Českému éteru kralují Coldplay, Nik Tendo vede v albech

03.10.2024 09:00 - Josef Martínek | foto: Anna Lee

Těsně před vydáním své nové studiovky "Moon Music" se Coldplay mohou těšit z vydatné propagace v tuzemských rádiích - singl "feelslikeimfallinginlove" totiž stanul na vrcholu zdejšího žebříčku. Albovému pořadí kraluje Nik Tendo s titulem "V gastru nejsou lidi" a vedení v singlovém digitálu udrželi Linkin Park.
Coldplay - feelslikeimfallinginlove
© Warner Music
RÁDIA - Triumfu v našich rádiích se Coldplay s "feelslikeimfallinginlove" dočkali už minulý týden, kdy jsme komentář z důvodu dovolené vynechali. Nyní přidává parta kolem Chrise Martina druhé vítězství. Pokud Wikipedia nelže, vedoucího postavení dosáhla skupina s tímto kouskem už jen v Lotyšsku, zato na velkých trzích to taková sláva nebyla - šestnáctá příčka v Británii a jednaosmdesátá v USA hovoří spíše o vlažném přijetí. Desátá studiovka "Moon Music" vyjde kapele v pátek 4. října.

Mohutná country vlna dorazila z Ameriky i k nám - alespoň to naznačuje stříbrný stupínek. Zpěvačka Dasha stojící za hitem "Austin" sice není totožná osoba jako držitelka Thálie Dagmar Sobková alias domácí Dasha, tuzemskou stopu ale v jejím životopise najdeme - narodila se totiž v Kalifornii českým rodičům.

Dozvuky léta na bronzové pozici přinášejí Timmy Trumpet, Sam Feldt, Joe Taylor a Ekko s taneční hymnou "Sun Comes Up". Ač prázdniny dávno skončily, u nás skladba zkraje podzimu stoupla o devatenáct míst.

Pod stupni vítězů se seřadily další u nás ještě neohrané hity - Myles Smith se "Stargazing" i Ava Max zásluhou "My Oh My" poskočili hned o patnáct řádek. Naopak Miley Cyrus a její stálice "Flowers", aktuálně sedmá nejhranější, se příslušenství k top desítce nevzdává ani po neuvěřitelných osmdesáti sedmi kolech v pořadí.

Novinek se tentokrát sešlo pět - a všechny začínají ve spodní polovině tabulky. O tu nejvýše postavenou, umístěnou na čísle padesát pět, se postarali američtí Beach Weather: jmenuje se "Hardcore Romance". Zbývající čerstvé kusy zajistili Tribbs a Stephen Puth (59. "River"), Benson Boone (61. "Cry") a domácí zástupci Pokáč (79. "Solitaire") a Anna K. (92. "Apollo 11").

Top 10 ČR - rádia:
  1. Coldplay - feelslikeimfallinginlove
  2. Dasha - Austin
  3. Timmy Trumpet feat. Sam Feldt, Joe Taylor & Ekko - Sun Comes Up
  4. Myles Smith - Stargazing
  5. Ava Max - My Oh My
  6. Glockenbach feat. Chris De Sarandy - Magic Moment
  7. Miley Cyrus - Flowers
  8. Artemas - I Like The Way You Kiss Me
  9. Oliver Heldens feat. Weibird - Out Of Love
  10. Meduza feat. OneRepublic & Leony - Fire


Nik Tendo - V gastru nejsou lidi
© Milion+
ALBA - Nejen rádia se minulý týden dočkala nového vítěze - i v albovém žebříčku došlo ke střídání stráží. A také Nik Tendo dokázal s nahrávkou "V gastru nejsou lidi" prvenství obhájit. Pokud by vás zajímalo, jak si vede předminulý vítěz David Gilmour s "Luck and Strange", pak vězte, že moc dobře ne - z prvního místa před týdnem klesl o hrozivých padesát pozic a tentokrát spadl o dalších dvacet řádek, na současnou jednasedmdesátku. Jeho posluchači zkrátka zřejmě tolik nevyužívají streamovací platformy a desku si postaru poctivě koupili.

Na dvojce odstartoval Ben Cristovao s albem "Spektrum", na kterém mu sekunduje řada hostů zvučných jmen, včetně Davida Kollera či Richarda Müllera. Pokud to ještě nevíte, Ben se příští rok v červnu chystá dobýt fotbalový stadion v Edenu.

Také další příčky si rozdělily modly mladé generace - většinou reprezentanti domácí rapové scény - jako bronzový Viktor Sheen s tři roky starou trvalkou "Příběhy a sny". Ta v tomto týdnu předčila i jeho novější počiny jako "ROADTRIP" s Calinem (5.) nebo "Planetu opic" na šestce. Zahraniční popovou stopu obstaraly Billie Eilish (4. "Hit Me Hard And Soft") a Sabrina Carpenter (7. "Short n' Sweet").

Novinka na desítce potěší příznivce zahraničního rapu - přisvojil si ji Future s titulem "Mixtape Pluto". Do stomístného žebříčku se vešli také finští Nightwish, jejichž dílo "Yesterwynde" jsme na musicserveru ocenili jako Album týdne: posluchači ho poslali na sedmdesátou osmou příčku.

Přehledu digitálních singlů potřetí za sebou vévodí Linkin Park s comebackovým songem "Emptiness Machine". Svou nadvládu navíc ještě stvrdili čtyřkou pro novinku "Heavy Is The Crown".

Top 10 - alba:
  1. Nik Tendo - V gastru nejsou lidi
  2. N Ben Cristovao - Spektrum
  3. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  4. Billie Eilish - Hit Me Hard And Soft
  5. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  6. Viktor Sheen - Planeta opic
  7. Sabrina Carpenter - Short n' Sweet
  8. Ektor - Detektor III
  9. Calin - Bieber Fever
  10. N Future - Mixtape Pluto

Úplnou rádiovou, albovou i digitální hitparádu pro 39. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY