Martina Pártlová se písničkou "Sbohem, pa, šátečku" (asi) loučí s projektem 3 v 1

04.06.2024 12:12 - Hana Bukáčková | foto: MarKo Art Production

Martina Pártlová se dostala do povědomí především díky televizní pěvecké soutěži X Factor, kde bodovala v roce 2008. Dlouhodobě působí jako hostující zpěvačka ve skupině Čechomor, široká veřejnost ji zná i díky jejímu působení v uskupení 3 v 1 s Nikol Leitgeb a Veronikou Arichtevou. A právě s ním se nyní pravděpodobně loučí songem "Sbohem, pa, šátečku".

Koncem května konečně vydala své sólové album s všeříkajícím názvem "První a poslední" a mezi desítkou položek, mezi nimiž najdeme například i vtipnou písničku "Si to udělám sama", se nachází i vážnější skladba "Sbohem, pa, šátečku". Hudbu složil Marcus Tran, za textem stojí Martinin partner Josef Vařeka.

V písni se zpívá: "Když se dva hádaj' a třetí je kat, vládne mocnou silou ty dva spojovat. Když se dva smějou, třetí staví zeď...". Zároveň z ní ale cítím i naději, že vše bude jako dříve: "Sbohem, pa, šátečku, teď vzlétni a leť. Budeme na tebe čekat, že vrátíš se zpět, teď vzlétni a leť, prosím tě, jednou, vrať se nám zpět."

Píseň doprovází klip složený z humorných scének projektu 3 v 1, na které se interpretka dívá s ostatními v kině. Že by to znamenalo definitivní sbohem? Konec dámské trojice zůstává s otazníky. Všechny dámy mají děti, své projekty a možná i rozdílné názory, které s léty vyplynuly na povrch. Těžko říct. Oficiální stanovisko, co stojí za vyšuměním tohoto úspěšného projektu, nepadlo.

Video působí lehce nostalgicky, člověk chce až zamáčknout slzy, které má zpěvačka na krajíčku. Sice ji mám radši jako komediantku či rockerku, ale v této písni ukázala, že umí zazpívat také na vážnější notu.

Na debutové album jsme si museli počkat opravdu dlouho, vydala ho totiž až v poslední květnový den, tři dny po svých pětačtyřicátých narozeninách. Stejně jako desku, "První a poslední", pojmenovala i koncert ve Foru Karlín, kde vystoupí 7. prosince.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY