shop.musicserver.cz
Hudba, umění a zábava: Prožijte Sziget Festival 2024 naplno

Hudba, umění a zábava: Prožijte Sziget Festival 2024 naplno

Vydáno: 25.07.2024 10:03 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: Marie Trávníčková / musicserver.cz
Line-up Szigetu je i tento rok nabitý až po okraj světovými hvězdami a skvělou hudbou. Na hlavním pódiu se představí Fred Again.., Halsey, Kylie Minogue, Liam Gallagher, Martin Garrix, Sam Smith, Skrillex, Stormzy, RAYE, Tom Odell nebo Fisher. Skvělý program však nabízí i obrovský červený stan Revolut stage s interprety jako Four Tet, Aurora, Big Thief, Fontaines D.C., Marc Rebillet či Crystal Fighters. Kroky fanoušků elektronické hudby určitě zamíří do unikátního Colossea, které je speciálně navrženo pro Sziget ze stovek dřevěných palet, či do Party Areny, kde program končí až v 6:00. O skvělou party se postarají mimo jiné i ARTBAT, Sven Väth, Honey Dijon, Richie Hawtin.

Ale Sziget není jen o velkých jménech či hlavních pódiích. Festival je známý tím, že dává prostor i mladým a perspektivním talentům z různých koutů světa a téměř všech žánrů, stačí zajít na některé z dalších festivalových pódií.

Tento festival se pyšní pestrým denním programem, co byste však neměli vynechat, je určitě návštěva Cirque de Sziget, velkého cirkusového šapitó s představeními nejlepších světových akrobatů. Po koncertech na hlavním pódiu určitě zajděte na Giant Street Theatre v podání geniálního francouzského souboru Cie Gratte Ciel. Během procházek po ostrově určitě narazíte i na pouliční divadlo, které pobaví během celého dne. O skvělou zábavu se postará i lunapark či taneční a divadelní představení v Theatre and Dance Corner.

Sziget Festival není jen o hudbě a umění, ale také o nespočtu aktivit, které zaručí, že se nikdo nebude nudit. Milovníci adrenalinu si přijdou na své na různých atrakcích jako bungee jumping nebo zipline. Pro sportovní nadšence budou připraveny sportovní turnaje a fitness zóny, kde si mohou zacvičit nebo jen tak relaxovat při józe. Rodiny s dětmi budou vítány v rodinné zóně, která nabídne množství her a aktivit pro nejmenší. Návštěvníci se mohou těšit i na různé tematické party, které se budou konat každý večer, včetně kostýmových večerů a tanečních maratonů.

Szigetem nežije jen festivalový ostrov, ale i samotná Budapešť. Exkluzivní party s unikátní příležitostí zatancovat si pod širým nebem s nádhernými výhledy na Budapešť jsou možné jen během festivalu. Party na lodi na Dunaji či na rybářské baště u Budapešťského hradu a hudba se skvělými DJs. Takové zážitky obohacují festival o nezapomenutelné momenty, které lze zažít jen v tomto období. Budapešť zároveň láká svými krásami, které lze objevit během dne, ať už jde o procházky po ikonických památkách, relax v termálních lázních nebo návštěvu ikonických ruin pubs.

Letošní festival Sziget zavádí tematické zóny. Například ArtFusion Field, která spojuje různé formy umění, bude hostit mimo jiné Grand Street Theatre, taneční scénu a cirkus. PlayGround nabídne hravé programy, zatímco zóna FutureGrounds bude obsahovat programy přinášející sociální poselství festivalu.

Také letos se na festivalu Sziget objeví tematická programová série Think for Tomorrow. Think for Tomorrow zve návštěvníky k zapojení se do kolektivního myšlení, výměny názorů a účasti na kreativních aktivitách. Kromě přednášek, workshopů, diskusí, filmů a debat, které se zaměří na každodenní témata jako mediální spotřeba, intimní vztahy, vyhoření, klimatické změny, závislosti a budoucnost lidstva.

V zóně FutureGrounds naleznete také Civil Island. Toto je jedno z nejbarevnějších a nejzajímavějších míst setkávání na festivalu, kde se mladí lidé mohou informovat a získat pomoc na témata jako ochrana životního prostředí, lidská a menšinová práva, studium a práce v zahraničí a zdravý životní styl.

V nadcházejícím období se Ostrov Óbuda v srdci Budapešti promění na Ostrov svobody. Sziget vyzývá nadšené a oddané dobrovolníky, aby se připojili k týmu a pomohli vytvořit nezapomenutelný zážitek pro stovky tisíc návštěvníků. Pro více informací a přihlášení navštivte tento odkaz.

Sziget Festival 2024 se bude konat od 7. do 12. srpna, v prodeji jsou permanentky na celý festival, ale i lístky na jeden či tři dny. Festival má tento rok i skvělou novinku - výhodnou cenu pro návštěvníky do 21 let. Všechny detaily a informace jsou k dispozici zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Ota Petřina - Super-robot/Pečeť (vinylová reedice 2024) 8/10
Recenze: "Super-robot" a "Pečeť" Oty Petřiny zůstávají i po letech nepřehlédnutelnými výboji domácího art rocku Slibnou kariéru vám může zarazit zdánlivá prkotina. Své o tom věděl multitalentovaný Ota Petřina. Minulý režim tak provokovaly jeho výrazné vlasy - a s nimi spojená neústupnost -, až ho jednoho dne na pódia nepustil. Paradoxně... čtěte zde
Vydáno: 31.08.2024 09:38 v sekci Recenze
Tali - Vymyslela jsem si žánr, který není závislý na trendech a aktuálním dění
Rozhovory: Tali - Vymyslela jsem si žánr, který není závislý na trendech a aktuálním dění Slovo a práce s textem jsou pro slamerku, písničkářku, kreativní duši a ambasadorku trapnosti Tali největší svobodou a zároveň i každodenní obživou. Nedávno vydala debutové album "Kvalitní umění", už předtím pomáhala Thomovi... čtěte zde
Vydáno: 30.08.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 34. týden 2024
Domácí rádiový i albový žebříček stagnují, v digitálu udeřil Škwor "Sílou starejch vín" Čtyřiatřicátý týden roku 2024 patří v českých hitparádách k těm, v nichž se toho na předních pozicích mnoho nestalo - takových je ostatně naprostá většina. V rádiích, albech ani singlovém digitálu nedošlo ke změnám v top... čtěte zde
Vydáno: 29.08.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
Nové desky 34/2024 - od Sabriny Carpenter přes Fontaines D.C. po Lainey Wilson
Nové desky 34/2024 - od Sabriny Carpenter přes Fontaines D.C. po Lainey Wilson V hudebních novinkách mají tentokrát poměrně silné zastoupení ženy. Na předních pozicích najdeme Sabrinu Carpenter, Lainey Wilson, Mothicu, Ruthie Foster, Gillian Welch nebo Simone Simons z kapely Epica. Vyvažují to Fontaines D.C., Mike... čtěte zde
Vydáno: 28.08.2024 15:00 v sekci Novinky | Nové desky
Priessnitz - Hexe (vinylová reedice 2024) 9/10
Recenze: "Hexe" temných romantiků Priessnitz zní po třiceti letech z vinylu stále skvěle Metal, gotika, shoegaze, kytarovky, elektronika... Devadesátky byly pro normalizací přiškrcenou muziku vytouženým nadechnutím a umožnily rozvoj dodnes připomínaných projektů a desek. Tato dekáda také stále skrývá spoustu obtížně... čtěte zde
Vydáno: 28.08.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: V závěru Szigetu se potkávali staří známí. Skrillex si zahrál s Four Tet, ohromující show předvedli Fred Again i Raye zápasící s vosou (18.08.2024 19:30)
- Fotogalerie: Pátý a šestý den třicátého ročníku maďarského festivalu Sziget ve fotografiích (14.08.2024 17:30)
- Naživo: Bezradnému Martinu Garrixovi na Szigetu vypadl zvuk, Bebe Rexha rozmetala předsudky a Louis Tomlinson si mohl zajít na revival One Direction (11.08.2024 16:42)
- Fotogalerie: Třetí a čtvrtý den třicátého ročníku maďarského festivalu Sziget ve fotografiích (11.08.2024 14:27)
- Sziget představuje časový harmonogram (10.06.2024 11:37)
- Na Sziget přijedou i Halsey a Liam Gallagher (27.03.2024 17:09)
- Festival Sziget oznamuje prvních pětatřicet jmen roku 2024 včetně čtyř headlinerů (12.12.2023 19:37)
- Nejoblíbenějším DJem se letos stává David Guetta, loňský vítěz Martin Garrix je až třetí (27.11.2023 17:34)
- Billie Eilish a další světové hvězdy na dosah ruky. Sziget Festival začíná již za dva týdny (26.07.2023 15:03)
- Naživo: Martin Garrix zakončil Colours Of Ostrava ohňostrojem i jedním hudebním bonbónkem (18.07.2022 17:09)

ALBUM TÝDNE 35/2024

Astrid S
Joyride

Letošní prázdniny se nám svými novými deskami rozhodly zpříjemnit hned dvě norské popové zpěvačky, které svými pozitivními písněmi odolávají severské melancholii - Dagny a Astrid S. Druhá jmenovaná vyrazila na mírně vzpomínkovou cestu s albem nazvaným "Joyride".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 06.09.
Mehro (US) (Rock Café, Praha)
So 14.09.
The Hu (MON) (SaSaZu, Praha)
St 18.09.
Avi Kaplan (US) (Roxy, Praha)
Pá 20.09.
Elán (SK) (O2 arena, Praha)
So 21.09.
Elán (SK) (O2 arena, Praha)
So 21.09.
Aurora (NOR) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
So 21.09.
Maro (POR) (MeetFactory, Praha)
So 21.09.
Marcus & Martinus (NOR) (Forum Karlín, Praha)
Po 23.09.
Girl In Red (NOR) (Forum Karlín, Praha)
St 25.09.
Cirque De Soleil - Corteo (CAN) (O2 arena, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Vladimír Mišík Justin Bieber 2H+ Ed Sheeran Madonna Lucie Vondráčková Taylor Swift Queen Liam Gallagher Coldplay Mirai Adele Viktor Sheen Dua Lipa Eminem Billie Eilish Kabát Marcell
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe