Rozálie láká na novou desku songem "Underground ze sametu". Ten na ní ale nenajdete

16.07.2024 17:22 - Hana Bukáčková | foto: se svolením Rozálie

Rozálie chystá na podzim nové album, na němž ji krom s ní neodmyslitelně spjatého akordeonu bude nově doprovázet kapela. Aby těch novinek nebylo málo, přichází nyní se singlem "Underground ze sametu". Ten ale na nové desce nenajdete, prý se nehodil do jejího konceptu, zpěvačka skladbu ale chtěla i tak zveřejnit.

"K tvorbě mě vždycky inspirovali muži, vztahy, láska a silný prožitky. V nový písničce se objevilo nový téma. Už dlouho přemýšlím o nastavení naší společnosti, která velebí kluka, který má spoustu holek, jako krále, ale o holce se v tom samém případě mluví jako o běhně. To mě štve, a proto na to označení kladu v textu jasný důraz," vysvětluje v tiskové zprávě zpěvačka své pohnutky pro vznik písně.

"Cítím, že ve mně dochází k velkému přerodu. Odešla jsem z hudební agentury, odešla jsem ze vztahu, začala jsem poslouchat argentinské Cumbii z 90. let, Velvety a trochu jsem se utrhla ze řetězu... A k tomu se váže i další téma této písně. Potkala jsem kluka, propařili jsme spolu sobotní noc až do nedělního rána, výjimečné setkání dvou starých duší, hodiny povídání a spousta vína. Z intenzity a opravdovosti toho setkání vznikla píseň, která možná nezapadá hudebně do mé předešlé tvorby, ale já jsem zkrátka cejtila, že to tak má bejt, a navíc jsem chtěla mít písničku, na kterou budu moct v létě tancovat," doplnila ke skladbě další informace.

Na Róze mě baví její opravdovost, otevřenost a ostrá vyřídilka, což je cítit i z této písně. Má potřebu se s ničím netajit, radši přímočaře vybalí, jak se to odehrálo, což vás okamžitě vcucne do příběhu. A akordeon jejím písním dodává emoce, které jiný nástroj prostě nezvládne.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY