shop.musicserver.cz
Nové desky 34/2024 - od Sabriny Carpenter přes Fontaines D.C. po Lainey Wilson

Nové desky 34/2024 - od Sabriny Carpenter přes Fontaines D.C. po Lainey Wilson

Vydáno: 28.08.2024 15:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Ian West

V hudebních novinkách mají tentokrát poměrně silné zastoupení ženy. Na předních pozicích najdeme Sabrinu Carpenter, Lainey Wilson, Mothicu, Ruthie Foster, Gillian Welch nebo Simone Simons z kapely Epica. Vyvažují to Fontaines D.C., Mike Tramp, Jeff Schroeder ze Smashing Pumpkins, Mura Masa, Bryce Dessner či duo Sofi Tukker.

V pátek 23. srpna vyšly tyto nové tituly:

Sabrina Carpenter - Short N' Sweet
žánr: pop

 Sabrina Carpenter - Short N' Sweet
Sabrina Carpenter je další hvězdou Disney Channel, která zřejmě významně promluví do hudebního dění nejen v Americe. Nikoho nepřekvapí, že má na svém kontě již pět alb, přičemž to poslední z roku 2022 "Emails I Can't Send" už zaznamenalo velmi slušné výsledky v hitparádách. Nicméně jak to tak vypadá, oním přelomovým bude až "Short N' Sweet", a to především díky hitové dvojici "Espresso" - "Please Please Please". Na desce k nim přidala dalších deset, respektive v případě deluxe edice jedenáct písniček, které nahrála a napsala v poměrně úzkém, avšak velmi hvězdném týmu. Jeho členy byli Jack Antonoff, John Ryan, Amy Allen, Julia Michaels, Ian Kirkpatrick a Julian Bunetta. Není tedy divu, že v jejím popu se to blýská fragmenty rocku, country, folku a r'n'b. Zda tahle deska, která má aktuálně na metacritics 80 %, příští rok opanuje hudební ceny, zkoumejte na YouTube zpěvačky. My tipujeme, že ano.


Fontaines D.C. - Romance
žánr: rock

Fontaines D.C. - Romance
"Romance" je čtvrté studiové album irské rockové kapely Fontaines D.C.. V čele s hlavním singlem "Starburster" válcuje žebříčky a dobývá srdce kritiků, kteří nešetří chválou a udělují desce vysoce nadprůměrné hodnocení. Mezi jedenácti skladbami najdete také singly "Favourite", "Here's the Thing" a "In the Modern World". Na YouTube najdete lyric video k titulní skladbě alba a nás by moc zajímalo, jak se vám líbí!


Lainey Wilson - Whirlwind
žánr: country

 Lainey Wilson - Whirlwind
Americká countryová zpěvačka Lainey Wilson už od roku 2021 systematicky stoupá na žebříčku popularity nejen u fanoušků, ale také u odborné veřejnosti. Vše to završila letos na jaře, když k řadě countryových cen přidala Grammy za Nejlepší countryové album "Bell Bottom Country" z roku 2022. To ale není vše. Její písničky už totiž začínají zpívat i další interpreti jako Post Malone, Ashley McBryde, Ashley Cooke nebo Kalsey Kulyk. Není tedy divu, že vydání jejího pátého alba "Whirlwind" už je opravdu velkou událostí. Čtrnáctku písniček si napsala sama s přispěním menšího týmu, kde však absentují ta největší skladatelská esa. To si však schovala pro producenta, kterým není nikdo menší než Jay Joyce. V jedné písničce se k ní navíc připojila i Miranda Lambert. Proč tahle dáma stojí za pozornost, zjistíte na jejím YouTube.


Bryce Dessner - Solos
žánr: vážná hudba

 Bryce Dessner - Solos
Většina hudebních fanoušků má Bryce Dessnera zapsaného coby člena The National a spolupracovníka Taylor Swift, avšak on už řadu let koketuje také s vážnou hudbou, kterou občas vymění s bratrem Aaronem za scénickou hudbu k filmovým snímkům. Za svoji kariéru už spolupracoval i s Kronos Quartet, Sō Percussion nebo s některými z amerických filharmonií. Jak napovídá název, jeho nová nahrávka "Solos" míří spíše k tvorbě pro jeden jediný nástroj. Není to však vždy ten samý, ale pokaždé jiný. Kytaru si nahrál sám, avšak pro ostatní si přizval několik hostů. Ve studiu se tak postupně vystřídali cellistka Anastasia Kobekina, houslista Pekka Kuusisto, klavíristka Katia Labèque, harfenistka Lavinia Meijer, violinistka Nadia Sirota a perkusista Colin Currie. Ukázky z alba najdete v e-shopu Presto Classical.


Mothica - Kissing Death
žánr: electropop / emo / pop punk

 Mothica - Kissing Death
V poslední době jsme jméno Mothica slyšeli poměrně často, ale i tak si pojďme zopakovat, že se za ním skrývá americká hudebnice z Oklahomy, vlastním jménem McKenzie Ashton Ellis, která měla na svém kontě několik EP, dvě řadovky a spolupráci s lidmi jako Au/Ra, nothing,nowhere., Scene Queen, Crywolf, Pusher nebo DeathByRomy. Na své třetí desce přináší v mixu electropopu, ema, pop-punku, indie popu a alternativního rocku celkem dvanáct písniček, jejichž produkci si rozdělili méně známí Nydge, David Burris a Micah Jasper. Kam se spolu s nimi ve výsledku vydala, zjistíte na zpěvaččině YouTube profilu.


Ruthie Foster - Mileage
žánr: blues / folk / gospel

 Ruthie Foster - Mileage
Letos tomu bylo už šest let, co u nás v rámci Colours of Ostrava vystoupila v České republice bluesová zpěvačka a kytaristka Ruthie Foster. Od té doby vyhrála další tři Blues Music Awards, přičemž tu poslední loni za předloňské album "Healing Time". Na něj nyní navazuje novinkou "Mileage", pro níž ve spolupráci s frontmanem Tyler Bryant & the Shakedown nahrála celkem deset písniček. Míchá na něm opět blues s folkem a především gospelem a vzhledem k tomu, že Bryant je manželem Rebeccy Lovell z Larkin Poe, nepřekvapí, že duo se k ní také v jedné písničce přidalo. Na jejím YouTube novinku reprezentuje první singl "Rainbow".


Mura Masa - Curve 1
žánr: electronica / taneční pop / hip hop

 Mura Masa - Curve 1
Ve stejném roce jako Ruthie Foster vystoupil na Colours i Mura Masa. Zatímco v případě americké bluesmanky zůstalo spíše vše při starém, popularita hudebníka pocházejícího z Normanských ostrovů zřetelně narostla. Za remix písničky "Walking Away" od HAIM obdržel svoji první Grammy, a především se etabloval coby producent, který aktuálně spolupracuje s interprety jako PinkPantheress, Jade Bird, Griff, J Balvin nebo Shygirl. Přesto nerezignuje ani na vlastní tvorbu a připomíná se svojí čtvrtou deskou "Curve 1" a desítkou skladeb, v nichž coby hosty přivítal yeule, Danielu Lalitu a Cherish. Že nahrávku hodně postavil na elektronice, se přesvědčíte na Masově bandcampu.


Tip týdne

Trio Bohémo - Bedřich Smetana, Franz Schubert: Klavírní tria (Supraphon)
žánr: klasická hudba

 Trio Bohémo - Bedřich Smetana, Franz Schubert: Klavírní tria
Trio Bohémo, které tvoří klavírista Jan Vojtek, houslista Matouš Pěruška a violoncellistka Kristina Vocetková, patří hudebníkům, kteří budou moci brzy věhlasem konkurovat i třeba Pavel Haas Quartet. Před třemi roky vyhráli Mezinárodní soutěž Johannese Brahmse, což jim vyneslo možnost koncertovat v takových sálech jako Wigmore Hall nebo Vídeňská Musikverein. Nyní vydávají svůj debut, na nějž zařadili "Klavírní trio g moll op. 15" mladého Bedřicha Smetany a "Klavírní trio č. 2 Es dur op. 100" Franze Schuberta. Nahráli jej v Brittenově studiu ve Snape Maltings v Anglii pod vedením Andrew Keenera a producentsky je směroval Hatto Beyerle, nedávno zemřelý zakládající člen Alban Berg Quartet. Proč zrovna tuto nahrávku zvolily novinkou týdne jak Presto Classical tak The Guardian, zkoumejte na stránkách vydavatelství Supraphon. Jedná se navíc o vůbec první nahrávku českého vydavatelství vydanou v Dolby Atmos.


Jeff Schroeder - Metanoia
žánr: meditativní hudba

Jeff Schroeder - Metanoia
Jeffa Schroedera si budete určitě pamatovat jako kytaristu legendární formace Smashing Pumpkins. Vůbec poprvé ve své kariéře vydává tento hudebník své sólové album. O CD "Metanoia" říká, že je "meditativní". Celkem dvaasedmdesát minut stopáže nové desky v sobě nese odkaz na ambientní pionýry Fripp & Eno. Nahrávka je k dostání mimo jiné na dvou LP deskách o nákladu tří set kusů a na kazetě v limitovaném vydání o stovce kopií. Ukázku najdete na YouTube.


Jon Anderson & The Band Geeks - True
žánr: melodický death metal

Jon Anderson & The Band Geeks - True
Jona Andersona si budete nejlépe pamatovat jako původního zpěváka progresivně rockové formace Yes. Před časem se slavný Brit společně s kapelou The Band Geeks rozhodl vytvořit nahrávku, která se na pultech skví jako "True". Muzikant už dříve zveřejnil několik ochutnávek včetně kousku "Shine On". Ke skladbě vznikl i klip, který režíroval Tom Flynn. Pokud jste na něj ještě nenarazili, najdete ho na YouTube. Nahrávka obsahuje včetně této skladby celkem devět kousků, které by vám měly připomenout právě zpěvákovu slavnou éru v čele Yes.


Thomas Rhett - About A Woman
žánr: country

 Thomas Rhett - About A Woman
Něco málo o ženách se nám rozhodl prozradit americký countryový zpěvák Thomas Rhett. Tvrdí to alespoň v názvu svého sedmého alba a nutno podotknout, že si to může dovolit - vedle manželky má totiž doma ještě čtyři dcery. Své poznatky shrnuje ve čtrnácti písničkách, které s ním nahrával hvězdný autorsko-producentský tým, jehož hlavními členy byli Dan Huff, Ryan Vojtesak aka Charlie Handsome, Julian Bunetta nebo Ammo. Snažil se do nich dostat retro zvuk osmdesátých let, dunivé beaty a také odkazy na ně. V písničce "Don't Wanna Dance" si pak vypůjčil fragmenty hitu Whitney Houston "I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)". Nejen tuto písničku uslyšíte na Rhettově YouTube.


Sofi Tukker - Bread
žánr: EDM / house / latin pop

 Sofi Tukker - Bread
Velmi zvláštní název pro své třetí album zvolilo duo z Floridy Sofi Tukker. Pojmenovalo ho "Bread" neboli "Chléb". Sophie Hawley-Weld a Tucker Halpern s ním navazují na dva roky staré "Wet Tennis" a deset písniček je poměrně dosti ovlivněných latino popem a jihoamerickými motivy, ačkoli základ je postavený na elektronické taneční hudbě. Svůj vliv na tom měla producentská dvojice Márcio Arantes - Richard Beynon a také trojice hostů, kterými jsou Kah-Lo, Mc Bola a Channel Tres. Boky můžete rozhýbat při poslechu ukázek na YouTube dua.


Gillian Welch & David Rawlings - Woodland
žánr: fokl / americana / bluegrass

Gillian Welch & David Rawlings - Woodland
Americký kytarista, zpěvák a producent David Rawlings hraje s Gillian Welch už od jejího debutu "Revival" z roku 1996, avšak teprve covidový rok 2020 přinesl jejich společnou desku "All the Good Times (Are Past & Gone)" nesoucí obě jména. Tehdy pro ni nahráli desítku písniček vyskládaných z coververzí a tradicionálů a o rok později si za ni odnesli Grammy za Nejlepší folkové album. Nyní se na ni rozhodli navázat druhou kolekcí "Woodland", jejíž název se odkazuje na místo vzniku, a sice na nashvillské Woodland Sound Studio. Desítka písní je tentokrát zbrusu nová a originální. Uslyšíte je na YouTube profilu slavnější poloviny dua.


Magdalena Bay - Imaginal Disk
žánr: indie pop

 Magdalena Bay - Imaginal Disk
Americké indiepopové duo Magdalena Bay navazuje na svůj debut z roku 2021 "Mercurial World" druhou deskou "Imaginal Disk". Název inspirovaly imaginárními disky, struktury v těle larev hmyzu, které tvoří součást jejich dospělých těl. Mica Tenenbaum a Matthew Lewin na nahrávce popisují objekt ve tvaru CD vytvořený mimozemšťany, který, jakmile je vložen do mozku, dává bytosti vylepšené vědomí. Nikoho tedy nepřekvapí, že k tomu využívají tak prvky psychedelie a space rocku. Podařilo se jim to zřejmě velmi dobře, protože na metacritics prozatím získali hodnocení 87 %. Jak se budou líbit vám, zjišťujte na YouTube dvojice.


Vanessa Williams - Survivor
žánr: pop / taneční hudba / r'n'b

 Vanessa Williams - Survivor
Americkou zpěvačku, herečku a někdejší Miss America Vanessu Williams má většina z nás spojenou s jejím megahitem z roku 1992 "Save The Best For Last". Ačkoli měla i několik hitů i poté, poslední album "The Real Thing" vydala v roce 2009, a její fanoušci tak čekali na jeho následovníka dlouhých patnáct let. Nyní je tu, nese název "Survivor" a čtrnáct písniček vás rozhodně nebude příliš kolébat. Namixovala v nich koktejl z popu, taneční hudby, r'n'b, ale i jazzu a k tomu si přizvala ještě několik hostů, jako jsou Trixie Mattel, Lion Babe, Missael Manon a Wynton Marsalis. Zda to bude její velký comeback, tipujte na jejím YouTube.


Mike Tramp - Songs Of White Lion Vol. II
žánr: hard rock

Mike Tramp - Songs Of White Lion Vol. II
Uznávaný zpěvák a kytarista Mike Tramp se vrací na scénu s deskou "The Songs Of White Lion - Vol. II", na které posluchačům servíruje vybrané kousky své původní formace White Lion. Mezi desítkou skladeb najdete třeba oprášené a naleštěné kousky jako "Lonely Nights", "El Salvador" nebo "All You Need Is Rock'n'Roll". Další z albových skladeb "Lights And Thunder" najdete k poslechu na YouTube.


Nile - Underworld Awaits Us All
žánr: melodický death metal

Nile - Underworld Awaits Us All
Americká deathmetalová formace Nile se po pěti letech vrací s desátou studiovou deskou. Produkci "The Underworld Awaits Us All" obstaral opět skladatel a kytarista Karl Sanders, a jak muzikanti uvádí, dostali ze sebe po umělecké i technické hudební stránce maximum. Důkazem je dvanáct skladeb, které představí i na nadcházejícím evropském turné. Ukázku v podobě kousku "Chapter for Not Being Hung Upside Down on a Stake", ke kterému vznikl i klip, najdete na YouTube.


Jiří Vodička, David Mareček - Antonín Dvořák: Kompletní dílo pro housle a klavír (Supraphon)
žánr: klasická hudba

 Jiří Vodička, David Mareček - Antonín Dvořák: Kompletní dílo pro housle a klavír
Téměř hodina a tři čtvrtě houslí s klavírem, od jednoho autora, nebude to jednotvárné? Nebude, protože Dvořák. Neopakoval se, v každém díle stvořil jiný hudební svět. Jedinečný komplet Dvořákova díla pro housle a klavír se rozhodli nahrát virtuos a koncertní mistr České filharmonie Jiří Vodička a klavírista David Mareček kde jinde než ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Více informací a především ukázky z desky najdete na stránkách vydavatelství Supraphon.


V krátkosti

  • Lisa Loeb & The Hollow Trees - That’s What It’s All About
    Ačkoli americká písničkářka letos oslavila třicet let od vydání svého největšího hitu "Stay (I Missed You)", připravuje také novou hudbu. V případě letošní novinky se však vrací k tvorbě pro děti. Jedenáct písniček nahrála se svojí novou kapelou. (YouTube)

  • Stand Atlantic - Was Here
    Australská pop-punková formace dva roky po albu "F.E.A.R." přichází s další nahrávkou a v patnácti písničkách nezůstala sama. Vedle producenta Stevieho Knighta se k ní připojili také PVRIS, Bruses, Sueco a Polaris. (YouTube)

  • Luna Li - When A Thought Grows Wings
    Korejsko-kanadská písničkářka po dvou letech navazuje na debut "Duality" kolekcí jedenácti písní, v nichž míchá dream pop a indie pop. Produkčně jí vypomohli Andrew Lappin (Orville Peck) a Monsune (SZA, Drake). (bandcamp)

  • Andon / Tsan / Pedroni - John Williams : Reimagined
    Některé z filmových melodií, avšak zdaleka ne ty nejznámější, si k obrazu svému přetvořilo komorní trio, jehož členy jsou flétnistka Sara Andon, cellistka Cécilia Tsan a klavíristka Simone Pedroni. (Presto Classical)

  • The National Parks - Wild Spirit
    Pouze něco málo přes rok trvalo americké indiefolkové formaci příprava jejího šestého řadového alba. Fanoušci se mohou těšit na tucet songů. (YouTube)

  • Kishi Bashi - Kantos
    Frontman Jupiter One a někdejší člen Of Montreal se vrací po pěti letech ke své sólové kariéře pátou deskou. Dvanáctka písniček se pohybuje na pomezí alternativy, indie pop-folku, elektroniky a psychedelie. (bandcamp)

  • Bear McCreary - The Lord Of The Rings: The Rings Of Power (Season Two)
    Nové seriálové zpracování "Pána prstenů" se dočkalo druhé řady a hudbu opět složil americký hudební skladatel Bear McCreary. V některých skladbách svůj vokál připojili Rufus Wainwright, Mystery of the Bulgarian Voices, Benjamin Walker, Sophia Nomvete, Raya Yarbrough, Clydene Jackson nebo Jens Kidman.

  • Warren Zeiders - Relapse
    Americký countryový zpěvák prakticky přesně po roce vydává své druhé album, s nímž navazuje na debut "Pretty Little Poison". Ačkoli si většinu písniček složil on sám, vypomohli mu také Mike Elizondo, Chris Stapleton a Randy Montana. (YouTube)

  • Heems - Veena
    Americká rapperka a členka Das Racist si pro své třetí album nachystala jedenáct tracků. V nich přivítala hosty jako Ram Dulari, Sid Vashi, Lapgan, Viya Iyer, Pavvan, Navz-47 nebo Cool Calm Pete. (YouTube)

  • Woody Jackson - Cowboy Yoga
    Americký skladatel a studiový muzikant, který má na svém kontě řadu ocenění za hudbu k herní sérii "Red Dead Redemption", vydává své druhé sólové album, pro nějž připravil pouze pět skladeb. Nahrál je v triu, jehož dalšími členy byl jazzový kytarista Bill Frisell a bubeník Jay Bellerose. (web)

  • Myke Towers - La Pantera Negra
    Máte-li rádi reggaeton a latin trap, určitě si nenecháte uniknout páté album portorického zpěváka, pro které si přizval i řadu hostů jako Jay Wheeler, NTG, Darell, Peso Pluma nebo Bad Bunny. (YouTube)

  • Nicole Miglis - Myopia
    Svůj sólový debut vydává zpěvačka americké indierockové formace Hundred Waters. Devět písniček osciluje mezi alternativou, elektronikou a indie folkem. (bandcamp)

  • Jack Kays - Deadbeat!
    Americký hudebník před třemi roky začal spolupracovat s Travisem Barkerem, avšak svoji druhou řadovku už produkoval sám společně s WZRD BLD. Pop-punku ale zůstal věrný. (YouTube)

  • The Softies - The Bed I Made
    Pokud by vás zajímalo, jak se hraje styl zvaný cuddlecore, zkuste novou desku amerického dua. (bandcamp)

  • Priyanka - Devastatia
    Čtyři roky po vítězství v první řadě Canada's Drag Race a tři roky po EP "Taste Test" vydává třiatřicetiletá drag queen z Ontaria plnohodnotný debut. Osm songů dusá v rytmu různých odnoží popu a dance music. (YouTube)

  • Kato Hideki & Kramer - The Walk
    Pro nový projekt se spojili japonští a američtí hudebníci a výsledkem je pět skladeb na rozhraní ambientu, minimalismu, alternativy a art popu. (bandcamp)

  • Cassyette - This World Fucking Sucks
    Anglická zpěvačka, kterou Kerrang označil jako moderní alternativní ikonu, vydává svůj debut. (YouTube)

  • Kenshi Yonezu - Lost Corner
    Japonský zpěvák, který už bodoval v rockových žebříčcích v Británii a Spojených státech, se hlásí s novým albem. (YouTube)

  • Emmet Cohen - Vibe Provider
    Americký jazzový klavírista potřeboval na přípravu svého nového alba pouhý rok. Výsledkem je devět skladeb. (YouTube)

  • Atlas Genius - End Of The Tunnel
    . Nová deska rockové formace z Austrálie. (YouTube)

  • Fleshgod Apocalypse - Opera
    Pátá studiová italské symphonic deathmetalové kapely. (YouTube)

  • Illuminati Hotties - Power
    . Novinka americké indierockové formace z Los Angeles. (YouTube)

  • The Spirit Of The Beehive - You’ll Have To Loose Something
    Pátá řadovka americké indierockové kapely. (YouTube)

  • The Georgia Thunderbolts - Rise Above It All
    Druhá deska americké rockové formace. (YouTube)

  • Uniform - American Standard
    Pátá studiová deska americké industriální metalové formace. (YouTube)

  • Zeal & Ardor - Greif
    Novinka švýcarské avantgardně metalové skupiny. (YouTube)

  • White Hills - Beyond This Fiction
    Nová deska americké psychedelické rockové kapely. (YouTube)

Dále vychází

311 - Grassroots (30th Anniversary Edition)
All Time Low - The Forever Sessions Vol. 1
Ark Patrol - Gem
Ben Katzman - Tears On The Beach
Benny Trokan (Of Spoon) - Do You Still Think Of Me
Bless Picasso - Rillest In The Room 2
Body Meat - Starchris
Cash Cobain - Play Cash Cobain
C-Easy - Love Don't Last Forever: The Mixtape
Closebye - Hammer Of My Own
Confidence Man - Fabric Presents Confidence Man
Dampf - No Angels Alive
Delving - All Paths Diverge
Dhruv - Private Blizzard
Emma Russack - About The Girl
Endon - Fall Of Spring
Fadí - Sarauniya
Falcon Jane - Legacy
Fruition - How To Make Mistakes
Generation Of Vipers - Guilt Shrine
Geneva Jacuzzi - Triple Fire
Giant Day (Feat. Members Of Elephant 6) - Glass Narcissus
Gift - Illuminator
Gilligan Moss - Speaking Across Time
Gravenoire - Devant La Porte Des Etoiles
Gunna - One Of Wun
Charlie Parker - Ornithology: The Best Of Bird
Chime School - The Boy Who Ran The Paisley Hotel
Ian Anderson (Of Jethro Tull) - 8314 (Box Set)
Joe P - Garden State Vampire
Ka - The Thief Next To Jesus
Kingcrown - Hopium
Leoniden - Sophisticated Sad Songs
Little Hag - Now That’S What I Call Little Hag
Louis Tomlinson - Live
Luh Tyler - Mr. Skii
Maggie Antone - Rhinestoned
Malice K - Avanti
Mark Lanegan - Bubblegum (20th Anniversary)
Miss May I - Apologies Are For The Weak (15th Anniversary Edition)
Nervous Eaters - Rock N Roll Your Heart Away
Oh He Dead - Ugly
Pegg - Geronimo
Phantom Handshakes - Sirens At Golden Hour
PlayThatBoiZay - VIP
Psychic Lines - Sunset On Sunset
Randy Rogers Band - Rollercoaster (20th Anniversary Edition)
Sadhguru - Eternal Echoes
Spectral Wound - Songs Of Blood And Mire
Susanna - Meditations On Love
The Alan Parsons Project - Pyramid (Box Set)
The Get Up Kids - Something To Write Home About (25th Anniversary Deluxe Edition)
Umberto - Black Bile
Veezy The Virgo - D/v/n/ty (Deluxe)
Wayne Shorter - Celebration, Volume 1

Vychází na vinylu:
36 - Dreamloops
Benny Trokan (Of Spoon) - Do You Still Think Of Me
Body Meat - Starchris
Brian Gibson (Of Lighting Bolt) - Thrasher
Bryce Dessner - Solos
Cassyette - This World Fucking Sucks
Cocteau Twins And Harold Budd - The Moon And The Melodies
Confidence Man - Fabric Presents Confidence Man
Dampf - No Angels Alive
Delving - All Paths Diverge
Edge Of Sanity - Nothing But Death Remains
Emmet Cohen - Vibe Provider
Endon - Fall Of Spring
Falcon Jane - Legacy
Fleshgod Apocalypse - Opera
Fontaines D.C. - Romance
Genesis - Abacab
Genesis - Duke
Genesis - Foxtrot
Genesis - Genesis
Genesis - The Lamb Lies Down On Broadway
Geneva Jacuzzi - Triple Fire
Giant Day (Feat. Members Of Elephant 6) - Glass Narcissus
Gift - Illuminator
Gravenoire - Devant La Porte Des Etoiles
Gunna - One Of Wun
Hans Zimmer - Dune: Part Two (soundtrack)
Charlie Parker - Ornithology: The Best Of Bird
Chime School - The Boy Who Ran The Paisley Hotel
Illuminati Hotties - Power
Joe P - Garden State Vampire
Jon Anderson & The Band Geeks - True
Kato Hideki & Kramer - The Walk
Kingcrown - Hopium
Kishi Bashi - Kantos
Leoniden - Sophisticated Sad Songs
Little Hag - Now That’S What I Call Little Hag
Magdalena Bay - Imaginal Disk
Malice K - Avanti
Mike Tramp - Songs Of White Lion Vol. II
Mothica - Kissing Death
Nicole Miglis (Of Hundred Waters) - Myopia
Nightingale - I
Nile - Underworld Awaits Us All
Ruthie Foster - Mileage
Sabrina Carpenter - Short N' Sweet
Simone Simons - Vermillion
Sofi Tukker - Bread
Spectral Wound - Songs Of Blood And Mire
Stand Atlantic - Was Here
Susanna - Meditations On Love
The Georgia Thunderbolts - Rise Above It All
The Pretty Reckless - Who You Selling For
The Spirit Of The Beehive - You’ll Have To Loose Something
Thievery Corporation - It Takes A Thief
Thomas Rhett - About A Woman
Umberto - Black Bile
Uniform - American Standard
Virgin Steele - Guardians Of The Flame
Wayne Shorter - Celebration, Volume 1
Zeal & Ardor - Greif

EP:
Knife - Live Leather Hounds
Lil Zay Osama - Streets Calling My Name
Lily Meola - Heartbreak Rodeo
Roe Kapara - Big Cigars And Satin Shorts
Savannah Leigh - Reminders Of You

Reedice:
Edge Of Sanity - Nothing But Death Remains
Fleshgod Apocalypse - Veleno
Nightingale - I
The Pretty Reckless - Who You Selling For
Thievery Corporation - It Takes A Thief
Throbbing Gristle - Tgcd1
Throbbing Gristle - The Third Mind Movements
Travis Scott - Days Before Rodeo
Virgin Steele - Virgin Steele I

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Priessnitz - Hexe (vinylová reedice 2024) 9/10
Recenze: "Hexe" temných romantiků Priessnitz zní po třiceti letech z vinylu stále skvěle Metal, gotika, shoegaze, kytarovky, elektronika... Devadesátky byly pro normalizací přiškrcenou muziku vytouženým nadechnutím a umožnily rozvoj dodnes připomínaných projektů a desek. Tato dekáda také stále skrývá spoustu obtížně... čtěte zde
Vydáno: 28.08.2024 08:30 v sekci Recenze
Vladimír Merta - České sny: Nejisté jistoty 1 9/10
Recenze: Šťavnaté pozdní hrozny. Vladimír Merta se na albu "České sny" vrací v plné síle V zakladatelské generaci domácích písničkářů se Vladimír Merta dodnes těší zasloužené úctě. Autor posluchačsky nelehkých básnických skladeb se v poslední dekádě vracel spíše do vlastní minulosti a archivu. Nyní nastala... čtěte zde
Vydáno: 27.08.2024 13:00 v sekci Recenze
Kings Of Leon - Can We Please Have Fun 7/10
Recenze: Kings Of Leon se na "Can We Please Have Fun" vracejí do solidní formy Festivalová sezona se blíží ke konci - nejvyšší čas dotáhnout resty, na něž v nabitém létě nezbýval čas. Kings Of Leon svou novou desku vydali už v květnu, delší časový odstup a pořádné naposlouchání jí ale pomohlo. Po... čtěte zde
Vydáno: 27.08.2024 08:00 v sekci Recenze
Začíná týden zázraků. Linkin Park i Oasis se (asi) vracejí na scénu. Zahrají i v Česku?
Na okraj: Začíná týden zázraků. Linkin Park i Oasis se (asi) vracejí na scénu. Zahrají i v Česku? Modlitby fanoušků byly vyslyšeny a po dlouhých letech spekulací se pravděpodobně už tento týden dozvíme, jak bude vypadat budoucnost legendárních kapel Linkin Park a Oasis. Obě skupiny totiž o uplynulém víkendu daly najevo, že se... čtěte zde
Vydáno: 26.08.2024 09:13 v sekci Publicistika | Na okraj
Poetický debut "Horses" zůstává i po téměř půlstoletí mistrovským dílem Patti Smith
Zaprášenosti: Poetický debut "Horses" zůstává i po téměř půlstoletí mistrovským dílem Patti Smith Patti Smith je nejen excelentní básnířka a hudebnice, ale také výtvarnice. Ačkoliv se občas můžete setkat s názory, že jde o přeceňovanou umělkyni, její tvorba úspěšně odolává zubu času, o čemž svědčí také zpěvaččiny... čtěte zde
Vydáno: 25.08.2024 08:00 v sekci Recenze | Zaprášenosti
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Sabrina Carpenter a Jenna Ortega se v klipu "Taste" snaží vzájemně zabít (24.08.2024 15:00)
- Video: Fontaines D.C. si do velice úzkostlivého klipu "In The Modern World" přizvali herce Ewana Mitchella (23.08.2024 15:05)
- Nové desky 33/2024 - od Post Malona přes Foster The People po The Script (21.08.2024 08:00)
- Nové desky 32/2024 - od Polo G přes Hammerfall po Chlöe (14.08.2024 19:00)
- Video: Fontaines D.C. se v náladovém videoklipu k "Here's The Thing" nechávají ovlivnit hororovou atmosférou (12.08.2024 19:02)
- Naživo: Neodolatelní Editors na Szigetu upozadili Janelle Monáe, Sam Smith i Becky Hill okouzlili svými hlasy (12.08.2024 15:30)
- Nové desky 31/2024 - od The Smashing Pumpkins přes Khalida po Orvilla Pecka (07.08.2024 13:30)
- Nové desky 30/2024 - od Empire Of The Sun přes Ghost po Powerwolf (31.07.2024 13:00)
- Nové desky 29/2024 - od Deep Purple přes Childish Gambina po Glass Animals (24.07.2024 19:00)
- Hit tohoto léta "Espresso" od Sabriny Carpenter už zní i z českých rádií (17.07.2024 19:00)

ALBUM TÝDNE 35/2024

Astrid S
Joyride

Letošní prázdniny se nám svými novými deskami rozhodly zpříjemnit hned dvě norské popové zpěvačky, které svými pozitivními písněmi odolávají severské melancholii - Dagny a Astrid S. Druhá jmenovaná vyrazila na mírně vzpomínkovou cestu s albem nazvaným "Joyride".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 06.09.
Mehro (US) (Rock Café, Praha)
So 14.09.
The Hu (MON) (SaSaZu, Praha)
St 18.09.
Avi Kaplan (US) (Roxy, Praha)
Pá 20.09.
Elán (SK) (O2 arena, Praha)
So 21.09.
Elán (SK) (O2 arena, Praha)
So 21.09.
Aurora (NOR) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
So 21.09.
Maro (POR) (MeetFactory, Praha)
So 21.09.
Marcus & Martinus (NOR) (Forum Karlín, Praha)
Po 23.09.
Girl In Red (NOR) (Forum Karlín, Praha)
St 25.09.
Cirque De Soleil - Corteo (CAN) (O2 arena, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík 2H+ Ed Sheeran Marcell Taylor Swift Madonna Queen Liam Gallagher Adele Lucie Vondráčková Mirai Coldplay Kabát Viktor Sheen Dua Lipa Billie Eilish Eminem
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe