shop.musicserver.cz
Nové desky 38/2024 - od Katy Perry přes Nightwish po Nelly Furtado

Nové desky 38/2024 - od Katy Perry přes Nightwish po Nelly Furtado

Vydáno: 25.09.2024 16:30 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan | foto: Capitol Records

Nálož hudebních novinek vede tentokrát roztančená Katy Perry, dlouho očekávaný návrat Nelly Furtado, německý DJ Purple Disco Machine, country star Keith Urban, comeback slaví Manu Chao, rockové příznivce potěší Nightwish, Seether, Bright Eyes či Neon Trees. Tipem týdne se stala novinka Jerryho Douglase.

V pátek 20. září vyšly tyto nové tituly:

Katy Perry - 143
žánr: pop / taneční pop / europop

Katy Perry - 143
Katy Perry si v posledních čtyřech letech od alba "Smile" užívala především mateřství s dcerou Daisy Dove, zakotvila na rezidenčních koncertech v Las Vegas a v neposlední řadě pokračovala coby porotkyně American Idol. Nyní nicméně nastal čas na novou desku, kterou pojmenovala "143" a jejím posláním bylo vytvořit taneční párty. Pro tento účel si sestavila kompaktní producentský tým, jehož lídrem byl Dr. Luke. Jemu pak sekundovali Cirkut, Aaron Joseph, KBeazy, Malibu Babie, Vaughn Oliver, Rocco Did It Again! a Stargate. Z jejich spolupráce vzniklo celkem jedenáct písniček, ve speciálních edicích rozšířených o jednu bonusovou. Ve dvou z nich si vypůjčila motivy "Gypsy Woman" od Crystal Waters a europopovou hitovku French Affair "My Heart Goes Boom (La Di Da Da)". Jak to ovšem vypadá, výsledek se příliš nepovedl - nahrávka sbírá značně podprůměrná hodnocení. Zda se nemýlí, zjistíte na YouTube profilu americké zpěvačky.


Nightwish - Yesterwynde
žánr: symfonický metal

Nightwish - Yesterwynde
S Floor Jansen v čele vydává populární metalová formace Nightwish novou desku "Yesterwynde". Podle slov muzikantů na ní pracovali "dlouho a těžce" - psali ji téměř tři a půl roku. První ochutnávkou se stal kousek "Perfume Of The Timeless", další pak klavírní "Lanternlight", která vypráví o milovaných osobách, které již nejsou mezi námi. Podle kapelníka Tuomase Holopainena to byl vůbec první kousek vytvořený pro novou kolekci. Desátá studiovka kapely obsahuje ještě dalších deset kousků, jejichž ukázky najdete na YouTube.


Nelly Furtado - 7
žánr: pop / worldbeat

Nelly Furtado - 7
Nelly Furtado se odmlčela na poměrně dlouhou dobu, když uvážíte, že její poslední album "The Ride" vyšlo už v roce 2017. Kanadská zpěvačka a hudebnice si ovšem jeho pokračování připravovala v tichosti už od roku 2020 a během té doby složila zhruba pět set kousků hudby, z nichž následně vznikla zhruba stovka písniček. Tento proces navíc probíhal v poměrně širokém okruhu různých spolupracovníků, což si ona sama pochvalovala. Ve čtrnácti skladbách, které se nakonec na novinku dostaly, se tak po jejím boku střídají T-Minus, SG Lewis, WondaGurl, Dom Dolla, Jim Beanz, FnZ, Gray Hawken, Charlotte Day Wilson, Totally Enormous Extinct Dinosaurs, Tove Lo, Bomba Estéreo, Blxckie, Lido Pimienta, Taborah Johnson nebo Tynomi Banks. Zda jí přinesou někdejší slávu, zjišťujte na jejím YouTube.


Purple Disco Machine - Paradise
žánr: nu-disco / house

Purple Disco Machine - Paradise
Nedlouho poté, co německý DJ Tino Piontek aka Purple Disco Machine zakončil Colours Of Ostrava 2023, se z jeho březnového singlu "Substitution", který nahrál společně s dvojicí Kungs - Julian Perretta, stal celosvětový hit. A od té doby je ho plný éter, protože nám sype jednu písničku za druhou. Všechny nyní vydává na albu "Paradise", na němž se mu seznam slavných hostů řádně rozšířil. K již zmíněné dvojici se přiřadili Chromeo, Benjamin Ingrosso, Nile Rodgers, Shenseea, Àsdìs, Duke Dumont z Nothing But Thieves, Metronomy, Jake Shears, Sophie And The Giants, Yung Bae, ToBi, Morgan, Lorenz Rhode nebo Dabeull. Kdo si chce trochu hodit bokem, určitě navštíví jeho YouTube.


Keith Urban - High
žánr: country / rock / pop

Keith Urban - High
Keith Urban se po vydání předchozího alba "The Speed of Now Part 1" rozhodně nevytratil. S Taylor Swift nahrál song pro její verzi alba "Fearless", duet si střihnul i s krajankou Amy Shark a před dvěma roky vyrazil na světové turné. Letos na jaře začal připravovat vydání své už dvanácté studiovky "High", pro niž nahrál celkem dvanáct písniček. V nich se oproti předchůdci opět vrací primárně ke country, mírně namíchané s popem a rockem. Tomu odpovídají i spoluproducenti, jimiž jsou hlavně Greg Wells a Dann Huff, ale v jednotlivých písničkách se objevují i Mike Elizondo nebo Marc Scibilia a další. Jediným hostem je pak aktuálně všudypřítomná hvězda Lainey Wilson. Že se jedná o velmi zábavnou a energickou desku, si ověříte na YouTube profilu Australana.


Thurston Moore - Flow Critical Lucidity
žánr: alternativní rock / noise rock

Thurston Moore - Flow Critical Lucidity
Thurston Moore, kytarista a frontman legendární noiserockové kapely Sonic Youth, přichází s novou studiovkou "Flow Critical Lucidity". Toto již deváté studiové album je dalším důkazem jeho neutuchající tvůrčí síly a schopnosti neustále překvapovat. Na desce, která vznikala částečně v Evropě a Velké Británii, se mísí prvky noise rocku, experimentální hudby, ale i ambientních a psychedelických pasáží. Texty jsou inspirovány přírodou, lucidními sny, moderním tancem a osobností Isadory Duncanové. Na albu se objevuje i duet s Laetitií Sadier ze Stereolab. Mooreův charakteristický zvuk je na desce opět nepřehlédnutelný, ale zároveň se nebojí experimentovat a posouvat hranice svého hudebního vyjádření. Svět experimentální hudby můžete objevovat na jeho YouTube profilu.


Tip týdne

Jerry Douglas - The Set
žánr: bluegrass / folk

Jerry Douglas - The Set
Jen stěží budete hledat úspěšnějšího a přitom méně známého muzikanta, než je Jerry Douglas. Tento hráč na dobro a lap steel, člen řady formací, včetně Alison Krauss and Union Station, a majitel čtrnácti Grammy totiž hrál na více jak šestnácti set deskách, a to i takových hvězd, jako jsou Garth Brooks, Ray Charles, Eric Clapton, Phish, Dolly Parton, Paul Simon, Mumford & Sons nebo Keb' Mo'. Jeho nové album "The Set" vychází týden před tím, než vstoupí do Bluegrassové síně slávy, a najdete na něm celkem jedenáct písní, které nejsou zdaleka pouze bluegrassové, ale mají přesah do folku, jazzu, blues a vážné hudby. Pět z nich jsou zbrusu nové, zatímco zbytek jsou starší songy, které se svými spoluhráči nahrál v nových aranžích. Najdete mezi nimi také předělávku "While My Guitar Gently Weeps" George Harrisona nebo "What Might Have Been" Mikea Sterna, v níž se k nim přidala ještě Aofie O'Donovan. Krátký pohled na album poskytuje Douglasovo YouTube.


Julian Casablancas & The Voidz - Like All Before You
žánr: experimentální rock

Julian Casablancas & The Voidz - Like All Before You
Po úspěchu s The Strokes se v roce 2014 Julian Casablancas vydal na novou hudební cestu, veden stejnou touhou posouvat hranice, které definovaly jeho ranou kariéru. To vedlo k vytvoření The Voidz, kapely, která ztělesňuje jeho vizi nervózní, eklektické a agresivní hudby, navržené pro mainstreamovou konzumaci a zároveň zpochybňuje konvenční normy. Nyní se pod názvem Julian Casablancas & The Voidz po letech vrací s novým albem "Like All Before You". Tato newyorská formace, známá svým experimentálním zvukem, který se pohybuje na pomezí rocku, elektroniky a psychedelie, opět posouvá hranice žánrů. Album je již třetí řadovkou v její diskografii a představuje další kapitolu v jejím hudebním příběhu. Ten je studnicí pro kaleidoskop zvuků a nálad od syrových a energických kytarových riffů až po ambientní pasáže a experimentální elektroniku. Texty jsou stejně rozmanité jako hudba a dotýkají se širokého spektra témat. Ochutnávku z nové kolekce naleznete na YouTube profilu skupiny.


Oxlade - Oxlade From Africa
žánr: afro fusion / r'n'b / soul

Oxlade - Oxlade From Africa
Po dvou ípíčkách a několika singlech přichází nigerijský zpěvák Ikuforiji Olaitan Abdulrahman, který si říká jednodušeji Oxlade, se svým plnohodnotným debutem, který pojmenoval "OFA", tedy "Oxlade From Africa", čímž se jednoznačně hlásí ke svým kořenům. V šestnácti písničkách míchá africké rytmy s popem, soulem, jazzem, rhythm and blues a hip hopem a pomáhá mu v tom i několik hostů jako Bobi Wine, Popcaan, Dave, Fally Ipupa, Wande Coal, Sarkodie, Tomi Owó a Ojahbee. Seznámíte se prostřednictvím jeho YouTube.


Seether - The Surface Seems So Far
žánr: moderní rock

Seether - The Surface Seems So Far
Legenda na poli rockové hudby, kapela Seether, připravila pro své příznivce devátou studiovou desku. Nahrávka s titulem "The Surface Seems So Far" obsahuje celkem jedenáct kousků. Dle slov muzikantů je nástupce čtyři roky starého počinu "Si Vis Pacem, Para Bellum" plný rozmanitých skladeb a surových emocí. Jako producenta si hudebníci vybrali Matta Hydea, známého ze spolupráce s Deftones nebo Slayer. Ukázky si můžete vychutnat na YouTube.


Manu Chao - Viva Tu
žánr: latin alternativa / world beat

Manu Chao - Viva Tu
Velký comeback po šestnácti letech nachystal francouzsko-španělský hudebník Manu Chao. Poslední album "La Radiolina" vydal v roce 2007, o rok později následoval živák "Baionarena", a když pomineme osm let starý duet "Leave Me Alone" s Calypso Rose, nebylo od té doby o něm vůbec slyšet. Nyní se tedy vrací s pátým albem "Viva Tu", na němž svoji alternativní latin music a world beat míchá v třinácti písničkách. Poměrně překvapivým hostem v jedné z nich s názvem "Heaven's Bad Day" je legendární Willie Nelson. Druhým je pak naopak téměř neznámá francouzská písničkářka Laeti. První ukázky sdílí hudebník na svém YouTube profilu.


Brant Bjork Trio - Once Upon A Time In The Desert
žánr: stoner rock

Brant Bjork Trio - Once Upon A Time In The Desert
Brant Bjork Trio opět zavádí své posluchače do zvukových pouštních krajin. Nové album "Once Upon A Time In The Desert" je další kapitolou v diskografii tohoto amerického tria, které si za léta své existence získalo věrné fanoušky po celém světě. Kytarista a zpěvák Brant Bjork, baskytarista John Taylor a bubeník Ryan Gütler opět dokazují, že jsou mistři svého řemesla a že zvuk, který vytvořili, je jedinečný a nezaměnitelný. Na novince se můžete těšit na devět nových kompozic plných jejich typického zvuku, který se pohybuje na pomezí stoner rocku, desert rocku a psychedelie. Brantova hudba je plná dlouhých kytarových sól, hypnotických rytmů a zpěvu, který při zavřených očích přenese fanoušky do horkých pouští. Pokud chcete zažít hudební dobrodružství v pouštním prostředí, zavřete oči a zaposlouchejte se od ukázek na jejich YouTube profilu.


Bright Eyes - Five Dice, All Threes
žánr: indie rock/ folk rock

Bright Eyes - Five Dice, All Threes
Bright Eyes, americká indierocková kapela vedená charismatickým Conorem Oberstem, přichází s novou deskou "Five Dice, All Threes". Po předchozích experimentech a odbočkách se zdá, že se na této studiovce vracejí ke svým folkovým kořenům, které je proslavily. Můžeme se tak těšit na promyšlené texty plné melancholie a introspekce, doplněné akustickými nástroji a Oberstovým charakteristickým hlasem. Bright Eyes, to je jméno, které v srdcích fanoušků indie rocku rezonuje již více než dvě desetiletí. Jejich hudba, protkána emocemi a hlubokými texty, si získala věrné publikum po celém světě. S každou novou deskou se posouvají dál, experimentují s různými žánry a přitom si zachovávají svou jedinečnou identitu. Ochutnávku z jejich jedenáctého alba najdete na jejich YouTube profilu.


Vážná hudba

Česká filharmonie / Semjon Byčkov - Antonín Dvořák: Symphonies Nos. 7, 8, 9

Česká filharmonie / Semjon Byčkov - Antonín Dvořák: Symphonies Nos. 7, 8, 9
Po dvouleté Mahlerovské sérii se v letošním roce Semjon Byčkov a jím dirigovaná Česká filharmonie věnovala nejprve Smetanově "Mé vlasti" a nyní třem symfoniím Antonína Dvořáka. Jak napovídá název, začali hned těmi posledními, včetně té asi nejslavnější "Novosvětské". Nahrávky se vměstnaly na dva disky, přičemž je doplňuje ještě koncertní ouvertury "V přírodě". Ukázky a více informací nabízí web vydavatelství Pentatone.

Bennewitzovo kvarteto - Večer ve Vídni 1784 / Haydn - Mozart - Dittersdorf - Vaňha
Bennewitzovo kvarteto - Večer ve Vídni 1784 / Haydn - Mozart - Dittersdorf - Vaňha
"...Storace uspořádal pro své přátele kvartetní zábavu. Hráči byli snesitelní, žádný z nich nevynikal na nástroji, na který hrál, avšak všichni měli jakési znalosti, což se potvrdí, když je vyjmenuji: 1. housle Haydn, 2. housle baron Dittersdorf, violoncello Vaňhal, viola Mozart..." Tato vzpomínka tenoristy Michaela Kellyho na jeden hudební večer roku 1784 ve Vídni je zdrojem mnoha muzikologických dohadů, ale také inspirace, mimo jiné pro novou nahrávku Bennewitzova kvarteta. Jaké skladby si od jednotlivých autorů vybrali a další informace najdete na stránkách vydavatelství Supraphon.

Kateřina Kněžíková, Bamberger Symphoniker, Jakub Hrůša - Strauss: Tag und Nacht / Čtyři poslední písně a písně s klavírem
Kateřina Kněžíková, Bamberger Symphoniker, Jakub Hrůša - Strauss: Tag und Nacht / Čtyři poslední písně a písně s klavírem
Kateřina Kněžíková patří dnes ke stálicím ve světě opery i na koncertních pódiích. Po albu "Phidylé", jež vzbudilo značnou pozornost kritiků (Gramophone Editor´s Choice, BBC Music Magazine Award), se nechala unést světem písní Richarda Strausse; světem plným mikrodramat, průzračných emocí i intimní niternosti. Partnerem a průvodcem na této cestě jí je Jakub Hrůša s jeho Bamberskými symfoniky v živé nahrávce cyklu "Vier letzte Lieder", ale i v komorním žánru písní s klavírem. Jak zjistíte na stránkách Supraphonu, na albu jich najdete celkem třináct.


Jamie xx - In Waves
žánr: electronica / indie pop

Jamie xx - In Waves
Hlavní postava The xx, anglický hudebník, DJ, producent a remixér Jamie xx, po dlouhých devíti letech navazuje na svůj sólový debut "In Colour" druhou deskou "In Waves". Nahrával ji poslední čtyři roky a její název má evokovat vlny, které jsme všichni zažili spolu a sami. Cílem bylo udělat "něco zábavného, radostného a introspektivního najednou, jako jsou ty nejlepší okamžiky na tanečním parketu. Tento úkol s ním sdílelo také několik hostů jako Romy, Oliver Sim, Honey Dijon, Kelsey Lu, John Glacier, Panda Bear, Robyn, The Avalanches a Oona Doherty. Co tím vším myslel, zjistíte na jeho bandcampu.


J.D. Simo And Luther Dickinson - Do The Rump!
žánr: rock / blues rock / afrobeat

J.D. Simo And Luther Dickinson - Do The Rump!
J.D. Simo a Luther Dickinson přicházejí s explozivním albem "Do The Rump!". Toto duo, složené ze dvou zkušených hudebníků, kteří se potkali jako členové kapely Phila Leshe, spojuje na této desce své síly a vytváří jedinečný zvuk, který na americké hudební scéně nemá obdoby. Simo a Dickinson, známí svými sólovými kariérami i spoluprací s legendami jako Jack White nebo The Black Crowes, se na novince nebojí experimentovat a mísí vlivy blues, spiritualů, swamp rocku a afrobeatu do originálních a energických skladeb. Kolekce je jejich prvním společným projektem a představuje fascinující fúzi tradičních amerických hudebních stylů s moderním zvukem. Posluchači se mohou těšit na strhující kytarové duely, chytlavé melodie a výborné vokální výkony obou hudebníků. Nakonec to můžete posoudit sami z ukázek na YouTube profilu formace.


Joan As Police Woman - Lemons, Limes And Orchids
žánr: alternativní rock

Joan As Police Woman - Lemons, Limes And Orchids
Joan As Police Woman, známá pro svůj výrazný a emocionálně nabitý zpěv, představuje své dvanácté studiové album s názvem "Lemons, Limes And Orchids". Tento projekt je nejen další kapitolou její bohaté diskografie, ale také odvážným krokem, který posouvá hranice její tvorby. Joan Wasser se opět vrací ke svým hudebním kořenům, spojuje prvky rocku, soulu a jazzu. Novinka je intimní a zároveň odvážné dílo, které zkoumá různé emoce a témata, nebojí se experimentovat se zvukovými texturami a vytvářet nezapomenutelné hudební obrazy. Ačkoli se novinka drží jejího charakteristického stylu, přináší také několik překvapení. Nakonec to můžete posoudit sami z ukázek na Joanině YouTube profilu.


Long Term Parking - Long Term Parking
žánr: alternativní rock / indie folk

Long Term Parking - Long Term Parking
Česká alternativně rocková kapela Long Term Parking se vrací s novým albem, které vychází téměř tři roky po jejím debutu. Eponymní druhá kolekce přináší čtrnáct skladeb koncipovaných jako dvojalbum, kde se mísí prvky alternativního rocku a folku sahající až ke klasické hudbě. Zatímco první nahrávka "Luxury, Luxury" byla syrová, rytmicky dynamická a silně elektronikou podpořená, její nástupce se vydává směrem k asketičtějším aranžím s důrazem na melodie a akustické zvuky. Spolupracoval na něm i uznávaný producent Boris Carloff, který albu dodal specifický zvukový rozměr. Kolib, producent desky a jeden z členů kapely, vysvětluje: "Vždycky nám jde o originalitu a dělat věci po svém, vystupovat z komfortní zóny. Jinak by nám to nedávalo smysl a nejspíš ani nebavilo. Je to pro nás proces, který jsme s Michalem započali v Ponku a teď se v tom snažíme společně pokračovat. Písněmi se snažíme vyprávět příběhy, ty se nám ze života nějak vytrácejí, a přitom bez nich je bytí o tolik prázdnější." Lepší obrázek si uděláte prostřednictvím YouTube profilu formace.


Tom Walker - I Am
žánr: pop-rock / folk-rock

Tom Walker - I Am
Ačkoli skotský zpěvák Tom Walker dosud nenavázal na úspěch svého hitu "Leave A Light On", rozhodně to neznamená, že bychom měli ignorovat jeho druhou desku "I Am", jež vychází po více jak pěti letech od debutu "What A Time To Be Alive". Třináctku novinek předznamenal již před čtyřmi roky jako první duet se Zoe Wees "Wait For You" a v následujících letech k nim přidal dalších šest singlů. Drtivou část alba nahrál s americkou pop-rockovou formací Before You Exit a Ryanem Dalym z Metro Station. Je doplnil například i Stuart Price, Jim Abbiss, Cam Blackwood nebo Ruppert Christie. Výsledek uslyšíte na Walkerově YouTube.


EP a minialba

  • Zac Brown Band - No Wake Zone
    Ípíčka tentokrát zcela ovládli countryoví umělci. Tím prvním je formace z Atlanty, která se s novým materiálem vrací po třech letech od alba "The Comeback". Svým fanouškům nachystala čtveřici songů včetně jednoho, kde se k nim přidal Mac McAnally. (YouTube)

  • Molly Tuttle & Golden Highway - Into The Wild
    Pokud by vás náhodou zajímalo, jak zní "Good 4 U" Olivie Rodrigo v podání patrně aktuálně nejlepší bluegrassové kytaristky světa, zkuste si vyhledat její nové ípíčko. Ke zmíněnému hitu dvojnásobná držitelka Grammy přidala ještě pět, převážně vlastních písní. (YouTube)

  • Midland - Barely Blue
    Po čase se o slovo hlásí americká countryová formace z Texasu. Následovníku alba "The Last Resort: Greetings From" nachystala celkem osm písniček, jejichž stopáž se vešla do půl hodiny. Jejich produkce se ujal Dave Cobb (Chris Stapleton, Brandi Carlile, The Highwomen). (YouTube)

  • The Alchemist - The Genuine Articulate
    Americký producent a DJ si pro své nové minialbum připravil osm tracků. v nichž nechybí hned několik hostů jako Schoolboy Q, Havoc, Conway The Machine, Larry June nebo Action Bronson. (YouTube)

  • Alemeda - Fk It
    Sudánsko-etiopská zpěvačka aktuálně žijící ve Spojených státech se představuje svým debutovým EP, které produkoval Stint, Chris Greatti či Henry Was. (YouTube)

  • Tanukichan - Circles
    Americká hudebnice, která předskakovala Melanii Martinez na americké části jejího turné "Portals", navazuje na loňskou druhou desku pěticí novinek. (bandcamp)


Kenny Wayne Shepherd - Dirt On My Diamonds Vol.2
žánr: blues rock / jižanský rock

Kenny Wayne Shepherd - Dirt On My Diamonds Vol.2
Kenny Wayne Shepherd se vrací s dlouho očekávaným druhým dílem své série "Dirt On My Diamonds". Tento bluesový kytarista, jehož kořeny sahají až do Texasu, opět dokazuje, proč patří mezi přední představitele současného blues-rocku. Na své nové desce Shepherd a jeho kapela nabízejí směs klasického blues, rocku a southern rocku. Kolekce je důkazem toho, že Kennyho talent a vášeň pro uvedený mix stylů stále rostou. Jeho charakteristický zvuk, plný emocí a virtuozity na této nahrávce graduje. Posluchači se mohou těšit na skvělá kytarová sóla, rytmické groovy a Shepherdův jedinečný hlas. Pokud jste fanouškem blues-rocku nebo hledáte kvalitní kytarovou hudbu, zkuste si poslechnout ukázky na YouTube profilu interpreta.


Neon Trees - Sink Your Teeth
žánr: alternativní rock / pop rock

Neon Trees - Sink Your Teeth
Neon Trees, americká indierocková kapela, se po čtyřech letech vrací s novým albem "Sink Your Teeth". Tato pátá studiovka slibuje další dávku jejího charakteristického zvuku, který spojuje alternativní rock s melodickými popovými prvky. Produkce alba se ujal Dan Book, který se podílel i na předchozích projektech skupiny. Zároveň si formace přizvala i novice Joea Janiaka. Tato kombinace producentů naznačuje, že by novinka mohla plynule navázat na předchozí úspěchy a zároveň bude i obsahovat nové prvky v podobě hudebních experimentů. Jak to celé dopadlo, můžete posoudit sami poslechem ukázek umístěných na YouTube profilu kapely.


Silver Patron Saints - The Songs Of Jesse Malin
žánr: rock / americana

Silver Patron Saints - The Songs Of Jesse Malin
Silver Patron Saints - The Songs Of Jesse Malina je poctou tvorbě jednoho z nejvýraznějších amerických hudebníků. Toto hudební dílo, které spojuje legendární jména (Bruce Springsteen, Billie Joe Armstrong, Counting Crows, Elvis Costello, Lucinda Williams, Rickie Lee Jones, Jakob Dylan, Butch Walker, J Mascis, Adam Duritz a David Immy z Counting Crows, Alejandro Escovedo a mnoho dalších) s novými talenty, představuje unikátní pohled na písně Jesseho Malina. Na albu najdeme širokou škálu hudebních stylů, od klasického rocku až po moderní indie. Každý interpret přináší do Malinových skladeb vlastní osobitý výraz, aniž by se vzdálil jejich původnímu duchu. Na ploše tří vinylů je rozprostřena oslava přátelství, hudby a tvůrčího ducha, která zavede posluchače na nezapomenutelnou hudební cestu. Ochutnávku najdete YouTube profilu projektu.


V krátkosti

  • Ibrahim Maalouf - Trumpets Of Michel-Ange
    Francouzský trumpetista se rozhodl na svém novém albu oslavit své libanonské kořeny a v devíti původních skladbách neslaví rozhodně sám. Připojili se k němu Trombone Shorty, Endea Owens, Toumani Diabaté, Sidiki Diabaté, Matthieu Chedid a Golshifteh Farahani. (YouTube)

  • Future - Mixtape Pluto
    I přes dvě letošní společná alba s Metro Boomin si pro své fanoušky připravil rapper z Atlanty příděl dalších sedmnácti tracků. Chybí v nich sice jakýkoli host, avšak produkčně se na něm vystřídalo přes dvacet lidí jako Southside, Wheezy, London on da Track, FnZ, Gedo, Smatt nebo Da Honorable C.N.O.T.E. (YouTube)

  • Louis The Child - The Sun Comes Up
    Se svým druhým albem se hlásí o slovo americké DJské duo a ve třinácti písničkách jim vokál propůjčili například Madeon, 1996Montana, Whethan, Drew Love, Memba nebo Absolutely. (YouTube)

  • Blossoms - Gary
    Anglická formace, která se před osmi roky umístila na čtvrtém místě BBC Sound Of, se propracovala již ke svému pátému albu. Deset písniček opět produkoval frontman The Coral James Skelly. (YouTube)

  • Nubya Garcia - Odyssey
    Anglická jazzová saxofonistka a skladatelka si pro své třetí album nachystala celkem dvanáct skladeb a její fusion jazz jí pomohl rozvinout i Kwes. Trojici hostů tvoří Esperanza Spalding, Richie a Georgia Anne Muldrow. (bandcamp)

  • Herb Alpert - 50
    Americký trumpetista, který ve své hudbě kombinuje jazz, latinu, funk, pop a r'n'b, se po bezmála sedmdesáti letech na hudební scéně ve svých devětaosmdesáti letech propracoval k albu s neskutečnou číslovkou padesát. Desítku skladeb nakombinoval z nových a starších přejatých kompozic. (YouTube)

  • Chase Rice - Go Down Singin’
    Americký zpěvák stále ještě nepatří mezi ty opravdu známé countryové umělce, ale třeba to změní jeho sedmé album nebo některá z jeho jedenácti písniček. Mohl by to být i duet, v němž ho doplnila Lori McKenna. (YouTube)

  • Secret Garden - Songs In The Circle Of Time
    Norsko-irské duo, které v roce 1995 vyhrálo s písničkou "Nocturne" Eurovizi, i když jeho nejslavnější písní je "You Raise Me Up", se připomíná kolekcí třinácti písniček včetně dvou, kde jim zahostovali Espen Grjotheim a Catherine Iversen. (YouTube)

  • Dave Guy - Ruby
    Americký jazzový trumpetista, který je členem The Dap-Kings, Antibalas a hrál i s The Roots nebo Markem Ronsonem, se pustil na sólovou dráhu. Jeho debutu se produkčně ujal jeho zkušenější parťák Nick Movshon. (bandcamp)

  • Noga Erez - The Vandalist
    Izraelská hudebnice po třech letech od desky "Kids" nahrála své třetí album. V šestnácti písničkách uvítala několik hostů jako Ravid Plotnik, Dillom, Flyana Boss, Eden Ben Zaken a tím nejznámějším není nikdo menší než Robbie Williams. (YouTube)

  • Lil Tecca - Plan A
    Své čtvrté album naplnil newyorský rapper celkem osmnácti tracky. O produkci se postaral poměrně úzký tým složený z méně známých hudebníků a jediným hostem je Don Toliver. (YouTube)

  • Alex Henry Foster - A Measure Of Shape And Sounds
    Již své druhé letošní sólové album vydává frontman kanadské formace Your Favorite Enemies. Deset skladeb kombinuje ambient, drone, minimalismus, math rock a post rock. (bandcamp)

  • Sammy Rae & The Friends - Something For Everybody
    Soul-jazzová hudebnice se svojí kapelou po šesti letech na scéně připravila debutové album s trojicí hostů, kterými jsou Jacob Jeffries, Celisse a Will Leet. (YouTube)

  • Blackstarkids - Saturn Dayz
    Své druhé album vydává americké trio kombinující hip hop, indie rock a pop, které už před lety pro svůj label podepsal Matty Healy z The 1975. (YouTube)

  • Orion Sun - Orion
    Americká indiesoulová zpěvačka, kterou vyhodili z domu kvůli její queer sexualitě, po čtyřech letech navazuje na debut "Hold Space For Me" čtrnácti písničkami. (YouTube)

  • Mason Ramsey - I'll See You In My Dreams
    Americký countryový zpěvák, kterého si vybrala Lana Del Rey jako support na své první stadionové turné, po třech ípíčkách nachystal plnohodnotný debut. (YouTube)

  • Smallpools - Ghost Town Road
    Máte-li rádi energický americký indie pop-rock, rozhodně byste neměli minout čtvrtou desku losangeleského tria. (bandcamp)

  • Hippo Campus - Flood
    Čtvrté album indierockové skupiny z Minneapolis je plné objevů a tvrdé práce. Dle prohlášení členů formace by mělo být to nejlepší, které kdy stvořili. (YouTube)

  • Fidlar - Surviving The Dream
    Čtvrtá studiovka punkové formace z Los Angeles. (YouTube)

  • JJ Wilde - Vices
    Druhá sólovka kanadské blues-rockové zpěvačky. (YouTube)

  • Johnny Foreigner - How To Be Hopeful
    Novinka čtyřčlenné indierockové formace. (YouTube)

  • Kanonenfieber - Die Urkatastrophe
    Druhá studiovka melodické deathmetalové formace z Německa. (YouTube)

  • The Black Pacific - Here Comes Our Wave
    Druhá deska punk-rockové kapely v čele s Jimem Lindbergem z Pennywise. (YouTube)

  • Vended - Vended
    Debutová nahrávka americké nu-metalové formace. (YouTube)

  • Vision Divine - Blood And Angels' Tears
    Devátá řadová deska italské powermetalové kapely. (YouTube)

  • Sunset Rubdown - Always Happy To Explode
    Návrat po patnácti letech. Dlouho očekávaný návrat kanadské indierockové kapely známé svými melodickými a často experimentálními skladbami. Formace byla aktivní především v letech 2001-2010 a její poslední řadové album vyšlo v roce 2009. (YouTube)

  • The Waeve - City Lights
    Druhé studiové album britského dua, které tvoří Graham Coxon a Rose Elinor Dougall (YouTube)

  • Jethro Tull - Bursting Out (Steven Wilson Stereo Remix)
    Legendy britské rockové scény přinášejí znovu oživený zážitek ze svých legendárních koncertů. Zvuk byl pečlivě remasterován, aby posluchačům nabídl ještě detailnější a intenzivnější poslechový zážitek. Spojení tradičních folkových a rockových riffů, které je pro kapelu charakteristické, zazní v nové, moderní zvukové podobě. (YouTube)

  • Ed Schrader’s Music Beat - Orchestra Hits
    Americké duo, známé svým experimentálním přístupem k rockové hudbě, opět překvapuje. Jeho nejnovější nahrávka je směsicí indie rocku, experimentálních zvuků a orchestrálních prvků. (YouTube)

  • Gregg Allman Band - Uncle Sam’s
    Legendy southern rocku přinášejí živý záznam z intimního vystoupení z roku 1983. Zaznívají na něm jak oblíbené hity, tak i méně známé klenoty, které stojí za objevení. (YouTube)

  • Michael Schenker - My Years With UFO
    Legenda hard rocku, německý kytarista Michael Schenker, vydává nové album, na kterém se spolu s ním objevují hvězdy jako Axl Rose, Slash, Kai Hansen, Roger Glover, Joey Tempest, Biff Byford, Jeff Scott Soto, John Norum, Dee Snider, Joel Hoekstra, Joe Lynn Turner, Carmine Appice, Adrian Vandenberg a další. Kolekce je poctou jeho působení v kultovní britské skupině UFO a nabízí nový pohled na její největší hity. (YouTube)

  • Kate Pierson - Radios & Rainbows
    Zpěvačka a klávesistka The B-52s se po devíti letech opět vrací na sólovou dráhu s dvanáctkou písniček. (YouTube)

Dále vychází

Afterimage - Faces To Hide
Alaskan Tapes - Something Ephemeral
Alunah - Fever Dream
Bad Neighbour - Millions
Beautiful Junkyards - Nova
Bob Dylan & The Band - The 1974 Live Recordings
Brenda Lee - Greatest Hits Circus Trees - This Makes Me Sad, And I Miss You
Claire Rousay - Sentiment Remixes
Defiled - Horror Beyond Horror
Dilemma - The Purpose Paradox
Dive Time - Dive Time
Dolores Forever - It’s Nothing
Drake White - Low Country High Road
Dreamless Veil - Every Limb Of The Flood
Fight Dice (Feat. Members Of Braid, Hey Mercedes, The Promise Ring) - Total Party Kill
Fleetwood Mac - Mirage Tour '82
Galaxie 500 - Uncollected Noise New York ’88-’90
Honeyglaze - Real Deal
Cher - Forever
Ibukun Sunday - Harmony / Balance
Iji - Automatically
Jaz Karis - Safe Flight
Jems! - Gems In The Cornerstore Ii
Jesse® - Jesse®
Jethro Tull - Bursting Out (Steven Wilson Stereo Remix) (DVD)
Johnny Marr - Boomslang / Deluxe
Kanonenfieber - Die Urkatastrophe / Mediabook
Kat Von D - My Side Of The Mountain
Katy J Pearson - Someday, Now
Lawns - Be A Better Man
Lice - Third Time At The Beach
Různí - Lili Boulanger: Fragments II
Luna Sol - Vita Mors
Lutalo - The Academy
Mutant Academy - Keep Holly Alive
Nightwish - Yesterwynde / Earbook
Nonpareils - Rhetoric & Terror
Nusrat Fateh Ali Khan - Chain Of Light
Or:la - Trusting Theta
Oreo James - Nephew
P.D.O.A. - Expressions Of Obsessions
Pearl & The Oysters - Planet Pearl
Perla Batalla - A Letter To Leonard Cohen: A Tribute To A Friend
Phil Collins - Both Sides (All The Sides)
Photay - Windswept
Regional Justice Center - Freedom, Sweet Freedom
Rival Schools - Pedals (Deluxe)
Sarah Jarosz - Polaroid Lovers (Deluxe Edition)
Skid Row - Live In London (CD+DVD)
St. Lundi - The Island
Tasha - All This And So Much More
Teen Jesus And The Jean Teasers - I Love You Too
Terry Gross (Feat. Members Of Trans Am) - Huge Improvement
The Calamatix - The Calamatix
Theo Kandel - Eating & Drinking & Being In Love
Tim Reaper And Kloke - In Full Effect
Unto Others - Never, Neverland
Vixen Marq - V1X3N (Hidden Track Edition)
Wilderado - Talker
Wings Denied - Just The Basics
Zedned - Girl, I Don't Fucking Know

Vychází na vinylu:
Alunah - Fever Dream
Brant Bjork Trio - Once Upon A Time In The Desert
Bright Eyes - Five Dice, All Threes
Butthole Surfers - Cream Corn FromButthole Surfers#Butthole-Surfers## - Hairway To Steven
Butthole Surfers - Locust Abortion Technician
Dave Guy - Ruby
Defiled - Horror Beyond Horror
Dilemma - The Purpose Paradox
Drake White - Low Country High Road
Ed Schrader’s Music Beat - Orchestra Hits
Fleetwood Mac - Mirage Tour '82
Galaxie 500 - Uncollected Noise New York ’88-’90
Hippo Campus - Flood
Honeyglaze - Real Deal
Chappell Roan - The Rise And Fall Of A Midwest Princess
Cher - Forever Classics
Ibrahim Maalouf - Trumpets Of Michel-Ange
Ibukun Sunday - Harmony / Balance
Jake Bugg - A Modern Day Distraction
James Bay - Changes All The Time
Jamie xx - In Waves
Jaz Karis - Safe Flight
Jethro Tull - Bursting Out (Steven Wilson Stereo Remix)
Joan As Police Woman - Lemons, Limes And Orchids
Kanonenfieber - Die Urkatastrophe
Kat Von D - My Side Of The Mountain
Katy J Pearson - Someday, Now
Katy Perry - 143
Keith Urban - High
Kenny Wayne Shepherd - Dirt On My Diamonds Vol.2
Lice - Third Time At The Beach
Luna Sol - Vita Mors
Lutalo - The Academy
Manu Chao - Viva Tu
Midland - Barely Blue
Michael Schenker - My Years With UFO
Nelly Furtado - 7
Nightwish - Yesterwynde
Nonpareils - Rhetoric & Terror
Nubya Garcia - Odyssey
Nusrat Fateh Ali Khan - Chain Of Light
Orion Sun - Orion
Pale Waves - Smitten
Perfume Genius - Too Bright
Purple Disco Machine - Paradise
Různí - Lili Boulanger: Fragments II
Sade - Love Deluxe
Sade - Lovers Rock
Sade - Soldier Of Love
Sammy Rae & The Friends - Something For Everybody
Seether - Surface Seems So Far
Sunset Rubdown - Always Happy To Explode
Tasha - All This And So Much More
Terry Gross (Feat. Members Of Trans Am) - Huge Improvement
The Waeve - City Lights
Thurston Moore - Flow Critical Lucidity
Tim Reaper And Kloke - In Full Effect
Tom Walker - I Am
Unto Others - Never, Neverland
Vision Divine - Blood And Angels' Tears
Void Of Vision - What I’ll Leave Behind

EP:
Joy (Anonymous) - (South East Corner)
Little Bit - Talk A Blue Streak
Odetta Hartman - Restoration
St. South - Big Sads
Starcleaner Reunion - Café Life

Reedice:
Grateful Dead - Duke '78
Paul McCartney - Mccartney
Paul McCartney - Ram
Paul McCartney & Wings - Band On The Run
Paul McCartney & Wings - Red Rose Speedway
Paul McCartney & Wings - Wild Life
Rainbow - Live In Munich 1977
The Lijadu Sisters - Horizon Unlimited
Willie Nelson - It Always Will Be

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
The Cure - Alone 9/10
Audio: Čekání je u konce. Poslechněte si depresivní "Alone", první singl z novinky The Cure Kolik náznaků a lákání na nové album si museli fanoušci The Cure vyslechnout jen proto, aby se dočkali jednoho zklamání za druhým? Robert Smith několikrát tvrdil, že nahrávku téměř dokončili, na koncertech z ní hráli hned... čtěte zde
Vydáno: 26.09.2024 15:30 v sekci Audio / Video | Audio
teepee -  Nová deska symbolizuje přerod
Rozhovory: teepee - Nová deska symbolizuje přerod Kapela teepee vydala v půlce září třetí album "Blue Moon Rising", na němž pokračuje ve spolupráci s britským producentem Tomem O. Marshem a berlínským labelem Springstoff. Proměnou v dospěláky se dvojice více otevřela a v písních... čtěte zde
Vydáno: 26.09.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Girl In Red, Nieve Ella, Forum Karlín, Praha, 23.9.2024
Naživo: Z nemocné Girl In Red v Praze fanynky omdlévaly Nepatří mezi nejlépe vokálně vybavené zpěvačky na světě a ani po poslechu jejích desek si nesednete na zadek z toho, jak skvělé songy složila. Girl In Red jako by podpořila svůj vlastní umělecký pseudonym tím, že sama bude... čtěte zde
Vydáno: 25.09.2024 20:30 v sekci Naživo
Wardruna - Himinndotter 8/10
Video: Wardruna s "Himinndotter", modlitbou k dceři nebes, oznamuje nové album Temní norští šamani Wardruna oznámili své šesté studiové album. Novinku nazvanou "Birna" můžeme očekávat v lednu příštího roku. Název, česky "Medvědice", napovídá tematické zaměření kolekce na hlubší poznání tohoto... čtěte zde
Vydáno: 25.09.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
Xindl X - Celá nová deska vznikla z obavy z vyhoření
Rozhovory: Xindl X - Celá nová deska vznikla z obavy z vyhoření Ondřej Ládek známý jako Xindl X vydal v půlce září osmé studiové album "Fén X", ze kterého posluchači už víc než polovinu písní znají. Novinku označuje jako pokus utéct případnému syndromu vyhoření, poprvé se při... čtěte zde
Vydáno: 24.09.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Nightwish probouzejí mrtvé v poklidné baladě "Lanternlight" (24.09.2024 11:12)
- Nové desky 37/2024 - od Snow Patrol přes Xindla X po London Grammar (18.09.2024 18:00)
- Nové desky 36/2024 - od Davida Gilmoura přes Paris Hilton po The Dead Daisies (11.09.2024 11:00)
- Nové desky 35/2024 - od Nicka Cavea & The Bad Seeds přes Palaye Royale po Monkey Business (04.09.2024 12:00)
- Nové desky 34/2024 - od Sabriny Carpenter přes Fontaines D.C. po Lainey Wilson (28.08.2024 15:00)
- Nové desky 33/2024 - od Post Malona přes Foster The People po The Script (21.08.2024 08:00)
- Video: Katy Perry si v klipu "Lifetimes" užívá krásy španělských ostrovů. Ochránce přírody ale pobouřila (16.08.2024 09:00)
- Nové desky 32/2024 - od Polo G přes Hammerfall po Chlöe (14.08.2024 19:00)
- Nové desky 31/2024 - od The Smashing Pumpkins přes Khalida po Orvilla Pecka (07.08.2024 13:30)
- Nové desky 30/2024 - od Empire Of The Sun přes Ghost po Powerwolf (31.07.2024 13:00)

ALBUM TÝDNE 39/2024

London Grammar
The Greatest Love

Anglická indiepopová formace London Grammar patří mezi kapely, u nichž máte pocit, že by měly být slavnější, než jsou. Přitom trojice dosud představila řadu skvělých singlů jako "Nightcall", "Metal & Dust" nebo "Big Picture" a spoustu dalších. Změní to nové album "The Greatest Love"?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Po 30.09.
Tindersticks (UK) (Divadlo Hybernia, Praha)
Čt 03.10.
Mighty Oaks (DE) (Palác Akropolis, Praha)
Pá 04.10.
Tereza Mašková (CZ) (Velký sál Lucerna, Praha)
Pá 04.10.
Maceo Plex (US) (Roxy, Praha)
Ne 06.10.
The Bygones (US) (Chapeau Rouge, Praha)
St 09.10.
Lindsey Stirling (US) (O2 Universum, Praha)
Čt 10.10.
Picture This (IRL) (MeetFactory, Praha)
Čt 10.10.
Fun Lovin’ Criminals (US) (Sono Centrum, Brno)
Pá 11.10.
Duff McKagan (US) (Sono Centrum, Brno)
Ne 13.10.
Bryan Adams (CAN) (Winning Group arena, Brno)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Linkin Park Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Taylor Swift Coldplay Oasis Viktor Sheen Queen Billie Eilish Biffy Clyro Ed Sheeran Abba David Gilmour BTS The Beatles
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe