Více cheeby, méně nudy!

11.11.2003 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Britská trojice Morcheeba má za sebou šňůru hitů, z nichž většina se objevila v živém provedení i na jejich DVD "From Brixton To Beijing". Koncert však bohužel dýchá jistou upachtěností a nudou, kterou nevytrhne ani dokument z koncertování v Číně.
5/10

Morcheeba - From Brixton To Beijing

Skladby: The Sea, Friction (featuring Spikee Tee), Tape Loop, Otherwise, Part Of The Process, Aqualung, Love Sweet Love, Be Yourself, Slow Down, Trigger Hippie, What New York Couples Fight About (featuring Kurt Wagner), Moog Island (The Music That We Hear), Way Beyond, Get Along (featuring Pacewon), Public Displays Of Affection, Jolene, Blindfold, Undress Me Now, Over And Over, Charango (featuring Pacewon), Rome Wasn't Built In A Day
Celkový čas: cca 125 minut
Morcheeba je v podstatě moc fajn kapela. Já jí rozhodně nemám za zlé ani to, že se na svých posledních deskách výrazněji přiklonila k popu, protože pop já mám velmi rád. Ovšem pokud jsem čekal, že si na jejich DVD s názvem "From Brixton To Beijing" smlsnu, poněkud jsem se přepočítal. Došlo totiž na slova kolegy Matějíčka, který tvrdil, že na Go Planet Roxy byla kapela sice profesionálně jistá, ale jinak k uzoufání nudná. Věřím mu, tohle dévédéčko je nuda od začátku do konce.

Hlavním lákadlem je samozřejmě koncert o jedenadvaceti položkách, ovšem musíte být připraveni na to, že líné rytmy kapely jsou naživo podpořeny jejich výzorem a nasazením, který nemá daleko do nějaké jazzové barové grupy, která hraje od večera do rána. Tedy jinak řečeno - nebýt Skye, neměly by kamery snad ani co snímat, jak je pódium klidné. A nudné. Stejně tak poměrně nezáživný je i projev skupiny, která si svoje odbrnká, ale že by je to nějak zvlášť bavilo, to jsem si tedy nevšiml. Ale možná je mé zklamání ze záznamu ojedinělé a vám bude kapela připadat nadupaně. Pokud ano, dejte mi vědět, protože tomu moc nevěřím... A když už nezahráli ani mou nejoblíbenější "World Looking In", zklamání dostoupilo vrcholu. Co se týká vybavení, pětikanálový zvuk považuji za standard, DTS zde ovšem nehledejte. Titulky najdete pouze u promluv k publiku, samotné písničky otitulkovány nejsou.

Pokud čekáte, že bonusy dojem z dévédéčka vylepší, pak se opět pletete. Z dokumentu o návštěvě Číny se sice dozvíte, kde byla kapela všude na výletech a jaké spousty falešných značkových hodinek se tam dají koupit, ale jinak... Pochvala tak směřuje pouze k přítomným titulkům.

Skalní fanda Morcheeby si jejich DVD možná užije, ale pro běžného posluchače by bylo bohužel jen ztrátou času. Některé kapely jsou prostě lepší na deskách.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY