shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 26. týden 2024

Stoupající hvězdy Pam Rabbit a Kateřina Marie Tichá se začínají prosazovat v českých žebříčcích

Vydáno: 04.07.2024 08:00 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Samuel Alexander Petráš

Na začátku prázdnin nelze v tuzemských hitparádách očekávat žádné výsledkové převraty, několik jevů hodných pozornosti v nich však přece jen najdeme. Do albové top desítky se poprvé prosadila Pam Rabbit s loňskou deskou "I Love The Internet", v rádiích zase začíná žhnout "Plamen" Kateřiny Marie Tiché.

Ella Henderson feat. Rudimental - Alibi
© Asylum Records
RÁDIA - Se singlem "Alibi" vítězí Ella Henderson a Rudimental podruhé za sebou, celkově dokonce už počtvrté. Devadesátá léta zůstávají pro mnohé silně nostalgickými časy, z čehož nejspíš skladba se samplem "Gangsta's Paradise" od Coolia těží.

Na dvojku vystoupali domácí O5 & Radeček, jejichž píseň "I tak to za to stojí" s hostující Elly se již zařadila mezi stálice předních příček. Paralelnímu pořadí tuzemské tvorby vévodí podvanácté za sebou. Po loňském mimořádném úspěchu songu "Hory" se šumperská kapela může radovat z dalšího velkého hitu.

Recyklování je v současnosti dost v módě, protože kromě vítězů čerpal z hudební historie také aktuální bronzový medailista - australský DJ Cyril. Zremixoval totiž původně softrockovou skladbu "Stumblin' In", kterou nahráli Chris Norman a Suzi Quatro už v roce 1978. Znát ji budou také diváci seriálového hitu Netflixu "Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story" z roku 2022, v jehož třetím díle zazněla.

Poprvé se do top desítky probojoval Benson Boone, jehož jméno jsme v komentářích často zmiňovali začátkem roku. Tehdy jeho hit "Beautiful Things" opanoval hitparádu digitálních singlů sedmkrát po sobě. Nyní, po osmnácti kolech v pořadí, se konečně prodral mezi elitu i v éteru, zatím na číslo šest.

Imagine Dragons, jejichž "Eyes Closed" najdeme na osmičce, si na průnik do nejvyšší desítky počkali jen deset kol. Skupina zrovna minulý týden vydala svou novou studiovku "Loom", z níž písnička pochází.

Do společnosti deseti nejhranějších se premiérově prosadila i devátá Kateřina Marie Tichá se skladbou "Plamen": trvalo to pětatřicet týdnů. Skoro se zdá, jako by dramaturgové čekali, až udeří letní vedra, aby název singlu korespondoval s počasím. Od loňského podzimu totiž boduje na streamovacích platformách, jen na YouTube už videoklip nasbíral přes dva miliony zhlédnutí. Úspěch slaví také stejnojmenné album, z něhož zpěvačka nyní vizuálně představila song "Znova", který doprovází film "Zápisník alkoholičky" s Terezou Rambou.

Zmínku si zaslouží také Martin Harich. Slovenský písničkář a jeden z účastníků SuperStar, po kterých se hudebně rozhodně neslehla zem, totiž s kouskem "Liar" poskočil o osmdesát pozic na současnou desítku.

Přehledu novinek kraluje domácí Annabelle (44. "Flowers On My Eyes"), další čerstvou hudbu v playlistech obstarali Don Diablo a Lucky Luke (48. "WTF R U!?"), Nelly Furtado, Tove Lo a SG Lewis (51. "Love Bites") a Kris Kross Amsterdam s Innou (55. "Queen Of My Castle").

Top 10 ČR - rádia:
  1. Ella Henderson feat. Rudimental - Alibi
  2. O5 & Radeček feat. Elly - I tak to za to stojí
  3. Cyril - Stumblin' In
  4. Artemas - I Like The Way You Kiss Me
  5. Michael Schulte feat. R3hab - Waterfall
  6. Benson Boone - Beautiful Things
  7. Laura Onusko - Talking About Love
  8. Imagine Dragons - Eyes Closed
  9. Kateřina Marie Tichá & Bandjeez - Plamen
  10. Martin Harich - Liar


Calin - Bieber Fever
© Mike Roft Records
ALBA - Calin s "Bieber Fever" pokračuje ve vítězné jízdě albovým žebříčkem - ani ve svém čtvrtém kole nenašel přemožitele. Na svém zůstala také stříbrná Billie Eilish s "Hit Me Hard And Soft" a rovněž na bronzu je vše při starém: opět ho uzmuli Viktor Sheen s Calinem zásluhou desky "ROADTRIP".

V této hitparádové sekci se dlouhodobě nic moc (a častěji nic než moc) neděje, proto už minule překvapil výsledek Pam Rabbit s loňskou nahrávkou "I Love The Internet", která se zničehonic objevila na čísle třináct. Tentokrát získává zpěvačka ještě další čtyři příčky k dobru a dotáhla to už do top desítky, konkrétně na devítku.

Úřadující držitelka Anděla v kategorii sólových interpretek se momentálně může těšit i z popularity songu "Space", který se už dostal na sedmou pozici v pořadí digitálních singlů, které dál vedou Yzomandias a Hard Rico s kouskem "Narcos". Minulý pátek navíc Rabbit vydala rozšířenou verzi zmíněné internet velebící prvotiny, na níž tato písnička také nechybí.

Jinak se ve stomístném žebříčku tradičně nestalo nic, co by stálo za povšimnutí.

Top 10 - alba:
  1. Calin - Bieber Fever
  2. Billie Eilish - Hit Me Hard And Soft
  3. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  4. Viktor Sheen - Planeta opic
  5. Stein27 - President Of Sexico
  6. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  7. Benson Boone - Fireworks & Rollerblades
  8. Taylor Swift - The Tortured Poets Department
  9. Pam Rabbit - I Love The Internet
  10. Pil C feat. Luca Brassi10x - Vojna

Úplnou rádiovou i albovou hitparádu pro 26. týden najdete na stránkách IFPI zde.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Basinfirefest, Přírodní areál, Spálené Poříčí, 26.- 29.6.2024
Naživo: Metalová smršť pod širým nebem aneb Ohlédnutí za Basinfirefestem očima a ušima našeho fotografa Osmnáctý ročník Basinfirefestu, který se konal ve Spáleném Poříčí, je již minulostí. Nabídl pestrou paletu metalové hudby od legendárních kapel až po nadějné nováčky. Počasí se také vyřádilo, když zkoušelo trpělivost... čtěte zde
Vydáno: 06.07.2024 12:15 v sekci Naživo
Beats for Love, První a druhý den, Dolní oblast Vítkovice, 4. a 5.7.2024
Naživo: První dva dny Beats for Love přinesly opět skvělou atmosféru Desátý ročník ostravského festivalu Beats for Love má být podle pořadatelů největší, nejkrásnější a vůbec dosud po všech stránkách nejlepší. Jak probíhala jeho první polovina, tedy středa a čtvrtek, kdy zahráli například... čtěte zde
Vydáno: 05.07.2024 22:47 v sekci Naživo
The Smashing Pumpkins, O2 universum, Praha, 4.7.2024
Naživo: The Smashing Pumpkins v Praze vzpomínali na devadesátky Kultovní alternativně rocková legenda devadesátých let, The Smashing Pumpkins, oslavila Den nezávislosti v pražském O2 universu. Kapela předvedla strhující show, která kombinovala nostalgii s novými skladbami. A přestože publikum... čtěte zde
Vydáno: 05.07.2024 19:36 v sekci Naživo
Phil Shoenfelt & Southern Cross - Dead Flowers For Alice (vinylová reedice 2024) 8/10
Recenze: Bolestná temnota alba "Dead Flowers For Alice" Phila Shoenfelta nevybledla ani po čtvrtstoletí Devedesátky byly svým způsobem kouzelné. Samozřejmě, těžko pominout nárůst kriminality a další problematické jevy nově svobodné společnosti, hudebně se toho ale u nás dělo hodně. K zásadním albům té doby patří i "Dead... čtěte zde
Vydáno: 05.07.2024 15:00 v sekci Recenze
Rod Stewart, O2 arena, Praha, 3.7.2024
Naživo: Rod Stewart koncertoval v Praze věku i minulosti navzdory Rod Stewart za několik málo měsíců oslaví osmdesátku, avšak podle toho, co předvedl na pódiu pražské O2 areny, by mu tento věk tipoval opravdu málokdo. Během bezmála dvouhodinové show vysázel více jak dvacítku hitů, zvedl... čtěte zde
Vydáno: 04.07.2024 21:59 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Emotivní výpověď "Znova" Kateřiny Marie Tiché ozdobí film "Zápisník alkoholičky" s Terezou Rambou (03.07.2024 08:00)
- Českému éteru i díky samplu Cooliova hitu vládnou Ella Henderson a Rudimental, stíhá je Artemas (27.06.2024 08:00)
- Návrat "Houdiniho", Rolling Stones poprvé v nejlepší desítce. Česká rádia omílají loňské hity (20.06.2024 08:00)
- Video: Billie Eilish zazpívala u Colberta "The Greatest". Předvedla suverénní výkon. Samozřejmě (17.06.2024 10:29)
- Calin s novinkou "Bieber Fever" sesadil Billie Eilish z čela českého albového žebříčku (13.06.2024 20:00)
- Video: Pam Rabbit pozitivita sluší. Novinka "space" je mimořádně chytlavou hitovkou (12.06.2024 13:18)
- Naživo: Ve Výročních cenách OSA za rok 2023 bodoval Calin, zvítězil hned třikrát (12.06.2024 10:13)
- Video: Billie Eilish v "CHIHIRO" odhaluje anatomii toxického vztahu (12.06.2024 09:05)
- Rýpla si Billie Eilish do Taylor Swift? Podle ní o tříhodinové koncerty nikdo nestojí (29.05.2024 17:11)
- Vítěznou Taylor Swift v českém albovém žebříčku stíhá Travis Scott, uspěl i výběr z Eurovize (22.05.2024 17:30)

ALBUM TÝDNE 27/2024

Emiliana Torrini
Miss Flower

Na "Miss Flower" vypráví Emiliana Torrini znovu objevené příběhy mnoha zamilovaných dvojic. Přistoupila k nim však zcela po svém, s určitou mírou tajuplnosti, ale zároveň neopomenula žádný z milníků, které mohou čekat na společné cestě. Album vás uhrane svým komorním pojetím emocí a temperamentem.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 07.07.
Laid Back Country Picker (US) (Café V Lese, Praha)
Čt 11.07.
Royal Blood (UK) (Ledárny Braník, Praha)
Po 15.07.
Shemekia Copeland (US) (Divadlo Hybernia, Praha)
St 17.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Čt 18.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Pá 19.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
So 20.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
So 27.07.
Ed Sheeran (UK) (Park 360, Hradec Králové)
Ne 28.07.
Ed Sheeran (UK) (Park 360, Hradec Králové)
Po 29.07.
Scorpions (DE) (enteria Arena, Pardubice)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince Vladimír Mišík The Prodigy mp3.com Blur Lucie Vondráčková Mirai Queen Taylor Swift Avril Lavigne Kateřina Marie Tichá Ava Max Billie Eilish Dua Lipa Beyoncé Adele Viktor Sheen Madonna Rudimental
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe