shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 28. týden 2024

Hit tohoto léta "Espresso" od Sabriny Carpenter už zní i z českých rádií

Vydáno: 17.07.2024 19:00 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Island Records

Na nejvyšších místech tuzemských žebříčků se nestalo nic významného, a tak nezbývá než hledat příběh do titulku v nižších patrech pořadí. Do českých rádií konečně vstoupil singl "Espresso", s nímž Sabrina Carpenter dobyla už řadu zahraničních hitparád. Ovládne v budoucnu i český éter?

O5 & Radeček feat. Elly - I tak to za to stojí
© BrainZone
RÁDIA - Druhé vítězství v rádiovém žebříčku si připisují O5 & Radeček s písničkou "I tak to za to stojí". Naživo si ji můžete poslechnout na spoustě letních koncertů, ale také na podzimním turné "HoraLove", jehož název odkazuje k loňskému hitu "Hory".

Také Benson Boone si s "Beautiful Things" udržel minule dobytou pozici a zůstává stříbrný. A ke změně nedošlo ani na bronzovém stupínku, na který opět vystoupali Galantis, David Guetta a 5 Seconds Of Summer s kouskem "Lighter".

Tuzemská scéna má tentokrát v top desítce trojnásobné zastoupení - kromě vítězné skladby se do této společnosti probojovali ještě pátí Kryštof s filmovou "Život je krásný" a také Kateřina Marie Tichá, jejíž "Plamen" si šestkou opět vylepšil dosavadní maximum. V obou případech jde o songy, které vyšly už loni na podzim.

První desítka však zahrnuje i ještě mnohem starší položky. Michael Schulte a R3hab uvedli svůj "Waterfall" (aktuálně desáté místo) už v březnu minulého roku, Miley Cyrus (osmá příčka) přišla s "Flowers" dokonce hned v lednu 2023.

A to se ještě do popředí pozvolna dere hit "Náš příběh" Terezy Maškové a Marka Lambory, představený v říjnu 2022. Ve své první vlně na přelomu let 2022 a 2023 dosáhl nejvýše na číslo čtyřicet šest, letos v zimě se ale do žebříčku - nejspíš v důsledku obrovské popularity na digitálních platformách, protože na YouTube už klip atakuje sedmnáct milionů přehrání - vrátil a nenápadně stoupá. Nyní dvaadvacátou pozicí zaznamenal zatím nejlepší výsledek. Dodejme, že zpěvačka s charakteristickou barvou vlasů na říjen chystá hned dvě "Růžové Lucerny", tedy repete loňského úspěšného koncertu.

Velmi vysoko odstartovali Timmy Trumpet a Sam Feldt s taneční novinkou "Sun Comes Up" - dvanáctá příčka hned v debutovém týdnu se u nás skutečně vidí málokdy.

Ještě větší pozornost ale poutá novinka na šestadvacítce. Sabrina Carpenter totiž se skladbou "Espresso" triumfovala už v mnoha světových žebříčcích. Výčet vítězných zemí zahrnuje Velkou Británii, Austrálii, Kanadu, Belgii či Chorvatsko, ale také některé státy Latinské Ameriky jako Kolumbie či Paraguay nebo destinace v jižní a jihovýchodní Asii v čele s Indií, Malajsií a Singapurem. V USA brala zpěvačka nejvýše třetí příčku, zato ale vytrvale boduje v top desítce.

Dá se tedy říct, že kávový hit už obletěl snad celou planetu, o čemž svědčí i jednička v hitparádě Global 200 amerického Billboardu. Co myslíte - stihnou ho naši dramaturgové poslat na přední příčky ještě toto léto, nebo ho pořádně protočí až příští sezonu?

O další čerstvou hudbu v rádiích se postarali Billie Eilish (41. "Lunch"), Gabry Ponte a Vicco (54. "Viento"), Younotus a Laurell (55. "All In"), Kasabian (65. "Coming Back To Me Good") a Angry Beats, Yllow, Rezzaie & Jetason (81. "Holding On").

Top 10 ČR - rádia:
  1. O5 & Radeček feat. Elly - I tak to za to stojí
  2. Benson Boone - Beautiful Things
  3. Galantis feat. David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
  4. Cyril - Stumblin' In
  5. Kryštof - Život je krásný
  6. Kateřina Marie Tichá & Bandjeez - Plamen
  7. Oliver Heldens feat. Weibird - Out Of Love
  8. Miley Cyrus - Flowers
  9. Tom Walker - Head Underwater
  10. Michael Schulte feat. R3hab - Waterfall


Calin - Bieber Fever
© Mike Roft Records
ALBA - Calin, Billie Eilish, Viktor Sheen, Stein27 a tak dále... Albový žebříček nabízí pořád to samé dokola. Stejně jako minule stojí za zmínku jen posun dvojice Pil C a Luca Brassi10x - před týdnem jejich společné dílo "Vojna" poskočilo z desítky na šestku a nyní si opět polepšilo, a to už na bronzový stupínek. Daří se také singlu "Neni stre$s", který v digitálním pořadí nově vystoupal na čtyřku.

Jinak se ale v této části hitparád s výjimkou občasných záchvěvů dlouhodobě neděje vůbec nic zajímavého. Vždyť ve stomístné tabulce nejžádanějších alb nenajdeme ani jedinou novinku. Možná by v IFPI už opravdu mohli popřemýšlet, jak model sestavování pořadí aktualizovat, aby v něm měli šanci i jiní interpreti než stále se opakující modly Generace Z.

Podobně statickému přehledu digitálních singlů kraluje opět trojlístek skladeb "Narcos" (Hard Rico a Yzomandias), "Letná" (Rohony a Manene) a "Suave" (Calin).

Top 10 - alba:
  1. Calin - Bieber Fever
  2. Billie Eilish - Hit Me Hard And Soft
  3. Pil C feat. Luca Brassi10x - Vojna
  4. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  5. Viktor Sheen - Planeta opic
  6. Stein27 - President Of Sexico
  7. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  8. Benson Boone - Fireworks & Rollerblades
  9. Calin - POPSTAR
  10. Ektor - Detektor III

Úplnou rádiovou i albovou hitparádu pro 28. týden najdete na stránkách IFPI zde.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 28/2024 - od OneRepublic přes Arakain po Eminema
Nové desky 28/2024 - od OneRepublic přes Arakain po Eminema Kdo si myslel, že přichází hudební okurková sezóna, toho pátek vyvedl z omylu. Vedle novinek Eminema, OneRepublic či živáku Arakainu se totiž představili ještě Cigarettes After Sex, písničkářka Clairo, vyměněná Cassadee Pope,... čtěte zde
Vydáno: 17.07.2024 11:05 v sekci Novinky | Nové desky
Open'er festival, Den třetí, Letiště Gdynia-Kosakowo, Polsko, 5.7.2024
Naživo: Skoro nahá Doja Cat ve třetím dni Open'eru vyzývala Poláky k souloži, Sam Smith letošní turné zmírnili Vysoké umění, ale i cílení na nejnižší pudy. Na polském Open'eru si každý najde to své. Především na něm ale narazíte na jména, na něž si spousta českých festivalů netroufne. Některá v Americe bourají žebříčky, jiná se... čtěte zde
Vydáno: 16.07.2024 19:00 v sekci Naživo
Kygo - Kygo 6/10
Recenze: Kygo se na své eponymní desce ohlíží za desetiletou kariérou Za jednu dekádu si Kygo vydobyl slušnou pozici na elektronické taneční scéně. Jeho ve frázování zasekávané hitovky nejdříve působily svěže, pak ale začal znásilňovat staré fláky - někdy úspěšně, jindy ne. Bezejmenné album... čtěte zde
Vydáno: 16.07.2024 08:30 v sekci Recenze
Open'er festival, Den druhý, Letiště Gdynia-Kosakowo, Polsko, 4.7.2024
Naživo: Dua Lipa na Open'eru napodruhé poroučela už i počasí. Ve druhém dni zazářila také Tinashe, zklamali Disclosure Polský monstrfestival Open'er pokračoval i ve svém druhém dni se samými velkými jmény. Po dvou letech se na stejné místo vrátila Dua Lipa a i tentokrát hrozila evakuace. Jenže letos nad festivalem drželi ochranou ruku snad i andělé.... čtěte zde
Vydáno: 15.07.2024 18:00 v sekci Naživo
Katy Perry - Woman's World 3/10
Video: Velkolepý comeback se nekoná. Katy Perry je v novince "Woman's World" naprosto mimo Ještě před měsícem se člověk mohl těšit, co asi tak Katy Perry hudebně chystá. Čtyřletá odmlka od posledního alba "Smile" zkrátka zvědavost navýší, navnadit mohl i lehce futuristický cover novinkového singlu. Nyní nás... čtěte zde
Vydáno: 15.07.2024 13:30 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Český rádiový éter si podmanili O5 & Radeček a Elly, na záda jim dýchá Benson Boone (11.07.2024 08:33)
- Stoupající hvězdy Pam Rabbit a Kateřina Marie Tichá se začínají prosazovat v českých žebříčcích (04.07.2024 08:00)
- Českému éteru i díky samplu Cooliova hitu vládnou Ella Henderson a Rudimental, stíhá je Artemas (27.06.2024 08:00)
- Návrat "Houdiniho", Rolling Stones poprvé v nejlepší desítce. Česká rádia omílají loňské hity (20.06.2024 08:00)
- Video: Sabrina Carpenter si do vězeňského klipu "Please Please Please" pozvala svého přítele (18.06.2024 12:50)
- Video: Billie Eilish zazpívala u Colberta "The Greatest". Předvedla suverénní výkon. Samozřejmě (17.06.2024 10:29)
- Calin s novinkou "Bieber Fever" sesadil Billie Eilish z čela českého albového žebříčku (13.06.2024 20:00)
- Naživo: Ve Výročních cenách OSA za rok 2023 bodoval Calin, zvítězil hned třikrát (12.06.2024 10:13)
- Video: Billie Eilish v "CHIHIRO" odhaluje anatomii toxického vztahu (12.06.2024 09:05)
- Rýpla si Billie Eilish do Taylor Swift? Podle ní o tříhodinové koncerty nikdo nestojí (29.05.2024 17:11)

ALBUM TÝDNE 29/2024

Washed Out
Notes From a Quiet Life

Pátá řadovka projektu Washed Out "Notes From a Quiet Life" svým pojetím nabádá k hledání vlastní rovnováhy a vnitřního klidu, zároveň nese i nostalgické prvky. Ernest Greene vsadil na minimalističtější pojetí a zacílil na to, co mu jde nejlépe. Ve výsledku tedy nabízí snové sekvence a důraz na vyprávění.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 18.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Pá 19.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
So 20.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Pá 26.07.
Jazz ve městě (Zámek, Frýdek-Místek)
So 27.07.
Ed Sheeran (UK) (Park 360, Hradec Králové)
Ne 28.07.
Ed Sheeran (UK) (Park 360, Hradec Králové)
Po 29.07.
Scorpions (DE) (enteria Arena, Pardubice)
Čt 01.08.
Let It Roll (Letiště, Milovice)
St 07.08.
Mr. Big (US) (Roxy, Praha)
Pá 09.08.
Krásný ztráty 2024 (Všetice, Netvořice)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík Lucie Vondráčková mp3.com Taylor Swift Queen Miley Cyrus Adele Dua Lipa Mirai Kabát Kesha Madonna Judy Garland Doja Cat Imagine Dragons The Beatles Beyoncé
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe