shop.musicserver.cz
Nové desky 23/2024 - od Bon Jovi přes Charli XCX po Auroru

Nové desky 23/2024 - od Bon Jovi přes Charli XCX po Auroru

Vydáno: 12.06.2024 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan | foto: Harley Weir

Bon Jovi v obležení žen a dívek, tedy normální stav. Jedná se ovšem o hudební novinky, kde jsou jimi Aurora, Charli XCX, Meghan Trainor, Carly Pearce nebo třeba debutující Tems. Vyvažuje to ale trochu Seasick Steve, čeští Priessnitz, Royal Republic, Apocalyptica, Evergrey, Sonata Arctica nebo domácí rappeři Orion a Čistychov.

V pátek 7. června vyšly tyto nové tituly:

Bon Jovi - Forever
žánr: hard rock / pop rock

Bon Jovi - Forever
Bon Jovi, pocházející z New Jersey, se proslavili v 80. letech a později hity jako "Livin' on a Prayer", "You Give Love a Bad Name" či "It's My Life". Od té doby prodali přes 130 milionů alb a stali se jednou z nejprodávanějších rockových kapel všech dob. Jejich hudba, kombinující rock, pop a country, je známá pro chytlavé melodie, energické koncerty a charismatického zakladatele a frontmana Jona Bon Joviho. Nyní se po třech letech hlásí s novým albem s názvem "Forever". Tato jejich již patnáctá studiovka slibuje kolekci rockových hitů, které potěší jak skalní fanoušky, tak i ty, kteří se s nimi teprve seznamují. Nahrávání alba předcházely komplikace ve formě Jonových potíží s hlasivkami. Musel podstoupit operaci, při které mu je lékaři renovovali. Jak vysvětlil, cílem zákroku bylo zavést do nich implantát, který by pomohl téměř mizející hlasivku obnovit. Zároveň prozradil, že ani po tak dlouhé době nedosáhl plné hlasové síly. Nicméně uklidňuje své posluchače, že po zákroku musel absolvovat i časově náročnou rehabilitaci, která mu měla umožnit znovu získat pěvecké schopnosti. Zda je to na jeho výkonu znát, se můžete přesvědčit nejen prostřednictvím prvních singlů "Legendary" a "Living Proof", ale též poslechem ukázek ze zmíněné novinky na YouTube profilu formace.


Aurora - What Happened To The Heart?
žánr: alt pop / electro pop / dream pop

Aurora - What Happened to the Heart?
Dva roky od posledního alba "The Gods We Can Touch" uběhly jak voda, a tak fanoušci Aurory mohli očekávat jeho nástupce. Norská zpěvačka je nezklamala a přišla s deskou "What Happened To The Heart?". Šestnáct písniček začala tvořit už v průběhu světového turné k předchůdci a podílel se na nich samozřejmě její blízký spolupracovník Magnus Skylstad, ovšem k němu se ještě dále přidali Ane Brun, Matias Tellez, Tom Rowlands z The Chemical Brothers, Chris Greatti a Dave Hamelin. Výsledkem je nahrávka na pomezí alternativního popu, elektroniky, dream popu a synth popu. Podstatnou část uslyšíte na YouTube profilu rodačky ze Stavangeru a také na jejím zářijovém koncertu v pražské Sportovní hale.


Charli XCX - Brat
žánr: EDM / hyperpop / taneční hudba

Charli XCX - Brat
Není zase tak obvyklé, aby nějaké album získalo na metacritics agregované hodnocení přes 90 %. Šestému počinu Charli XCX "Brat" se to povedlo a dokonce se drží na hodnotě 93 %. Většinu z patnácti písniček s ní nahrál její dlouholetý spolupracovník A.G. Cook, avšak zbytek týmu tvoří prakticky samí nováčci. Anglická zpěvačka totiž ke spolupráci nalákala takové hvězdy jako Hudsona Mohawka, Cirkut, Gesaffelstein, Omera Fediho a po pěti letech se vrátil ještě Finn Keane aka Easyfun. V tomto složení se posunula se svým hyper popem ještě do více tanečních sfér až k elektronické taneční hudbě. Jak jsme v úvodu předeslali, povedlo se jim to zřejmě excelentně, což si ověříte na zpěvaččině YouTube.


Meghan Trainor - Timeless
žánr: doo wop / bubblegum pop

 Meghan Trainor - Timeless
Hned dva hudebníci nazvali tento týden svoji nahrávku "Timeless". Tím prvním je Meghan Trainor, která na svém šestém albu pokračuje dále po doo wopové cestičce, na níž tentokrát vyskládala celkem šestnáct dlaždic. Tvořila je opět primárně s dvojicí producentů a spoluautorů Federico Vindver a Gian Stone, s nimiž nahrála již předchozí "Takin' It Back". Mimo těchto dvou se pak na jednotlivých písničkách podíleli také třeba Jason Evigan, Emily Warren, Scott Harris nebo i trojice hostů, kterými jsou Lawrence, T-Pain a Niecy Nash. Jak moc jsou chytlavé její písně tentokrát, zjistíte na jejím YouTube kanálu.


Enter Shikari - Dancing On The Frontline
žánr: post harcore

Enter Shikari - Dancing On The Frontline
Britská post-hardcore kapela Enter Shikari, známá pro energické koncerty a nabité skladby plné emocí a politických sdělení, vydává své sedmé studiové album s názvem "Dancing On The Frontline". Nicméně se tak úplně nejedná o klasickou řadovku, ale o kompilaci remixů, živých nahrávek a singlů z jejího šestého alba "A Kiss For The Whole World", které vyšlo v roce 2020. Posluchači se tak mohou těšit na znovupoznání oblíbených tracků v novém kabátě a na dosud nevydané živé verze z pořadů BBC Radio 1 Rock Show a Future Sounds. Kolekce též vychází s Blu-ray z vystoupení kapely na Slam Dunk Festivalu 2023 a na německém Vainstream Festivalu. Zaposlouchat se můžete na jejich YouTube profilu.


Carly Pearce - Hummingbird
žánr: country

 Carly Pearce - Hummingbird
Carly Pearce se díky svému poslednímu albu "29: Written In Stone" vyšvihla do countryové elity. Získala za něj hned několik nominací na různé hudební ceny a ještě lépe se dařilo platinovému duetu s Ashley McBryde "Never Wanted To Be That Girl", za nějž si obě dámy odnesly ceny ACM, CMA a dokonce i Grammy. Její čtvrtá deska "Hummingbird" tedy už přináší řadu očekávání a americká zpěvačka pro ni připravila celkem čtrnáct písniček, v nichž zůstává věrná svému týmu z předchůdce. Ono těžko mohla sehnat někoho lepšího, než je producentské a autorské duo Shane McAnally - Josh Osborne. Coby autorka je navíc doplnila Nicolle Galyon, jejíchž služeb využívá Kelsea Ballerini, RaeLynn, Miranda Lambert nebo Dan + Shay. Prvním singlem z alba se už před rokem stal duet s Chrisem Stapletonem "We Don't Fight Anymore", který si tak letos odnesl nominaci na Grammy. Že minimálně další nominace přibydou, zjistíte poslechem songů na YouTube.


Priessnitz - Hexe
žánr: rock

Priessnitz - Hexe
Těsně před listopadem 1989 se parta jesenických mladíků, hrající do té doby pod názvem Chlapi z práce, rozhodla přejmenovat svou kapelu podle jesenického vodoléčitele a zakladatele tamních lázní Vincence Priessnitze. Těmi mladíky byli zpěvák Jaromír Švejdík, kytarista Petr Kružík, basák Libor Halíček, k nimž se na bicí přidal tehdy šestnáctiletý Ladislav Kolompár a jako host kytarista Jiří Vaculík. V roce 1992 debutovali albem "Freiwaldau", které svým kytarovým zvukem reagovalo na tehdejší módní vlnu kytarovek, zároveň však neuchopitelně vystihlo mlhavou náladu rodného kraje. V podobném duchu se nesla i další alba "Nebel" a "Hexe" Poslední jmenované oživuje svým vydáním momentálně již několik let hibernující legendární skupinu Priessnitz. Vychází po třiceti letech a konečně doplňuje svým stále početným fanouškům diskografii o poslední nedostupné album. Ukázky naleznete na na stránkách vydavatelství Supraphon.


EP a minialba

  • Aloe Blacc - Rock My Soul: Volume I
    Americký zpěvák a rapper, který se proslavil svým podílem na Aviciiho megahitu "Wake Me Up", se nyní rozhodl předělat do soulové podoby několik rockových hitů. V případě prvního dílu mu do výběru padly devadesátkové kousky - "Black Hole Sun" Soundgarden, "Lithium" Nirvany, "Don't Speak" No Doubt, "Under The Bridge" Smashing Pumpkins a "When I Come Around" Green Day. (YouTube)

  • Saint Levant - Deira
    Také v Jeruzalému narozený palestinský rapper v osmi novinkách přivítal několik hostů. Jsou jimi Kehlani, Cheb Bilal, MC Abdul, Tif nebo Sol Band a nejen díky nim uslyšíte angličtinu, francouzštinu nebo arabštinu. (YouTube)

  • DVRK - Infinite Reminiscence
    Francouzská metalová formace, která kombinuje deathcore a nu metal, debutuje šesticí skladeb. Snad je uslyšíme i na českých pódiích. (bandcamp)


Seasick Steve - A Trip A Stumble A Fall Down On Your Knees
žánr: country blues

 Seasick Steve - A Trip A Stumble A Fall Down On Your Knees
Seasick Steve názvy svých alb naznačuje způsob jejich vzniku a "A Trip A Stumble A Fall Down On Your Knees", tedy "Výlet, klopýtnutí, pád na kolena" není výjimkou. Ještě k tomu dodává: "Tato deska vznikla omylem. Jak název napovídá, zakopli jsme o ni a stala se mým nejoblíbenějším albem a dílem, na které jsem doposud nejvíce hrdý. Neuplyne týden, abych nepoděkoval svým šťastným hvězdám za tu noc na Hootenanny, která nás přivedla až sem k této nahrávce." Ve stylu country blues pro něj nahrál celkem dvanáct písniček, které sdílí na svém YouTube. Vychutnat si minimálně část z nich budete moct také naživo 29. října v pražské Lucerně.


Royal Republic - Lovecop
žánr: indie rock

Royal Republic - Lovecop
Připravte se na návrat. Švédská rocková senzace Royal Republic, která porušuje od roku 2007 všechny rock'n'rollové normy, odmítá klišé a vytváří rebelsky brilantní směs, se chystá dobýt svět svým novým albem "Lovecop". Kapela, která se proslavila chytlavými melodiemi, energickými koncerty a nakažlivou energií, slibuje další porci rockové zábavy. Kolekci formace nahrála v Hansa Studios v Berlíně s Michaelem Ilbertem a Adamem Grahnem. Je na ní nepřeslechnutelná radost z návratu a kapela zde předvádí své charakteristické drzosti, riffy a slovní hříčky. Pokračuje na ní ve svém nenapodobitelném a neodolatelném zvuku. Poslouchejte na YouTube profilu formace.


Apocalyptica - Plays Metallica Vol. 2
žánr: symfonický metal

Apocalyptica - Plays Metallica Vol.2
"Dostali jsme nápad udělat něco jako první album, ale nemohli jsme to udělat úplně stejným způsobem. Potřebovali jsme se postavit čelem a přinést zcela nový pohled na původní energii a emoce Metallicy," prozradil Eicca Toppinen, jeden ze zakládajících členů violoncellového seskupení Apocalyptica. Ještě dodal: "Hráli jsme celé první album a bylo to mnohem zábavnější a vzrušující, než jsme čekali." Skoro se až nechce věřit, že od vydání prvního díla uplynulo více než čtvrt století. Právě po oslavě pětadvacátého výročí od vydání "Plays Metallica by Four Cellos" vznikl nápad na pokračování. Na posluchače čeká celkem devět kousků, ukázku v podobě traileru najdete na YouTube. Naživo si jejich nové dílo budete moci vychutnat 11. října v pražském O2 universu.


Tip týdne

Tems - Born In The Wild
žánr: afrobeat / r'n'b

 Tems - Born In The Wild
Za jménem Tems se ukrývá nigerijská zpěvačka, skladatelka a producentka Temilade Openiyi. Ačkoli dosud měla na svém kontě pouze dvě ípíčka, získala už díky spolupráci s hvězdami jako Rihanna, Wizkid, Beyoncé, Future nebo Drake velkou řádku cen a nominací na ně, včetně Grammy. Těžko se tedy divit, že je vydání jejího debutu velkou hudební událostí, a to nejen v Africe, ale i ve zbytku světa. Osmnáct písniček nazvala "Born In The Wild" a většinu z nich si sama nejen napsala, ale také produkovala. Doplnili ji pouze GuiltyBeatz, Spax, Sarz, P2J a London. Jedinými hosty se pak stali J Cole a Asake. Proč byste tuto hudebnici, která afrobeaty míchá s r'n'b, soulem a jazzem, neměli minout, zjišťujte na jejím YouTube.


Bonny Light Horseman - Keep Me On Your Mind / See You Free
žánr: indie folk

 Bonny Light Horseman - Keep Me On Your Mind/See You Free
Americká folková superskupina Bonny Light Horseman, kterou tvoří písničkářka Anaïs Mitchell, Eric D. Johnson z Fruit Bats a The Shins a Josh Kaufman, spolupracovník The National, Hiss Golden Messenger nebo Joshe Rittera, svým druhým, více popovým albem "Rolling Golden Holy" sice nenavázala na úspěch debutu, avšak s třetí deskou se opět vrátila k folku. Jak naznačuje název i počet dvaceti písniček, jedná se o dvojalbum, na němž si dále zahráli třeba i bubeník JT Bates, saxofonista Mike Lewis nebo kontrabasista Cameron Ralston. Podstatnou část z něj muzikanti nahráli v hospodě Levis Corner v irském Ballydehobu a výsledek dopadl skvěle, soudě podle toho, že si na metacritics drží úctyhodných 87 %. Okusit jej můžete na bandcampu formace.


The Mysterines - Afraid Of Tomorrows
žánr: independent rock

The Mysterines - Afraid Of Tomorrows
Z Liverpoolu, rodného města Beatles, vtrhla na scénu další silná kapela - The Mysterines. Se svým debutovým albem "Reeling in the Afterglow" si získala srdce fanoušků i kritiků a s novinkou "Afraid Of Tomorrow" posouvá svůj zvuk na novou úroveň. Impozantní frontwoman Lia Metcalfe disponuje hlubokým a vášnivým vokálem, na který posluchači jen tak nezapomenou. V jejích písních a scénografii je slyšet vše od syrového a drsného tepu PJ Harvey až po šílenou karnevalovou energii Toma Waitse a poetiku Patti Smith. První velká britská rocková kapela postpandemické éry umožňuje nahlédnout do autorčina nijak cenzurovaného pohledu na život, vesmír a všechno kolem, doplněné vážnými riffy a neochvějnou upřímností. Zaposlouchejte se do novinky na YouTube profilu této zajímavé formace.


Evergrey - Theories Of Emptiness
žánr: progresivní metal

Evergrey - Theories Of Emptiness
Švédští veteráni Evergrey vydávají letos své čtrnácté studiové album. Nahrávku s titulem "Theories Of Emptiness" uvedl singl "Falling From The Sun". Tato skladba navíc navazuje na "Ominous" z desky "A Heartless Portrait (The Orphean Testament)", která se ve světě dostala na přední příčky hitparád. Produkci alba si vzal na starost sám frontman kapely Tom S. Englund společně s Jonasem Ekdahlem. Některé z jedenácti nových skladeb najdete k poslechu na YouTube.


Kaytranada - Timeless

žánr: funk / hip hop / taneční pop / electro pop

Jon Foreman - In Bloom
Druhým hudebníkem, kterým tento týden sáhl po titulu alba "Timeless", je kanadský DJ, producent, rapper a zpěvák s haitskými kořeny Louis Kevin Celestin, který je známý jako Kaytranada. Po loňské společné nahrávce s Animé je pod ním podepsaný pouze on; sám však rozhodně nezůstal. V celkem jednadvaceti písních rozdělených na dvě části se po jeho boku vystřídali například Don Toliver, Tinashe, Rochelle Jordan, Channel Tres, Lou Phelps, Anderson .Paak, Sir, Childish Gambino, Thundercat, PinkPantheress nebo Mariah The Scientist. Vyrazil s nimi na cestu dlážděnou nejrůznějšími styly od funku přes taneční hudbu, r'n'b až po hip hop. Vydáním žije hudebníkův YouTube profil.


Orion, Čistychov - Mamuti L.P.
žánr: hip hop

Avril Lavigne - Love Sux
Orion a Čistychov se vzájemně ve své tvorbě potkávají a protínají už přes dvacet let a až nyní přicházejí se společným projektem, který se během dvou let přípravy z původně plánovaného EP změnil v plnohodnotné album "Mamuti L.P". K jejich historickým trackům jako "Chudáčci", "Vaša", "Parket" nebo "Zelený dym" přibylo deset zbrusu nových pod diktátem balkánského DJe a producenta Igora Batovanji známého jako Cut Dem. Na desce se objeví také celá plejáda hostujících umělců. Kromě polského rappera Sokola z WWO jsou zde Fejbs, Maniak, Delebre z Pio Squad a beatmakeři DJ Wich a Peter Pann. Kam se tato dvojice, která "už dávno nenosí vytahané svetry a příliš široké kalhoty, ale jejich divokost v srdci zůstává nezměněna", společně vydala, zjistíte na Orionově YouTube.


V krátkosti

  • Alfie Templeman - Radiosoul
    Po dvou letech navazuje anglický indiepopový hudebník na svůj debut "Mellow Moon" druhou deskou, pro níž připravil jedenáct písniček. Jména spolupracovníků jako Nile Rodgers, Lily Allen, Justin Hayward-Young z The Vaccines, Karma Kid nebo Dan Carey trochu naznačují, že budou více rockové, funkové a lehce psychedelické. (YouTube)
  • Yelawolf - War Story
    Po předloňském albu, které nahrál společně se Shooterem Jenningsem, se americký rapper vrací opět sólo, a to dokonce s dvojalbem. Produkci první části dostal na starosti především Malay, zatímco tu druhou obstaral WLPWR. Mezi hosty najdete jména jako Jelly Roll, DJ Paul, Struggle Jennings, Caskey, Killer Mike nebo Presley Vaughn. (YouTube)

  • Peggy Gou - I Hear You
    Jihokorejskou DJku aktuálně žijící v Berlíně hudební publicisté zařadili na třetí místo BBC Sound Of 2024. Není tedy divu, že její debut s desítkou skladeb vzbuzuje velká očekávání, a to i vzhledem k tomu, že se na něm podílel Lenny Kravitz, Villano Antillano a uskupení 112. (YouTube)

  • Alisa Amador - Multitudes
    Jsou to dva roky, co soutěž Tiny Desk Contest vyhrála americká písničkářka, jejíž kořeny sahají do Argentiny, Nového Mexika a Portorika. Její mix folku, jazzu, funku a latino zaujal natolik, že pro svůj debut získala coby hosty Gaby Moreno, Madison Cunningham a připojil se i další vítěz téže soutěže Quinn Christopherson. (YouTube)

  • Logan Lynn - Softcore
    Zhruba dva roky trvala příprava nového alba amerického hudebníka a filmového tvůrce, jenž se pohybuje na pomezí indie popu, tanečního popu, elektroniky, techna a alternativy. Výsledkem je jedenáct písniček včetně duetu s Bitch. (YouTube)

  • Nduduzo Makhathini - Unomkhubulwane
    Jihoafrický jazzový klavírista se na svém novém albu vrací opět na černý kontinent a naplnil ho trojicí kompozic "Liberations", "Water Spirits" a "Inner Attainment", které jsou dále rozdělené ještě do několika skladeb. (YouTube)

  • Swim Deep - There’s A Big Star Outside
    Pokud nebudeme počítat tři roky staré EP "Familiarise Yourself With Your Closest Exit", navazuje britská indiepopová formace konečně po pěti letech na album "Emerald Classics" kolekcí jedenácti písniček, jejichž produkce se ujal Bill Ryder-Jones. (YouTube)

  • L’Impératric - Pulsar
    Jestli vás zaujala předchozí dvě alba francouzské nu-discové party, určitě se již těšíte na to třetí s desítkou písniček. Tři z nich zpestřili Maggie Rogers, Fabiana Martone a Erick The Architect. (YouTube)

  • Elkka - Prism Of Pleasure
    Velšská DJka, zpěvačka a producentka pro své nové album nahrála celkem deset skladeb. Ve třech z nich se blýskli John Carroll Kirby a Dot Major. (YouTube)

  • Casey MQ - Later That Day, The Day Before, Or The Day Before That
    Kanadský zpěvák a někdejší člen Spoons, který je podepsaný i pod cenou Polaris ověnčeném albu Cadence Weapon "Parallel World", se připomíná desítkou novinek. (bandcamp)

  • Maya Vik - Hustlebot
    Po dlouhých devíti letech se vrací zpět na scénu funková baskytaristka z norského Bergenu, která má díky působení v kapelách Savoy a Montée na svém kontě několik norských Grammy. (YouTube)

  • Shaed - Spinning Out
    Po třech letech navazuje americké indiepopové trio na svůj debut "High Dive" jedenáctkou novinek, kterou si produkovalo převážně samo. (YouTube)

  • Actress - Statik
    Anglický elektronický hudebník Darren J. Cunningham se hlásí o slovo s novinkou, na níž míchá detroit techno, elektroniku, experimental a ambient. (bandcamp)

  • Liz Lawrence - Peanuts
    Anglická indiepopová zpěvačka, kterou někteří srovnávají s Florence And The Machine, si pro svoji novou nahrávku připravila celkem jedenáct písniček. (YouTube)

  • Cactus - Temple Of Blues
    Americká hardrocková kapela, která se proslavila v 70. letech, se vrací s novým albem plným bluesových riffů a energických rytmů. Jejich další studiová kolekce slibuje návrat k syrovému a autentickému zvuku (YouTube)

  • Clan Of Xymox - Exodus
    Gotická legenda z Belgie přichází s novinkou. Temné syntezátory a melancholický vokál pohltí své posluchače v již osmnácté řadovce plné chytlavých melodií a melancholické atmosféry. (YouTube)

  • Ski Mask The Slump God - 11th Dimension
    Floridský rapper s maskou, známý pro svůj energický a syrový styl, se vrací s třetím albem plným temných beatů a agresivních textů. Očekávejte další porci jeho charakteristické směsi hip hopu, trapu a noiseu. (YouTube)

  • Goat Girl - Below The Waste
    Již třetí album od londýnské trojice, navazující na její energickou post-punkovou prvotinu a psychedelický druhý počin, přináší eklektickou směsici s prvky jazzu, folku a klasiky. Od melancholických balad po energické rockové skladby. (YouTube)

  • Grand Slam - Wheel Of Fortune
    Posmrtné album skupiny, kterou založil irský kytarista Phil Lynott po rozpadu úspěšných Thin Lizzy v roce 1983. Formace Grand Slam pokračovala v Lynottově zkoumání rockové hudby, ale během své krátké existence nikdy nevydala studiové album. Kapela hrála živé koncerty a nahrávala demosnímky, ale v roce 1985 se rozpadla kvůli potížím se zajištěním nahrávací smlouvy a Lynottovým přetrvávajícím osobním problémům. Nyní se dostává k posluchačům tato nahrávka. (YouTube)

  • Jd Pinkus - Grow A Pear
    Psychedelický koktejl s příchutí punku, bluegrassu a folku sází na chytlavé melodie a energické rytmy. Třetí sólovka amerického basisty potěší milovníky žánrových fúzí a neotřelých hudebních dobrodružství. (YouTube)

  • Joanne Shaw Taylor - Heavy Soul
    Britská bluesová rocková hvězda s ohromujícím hlasem se vrací s devátým studiovým albem plným strhující energie a virtuózního hraní na kytaru. Novinka navazuje na oceňovanou desku "Nobody's Fool" z roku 2022 a představuje autorky ve světle, ve kterém opět bez námahy předvádí své blues-rockové kouzlo i neustále se vyvíjející schopnosti na postu zpěvačky a skladatelky. (YouTube)

  • Kelley Stoltz - La Fleur
    Psychpopový veterán ze San Francisca se vrací se svým osmnáctým albem, které slibuje opojnou směsici 60. a 80. let s novým důrazem na vokály a blyštivější produkci. Uslyšíte chytlavé melodie, kytarové riffy a texty dotýkající se témat pandemie, politiky a otcovství. (YouTube)

  • Man Man - Carrot On Strings
    Další energická deska od americké indie kapely, známé pro eklektický mix folku, rocku a punku, je jejich osmou studiovou nahrávkou. Spojuje chytlavé melodie s virtuózním instrumentálním doprovodem. (YouTube)

  • Bass Drum Of Death - Live... and Let Die
    Garážový punk z Mississippi se vrací v plné síle! Třetí studiové album energického tria zachycuje elektrizující atmosféru živých vystoupení. (YouTube)

  • Pedro The Lion - Santa Cruz
    Nejnovější autobiografické album zpěváka a skladatele ze Seattlu poodkrývá to, co formovalo jeho hudební identitu jako teenagera. (YouTube)

  • Severe Torture - Torn From The Jaws Of Death
    Šestá studiovka deathmetalového kvintetu. (YouTube)

  • The Hu - Live At Glastonbury
    Záznam z koncertu mongolské folk-metalové kapely. (YouTube)

  • Strand Of Oaks - Miracle Focus
    Osmé album rockového projektu Timothyho Showaltera, tentokrát v lehce elektronickém stylu. (bandcamp)

    Dále vychází

    2Hollis - Boy
    All Under Heaven - What Lies Ahead Of Me
    Amanda Bergman - Your Hand Forever Checking On My Fever
    Angélica Garcia - Gemelo
    Ann Annie - The Wind
    Bathe Alone - I Don’t Do Humidity
    Beings (Zoh Amba, Steve Gunn, Shahzad Ismaily, And Jim White) - There Is A Garden
    Bertrand Chamayou - John Cage : Cage 2
    Blair Gun - There Are No Rival Clones Here
    Bloomsday - Heart Of The Artichoke
    Bored At My Grandmas House - Show & Tell
    Candy - It’s Inside You
    Cehryl - Willow Tree
    Clara La San - Made Mistakes
    Dina Ayada - The Script
    FaltyDL - In The Wake Of Wolves
    Fine - Rocky Top Ballads
    Flesh Car (Feat. Craig Wedren, Jherek Bischoff, Jacob Richards) - Flesh Car
    French Cassettes - Benzene
    Freqz - Grizzly Peak
    From Ashes To New - Blackout (Deluxe)
    Front 242 - Endless Riddance 40th Anniversary
    Future & Metro Boomin - We Still Don't Trust You
    Ginger Winn - Stop-Motion
    Good Looks - Lived Here For A While
    Chaman - Cromático
    Chinchilla - Flytrap
    Insect Ark - Raw Blood Singing
    Kabát - Original Albums Vol.3
    Laura Misch - Sample The Earth
    Madness - Theatre Of The Absurd Presents C'est La Vie
    Maggie Gently - Wherever You Want To Go
    Margaux - Inside The Marble
    Margo Guryan - Words & Music
    Marina Allen - Eight Pointed Star
    Men Seni Suyemin - Believe
    Nat Harvie - New Virginity
    Penelope Trappes - Hommelen
    Perennial - Art History
    Poobah - Burning In The Rain: A Poobah Anthology
    Razor Braids - Big Wave
    Robert Hunter - Tales Of The Great Rum Runners (Deluxe Edition)
    Rose Hotel - A Pawn Surrender
    Rotterdam Philharmonia / Lahav Shani - Anton Bruckner : Symphony No. 5
    Sabrina Song - You Could Stay In One Spot, And I’d Love You The Same
    Sect - Plagues Upon Plagues
    Stefano Di Battista - La Dolce Vita
    Umbra Vitae - Light Of Death
    Voidgazer - Dance Of The Undesirables
    Wanda - Ende Nie

    Vychází na vinylu:
    Actress - Statik
    Amanda Bergman - Your Hand Forever Checking On My Fever
    Angélica Garcia - Gemelo
    Apocalyptica - Plays Metallica Vol.2
    Aurora - What Happened To The Heart?
    Bloomsday - Heart Of The Artichoke
    Bon Jovi - Forever
    Bonny Light Horseman - Keep Me On Your Mind/see You Free
    Cactus (Feat. Carmine Appice) - Temple Of Blues
    Carly Pearce - Hummingbird
    Casey MQ - Later That Day, The Day Before, Or The Day Before That
    Clan Of Xymox - Exodus
    Evergrey - Theories Of Emptiness
    Future & Metro Boomin - We Still Don't Trust You
    Goat Girl - Below The Waste
    Good Looks - Lived Here For A While
    Grand Slam - Wheel Of Fortune
    Charli Xcx - Brat
    Jd Pinkus (Of Butthole Surfers) - Grow A Pear
    Jimmy Buffett - Fruitcakes
    Jimmy Buffett - Living And Dying In 3/4 Time
    Jimmy Buffett - One Particular Harbour
    Joanne Shaw Taylor - Heavy Soul
    Kelley Stoltz - La Fleur
    Laura Misch - Sample The Earth
    Liz Lawrence - Peanuts
    Luther - This Close To You
    Man Man - Carrot On Strings
    Margo Guryan - Words & Music
    Marina Allen - Eight Pointed Star
    Meghan Trainor - Timeless
    Nduduzo Makhathini - Unomkhubulwane
    Nick Mason - Nick Mason's Fictitious Sports
    Nick Mason & Rick Fenn - Profiles
    Nick Mason & Rick Fenn - White Of The Eye
    Nxworries (Anderson .paak & Knxwledge) - Why Lawd?
    Priessnitz - Hexe
    Robert Hunter - Tales Of The Great Rum Runners / Deluxe
    Rockpile (Feat. Dave Edmunds, Nick Lowe, Billy Bremner, Terry Williams) - Seconds Of Pleasure
    Rose Hotel - A Pawn Surrender
    Royal Republic - Lovecop
    Seasick Steve - A Trip A Stumble A Fall Down On Your
    Sect - Plagues Upon Plagues
    Severe Torture - Torn From The Jaws Of Death
    Smokey Robinson - Smokey
    Smoking Popes - Born To Quit
    Stefano Di Battista - La Dolce Vita
    Strand Of Oaks - Miracle Focus
    Swim Deep - There’s A Big Star Outside
    The Mysterines - Afraid Of Tomorrows
    Tom Verlaine - Warm And Cool

    EP:
    Shygirl - Club Shy Rmx
    Slow Joy - Mi Amigo Slow Joy
    Syl - Afmagt
    Thin Lear - A Beach Of Nightly Glory

    Reedice:
    Fanny - Live On Beat-Club ’71-’72
    Luther Vandross - This Close To You
    Nick Mason - Nick Mason's Fictitious Sports
    Nick Mason & Rick Fenn - Profiles
    Nick Mason & Rick Fenn - White Of The Eye
    Squier Billy - Signs Of Life

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Pet Shop Boys - Nonetheless 8/10
    Recenze: Pet Shop Boys na "Nonetheless" vyhlížejí budoucnost a zároveň kvitují svou minulost Na následovnici desky "Hotspot" jsme si museli počkat čtyři roky. Tohoto času však Pet Shop Boys na "Nonetheless" naplno využili - předkládají nám totiž svou nejkomplexněji pojatou nahrávku za dlouhé roky. Zároveň ukazují své... čtěte zde
    Vydáno: 20.06.2024 15:15 v sekci Recenze
    Pohled do českých hitparád - 24. týden 2023
    Návrat "Houdiniho", Rolling Stones poprvé v nejlepší desítce. Česká rádia omílají loňské hity Po sedmitýdenní pauze se do čela tuzemského rádiového žebříčku vrátila Dua Lipa s loňským singlem "Houdini". Poprvé se do top desítky probojovali veteráni The Rolling Stones se songem "Mess It Up". Albům podruhé vévodí Calin s... čtěte zde
    Vydáno: 20.06.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
    Nové desky 24/2024 - od Mobyho přes Black Country Communion po Lindsey Stirling
    Nové desky 24/2024 - od Mobyho přes Black Country Communion po Lindsey Stirling V polovině června jsme se dočkali novinky Mobyho, který si pozval fůru hostů. Doplnili ho rockeři Black Country Communion, The Decemberists, Widespread Panic a John Grant, americká houslistka Lindsey Stirling, countryový zpěvák Luke Combs,... čtěte zde
    Vydáno: 19.06.2024 12:15 v sekci Novinky | Nové desky
    Chorobopop - Nad našimi jasně položenými kvízovými otázkami někteří fanoušci stále tápou
    Rozhovory: Chorobopop - Nad našimi jasně položenými kvízovými otázkami někteří fanoušci stále tápou Rožnovské hudební podhoubí vydalo již nejeden výrazný projekt převážně z punkového či alternativního ranku. Patří k nim i Chorobopop, za kterým stojí Daniel Stibor zvaný Ctib. S tříčlennou kapelou jsme si povídali zejména o... čtěte zde
    Vydáno: 19.06.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
    Kolektivní halucinace - Horníci 8/10
    Video: V novém klipu Kolektivní halucinace odhalují "Horníci" své tváře Na jaře tohoto roku vydala formace Kolektivní halucinace své čtvrté studiové album "Nejistota" a nyní z něj v premiéře představuje syrový videoklip "Horníci". Jedná se o první skladbu z desky, která dostala vizuální podobu.... čtěte zde
    Vydáno: 18.06.2024 19:00 v sekci Audio / Video | Video
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 24/2024 - od Mobyho přes Black Country Communion po Lindsey Stirling (19.06.2024 12:15)
    - Recenze: Bojovnice ve stříbrné zbroji Aurora se ptá: "What Happened to the Heart?" Kvalitou se novinka vyrovná zpěvaččinu debutu (17.06.2024 00:00)
    - Fotogalerie: Třetí den Rock for People nabídl pestrou mozaiku (15.06.2024 13:56)
    - Fotogalerie: První den Rock for People připravil dynamickou smršť (13.06.2024 14:20)
    - Naživo: Rock for People v prvním dni rozzářili hlavně P.O.D. a rohlíky (13.06.2024 13:00)
    - Nové desky 22/2024 - od Bat For Lashes přes Crowded House po Becky Hill (05.06.2024 13:00)
    - Nové desky 21/2024 - od Bring Me The Horizon přes Lennyho Kravitze po Twenty One Pilots (29.05.2024 12:00)
    - Video: Apocalyptica si do nové verze "One" pozvala Jamese Hetfielda a Roberta Trujila (27.05.2024 13:05)
    - Nové desky 20/2024 - od Billie Eilish přes Slashe po Zayna (22.05.2024 11:00)
    - Nové desky 19/2024 - od Kings Of Leon přes Anguse & Julii Stoneovy po Aleka Benjamina (15.05.2024 13:36)

    ALBUM TÝDNE 25/2024

    Aurora
    What Happened to the Heart?

    Roztančená, rozhekaná a rozjařená Aurora se dva roky po desce "The Gods We Can Touch" vrací s novým materiálem. Už dříve zveřejněné singly naznačily, že norská zpěvačka je znovu ve formě. A to se potvrdilo: vydává ze sebe to nejlepší, aby v dnešní válkami a nenávistí zmítané době zažehla pochodeň naděje.

    9/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Pá 21.06.
    Metronome 2024 (Výstaviště, Praha)
    So 22.06.
    Metronome 2024 (Výstaviště, Praha)
    Út 25.06.
    The Gaslight Anthem (US) (Roxy, Praha)
    St 03.07.
    Rod Stewart (UK) (O2 Arena, Praha)
    St 03.07.
    Beats For Love (Dolní Vítkovice, Ostrava)
    Čt 04.07.
    The Smashing Pumpkins (US) (O2 Universum, Praha)
    Ne 07.07.
    Laid Back Country Picker (US) (Café V Lese, Praha)
    St 17.07.
    Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
    Čt 18.07.
    Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
    Pá 19.07.
    Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    The Prodigy Justin Bieber Parkway Drive Prince Vladimír Mišík Bring Me The Horizon Avril Lavigne Beyoncé The Offspring Dario G Sia mp3.com Taylor Swift Mirai Queen Kabát Rush Lucie Vondráčková Bono Billie Eilish
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe