shop.musicserver.cz
Nadějné kapely z regionu, světový metal, ale i špička české rapové scény. To je Barrák music hrad 2024

Nadějné kapely z regionu, světový metal, ale i špička české rapové scény. To je Barrák music hrad 2024

Vydáno: 23.08.2024 11:28 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: Jan Nožička
Na Slezskoostravský hrad se po roce opět vrátí projekt v režii ostravského klubu Barrák pod názvem Barrák music hrad 2024. Pro letošní rok si pořadatelé připravili tři hudební večery a jeden celodenní festival.

Na pódiu na nádvoří Slezskoostravského hradu se postupně od středy 28. srpna do soboty 31. srpna vystřídají legendy českého rapu, tuzemské rockové kapely, mladá a nadějná hudební uskupení z Moravskoslezského kraje, ale i metalové party z celého světa.

Celý projekt zahájí ve středu 28. srpna rapový koncert skupin PSH, Rest & Champion sound a Prago Union & live band. Pořadatel akce Marcel Palovčík k tomuto večeru říká: "Spojení těchto uskupení je výjimečné tím, že se nám na jednom pódiu v jeden večer podaří vystřídat to nejlepší, co stará a klasická škola českého rapu nabízí. Navíc Prago Union a Rest zahrají s živými kapelami a můžeme se tedy těšit na jiný zážitek, než na jaký jsme u těchto interpretů zvyklí z klasických koncertů. Rest a Kato z Prago Union v letošním roce navíc vydali společné album pod názvem 'A-tým', takže je možné, že se dočkáme i společného tracku přímo v Ostravě."

Čtvrtek se ponese ve znamení tvrdšího české rocku, kdy se na jednom pódiu sejdou Cocotte Minute (na snímku) a Elektrick Mann, kteří v tomto složení absolvovali společné turné a zahráli i na Slezskoostravském hradě v roce 2022.

Páteční podvečer pak vyplní akce pod názvem Naděje Moravskoslezského kraje, na které vystoupí Nedivoč, Moře dní, Saca a Limity. K tomu Marcel Palovčík dodává: "Akce Naděje Moravskoslezského kraje je svým zaměřením v rámci regionu výjimečná. Jejím cílem je představit co nejširšímu publiku nové a nadějné kapely, které pocházejí z našeho regionu. Jedná se o uskupení složená z mladých hudebníků, ale i o kapely, ve kterých působí již zkušení muzikanti, kteří se v posledních letech spojili v nových kapelách.

Vždy klademe důraz na kvalitu daných uskupení a průběžně vybíráme pro každý rok hudební skupiny, které oslovíme s účastí na akci. Záleží nám na propagaci regionálních hudebníků a na tom, aby se co nejvíce lidí dozvědělo o existenci kvalitní hudební scény v našem kraji, a proto máme na tuto akci i symbolické vstupné osmdesát korun v předprodeji a sto korun na místě. Děti do dvanácti let pak neplatí vstupné vůbec. Snažíme se tak motivovat návštěvníky, aby objevovali regionální kapely, na které by si samostatně možná vůbec nezašli, a zároveň nemuseli platit vysoké vstupné. Těší nás také, že se nám o účast na této akci začínají hlásit i hudebníci samotní a i my sami objevujeme nové interprety."

Celou sérii akcí uzavře sobotní celodenní festival Metal!!!, na kterém vystoupí celkem devět metalových kapel ze čtyř zemí. "Pro letošní rok se nám podařilo sestavit zajímavý a kvalitní mix kapel různých odnoží metalu, což se projevuje i na prodeji vstupenek, kdy kromě tradičních návštěvníku z České republiky, Polska a Slovenska očekáváme návštěvníky i z Německa a Velké Británie," uvádí Marcel Palovčík a dodává: "Těšit se můžeme na blackmetalové legendy Marduk ze Švédska, na brazilské deathmetalisty Krisiun, kteří přiletí pouze na náš festival, americké deathmetalové legendy Malevolent Creation a švédské Gluttony. Z české scény pak přivítáme Gutalax, kteří ve stále větší míře koncertují i na zahraničních festivalech, v jejichž programech zaujímají čím dál zajímavější pozice, dále pak Fleshless a Inception of fall.

Nezapomínáme však ani na regionální scénu, kterou budou pro letošní rok zastupovat znovuobnovení Disfigured Corpse a Syridas. Pro letošní rok jsme také zapracovali na komfortu pro návštěvníky a navýšíme možnosti občerstvení, připravujeme také více míst k sezení a toalet. Pro fanoušky, kteří by se chtěli na festival rozehřát už o den dříve, jsme připravili v klubu Barrák zahřívací akci, na které vystoupí legendy latin metalu Ill Nino, Ektomorf a Mind Incision. Na tuto akci a na sobotní festival je pak možné si zakoupit společnou vstupenku za výhodnější cenu."

Na závěr pak ještě Palovčík přidává dovětek: "Celý cyklus by se neobešel bez podpory partnerů a podporovatelů akce Moravskoslezkého kraje, Statutárního města Ostrava, Městského obvodu Slezská Ostrava, Černé louky, Slezskoostravského hradu a pivovaru Radegast. Tímto bychom jim chtěli poděkovat za jejich dlouholetou podporu."


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nick Cave & The Bad Seeds - Wild God 9/10
Recenze: Světem okouzlený desperát Nick Cave natočil "Wild God", svoje doposud nejspirituálnější album Každá nová deska Nicka Cavea vzbuzuje velká očekávání, aktuální nahrávka "Wild God" o to větší, že se na ní po pěti letech vrátil ke kapele The Bad Seeds, k písničkám a ke světlu. Jak australského muzikanta změnilo temné a... čtěte zde
Vydáno: 02.09.2024 09:30 v sekci Recenze
Hrady CZ - Bezděz, podhradí hradu Bezděz, 30.-31.8.2024
Naživo: Poslední letošní Hrady CZ aneb Výlet mimozemšťana do jiného vesmíru "Pojeď s námi na poslední koncert Lucie, zažiješ něco neobvyklého," přemluví mě nakonec kamarádi vyrazit na festival, nad nímž jsem dávno zlomil hůl a dlouhých čtrnáct let od poslední návštěvy Hradce nad Moravicí se na něm... čtěte zde
Vydáno: 01.09.2024 20:14 v sekci Naživo
The Split - Mankind In Vitro 7/10
Recenze: Hutný prog rock olomouckých The Split na "Mankind In Vitro" ohromí i zahltí Olomoučtí The Split se před třemi lety svým debutem "Reminiscences" solidně etablovali na domácí progrockové scéně. Očekávání spojená s následovníkem byla přinejmenším napjatá. Deska "Mankind In Vitro" vyšla v červenci a... čtěte zde
Vydáno: 01.09.2024 08:00 v sekci Recenze
Ota Petřina - Super-robot/Pečeť (vinylová reedice 2024) 8/10
Recenze: "Super-robot" a "Pečeť" Oty Petřiny zůstávají i po letech nepřehlédnutelnými výboji domácího art rocku Slibnou kariéru vám může zarazit zdánlivá prkotina. Své o tom věděl multitalentovaný Ota Petřina. Minulý režim tak provokovaly jeho výrazné vlasy - a s nimi spojená neústupnost -, až ho jednoho dne na pódia nepustil. Paradoxně... čtěte zde
Vydáno: 31.08.2024 09:38 v sekci Recenze
Tali - Vymyslela jsem si žánr, který není závislý na trendech a aktuálním dění
Rozhovory: Tali - Vymyslela jsem si žánr, který není závislý na trendech a aktuálním dění Slovo a práce s textem jsou pro slamerku, písničkářku, kreativní duši a ambasadorku trapnosti Tali největší svobodou a zároveň i každodenní obživou. Nedávno vydala debutové album "Kvalitní umění", už předtím pomáhala Thomovi... čtěte zde
Vydáno: 30.08.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 32/2024 - od Polo G přes Hammerfall po Chlöe (14.08.2024 19:00)
- Prago Union vydává novou desku. "Zvukoloď" právě vyplouvá (12.08.2024 17:14)
- Prago Union hlásí brzký příchod nové desky a lákají fanoušky na plovárnu. Dorazí i David Koller, Bára Poláková a Rest (26.07.2024 17:58)
- Po letech slov přichází ke slovu čin. A také Kato (Prago Union) a Rest (02.05.2024 09:21)
- Naživo: Red Bull SoundClash vyhrál Rest, respekt publika si však získal i Redzed (14.12.2023 16:33)
- Fotogalerie: Prago Union udělali z Café V lese pořádný Řáholec (08.12.2023 15:33)
- Prago Union, Rigor Mortiz, Řezník, Rest, Mutanti a Krotitelé Dechů ve čtvrtek zaútočí na Lucerna Music Bar (14.11.2023 11:43)
- Red Bull SoundClash je zpět. Utká se Rest proti Redzedovi (24.10.2023 15:45)
- Naživo: Druhý den ostravských Colours ovládli geniální Jacob Collier a magická Ewa Farna (21.07.2023 20:04)
- Fotogalerie: Druhý den se Colours rozzářily s Ewou, Niallem a Jacobem (21.07.2023 13:17)

ALBUM TÝDNE 36/2024

Nick Cave & The Bad Seeds
Wild God

Každá nová deska Nicka Cavea vzbuzuje velká očekávání, aktuální nahrávka "Wild God" o to větší, že se na ní po pěti letech vrátil ke kapele The Bad Seeds, k písničkám a ke světlu. Jak australského muzikanta změnilo temné a tragické období a jak se podepsalo na jeho tvorbě? Čtěte v recenzi.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 06.09.
Mehro (US) (Rock Café, Praha)
So 14.09.
The Hu (MON) (SaSaZu, Praha)
St 18.09.
Avi Kaplan (US) (Roxy, Praha)
Pá 20.09.
Elán (SK) (O2 arena, Praha)
So 21.09.
Elán (SK) (O2 arena, Praha)
So 21.09.
Aurora (NOR) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
So 21.09.
Maro (POR) (MeetFactory, Praha)
So 21.09.
Marcus & Martinus (NOR) (Forum Karlín, Praha)
Po 23.09.
Girl In Red (NOR) (Forum Karlín, Praha)
St 25.09.
Cirque De Soleil - Corteo (CAN) (O2 arena, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Vladimír Mišík Justin Bieber Ed Sheeran Taylor Swift Coldplay Lucie Vondráčková Madonna Queen Liam Gallagher Oasis Mirai Viktor Sheen Adele Dua Lipa 2H+ Billie Eilish Eminem Kabát
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe