shop.musicserver.cz

Hity po recyklaci

Vydáno: 13.09.2009 05:00 v sekci Recenze - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

U Jiřího Zmožka dochází k období, které bychom mohli nazvat malou renesancí. Po nikterak dobrém, ale podle zájmu docela úspěšném výběru "Největší hity" se tentokrát vrací s albem "Hvězdy mého života", na němž oblékl ty opravdu největší hity do "nového" hávu.

3/10

Jiří Zmožek - Hvězdy mého života

Vydáno: 27.04.2009
Celkový čas: 48:48

Skladby: Už mi, lásko, není dvacet let (s Marcelem Zmožkem), Píseň svou mi tenkrát hrál (s Martinou Balogovou), Prý chlapi nebrečí (s Jakubem Smolíkem), Zřejmě letos nikde nejsou kytky (s Leonou Machálkovou), Nahrávám (s Helenou Vondráčkovou), Kousek cesty s Tebou (s Hanou Zagorovou), Rád, mám rád (Jitka Zelenková), Slzy sedmi bolestí, Mys dobrých nadějí (s Hanou Zagorovou), To býval ráj (s Marcelem Zmožkem), Tam u nebeských bran (Zmožek, Balogová, Zagorová, Vondráčková, Zelenková, Machálková), Nahrávám (Helena Vondráčková)

Vydavatel: Popron Music

Není to sice úplně normální, ale občas někdo zkrátka natočí nějaké album po x letech znova. Jiří Zmožek sice takové album, které by bylo možné přetočit, nemá, ale zato má několik písniček na naší hudební scéně natolik známých, že si (možná) zaslouží modernější podobu.

Problém je ale v tom, že Zmožek těch písniček vybral třicet a plánuje s nimi tři podobně koncipovaná alba. Obávám se ale, že tolik zásadních songů nemá, a tak se do výběru dostaly i věci, které tam nemají co dělat, jako například "Slzy sedmi bolestí" nebo "To býval ráj". Lepší by bylo méně písniček, ale opravdu jen ty zásadní, tím pádem pouze dvě CD, ideálně vydané naráz na jednom titulu, aby příznivci neměli pocit, že to je dělané pouze pro peníze.

A jak dopadlo převléknutí jednotlivých písniček do modernějšího hávu? Bohužel nijak valně. Je dost takových, u kterých to poznáte jen díky tomu, že se k původní interpretce přidal sám Zmožek. Jinak zůstávají namočené ve středoproudé omáčce. Řekněme, že Helena Vondráčková, Hana Zagorová, Jakub Smolík nebo Jitka Zelenková prostě odvedli slušně svůj standard a autor v roli jejich snahu nikterak neshazuje. To vše je bez jakýchkoli producentských experimentů.

Bohužel toto se ale už nedá říct o Leoně Machálkové, která se Zmožkem přezpívala "Zřejmě letos nikde nejsou kytky". Při vší úctě k oběma, verze Marie Rottrové byla pro ně od počátku nedostižnou metou. To samé lze napsat i o klasice "Tam u nebeských bran", kterou s Jiřím Zmožkem nazpívaly všechny zúčastněné dámy. Na Michala Tučného v tomto případě a možná i díky tomu nestačilo ani šest interpretů. Naprostá katastrofa ale nastává, když se k němu přidá jeho syn Marcel. Tenhle člověk prostě není zpěvák, což má jediné pozitivum - jeho otec vedle něj zní jako Karel Gott.

Zcela záměrně jsem si nakonec nechal "Píseň svou mi tenkrát hrál" v originále zpívanou Věrou Špinarovou a na tomto CD Martinou Balogovou. Musím říct, že tahle verze se opravdu povedla a dá se napsat, že jako jediná zní svěže. A tady je návod, kudy se mělo postupovat v případě většiny kousků. Zkonfrontovat je s mladými. Ne, nechci tady žehrat na zavedené zpěvačky, jen si myslím, že to zkrátka chtělo původní verze daleko víc provětrat.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Elán - Znova sa ma dotkni 9/10
Audio: Elán vítá lásky čas zbrusu novým hitem "Znova sa ma dotkni" Po ukončení turné k padesáti letům existence skupiny Elán se zdálo, že nyní už opravdu nadešel ten správný čas pro konec kapely. Alespoň Jožo Ráž dával najevo, že se formace vrátí jen ve výjimečných případech typu narozenin... čtěte zde
Vydáno: 04.05.2024 08:00 v sekci Audio / Video | Audio
Mirai -  Chceme být trendsetteři a reflektovat dobu
Rozhovory: Mirai - Chceme být trendsetteři a reflektovat dobu Na své čtvrté studiovce "Tomodachi" se Mirai spolu s producentem Fiedlerskim pokusili vyjet ze zajetých kolejí. Zároveň nahrávkou oslavují svoji společnou desetiletou hudební pouť. Na léto navíc premiérově chystají svoje SummerFesty.... čtěte zde
Vydáno: 03.05.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Deep Purple - Portable Door 8/10
Video: "Portable Door" zastihuje veterány Deep Purple ve skvělé formě. Nové album "=1" vyjde v červenci Hardrockoví veteráni Deep Purple zažívají na stará kolena další zlatou éru. Jejich poslední tři studiová alba "What Now?!" (2013), "inFinite" (2017) a "Whoosh!" (2020) se vyšplhala na první místa žebříčků, plní obří haly - jak... čtěte zde
Vydáno: 02.05.2024 13:00 v sekci Audio / Video | Video
Pohled do českých hitparád 17. týden 2024
Taylor Swift převálcovala všechny české rappery a stanula na vrcholu albového žebříčku Ani Viktor Sheen, ani Calin, dokonce ani minule vítězný Yzomandias. Českou albovou hitparádu, kterou obvykle ovládá někdo z rapujících idolů Generace Z, si tentokrát podrobila Taylor Swift se svou jedenáctou studiovkou "The Tortured... čtěte zde
Vydáno: 02.05.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
Nové desky 17/2024 - od Pet Shop Boys přes Justice po St. Vincent
Nové desky 17/2024 - od Pet Shop Boys přes Justice po St. Vincent Ačkoli novinkám tohoto týdne vévodí hlavně Pet Shop Boys, St. Vincent, Jess Glynne či Justice, poměrně silné zastoupení nabízí i domácí scéna s oceňovanými Manon Meurt, Hlaskontrabas Oktet, Livin Free, Karlem Markytánem či... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 12:00 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Hudba v tisku: Vzpomínkové vydání knihy "Naprosto nezbytná" od Hany Zagorové doplňuje vyprávění její a jejích kolegů o tu nejbolestnější tečku (05.12.2023 08:00)
- Naživo: Marek Ztracený míří do Wembley. Euforii fanoušků Poseidona z Wishe ale v Edenu brzdily technické nedodělky (17.06.2023 11:36)
- Českého slavíka koupila TV Nova. Na předávání zahraje i Lucie (16.09.2022 09:01)
- Hana Zagorová posmrtně zamířila na vrchol albové hitparády, v top deset má hned tři desky (08.09.2022 08:00)
- Zemřela Hana Zagorová (26.08.2022 13:18)
- Rozhovory: Helena Vondráčková - Jsem docela pilná holka (23.08.2022 16:00)
- Recenze: Helena Vondráčková věří, že "Nejkrásnější na světě je láska". Nová kompilace tomuto tvrzení napomáhá (07.07.2022 17:40)
- Helena Vondráčková vydává kompilaci "Nejkrásnější na světě je láska" s novým singlem i raritními nahrávkami (27.06.2022 17:51)
- Recenze: Jubilejní výběr Hany Zagorové "1968 - 2020" skrývá v lesklé krabičce i nedostatky (13.01.2022 17:35)
- Recenze: Helena Vondráčková vzpomíná na album "Vánoce s Helenou" povedenou reedicí (24.12.2021 09:00)

ALBUM TÝDNE 18/2024

Manon Meurt
Unravel

Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal producent Eddie Stevens. V podobě "Unravel" přichází vyzrálé a komplexně pojaté album.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík Prince Queen Kabát Adele Taylor Swift Sia Bono Rush Beyoncé Dua Lipa Mirai Lady Gaga Liam Gallagher AC/DC Linkin Park U2 Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu