáno: 14.05.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Pop už v albovém žebříčku nehraje druhé housle. Taylor Swift dovršuje hattrick a boduje i Dua Lipa (16.05.2024 08:00)
- Spletli si naši dramaturgové rok? Rádiím vládne Michael Schulte s hitem loňského léta (09.05.2024 08:00)
- Taylor Swift převálcovala všechny české rappery a stanula na vrcholu albového žebříčku (02.05.2024 08:00)
- Video: David Guetta oprášil hit moldavských O-Zone. Do "I Don't Wanna Wait" si pozval OneRepublic (01.05.2024 08:40)
- Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" (25.04.2024 07:30)
- Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
- Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií (23.04.2024 08:00)
- Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády (18.04.2024 10:00)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- "Útok na lidskou kreativitu musí skončit," píší Billie Eilish, Pearl Jam i Robert Smith a bouří se proti AI (05.04.2024 10:48)

ALBUM TÝDNE 20/2024

The Valentines
You All Look Beautiful When You Dance

Trojice The Valentines z Hradce Králové se na hudební scéně pohybuje už od roku 2017. Po několika singlech a EP se letos konečně rozhodla svůj rukopis otisknout i do debutového alba, které nazvala "You All Look Beautiful When You Dance". A povedlo se - deska hudebně baví, přitom textově vybízí k zamyšlení.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
Ne 26.05.
Myles Smith (UK) (Rock Café, Praha)
Út 28.05.
Bruce Springsteen & The E Street Band (US) (Letiště Letňany, Praha)
Po 03.06.
Rakim (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
Út 04.06.
Sting (UK) (Amfiteátr Lochotín, Praha)
St 05.06.
Charlotte Sands (US) (Chapeau Rouge, Praha)
Čt 06.06.
Nickelback (CAN) (O2 Arena, Praha)
Čt 06.06.
††† (Crosses) (US) (Roxy, Praha)
Pá 07.06.
Alfie Jukes (UK) (Café V Lese, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince Vladimír Mišík The Prodigy Queen Kabát Adele Imagine Dragons Sia Bono Dua Lipa Taylor Swift Rush Beyoncé Mirai Rammstein AC/DC Liam Gallagher Lady Gaga 2H+
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu