shop.musicserver.cz
Nové desky 28/2024 - od OneRepublic přes Arakain po Eminema

Nové desky 28/2024 - od OneRepublic přes Arakain po Eminema

Vydáno: 17.07.2024 11:05 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan | foto: Universal Music

Kdo si myslel, že přichází hudební okurková sezóna, toho pátek vyvedl z omylu. Vedle novinek Eminema, OneRepublic či živáku Arakainu se totiž představili ještě Cigarettes After Sex, písničkářka Clairo, vyměněná Cassadee Pope, popařka Remi Wolf, Kučka, Sturgill Simpson, Marc Almond, Phish a s živým záznamem Eric Clapton.

V pátek 12. července vyšly tyto nové tituly:

Eminem - The Death Of Slim Shady (Coup De Grâce)
žánr: hip hop

 Eminem - The Death Of Slim Shady (Coup De Grâce)
Eminem se na svém dvanáctém albu rozhodl zabít Slima Shadyho (což je jeho alter ego od nahrávky z roku 1999 "My Name Is"), alespoň tedy soudě podle jeho názvu "The Death Of Slim Shady (Coup De Grâce)" a propagaci, která započala již 26. dubna ve videu ve stylu skutečné kriminální show "Nevyřešené záhady" a pokračovala 13. května Shadyho nekrologem v Detroit Free Press. Okamžitě se vyrojily spekulace o odchodu rappera do důchodu, což umocnil ještě post na sociálních sítích s textem: "... a pro můj poslední trik". Co se z toho ve výsledku vyvine, pochopitelně nevíme, ale co je jasné, že novinka nabízí devatenáct skladeb a že se na ni producentsky vyřádili Dem Jointz, Fredwreck, Cubeatz, Cole Bennett, Emile, Mr. Porter, Don Cannon, Benny Blanco a samozřejmě Dr. Dre a Luis Resto. Mezi hosty se to hemží jmény jako White Gold, Sly Pyper, JID, Dem Jointz, Ez Mil, Bizarre, Skylar Grey, Big Sean, BabyTron a Jelly Roll. Eminem samozřejmě promuje vydání novinky na svém YouTube.


OneRepublic - Artificial Paradise
žánr: pop-rock

 OneRepublic - Artificial Paradise
Ani to moc dlouho netrvalo a OneRepublic jsou zpět s novým, v pořadí šestým albem. Čekání na "Artificial Paradise" navíc českým fanouškům Ryan Tedder a spol. zkrátila hned dvojice koncertů u nás a také singly, které pánové začali servírovat hned po vydání předchůdce "Human". Do této chvíle jich vyšlo již devět a americká skupina k nim na novince přidala dalších šest. To platí v případě standardní edice, deluxe verze nabízí další tři skladby, mezi nimiž najdete i spolupráci s Davidem Guettou a oficiální song právě skončeného fotbalového Eura "Fire", který s nimi nahráli Meduza a Leony. Vedle těchto hostů se jinak na desce podíleli členové švédských Peter Bjorn And John, jejich krajané Mattman & Robin, Tyler Spry, opět také Noel Zancanella, Justin Tranter nebo Nolan Sipe. Vzhledem k tomu, kolik písní z alba už kapela představila, není divu, že ho na jejím YouTube najdete prakticky celé.


Arakain - 40 - O2 universum
žánr: metal / thrash metal

Arakain-  40 - O2 Universum
Legendární česká metalová kapela Arakain oslavila čtyřicet let na scéně velkolepým koncertem v O2 universu. Záznam koncertu s názvem "40 - O2 universum" nyní vychází na DVD, 2CD a v digitální podobě. Fanoušci si tak mohou znovu připomenout jedinečnou atmosféru tohoto jedinečného večera. Kolekce obsahuje více než sto čtyřicet minut řízné muziky, devětadvacet skladeb, jež mapují bohatou historii formace, včetně speciálních hostů. S Arakainem tehdy vystoupili Lucie Bílá a Petr Kolář. Do ukázek z jubilejní oslavy se můžete zaposlouchat na stránkách vydavatelství Supraphon.



Cigarettes After Sex - X's
žánr: electronica / ambient pop

 Cigarettes After Sex - X's
Relativně dlouhých pět let trvalo, než Cigarettes After Sex navázali na svoji druhou desku "Cry". Americká dreampopová formace z Texasu pro nástupce nachystala celkem deset písniček, které napsal a produkoval její frontman Greg Gonzales. Jak už trochu napovídá název "X's", vyzpívává se v nich z konce čtyřletého vztahu a inspirací mu byly pomalé taneční balady ze sedmdesátých a osmdesátých let a zejména Selena a Cocteau Twins. Evidentně tento recept zafungoval, protože album sbírá velmi pozitivní recenze. Zda zaujme i vás, zjistíte na YouTube kapely. Novinka je k dostání také v deluxe edici, na vinylu či audiokazetě.


Clairo - Charm
žánr: soul / soft rock / jazz / psychedelický folk

 Clairo - Charm
Americká písničkářka Claire Elizabeth Cottrill, kterou známe pod jménem Clairo, se po třech letech propracovala ke svému třetímu albu "Charm". Jeho jedenáct písniček nahrávala na analogové pásy společně s producentem Leonem Michelsem, který dřív spolupracoval s interprety jako Norah Jones, Liam Balley a sám působil ve formacích Sharon Jones & The Dap-Kings a El Michels Affair. Právě jeho členové jako Dave Guy, Homer Steinweiss, Nick Movshon a Marco Benevento se na desce podíleli jak autorsky, tak i muzikantsky. Výsledkem je styl na pomezí soulu, folku, jazzu, psychedelie a soft rocku, který řadu recenzentů zaujal natolik, že si kolekce na metacritics drží hodnocení 80 %. Jestli podobně chytne i vás, zkoumejte poslechem na bandcampu hudebnice.


Cassadee Pope - Hereditary
žánr: pop-punk

 Cassadee Pope - Hereditary
Je to již dvanáct let, co členka pop-rockové formace Hey Monday Cassadee Pope vyhrála třetí řadu The Voice, od té doby působila na country-popové scéně a v tomto stylu vydala čtyři alba. Nyní se ale rozhodla vrátit ke svým pop-punkovým kořenům a jako důvod uvedla, že country je plné sexismu a rasismu. Novinku pojmenovala "Hereditary" a přináší na ní dvanáctku songů, které produkovali zejména Dan Swank (All Time Low, Blackbear) a Mitch Marlow (In This Moment, Starset, Butchers Babies). Jak její stylová přeměna dopadla, zjistíte na jejím YouTube profilu.


Marc Almond - I'm Not Anyone
žánr: rock / pop / soul

Marc Almond - I'm Not Anyone
Britský zpěvák, ikona synthpopu Marc Almond, známý z dua Soft Cell, se vrací s novým albem "I'm Not Anyone". Na něm naleznete kolekci jedenácti předělávek od legendárních interpretů jako Don McLean, King Crimson, Paul Anka, Colin Blunstone či Mahalia Jackson. Almondův charakteristický sametový hlas a melancholická interpretace dodávají těmto známým písním nový rozměr a hloubku. Kolekce vznikala v průběhu dvou let a odráží zpěvákovu fascinaci různými hudebními érami a žánry. "Byl to pro mě velmi osobní projekt," dodává k nahrávce samotný interpret. "Vybral jsem si písně, které mě v průběhu let ovlivnily a které pro mě něco znamenají." Ve skladbě "I Talk To The Wind" hostuje i legendární flétnista Ian Anderson z kapely Jethro Tull. Pokud máte rádi osobitý přístup ke coververzím, zkuste se do nich zaposlouchat na YouTube profilu interpreta.


Tip týdne

Johnny Blue Skies - Passage Du Desir
žánr: americana

 Johnny Blue Skies - Passage Du Desir
Sturgill Simpson poprvé použil alter ego Johnny Blue Skies vloni, když společně s Diplem a Dove Cameron nahrál singl "Use Me (Brutal Hearts)". Nyní pod ním vydává celé album a opět se stylově mírně odchýlil od svého outlaw country. Na "Passage Du Desir" nabízí celkem osm písniček, které nahrával jednak v Nashvillu a pak také ve slavných Abbey Road Studios. Navíc tam nebyl sám. Společnost mu dělali například Jake Bugg na akustiku, bubeník The Wallflowers Fred Eltringham, americká mandolinistka Sierra Hull, baskytarista Pulp Steve Mackey nebo americký hráč na pedal steel Dan Dugmore. Ačkoli je stylově popisuje jako americanu, první nadšené recenze zmiňují, že v nich uslyšíte také country, blues, soul a jižanský rock ve stylu šedesátkových a sedmdesátkových The Allman Brothers a The Band. Co redaktory zaujalo natolik, že deska atakuje na metacritics 90 %, zjistíte na Simpsonově YouTube.


Phish - Evolve
žánr: alternativní rock

Phish - Evolve
Legendární americká jamová kapela Phish vydává své šestnácté studiové album s názvem "Evolve". Novinka, které vychází po čtyřech letech od poslední kolekce "Sigma Oasis" (2020), slibuje strhující hudební zážitek plný energie a virtuozity. Formace, pocházející z Vermontu, už od počátku osmdesátých let okouzluje fanoušky po celém světě svým eklektickým mixem rocku, jazzu, funku a bluegrassu. Její živá vystoupení proslulá improvizací a strhující atmosférou si získala kultovní status. Kolekce je sbírkou dvanácti originálních skladeb, mnohé jsou již známy z dřívějších vydání, které odrážejí charakteristický zvuk kapely protknutý psychedelickými rockovými prvky, jazzovými improvizacemi a nakažlivou energií. Skupina se nebála experimentovat a do alba zakomponovala i vlivy elektroniky a folku. 2CD produkovali Bryce Goggin a Vance Powell a bylo nahráváno v různých studiích v USA. Ukázky z této nepochybně zajímavé muziky naleznete na YouTube profilu formace.


Remi Wolf - Big Ideas
žánr: pop

 Remi Wolf - Big Ideas
Americká popová zpěvačka díky debutu "Juno" velmi slušně zakotvila na hudební scéně. Spolupracovala s Paramore, Jacobem Collierem, Madison Cunningham a předskakovala Halsey, Lorde nebo aktuálně Olivii Rodrigo. Není tedy divu, že vydání její druhé desky "Big Ideas" je už malá událost. Třináct písniček nahrávala s poměrně kompaktním týmem, jehož členy byli Solomonophonic, Kenny Beats, Ethan Gruska, Porches a také aktuálně téměř všudypřítomný Leon Michels. Ačkoli je výsledkem v podstatě popová nahrávka, uslyšíte na ní fragmenty indie rocku, psychedelie, power popu, funku a groove. Evidentně si vše sedlo skvěle, když si deska drží na metacritics hodnocení 82 %. Jak se bude líbit vám, zjistíte na YouTube hudebnice.


Kučka - Can You Hear Me Dreaming?
žánr: electro pop / electronica / ambient pop

 Kučka - Can You Hear Me Dreaming?
O australské zpěvačce a producentce Lauře Jane Lowther, která si říká Kučka, se po jejím debutu z roku 2021 "Wrestling" mluví stále častěji. Její um využili například Flume, Machinedrum, Imanu, Mount Kimbie nebo Flowerkid. Jejímu druhému albu "Can You Hear Me Dreaming?" je tak ve světových médiích věnovaná náležitá pozornost. Dvanáct písniček na pomezí elektroniky, popu a ambientu si produkovala převážně sama, avšak ve dvou skladbách ji přispěli sauna6 a Pnkblnket. Dvojici hostů tvoří tentokrát Pesh a již zmíněný Flume. Celá deska je slyšení na bandcampu.


Eric Clapton - To Save A Child
žánr: blues rock

Eric Clapton - To Save A Child
Britský kytarový bluesový velikán Eric Clapton se vrací na scénu s intimní koncertní nahrávkou "To Save A Child". Toto benefiční album bylo natočené v Londýně v prosinci 2023 před malým publikem. Ericův set zahrnoval songy "Tears In Heaven", "Layla", "River Of Tears", "Got To Get Better In A Little While" či velmi speciální verzi "Give Me Love (Give Me Peace On Earth)" od George Harrisona s hostujícím Dhanim Harrisonem. Kromě zmíněných a dalších klasických skladeb kolekce obsahuje i zbrusu novou píseň "Prayer of a Child", která vznikla v spolupráci s UNICEF. Všechny výtěžky z prodeje alba budou věnovány na podporu dětí v Gaze. Ukázky z dojemného a autentického záznamu, který zachycuje Claptona v jeho nejlepší formě, můžete poslouchat již nyní na jeho YouTube profilu.


EP a minialba

  • JoJo Siwa - Guilty Pleasure
    Americká zpěvačka a herečka stále ještě čeká na svůj debut, avšak její čtvrté EP ji k němu výrazně posunulo. Je totiž první nahrávkou po jejím odchodu z mediální skupiny Nickelodeon a první pod křídly Columbia Records. Není tedy divu, že pro pětici písní v mixu electropopu a EDM získala takové producenty jako DJ White Shadow, The Futuristics, Rock Mafia nebo Peter Thomas. Autorsky jsou pod nimi podepsaní například Meghan Trainor, Sarah Solovay a dokonce i sám Desmond Child. (YouTube)

  • Metronomy - Posse Volume 2
    Angličtí elektronici po relativně dlouhých třech letech navazují na EP "Posse, Vol. 1" druhým dílem a opět v pěti skladbách nechybí hosté. Tentokrát se k nim připojili Pan Amsterdam, Naima Block, Joshua Idehen, Faux Real, Miki, Nourished By Time, Lynks, Spider, Master Peace a Talia Ble. (bandcamp)

  • Deer Tick - Contractual Obligations
    Američtí alt folk rockeři dokázali na své nové nahrávce do necelé půl hodiny vměstnat hned osm skladeb. Jejich produkce se ujal Dave Fridmann, známý ze spolupráce s Weezer, Mercury Rev, The Flaming Lips a MGMT. (YouTube)

  • Sophie Powers - Glitch: Lvl 1
    Ještě kratší čas, něco málo přes dvacet minut, na stejný počet písniček potřebovala kanadská zpěvačka. Sekundovali ji přitom Baby Tate, Ezekiel, Ashley Sienna a kets4eki. (YouTube)

  • Lou Phelps - Top Z
    Haitsko-kanadský producent a bratr o něco slavnějšího Kaytranady pro své nové EP připravil šest tracků ve stylu progresivního hip hopu. Trojici hostů tvoří 8AE, Benjamen Epps a The Hottest Z. (YouTube)

  • Hak Baker - Nostalgia Death Act I
    Anglický rapper navazuje na svůj loňský debut pěticí tracků. (YouTube)


Hardy - Quit!!
žánr: rock / nu-metal

 Hardy - Quit!!
Je to teprve pár týdnů, co jsme vám představovali poslední Hardyho projekt věnovaný poctě Joe Diffiemu, na němž se podílela řada countryových hvězd, avšak v případě jeho vlastní třetí řadovky na country prakticky zapomeňte, protože na albu "Quit!!" se pustil do rocku, který se občas překlene až k nu-metalu. Parťákem mu byl jeho dlouholetý spolupracovník Joey Moi, jenž má vedle nahrávek countryových hudebníků jako Florida Georgia Line, Jake Owen nebo Morgan Wallen prsty také v deskách Nickelback nebo My Darkest Days. K podtržení výše uvedeného stylového přerodu se k nim přidali ještě Chad Smith z Red Hot Chili Peppers, Knox a frontman Limp Bizkit Fred Durst. Jak to vypadá, když countryový zpěvák dělá rock, zjistíte na jeho YouTube profilu.


Tech N9ne - COSM
žánr: hip hop

 Tech N9ne - COSM
Tech N9ne rozšiřuje svoji sérii alb spoluprací o další kousek. Nazval jej "COSM", což je zkratka pro Class Of Strange Music. Strange Music je název jeho vlastního labelu, takže jeho hosty jsou především hudebníci a rappeři, kteří pod ním působí, a vzhledem k tomu, že je to první podobné album po sedmi letech, tak i ti, kteří pod něj již nespadají. Celkem se mu sešlo třiadvacet tracků, těmi nejznámější interprety jsou Kevin Gates, Killer Mike, ¡MAYDAY!, Stevie Stone, Young Bleed, King Iso, X-Raided nebo Fatman Scoop. Nejen první singly naleznete na YouTube kanálu vydavatelství.


Salute - True Magic
žánr: EDM / taneční pop

 Salute - True Magic
Rakouský DJ s nigerijskými kořeny, aktuálně žijící v Londýně, který remixoval písničky Sama Smitha, Charli XCX nebo Aaliyah, se po pět let starém minialbu hlásí s plnohodnotnou deskou, na níž nabízí celkem čtrnáct písniček a také několik hostů, z nichž většina jsou jeho přáteli. Vedle sebe se tu tak potkali Rina Sawayama, Karma Kid, Disclosure, Sam Gellaitry, Empress Of, Léa Sen, Piri či Leilah. Do diskotékových vírů vás zavede i na svém YouTube.


V krátkosti

  • Melissa Etheridge - I'm Not Broken
    Americká písničkářka se po smrti svého syna rozhodla, že zahraje v ženské věznici v kansaské Topece. Hrála tam pro sedm set vězenkyň a vedle dokumentu pro Paramount+ zde vznikl také záznam tohoto koncertu. (YouTube)

  • Ani DiFranco - Unprecedented Sh!t
    Po třech letech se vrací s novou hudbou americká hudebnice a nutno předeslat, že po předchozí nahrávce na pomezí indie folku a jazzu tentokrát příznivce čeká mix alternativního rocku, experimentalu, indie a elektroniky. Produkci jedenácti písniček si vzal na starost BJ Burton. (bandcamp)

  • Cassandra Jenkins - My Light, My Destroyer
    V dnešním vydání jsme už měli několik skvěle přijatých nahrávek, ovšem přede všemi vede třetí album americké písničkářky, které na metacritics spočítali hodnocení na 90 %. Vysloužila si jej díky třinácti písničkám na pomezí ambient popu a folk popu, jež produkoval Andrew Lappin (Zela Day, Christina Perri, L'Rain). (bandcamp)

  • Future Utopia - Django’s High
    Grammy oceněný producent Fraser T. Smith (Sam Smith, Stormzy, Raye) po čtyřech letech oživil svůj speciální projekt. Na rozdíl do debutu "12 Questions" plného slavných hostů si však tentokrát na deset psychedelicko-indie rockových písniček vystačil sám. (bandcamp)

  • Enhypen - Romance: Untold
    K-popový boy band, který společně s BTS a Tomorrow X Together patří mezi nejvýraznější představitele tohoto směru, se po japonsky zpívaném albu vrací s druhým korejským, navazujícím na tři roky starý debut "Dimension: Dilemma". Mezi producenty devíti písniček nechybí pochopitelně Hitman ani Cirkut. (YouTube)

  • Steve Earle - Alone Again (Live)
    Jak už naznačuje americký country-rockový zpěvák názvem alba, vyrazil před časem na světová pódia zcela sám a pořídil na nich také záznam. Ten vychází nyní a najdete na něm celkem patnáct položek. (YouTube)

  • Common & Pete Rock - The Auditorium, Vol. 1
    Kdo má rád progresivní rap v kombinaci s neo soulem a alternativním r'n'b, ten by neměl minout nové album dvojice amerických rapperů. Na pomoc jim navíc přispěchali Bilal, Jennifer Hudson, PJ a Posdnuos. (YouTube)

  • Louis Armstrong - Louis In London
    Promo materiály popisují nové album slavného jazzmana jako poslední velké vystoupení. Záznam jeho koncertu s pětičlenným bandem v BBC totiž vznikl 2. července roku 1968 a záhy nato Satchmo onemocněl a tři roky na to zemřel. Prakticky polovina z třinácti písniček vychází zcela poprvé. (YouTube)

  • Megan Moroney - Am I Okay?
    Ve velmi rychlém sledu, prakticky po roce, navazuje na svůj debut "Lucky" americká countryová zpěvačka z Georgie. Ačkoli si většinu z čtrnácti písniček napsala ona sama, přesto najdeme mezi spoluautory hvězdy jako Luke Laird, Shane McAnally, Liz Rose, avšak nejvíce práce odvedl Ben Williams. (YouTube)

  • Cat Burns - Early Twenties
    Svůj debut konečně vydává britsko-libanonská zpěvačka, která před třemi roky zabodovala hitem "Go". Pod sedmnácti písničkami jsou podepsaní například Steve Mac, Stuart Price, Jonah, Jordan Riley, Risc nebo Jordan Riley. Hostem nahrávky, která je dnes další s 80 % na metacritics, je India.Arie. (YouTube)

  • Bette Smith - Goodthing
    Americká blues-rocková zpěvačka se vrací po čtyřech letech s novým albem a pro nahrání celkem třinácti písní jí byl parťákem producent Jimmy Hogarth, známý z alb Amy Winehouse, Duffy, Tiny Turner nebo Jamese Morrisona. (YouTube)

  • Billy Strings - Live Vol. 1
    Aby těch živáků nebylo málo, další pro nás natočil také bluegrassový kytarista a zpěvák, který si za své album "Home" odnesl cenu Grammy. Deset písniček pochází z různých amerických sálů a míst, mezi které se překvapivě vklínila i pařížská La Cigale. (YouTube)

  • Tim Montana - Savage
    Americký zpěvák, který se obvykle pohybuje na pomezí jižanského rocku a country rocku, na svém letošním albu výrazně přitvrdil. (YouTube)

  • $not - Viceroy
    Několikrát odložené čtvrté album amerického rappera s dominikánsko-haitskými kořeny je tu. Jediným hostem v sedmnácti skladbách je Cochise. (YouTube)

  • Orquesta Akokán - Caracoles
    Se svým třetím albem se vrací kubánsko-americké latin jazzové uskupení, které si za svůj debut vysloužilo nominaci na Grammy. (bandcamp)

  • Berwyn - Who Am I
    Anglický zpěvák s trinidadskými kořeny, jenž se umístil na třetím místě BBC Sound Of 2021, vydává dlouho očekávaný debut. (YouTube)

  • Chris Cohen - Paint A Room
    Americký multiinstrumentalista a zpěvák v jedné osobě, známý z kapel Deerhoof a The Curtains, přichází s albem plným introspektivního indie rocku. Jeho čtvrtá deska slibuje melancholické melodie a poetické texty. (YouTube)

  • In The Valley Below - The Black Moon
    Kalifornské duo s hypnotickou směsí indie popu a psychedelických tónů se vrací v pořadí s třetím řadovým albem. Nahrávka přináší patřičnou dávku naléhavosti obalenou do směsi melancholie a energie. (YouTube)

  • Joe Goddard - Harmonics
    House, techno, amibient. To je třetí sólovka od britského muzikanta, kterou navazuje na svou oceňovanou tvorbu z kapely Hot Chip. (YouTube)

  • Lotus - How To Dream In Color
    Instrumentální novinka od americké kapely, která mísí elektroniku s funkem a post-rockem. Jedenáctá studiovka se vyznačuje bohatou paletou zvuků a hostů, kteří přispěli svými vokály či instrumentálním výkony na rozličné nástroje - housle i syntezátory. (YouTube)

  • Meridian Brothers - Mi Latinoamérica Sufre
    Kolumbijský experimentátor Eblis Álvarez aka Meridian Brothers dává o sobě vědět další várkou avantgardní hudby. Jeho devátý studiový zářez je inspirován africkými rytmy a sarkastickým humorem. (YouTube)

  • Styx And Foreigner - Renegades & Juke Box Heroes
    Dvě rockové legendy se spojily na turné s názvem "Renegades & Juke Box Heroes", ve kterém zazněly jejich největší hity. Na podporu této jedinečné šňůry vyšla tato limitovaná sběratelská kompilace, kdy se každá z kapel prezentuje svými čtyřmi skladbami. (YouTube)

  • Susan James - Time Is Now
    Psychedelická chamber-popová zpěvačka a skladatelka z Kanady vydává své sedmé album . Na nahrávce, kterou sama produkovala, přichází s chytlavými melodiemi a promyšlenými texty, které odrážejí její umělecký růst a oddanost autenticitě. (YouTube)

  • Artemas - Yustyna
    Své třetí album vydává anglicko-kyperská hudebnice a v duchu alternativního popu na něm nabízí celkem čtrnáct songů. (YouTube)

    Dále vychází

    Amorphis - Tales From The Thousand Lakes (Live At Tavastia)
    Armlock - Seashell Angel Lucky Charm
    Autumn! - You Never Was Mine
    Black Lava - The Savage Winds To Wisdom
    Bones Owens - Love Out Of Lemons
    Brijean - Macro
    Casper Caan - Last Chance
    Cassandra Lewis - Lost In A Dream
    Clown Sounds - Par For The Curse
    Club Kuru - Before The World
    Color Green - Fool’S Parade
    DJ Boring - DJ-Kicks
    Donovan Woods - Things Were Never Good If They’re Not Good Now
    Forgotten Tomb - Nightfloating / Box Set
    Frank Zappa And The Mothers Of Invention - Whisky A Go Go, 1968
    Gurriers - Come And See
    Chamber Orchestra Of Europe / Yannick Nezet-Seguin - Johannes Brahms : Symphonies
    John Lennon - Mind Games / Deluxe
    John Summit - Comfort In Chaos
    Katy Kirby - Blue Raspberry (Deluxe)
    Kenzie Cait - Good Luck, Goodbye
    Lady Kabela - Red Rabbits Race Through My Dreams Of The Apocalypse
    Land Of Talk - Applause Cheer Boo Hiss: The Definitive Edition
    Linda Sikhakhane - Iladi
    Lonnie Walker - Easy Easy Easy Easy
    Lord Buffalo - Holus Bolus
    Macseal - Permanent Repeat
    Northbound - Juniper
    Odie Leigh - Carrier Pigeon
    Orb - Tailem Bend
    Pan (Fka Aristophanes) - Pan The Pansexual
    Pavement - Cautionary Tales: Jukebox Classiques (Physical Release)
    Peni Candra Rini - Wulansih
    Sote - Sound System Persepolis
    Status Quo - Official Archive Series Vol.3
    Sueco - Attempted Lover
    The Dip - Love Direction
    Trousdale - Out Of My Mind (Deluxe)
    Van Halen - For Unlawful Carnal Knowledge (Expanded Edition)
    Van Halen - For Unlawful Carnal Knowledge / Box Set
    Vengaboys - We Like To Party: The Greatest Hits
    Voice - Holy Or Damned
    Webbed Wing - Vol. III
    Zacari - Bliss

    Vychází na vinylu:
    Armlock - Seashell Angel Lucky Charm
    Berwyn - Who Am I
    Bette Smith - Goodthing
    Black Lava - The Savage Winds To Wisdom
    Brijean - Macro
    Cassandra Jenkins - My Light, My Destroyer
    Cat Burns - Early Twenties
    Cigarettes After Sex - X's
    Clairo - Charm
    Crazy Town - The Gift Of Game
    Eric Clapton - To Save A Child
    Forgotten Tomb - Nightfloating
    Hardy - Quit!!
    Chris Cohen - Paint A Room
    Jimmy Buffett - A White Sport Coat And A Pink Crustacean
    Jimmy Buffett - Banana Wind
    Jimmy Buffett - Havana Daydreamin’
    Joe Goddard (Of Hot Chip) - Harmonics
    John Lee Hooker - Best Of Friends
    John Lennon - Mind Games
    Julia Holter - Never Rarely Sometimes Always (Soundtrack)
    Lord Buffalo - Holus Bolus
    Louis Armstrong - Louis In London
    Marc Almond - I'm Not Anyone
    Marvin Gaye, Mary Wells - Together
    Mr. Big - Ten
    Odie Leigh - Carrier Pigeon
    Onerepublic - Artificial Paradise
    Orquesta Akokán - Caracoles
    Patrick Higgins - Versus
    Phish - Evolve
    Remi Wolf - Big Ideas
    Salute - True Magic
    The Dip - Love Direction
    The Donnas - Spend The Night
    The Supremes - I Hear A Symphony
    The Temptations - Cloud Nine
    Tom Verlaine (Of Television) - Around
    Travis - L.A. Times
    Vengaboys - We Like To Party: The Greatest Hits
    Voice - Holy Or Damned
    Webbed Wing - Vol. Iii

    EP:
    Girl Ultra - Blush
    Ira Glass - Compound Turbulence Flexing For The Heat
    Randy Rogers And Wade Bowen - Hold My Beer, Vol. 4
    Sydney Sherrill - Luckiest Girl Alive

    Reedice:
    John Lee Hooker - Best Of Friends
    John Lee Hooker - Burning Hell
    John Lennon - Mind Games
    Psychotic Waltz - Into The Everflow
    Psychotic Waltz - Mosquito
    Testament - The Legacy (Remastered 2024)
    Testament - The New Order (Remastered 2024)

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Open'er festival, Den třetí, Letiště Gdynia-Kosakowo, Polsko, 5.7.2024
    Naživo: Skoro nahá Doja Cat ve třetím dni Open'eru vyzývala Poláky k souloži, Sam Smith letošní turné zmírnili Vysoké umění, ale i cílení na nejnižší pudy. Na polském Open'eru si každý najde to své. Především na něm ale narazíte na jména, na něž si spousta českých festivalů netroufne. Některá v Americe bourají žebříčky, jiná se... čtěte zde
    Vydáno: 16.07.2024 19:00 v sekci Naživo
    Kygo - Kygo 6/10
    Recenze: Kygo se na své eponymní desce ohlíží za desetiletou kariérou Za jednu dekádu si Kygo vydobyl slušnou pozici na elektronické taneční scéně. Jeho ve frázování zasekávané hitovky nejdříve působily svěže, pak ale začal znásilňovat staré fláky - někdy úspěšně, jindy ne. Bezejmenné album... čtěte zde
    Vydáno: 16.07.2024 08:30 v sekci Recenze
    Open'er festival, Den druhý, Letiště Gdynia-Kosakowo, Polsko, 4.7.2024
    Naživo: Dua Lipa na Open'eru napodruhé poroučela už i počasí. Ve druhém dni zazářila také Tinashe, zklamali Disclosure Polský monstrfestival Open'er pokračoval i ve svém druhém dni se samými velkými jmény. Po dvou letech se na stejné místo vrátila Dua Lipa a i tentokrát hrozila evakuace. Jenže letos nad festivalem drželi ochranou ruku snad i andělé.... čtěte zde
    Vydáno: 15.07.2024 18:00 v sekci Naživo
    Katy Perry - Woman's World 3/10
    Video: Velkolepý comeback se nekoná. Katy Perry je v novince "Woman's World" naprosto mimo Ještě před měsícem se člověk mohl těšit, co asi tak Katy Perry hudebně chystá. Čtyřletá odmlka od posledního alba "Smile" zkrátka zvědavost navýší, navnadit mohl i lehce futuristický cover novinkového singlu. Nyní nás... čtěte zde
    Vydáno: 15.07.2024 13:30 v sekci Audio / Video | Video
    Washed Out - Notes From a Quiet Life 8/10
    Recenze: Washed Out nabízí na "Notes From a Quiet Life" svou vyzrálejší podobu Pátá řadovka projektu Washed Out "Notes From a Quiet Life" svým pojetím nabádá k hledání vlastní rovnováhy a vnitřního klidu, zároveň nese i nostalgické prvky. Ernest Greene vsadil na minimalističtější pojetí a zacílil na to, co... čtěte zde
    Vydáno: 15.07.2024 00:00 v sekci Recenze
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 27/2024 - od Kasabian přes Zacha Bryana po Visions Of Atlantis (10.07.2024 13:00)
    - Nové desky 26/2024 - od Imagine Dragons přes Camilu Cabello po Steva Aokiho (03.07.2024 12:00)
    - Nové desky 25/2024 - od Kyga přes Gracie Ambrams po The Used (26.06.2024 11:30)
    - Nové desky 24/2024 - od Mobyho přes Black Country Communion po Lindsey Stirling (19.06.2024 12:15)
    - Nové desky 23/2024 - od Bon Jovi přes Charli XCX po Auroru (12.06.2024 08:00)
    - Audio: Cigarettes After Sex novinkou "Baby Blue Movie" odkazují na softcore porno (09.06.2024 12:12)
    - Nové desky 22/2024 - od Bat For Lashes přes Crowded House po Becky Hill (05.06.2024 13:00)
    - Nové desky 21/2024 - od Bring Me The Horizon přes Lennyho Kravitze po Twenty One Pilots (29.05.2024 12:00)
    - Nové desky 20/2024 - od Billie Eilish přes Slashe po Zayna (22.05.2024 11:00)
    - Nové desky 19/2024 - od Kings Of Leon přes Anguse & Julii Stoneovy po Aleka Benjamina (15.05.2024 13:36)

    ALBUM TÝDNE 29/2024

    Washed Out
    Notes From a Quiet Life

    Pátá řadovka projektu Washed Out "Notes From a Quiet Life" svým pojetím nabádá k hledání vlastní rovnováhy a vnitřního klidu, zároveň nese i nostalgické prvky. Ernest Greene vsadil na minimalističtější pojetí a zacílil na to, co mu jde nejlépe. Ve výsledku tedy nabízí snové sekvence a důraz na vyprávění.

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Čt 18.07.
    Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
    Pá 19.07.
    Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
    So 20.07.
    Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
    Pá 26.07.
    Jazz ve městě (Zámek, Frýdek-Místek)
    So 27.07.
    Ed Sheeran (UK) (Park 360, Hradec Králové)
    Ne 28.07.
    Ed Sheeran (UK) (Park 360, Hradec Králové)
    Po 29.07.
    Scorpions (DE) (enteria Arena, Pardubice)
    Čt 01.08.
    Let It Roll (Letiště, Milovice)
    St 07.08.
    Mr. Big (US) (Roxy, Praha)
    Pá 09.08.
    Krásný ztráty 2024 (Všetice, Netvořice)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Prince Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík Lucie Vondráčková Miley Cyrus mp3.com Adele Taylor Swift Queen Dua Lipa Mirai Kabát Kesha Madonna Imagine Dragons Judy Garland The Beatles Beyoncé Doja Cat
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe