Nové číslo časopisu Music s Jarkem Nohavicou na titulní stránce právě vychází

26.01.2004 11:11 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Music 1/2004
© facebook interpreta
MUSIC právě zahajuje druhý ročník - exkluzivním rozhovorem s JARKEM NOHAVICOU - o Ostravě, o fotbale, o internetu, o filmování a především o nové desce. "Mám blít krev, že si někdo bude něco myslet ? Můj život je můj život."

Tradiční dvojrozhovor je tentokrát ve znamení humoru dvou protagonistů skupiny TŘI SESTRY - Fanánka a Magora. Povídání s Markétou Brchelovou-Turkovou se od nového alba a nového kytaristy stočilo přes Fanánkovu nechuť k cestování až k válce v Iráku, ale skončilo zase u piva a na zábavě. Hlavně, že je večírek!

JANA KIRSCHNER se prý nerada fotí. V rozhovoru s Markétou Brchelovou-Turkovou přiznává i to, že poslední album natočila hlavně proto, aby se vyvázala z povinností vůči vydavatelství Universal. Nakonec bylo ale všechno trochu jinak.

Punk je možná dead, ale kalifornští vlajkonoši jeho nové vlny se do hrobu rozhodně nechystají. Kariéra THE OFFSPRING se podobá houpačce a na řadě je tentokrát opět úspěch. Alespoň podle Martiny Kotrbové.

JURSKÝ PARK: Členové Pet Shop Boys sice nezadržitelně míří k oslavám padesátin, jejich muzika na to ale rozhodně nevypadá. Nejspíš i díky tomu, že si dokáží udržet nadhled: "Nejlepší recept, jak uspět v šoubyznysu? Blbost kombinovaná s arogancí a velké ego." O výběru "PopArt" i o usedlém anglickém životním stylu se dočtete v profilu od Josefa Vlčka.

ZAMĚŘENO: Jak rozehrát PÁNA PRSTENŮ. O filmové trilogii "Pán prstenů" už toho bylo napsáno hodně, málokdo si ale všímá hudby, bez níž by tato filmová sága stěží byla tím, čím je. Její autor Howard Shore má navíc na svém kontě už téměř šedesát soundtracků, mezi nimi i k tak slavným filmům jako "Mlčení jehňátek" nebo "Philadelphia". Zaměřeno je tentokrát na něj (Saša Neuman) a na hudební ohlasy, které vyvolal samotný "prstenový" příběh (Josef Vlček).

Dálší rozhovory: 100°C dělají to, co chtějí (Markéta Brchelová-Turková), Rick Wakeman mezi dvěma břehy (Josef Vlček), Bohyně míru Zuzana Navarová (Vladimír Vlasák), Dušan Klein o novém dílů Básníků (Markéta Brchelová-Turková).

V pravidelných rubrikách nabízí nový music přehled filmových premiér, hudebních a filmových novinek, měsíční hitparády IFPI Top 50 (+ rekordmany Top 50 za loňský rok) a Alba roku 1968. A samozřejmě nezbytný příděl recenzí (doporučujeme: U2 Go Home DVD, Ecstasy Of St. Therea DVD, Strokes, Buty; Vybíráme za soundtracků) a soutěží (tentokrát o 30 CD, VHS a DVD).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY