shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 39. týden 2024

Českému éteru kralují Coldplay, Nik Tendo vede v albech

Vydáno: 03.10.2024 09:00 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Anna Lee

Těsně před vydáním své nové studiovky "Moon Music" se Coldplay mohou těšit z vydatné propagace v tuzemských rádiích - singl "feelslikeimfallinginlove" totiž stanul na vrcholu zdejšího žebříčku. Albovému pořadí kraluje Nik Tendo s titulem "V gastru nejsou lidi" a vedení v singlovém digitálu udrželi Linkin Park.

Coldplay - feelslikeimfallinginlove
© Warner Music
RÁDIA - Triumfu v našich rádiích se Coldplay s "feelslikeimfallinginlove" dočkali už minulý týden, kdy jsme komentář z důvodu dovolené vynechali. Nyní přidává parta kolem Chrise Martina druhé vítězství. Pokud Wikipedia nelže, vedoucího postavení dosáhla skupina s tímto kouskem už jen v Lotyšsku, zato na velkých trzích to taková sláva nebyla - šestnáctá příčka v Británii a jednaosmdesátá v USA hovoří spíše o vlažném přijetí. Desátá studiovka "Moon Music" vyjde kapele v pátek 4. října.

Mohutná country vlna dorazila z Ameriky i k nám - alespoň to naznačuje stříbrný stupínek. Zpěvačka Dasha stojící za hitem "Austin" sice není totožná osoba jako držitelka Thálie Dagmar Sobková alias domácí Dasha, tuzemskou stopu ale v jejím životopise najdeme - narodila se totiž v Kalifornii českým rodičům.

Dozvuky léta na bronzové pozici přinášejí Timmy Trumpet, Sam Feldt, Joe Taylor a Ekko s taneční hymnou "Sun Comes Up". Ač prázdniny dávno skončily, u nás skladba zkraje podzimu stoupla o devatenáct míst.

Pod stupni vítězů se seřadily další u nás ještě neohrané hity - Myles Smith se "Stargazing" i Ava Max zásluhou "My Oh My" poskočili hned o patnáct řádek. Naopak Miley Cyrus a její stálice "Flowers", aktuálně sedmá nejhranější, se příslušenství k top desítce nevzdává ani po neuvěřitelných osmdesáti sedmi kolech v pořadí.

Novinek se tentokrát sešlo pět - a všechny začínají ve spodní polovině tabulky. O tu nejvýše postavenou, umístěnou na čísle padesát pět, se postarali američtí Beach Weather: jmenuje se "Hardcore Romance". Zbývající čerstvé kusy zajistili Tribbs a Stephen Puth (59. "River"), Benson Boone (61. "Cry") a domácí zástupci Pokáč (79. "Solitaire") a Anna K. (92. "Apollo 11").

Top 10 ČR - rádia:
  1. Coldplay - feelslikeimfallinginlove
  2. Dasha - Austin
  3. Timmy Trumpet feat. Sam Feldt, Joe Taylor & Ekko - Sun Comes Up
  4. Myles Smith - Stargazing
  5. Ava Max - My Oh My
  6. Glockenbach feat. Chris De Sarandy - Magic Moment
  7. Miley Cyrus - Flowers
  8. Artemas - I Like The Way You Kiss Me
  9. Oliver Heldens feat. Weibird - Out Of Love
  10. Meduza feat. OneRepublic & Leony - Fire


Nik Tendo - V gastru nejsou lidi
© Milion+
ALBA - Nejen rádia se minulý týden dočkala nového vítěze - i v albovém žebříčku došlo ke střídání stráží. A také Nik Tendo dokázal s nahrávkou "V gastru nejsou lidi" prvenství obhájit. Pokud by vás zajímalo, jak si vede předminulý vítěz David Gilmour s "Luck and Strange", pak vězte, že moc dobře ne - z prvního místa před týdnem klesl o hrozivých padesát pozic a tentokrát spadl o dalších dvacet řádek, na současnou jednasedmdesátku. Jeho posluchači zkrátka zřejmě tolik nevyužívají streamovací platformy a desku si postaru poctivě koupili.

Na dvojce odstartoval Ben Cristovao s albem "Spektrum", na kterém mu sekunduje řada hostů zvučných jmen, včetně Davida Kollera či Richarda Müllera. Pokud to ještě nevíte, Ben se příští rok v červnu chystá dobýt fotbalový stadion v Edenu.

Také další příčky si rozdělily modly mladé generace - většinou reprezentanti domácí rapové scény - jako bronzový Viktor Sheen s tři roky starou trvalkou "Příběhy a sny". Ta v tomto týdnu předčila i jeho novější počiny jako "ROADTRIP" s Calinem (5.) nebo "Planetu opic" na šestce. Zahraniční popovou stopu obstaraly Billie Eilish (4. "Hit Me Hard And Soft") a Sabrina Carpenter (7. "Short n' Sweet").

Novinka na desítce potěší příznivce zahraničního rapu - přisvojil si ji Future s titulem "Mixtape Pluto". Do stomístného žebříčku se vešli také finští Nightwish, jejichž dílo "Yesterwynde" jsme na musicserveru ocenili jako Album týdne: posluchači ho poslali na sedmdesátou osmou příčku.

Přehledu digitálních singlů potřetí za sebou vévodí Linkin Park s comebackovým songem "Emptiness Machine". Svou nadvládu navíc ještě stvrdili čtyřkou pro novinku "Heavy Is The Crown".

Top 10 - alba:
  1. Nik Tendo - V gastru nejsou lidi
  2. N Ben Cristovao - Spektrum
  3. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  4. Billie Eilish - Hit Me Hard And Soft
  5. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  6. Viktor Sheen - Planeta opic
  7. Sabrina Carpenter - Short n' Sweet
  8. Ektor - Detektor III
  9. Calin - Bieber Fever
  10. N Future - Mixtape Pluto

Úplnou rádiovou, albovou i digitální hitparádu pro 39. týden najdete na stránkách IFPI zde.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pět nejzásadnějších kapel Duffa McKagana
Nejvíc nej: Pět nejzásadnějších kapel Duffa McKagana V roce 2012 byl Duff McKagan společně se svými spoluhráči z Guns N' Roses uveden do Rock'n'rollové síně slávy, kde svým podpisem stvrdil zásadní vliv na hudební scénu. Než slavný rodák ze Seattlu zavítá 11. října do Brna, pojďme... čtěte zde
Vydáno: 03.10.2024 13:00 v sekci Publicistika | Nejvíc nej
Rammstein Tribute Symphonic Show, Starez Aréna Vodova, Brno, 1.10.2024
Naživo: Rammstein tribute s orchestrem: Český Till, ohně i bizarní zážitky Tuzemská tribute kapela RCZ - Rammstein Tribute Show s živým orchestrem předvedla i v Brně naprosto věrnou show legendárních Rammstein. Intenzivní výkon, bizarní momenty a emoce přenesly fanoušky na dvě hodiny na koncert originálu,... čtěte zde
Vydáno: 02.10.2024 20:15 v sekci Naživo
Nové desky 39/2024 - od Lady Gaga přes Imodium po XIII. století
Nové desky 39/2024 - od Lady Gaga přes Imodium po XIII. století Přelom září a října potěšil hudebními novinkami příznivce domácí scény deskami Imodia, Arawn, XIII. století nebo slovenských Bad Karma Boy a Autumnist. Ze zahraničí je doplňují třeba Lady Gaga, Pale Waves, bluesman Marc... čtěte zde
Vydáno: 02.10.2024 12:00 v sekci Novinky | Nové desky
Pan Lynx, Lucerna Music Bar, Praha, 30.9.2024
Naživo: Skvělá a energická show Pana Lynxe: hosté, nová hudba a živá rysice na pódiu! Už nějaký ten pátek utekl od jeho prvního velkého koncertu v pražském Paláci Akropolis. Koncertu, na kterém záhadný Pan Lynx křtil svůj debut "Kdo se bojí, musí do lesa". Michal Skořepa vtrhl se svým projektem do stojatých vod... čtěte zde
Vydáno: 01.10.2024 21:00 v sekci Naživo
Monkey Business - Máme co říct, chtěli jsme se podělit o naše názory na svět
Rozhovory: Monkey Business - Máme co říct, chtěli jsme se podělit o naše názory na svět Monkey Business nedávno vydali desku "Když múzy mlčí", která je kompletně v češtině. Múzy nemlčely, protože se jedná o nejrychleji dokončenou nahrávku v jejich diskografii. O vzniku a všem okolo jsme si povídali s Romanem Holým,... čtěte zde
Vydáno: 01.10.2024 15:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: První singl nebyl náhoda. "Heavy Is The Crown" potvrzuje silnou formu restartovaných Linkin Park (27.09.2024 14:00)
- Video: Linkin Park představili "The Emptiness Machine" živě u Jimmyho Fallona (22.09.2024 08:00)
- Na nové desce Bena Cristovao "Spektrum" zpívají David Koller, Richard Müller i Anna Vaverková (20.09.2024 11:57)
- Linkin Park zbořili český digitální žebříček, David Gilmour si podmanil ten albový (19.09.2024 11:00)
- Alvaro Soler, Dua Lipa či Billie Eilish nově zasáhli do první desítky v českých rádiích (12.09.2024 08:00)
- Video: Lenny si po svém předělala "Safír" Calina a Viktora Sheena (10.09.2024 19:38)
- Brad Delson částečně couvá z comebacku Linkin Park. Chce se věnovat rodině (07.09.2024 16:49)
- Publicistika: Vše, co potřebujete vědět o návratu Linkin Park. A něco navíc (07.09.2024 09:30)
- Linkin Park hlásí comeback s novou zpěvačkou, singlem i deskou (06.09.2024 07:50)
- Rappeři se pro jednou museli sklonit. Český albový žebříček ovládla Sabrina Carpenter (05.09.2024 08:00)

ALBUM TÝDNE 40/2024

Nightwish
Yesterwynde

Už potřetí se finští Nightwish prezentují deskou s vokálem Floor Jansen, nástupkyně Tarji Turunen a Anette Olzon. Od třetí studiovky "Wishmaster" se ale poprvé museli obejít bez výrazného člena Marka Hietaly, který odešel po předchozí "Human. :II: Nature.". Jak se novinka povedla?

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 03.10.
Mighty Oaks (DE) (Palác Akropolis, Praha)
Pá 04.10.
Tereza Mašková (CZ) (Velký sál Lucerna, Praha)
Pá 04.10.
Maceo Plex (US) (Roxy, Praha)
Ne 06.10.
The Bygones (US) (Chapeau Rouge, Praha)
St 09.10.
Lindsey Stirling (US) (O2 Universum, Praha)
St 09.10.
Lenka Dusilová Band (CZ) (Lucerna Music Bar, Praha)
Čt 10.10.
Picture This (IRL) (MeetFactory, Praha)
Čt 10.10.
Fun Lovin’ Criminals (US) (Sono Centrum, Brno)
Pá 11.10.
Duff McKagan (US) (Sono Centrum, Brno)
Ne 13.10.
Bryan Adams (CAN) (Winning Group arena, Brno)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Vladimír Mišík Justin Bieber Prince The Prodigy Tommy Mottola Linkin Park Lucie Vondráčková Katy Perry Taylor Swift Madonna Dua Lipa Queen Ed Sheeran Coldplay Viktor Sheen Billie Eilish Biffy Clyro Abba The Beatles David Gilmour
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe