shop.musicserver.cz

Colours den po dni - zastávka první

Vydáno: 15.07.2007 23:09 v sekci Naživo - Honza Kulig | foto: facebook interpreta

Letošní ročník festivalu Colours Of Ostrava odstartoval ve čtvrtek 12. července na hlavní stagi v šest hodin odpoledne. Ten den sice vystoupili pouze Gipsy.cz, Goran Bregovič s Wedding And Funeral Band a Kryštof, ale i tak to stálo za to.

Odpočinek, Colours Of Ostrava 2007
© Pavel Parikrupa / musicserver.cz
Letošní ročník hudebního festivalu Colours Of Ostrava je již jeho sedmým pokračováním. Předchozí dva byly našlápnuté velkými jmény světové scény. Namátkou jmenujme Tranglobal Underground, Salifa Keitu, Kosheen, Boba geldofa, Gogol Bordello, Marizu a další. Letos to podle line-upu mohlo pro někoho vypadat hůř hůř, ale nejlepší je nechat se překvapit. Den po dni vám musicserver zmapuje dění na festivalu, který se koná převážně na výstavišti Černá louka a v areálu Slezkoostravského hradu. Zde je úvodní reportáž.

První den vystoupili na Spektrum Česká spořitelna stage Gipsy.cz. Na fotogalerii se můžete podívat zde, v tomto článku vám nabízíme zhodnocení slovní. Jaký tedy byl první den?

Gipsy.cz, Colours Of Ostrava 2007
© Pavel Parikrupa / musicserver.cz
Hip hop ve spojení s rómským folklórem v podání seskupení Gipsy.cz odstartoval čtyřdenní maratón. První český účastník legendárního festivalu v Glastonbury dostal na Colours nevděčnou roli. Hlediště se postupně plnila natěšenými posluchači, venku ale díky nedostatečnému počtu identifikačních pásek čekalo na čtyři tisíce lidí. Gipsy.cz pumpovali do festivalových návštěvníků melodické písně, což mělo za příčinu sborové hopsání a vlnění se. Neustálé proudy lidí nezastavilo ani pár kapek, které se z nebe postupně snášely. Takovou návštěvu ve čtvrtek festival ještě nezažil. Cirka dvanáct tisíc lidí si na závěr zazpívalo "Romano Hip Hop" a hoši zmizeli. Své role se zhostili na výbornou. Dostali lidi do té správné nálady před prvním velkým headlinerem celého festivalu.

Goran Bregovič, Colours Of Ostrava 2007
© Petr Grambal / musicserver.cz
Goran Bregovič a jeho Wedding And Funeral Band začali stylově. Všichni koukali na pódium, načež se vzadu mezi všemi lidmi (a že jich bylo požehnaně) zjevil kompletní Bregovićův orchestr v celé své kráse. Za zvuku tleskajících rukou se vydali na pouť směrem k pódiu. Dvě hodiny balkánských rytmů za účasti dvou bulharských zpěvaček, dvanáctičlenného bandu, doprovodného zpěváka a samotného Bregoviče utekly jako voda. Déšť sice sílil, ale přesto se všichni skvěle bavili. Goranova měkká angličtina způsobila pár úsměvných momentů a při přídavku se leskly hlavní hvězdě v očích slzy štěstí. Ostrava si po čtyřech letech opět zapařila na skvělou jihoslovanskou hudbu, zvláště pak jeden návštěvník vzadu u zvukařů. Nechápal jsem, jak mohl dvě hodiny tančit, opravdu tančit a prakticky si nevydechnout. Jeho variace bych vám přál vidět. Wow. Jen tak dále. Goran by mohl jezdit každý rok. A málokomu by to vadilo.

Kryštof, Colours Of Ostrava 2007
© Petr Grambal / musicserver.cz
Všude dobře, doma nejlíp. Asi tak by se dal charakterizovat třetí a zároveň poslední koncert prvního dne. Domácí Kryštof dostali pro své vystoupení obrovskou výhodu. Tmu. Tudíž jejich set mohl vyniknout v celé své kráse včetně světelného parku. Herecké etudy samozřejmě nemohly chybět, a tak se všichni zasmáli nad choreografií dechové sekce, Krajčovu klobouku ala Rednex, tanečkům v songu "Sqěle" a dalším komickým vložkám. Došlo na všechny velké hity, na mobilovou světelnou mánii při "Zrcadlení", sborově zazpívanou sloku Nevdědových "Stánků" při přídavcích i na jekot fanynek. Holt klasický Cirkus Kryštof. S tou výjimkou, že doma mají jejich koncerty nepopsatelnou a specifickou atmosféru. Kdo neviděl a neslyšel, může litovat.

Vrchol dne

Skvělý zvuk! Ať jste se nacházeli kdekoliv na ploše před pódiem, tak všichni účinkujíci měli výborně nazvučeno. Těžko vybírat ze tří kapel tu nejlepší. A taky to neudělám, jelikož všechny dokázaly dostat posuchače do varu. Takový čtvrtek Colours ve své dosavadní historii ještě nezažily.

Vrcholy a "vrcholy" kolegy Miroslava Böhma

1. Víte, jaké jsou dvě nejoblíbenější romská slova? Socialnos davkos. Aneb Gipsy.cz a není nad to, když si umí člověk udělat srandu sám ze sebe.
2. Once more "vpšed", okej? Aneb Goran Bregović úspešně přesvědčující publikum ke spolupráci.
3. Jednooký mezi slepými králem. Aneb zvláštní cena pro pořadatele za to, že do areálu vpustili lidi z deštníky a rozpoutali tak nefalšovanou šavlovačku před pódiem - vy jste přes ty deštníky něco viděli?
4. Vypusťte krakena! Aneb Richard Krajčo na ostro.
5. Písnička večera? "Romano Hip Hop"! (podruhé)

Vraťte se během následujících hodin na musicserver pro reportáže z dalších festivalových dnů.

Colours Of Ostrava, Černá louka a Slezskoostravský hrad, Ostrava, 12.7.2007

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
The Beatles - Let It Be 8/10
Video: Nový klip k "Let It Be" nabízí alternativní pohled na slavnou píseň The Beatles Poté, co režisér Peter Jackson dovyprávěl příběh konce The Beatles v rozsáhlém třídílném dokumentu "The Beatles: Get Back", postaveném na dosud nikdy nezveřejněných záběrech, se k tématu vrací ještě jednou. V digitálně... čtěte zde
Vydáno: 14.05.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Polemic - I po třiceti letech může kapela přicházet s neokoukanými nápady a jít neprobádanými cestičkami
Rozhovory: Polemic - I po třiceti letech může kapela přicházet s neokoukanými nápady a jít neprobádanými cestičkami Oblíbená slovenská formace Polemic vydala v poslední únorový den desku "11SKA", kterou shrnula písně vydané za poslední dekádu. Nejen tom, jak vznikala, jsme si povídali s Peterem Opetem - trumpetistou, zpěvákem, autorem hudby a textů,... čtěte zde
Vydáno: 14.05.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
The Valentines - You All Look Beautiful When You Dance 8/10
Recenze: The Valentines na debutu hlásí: "You All Look Beautiful When You Dance" Trojice The Valentines z Hradce Králové se na hudební scéně pohybuje už od roku 2017. Po několika singlech a EP se letos konečně rozhodla svůj rukopis otisknout i do debutového alba, které nazvala "You All Look Beautiful When You Dance".... čtěte zde
Vydáno: 13.05.2024 10:30 v sekci Recenze
Rammstein, Abélard, Letňany, Praha, 11.5.2024
Naživo: Okoukané triky stále uhranou davy. Rammstein se vrátili do Letňan Ani kontroverzní kauza zneužívání žen a potvrzená existence manažerky pro takzvanou nultou řadu kolos nezastavila. Vyšetřování bylo pro nedostatek důkazů ukončeno, a tak jediným, kdo dnes před koncerty Rammstein protestuje, je... čtěte zde
Vydáno: 12.05.2024 09:00 v sekci Naživo
Rammstein, Letňany, Praha, 11.5.2024 (fotogalerie)
Fotogalerie: Rammstein se opět pokusili podpálit Letňany Ke 30. výročí založení skupiny se němečtí Rammstein opět vydali na velké turné. Jako první zastávku si již po několikáté vybrali Prahu, kde pro velký zájem rovnou přidali i druhý termín. Z prvního vyprodaného koncertu v... čtěte zde
Vydáno: 12.05.2024 06:59 v sekci Naživo | Fotogalerie
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- 19 Grammy, 68 nominací, 100 koncertů a 250 řečníků. To jsou letošní Colours Of Ostrava (14.05.2024 12:03)
- Orlen je opět generálním partnerem Colours Of Ostrava. Festival nabídne polské umělce i soutěž pro kapely (10.04.2024 12:39)
- Video: Pokáčovi ve filmovém songu "Život je pes" pomáhají Lucie Bílá, Richard Krajčo a spousta dalších (20.03.2024 09:26)
- Nabitý program Colours of Ostrava 2024 vyvrcholí hvězdnou sobotou (06.03.2024 12:03)
- Colours 2024 nabízí pestrý program z celého světa včetně rockové legendy Lennyho Kravitze. Od února vstupenky zdražují (26.01.2024 10:42)
- Lenny Kravitz zahraje na Colours of Ostrava (01.12.2023 11:01)
- Colours of Ostrava přivezou Queens of the Stone Age (15.11.2023 11:02)
- Sam Smith a další. Colours of Ostrava odtajnily část programu příštího ročníku (31.10.2023 07:11)
- Video: Kryštof pěje ódy: "Život je krásný" (26.10.2023 10:11)
- Kryštof chystají "Poslední výstřel" svých kempů (14.09.2023 08:13)

ALBUM TÝDNE 20/2024

The Valentines
You All Look Beautiful When You Dance

Trojice The Valentines z Hradce Králové se na hudební scéně pohybuje už od roku 2017. Po několika singlech a EP se letos konečně rozhodla svůj rukopis otisknout i do debutového alba, které nazvala "You All Look Beautiful When You Dance". A povedlo se - deska hudebně baví, přitom textově vybízí k zamyšlení.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
Ne 26.05.
Myles Smith (UK) (Rock Café, Praha)
Út 28.05.
Bruce Springsteen & The E Street Band (US) (Letiště Letňany, Praha)
Po 03.06.
Rakim (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Vladimír Mišík Prince The Prodigy Kabát Queen Adele Sia Bono Rush Dua Lipa Taylor Swift Imagine Dragons Beyoncé Mirai Lady Gaga AC/DC Liam Gallagher Linkin Park Rammstein
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu