Osamocená Klára a její vzpomínky na Holki

05.11.2004 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Klára se po rozpadu čtyřlístku Holki vrací na scénu svým debutem "Sama", ten předznamenaly singly "Stále sama" a "Zas mě tady máš". Ve víru tanečních rytmů a ve spolupráci s Michalem Davidem vznikla deska určená na diskošku, která na naší scéně ničím nepřekvapí.
2/10

Klára - Sama

Skladby: Stále sama, Líbej mě, Zas mě tady máš, Doufám (duet Klára a Yemi), Lásku zkoušej znát, Půjdu klidně dál, Dej mi lásko čas, Náš příběh postrádá děj (duet Klára a Michal David), Jsi senzační (Klára mix), Dnem i nocí, Chceš odejít (R&B version), Diamant dětem (duet Klára a Michal David), Holki Tribute Megamix
Celkový čas: 56:40
Vydavatel: EMI
Klára Kolomazníková je jedinou členkou formace Holki, která se stále hlásí k odkazu této skupiny a na svých vystoupeních připomíná jejich největší hity. K výběru "Pohádkový příběh" právě Klára nazpívala jedinou novinku "Tři oříšky". Na svém prvním sólovém albu přichází s tanečně laděnými písničkami, které jí napsal a produkoval Michal David, a aby nezanikly vzpomínky na Holki, tak tu jsou tři skladby, které je vám budou připomínat. Předvojem desky byly singly "Stále sama" a "Zas mě tady máš", což je cover písně "Everytime We Touch" od Maggie Reilly. Pokud máte rádi typický český europopík z produkce Michala Davida, asi nebudete litovat a příznivci Holek si užijí další nálož hudby určené na diskotéky.

Michal David, který je snad schopen natočit cokoliv, nachystal pro Kláru převážnou většinou nových skladeb. Dokonce si s ním Klára zazpívala dva duety, jmenovitě "Náš příběh postrádá děj" a "Diamant dětem", ve kterém hostuje i sbor Bambini di Praga. Tyto dvě skladby nijak nevybočují z toho, co Michal David na tomto poli působnosti napsal. V pomalém tempu je i duet s Yemim, který kdysi uváděl hitparádu Eso - na desce "Sama" rapuje v "Doufám", ta se tedy rozhodně nedá uznat jako regulérní duet, ale budiž. Zbytek desky šlape v diskotékovém rytmu v nahuštěném sledu typických klávesových hrátek Michala Davida, co píseň, to jasná ducka, ve kterých se Klára cítí jako doma. "Stále sama", "Líbej mě", "Půjdu klidně dál" mají ambice stát se hity.

Kamenem úrazu je však jakási jednolitost, která je narušena novými verzemi hitů Holek. "Jsi senzační" ve verzi, která má ve jménu jméno hlavní aktérky, je jen více roztančená odrhovačka originálu, a taková divná parodie na r'n'b v písni "Chceš odejít" je jen pouhým výsměchem tomu, co tento styl doopravdy znamená, rozhodně mi to žádné r'n'b nepřipomíná. Největší darda přichází v závěrečném "Holki Tribute Megamixu", ten na ploše skoro čtrnáct minut přináší ty největší hity Holek - po tento moment je to fajn. Ale umělý potlesk, dvouminutová předehra (!) a přechody mezi jednotlivými skladbami toto dílko shazují takým způsobem, že jsem musel mít hodně sil to doposlouchat. Kdybych dostal stejné množství peněz jako tvůrce této záležitosti, myslím, že bych to dokázal doma na koleni udělat mnohem lépe.

Klára a její deska "Sama" je převážně určena pro fandy Holek a samotných děvčat. Oproti původní tvorbě skupiny Holki je tento opus o třídu méně kvalitní, netvrdím, že by Klára nedokázala zazpívat něco lepšího, ale asi chtěla zůstat věrna čistě diskotékovým záležitostem. Fandové budou mít radost, já však cédéčko kdesi založím a už se k němu nevrátím, mohlo to být prostě lepší. A to o hodně.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY