John Wolfhooker bojují v "Ice Queen" se závislostí

05.08.2024 10:21 - Hana Bukáčková | foto: Rusty Shepherd

John Wolfhooker vydali loni ípíčko "The New Past", které se motalo kolem času. A odkazují na něj novým videoklipem k songu "Ice Queen", který je představuje opět v jiném úhlu - v tanečnějším kabátku. Pozorní posluchači si jistě všimnou, že celým EP se prolínají různé elektronické zvuky a samply, ale zatímco na zbytku nahrávky jsou slyšet spíše v pozadí, téhle písni dominují.

Aktuální track přináší kombinaci slok doprovázených garážovým beatem, který společně s temným textem o dospívající dívce bojující se závislostí tvoří zásadní kontrast, navíc v kombinaci s emotivním, akustickým refrénem.

"Je to můj nejoblíbenější song z celého alba, možná vůbec. Původní demo znělo úplně jinak a pravděpodobně z něj nezůstalo vůbec nic. Pamatuji si, že ten rozjezd při skládání byl pomalý, protože nikdo vlastně nevěděl, jakým směrem se to celé bude nebo má ubírat, ale po pár minutách, co si Rony hrál se samply a kytarami, to zapálilo takovou kreativní jiskru, že ve finále to byl asi nejrychlejší proces skládání a nahrávání songu. Když nemám v hlavě nápad na téma předem, nebo instrumentál slyším poprvé, většinou s psaním textu dost bojuji. Tady se to po tom prvotním úderu inspirace psalo tak nějak úplně samo a do pár minut byl celý text hotový," vzpomíná na proces zpěvák a frontman Martin Čupka.

Tradičně v režii bubeníka Adriana Janečka a s kamerou od Rustyho Shepherda vzniklo doprovodné video depresivního rázu. Kolotoče asi symbolizují, že s drogami je to jak na horské dráze - plné adrenalinu a zábavy -, pak tě ale dostanou do jiných výšin a stejně ve finále skončíš dole... a přistání nemusí být snadné a v pohodě.

Holoubci opět nezklamali a ukazují, že právem patří k tomu nejlepšímu, co na scéně najdeme. Jejich produkce je světového rázu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY