David Gray vydá v lednu novou studiovku "Dear Life"

17.09.2024 16:18 - Dan Hájek | foto: Robin Grierson

Jeho minulá deska "Skellig" se konečně dočká následovníka. David Gray svou chystanou novinku pojmenoval "Dear Life" a do světa ji aktuálně uvádí pilotní singl "Plus & Minus", ve kterém hostuje zpěvačka Talia Rae. Skladbu si můžete poslechnout pod článkem. Proluky mezi nahrávkami způsobila nejenom covidová pandemie, ale také několikrát odložené oslavy druhých kulatin jeho přelomového alba "White Ladder".

Zmíněná píseň "Plus & Minus" se začala rodit před téměř dvaceti lety, kdy si David poznačil první akordy. Song si tak na své dokončení musel poměrně dlouho počkat. Grayovo písničkářství stále představuje stabilní nálož emocí a civilních příběhů, "Dear Life" nabídne velké ohlédnutí za písničkářovými uplynulými roky. V textech by měla zaznít jakási revize životních ztrát, emocionálních krizí a jejich rozřešení, křehkost smrtelnosti a víry, střet reality s iluzí, příběhy o zlomeném srdci a podobně.

"Stalo se mi toho za ty roky požehnaně. Došlo u mně ke změnám na mnoha úrovních. Všechny mé vzestupy, pády a dramata, tragédie a radosti se staly přirozenou součástí toho všeho, co život přináší. Tato nahrávka je tak svým způsobem zúčtováním s věcmi, které se roky hromadily a staticky čekaly na mé zpracování. Ale říkám to s úlevou a úsměvem na rtech, neb vím, že to, co jsem mohl udělat, je stejně dobré jako všechno, co jsem zvládl již dříve," popisuje novou kolekci zpěvák.

Album "Dear Life" se objeví v obchodech s muzikou a na digitálních platformách v pátek 17. ledna 2025 a David Gray pro něj nachytal těchto patnáct skladeb: After The Harvest, Plus & Minus, Eyes Made Rain, Leave Taking, I Saw Love, Fighting Talk, Sunlight On Water, That Day Must Surely Come, Singing For The Pharaoh, The Messenger, Acceptance (It's Alright), Future Bride, The Only Ones, The First Stone, More Than Anything. Fyzicky budou k dispozici cédéčka a double vinyly, obojí s obsáhlým bookletem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY