shop.musicserver.cz
Krásný ztráty Live po osmé - kromě rocku nebude chybět ani alternativa, šanson či gospel

Krásný ztráty Live po osmé - kromě rocku nebude chybět ani alternativa, šanson či gospel

Vydáno: 02.06.2024 10:02 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: Krásný ztráty Live
Festivalová přehlídka, jejímž zakladatelem a hudebním garantem je zpěvák Michal Prokop, už v minulých týdnech zveřejnila hlavní část programu, nyní kompletuje nabídku dramaturgií dalších hudebních scén. Přibyla jména jako Monika Načeva s Michalem Pavlíčkem, Eva Mišíková nebo Carpenter Ants. Krásný ztráty Live se uskuteční ve dnech 8. a 9. srpna na tradičním místě na statku ve středočeských Všeticích u Benešova. Vstupenky jsou k mání zde.

Na hlavní scéně se vystřídají například Bratři Ebenové s Jiřím Schmitzerem, Barbora Poláková, Zrní, Sto zvířat, Midi Lidi nebo The Silver Spoons. Se svými oběma sestavami, tedy plnotučným Framusem Five i akustickým Triem, samozřejmě zazpívá i garant festivalu Michal Prokop. Ze zahraničí festival přivítá slovenského rockového šansoniéra Richarda Müllera či proslulého britského funky trombonistu Ashleyho Slatera známého mj. z kapely Freak Power.

Program na hlavním pódiu doplní Komorní scéna, na které ovšem vystoupí i mnozí další proslulí umělci. Je mezi nimi skvělá zpěvačka Monika Načeva, kterou doprovodí všeobecně uctívaný král českých kytaristů Michal Pavlíček. Svoje pubrockové hity, oblíbené už dvěma generacemi fanoušků alternativní scény, přijede zahrát skupina Echt!. Svébytné písničkářství představí například Tomáš Průša se svým bandem nebo Eva Mišíková s kapelou E+Mausy. Bluesově vyladí Komorní scénu vynikající kytarista St. Johnny, gospelově laděnou muziku přivezou ze Spojených států Carpenter Ants, bláznivý rej kostýmů a převleků podložený brilantní hudbou předvedou Zooblasters. Tu nejmladší generaci budou na Komorní scéně zastupovat například pozoruhodní brněnští pop-funkeři Jay Delver, čím dál populárnější šansoniérka Rozálie Havelková nebo klávesista Framusu Five Andy Čermák v sólovém projektu.

Ke Krásným ztrátám Live patří neodmyslitelně i scéna věnovaná vesměs alternativním, experimentálním a undergroundovým kapelám, která nese název Všetická jízda. Letos v průběhu obou dní přivítá převážně hledačské soubory často bizarních názvů jako Edith, Permon Balet Superstar, Jiříkovo vidění, Cuk Letu, Sladký konec, Dřevěné pytlí v jutových uhlích, Eč, RV4, Do řady! nebo Mutanti hledaj východisko.

To samozřejmě není zdaleka všechno. Krásný ztráty Live jsou známé i tím, že nabízejí kromě muziky také mimořádně zajímavý nehudební program, osvědčené živé podcasty Šídla a Dobrovského, Jiřího Peňáse nebo Salon Echo. V přípravě je i jedno velké nehudební překvapení, které bude již brzy oznámeno.

Festival Krásný ztráty Live se chystá i na svém osmém ročníku potvrdit svoji pozici mezi nejlépe hudebně obsazenými a co do prostředí návštěvnicky nejvstřícnějšími českými festivaly. Nabídne dokonalou úpravu areálu, vynikající catering doplněný exkluzivní nabídkou, kterou na žádném jiném festivalu nenajdete, a také výborné ubytování. Momentálně jsou v nabídce partnerské balíčky ubytování na statku a balíček s ubytováním v nedalekém Benešově včetně shuttle servisu.

Aktuální vlna vstupenek za 2 300 Kč a 2 700 Kč s kempem zvolna dochází, pořadatelé doporučují urychlený nákup. Po vyprodání aktuální edice budou vstupenky opět o něco dražší.

Více informací najdete na oficiálním webu akce.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Glass Animals, EXPO XXI, Varšava, Polsko, 19.10.2024
Naživo: Glass Animals předvedli ve Varšavě intergalakticky energickou show Glass Animals patří k nejvíce přehlíženým kapelám indiepopové scény. Oxfordská parta zdaleka nezůstala jen u hitu "Heat Waves". Její nové album "I Love You So F**ing Much" má ambice stát se nejlepší deskou roku. A protože u nás by... čtěte zde
Vydáno: 21.10.2024 18:00 v sekci Naživo
The Driver Era, Almost Monday, Your Favourite Colour, SaSaZu, Praha, 20.10.2024
Naživo: The Driver Era zažili v SaSaZu ohlušující jekot svých fanynek Náctileté hudební fanynky mají žně. Je to jen pár dní, co se u nás představili Jonas Brothers a Melanie Martinez v O2 areně. A ještě než stihly dojmy z jejich koncertů vychladnout, v SaSaZu zahrála další skupina se stejnou... čtěte zde
Vydáno: 21.10.2024 10:32 v sekci Naživo
Ezra Collective - Dance, No One’s Watching 9/10
Recenze: Ezra Collective s "Dance, No One's Watching" aspirují na nejoptimističtější album tohoto roku Britský jazzový kvintet Ezra Collective zatím pro české publikum stále ještě zůstává tak trochu velkou neznámou. S novou deskou "Dance, No One’s Watching" by se to však mohlo změnit. Ne nadarmo se totiž říká: "Do třetice všeho... čtěte zde
Vydáno: 21.10.2024 00:00 v sekci Recenze
Barns Courtney, The Struts, James Bruner, Lucerna Music Bar, Praha, 19.10.2024
Naživo: Barns Courtney a The Struts dovezli do Prahy muziku, co má říz Dvě zatím nehvězdná, přesto však výrazná jména letošního a loňského ročníku Rock for People se domluvila na společném turné, na němž ani jedno z nich nedominuje. Publikum díky tomu může na aktuální klubové šňůře u... čtěte zde
Vydáno: 20.10.2024 10:40 v sekci Naživo
Olympic, Trilogy tour, Divadlo Pasáž, Třebíč, 18.10.2024
Naživo: Olympic na své "Trilogy Tour" v Třebíči odehrál dva koncerty v jednom Naše zřejmě nejslavnější kapela se pro letošek rozhodla znovu oprášit tři monotematická alba "Prázdniny na Zemi", "Ulice" a "Laboratoř". S koncertním programem k nim vyrazila do menších sálů po Česku a Slovensku - a jako obvykle... čtěte zde
Vydáno: 19.10.2024 20:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Michal Prokop připravuje tradiční vánoční koncert ve Foru Karlín, na kterém zazní i písně z připravované desky (30.08.2024 11:44)
- Krásný ztráty Live potvrdily svoji výjimečnost (18.08.2024 12:43)
- Recenze: Znovu vydané "Rány" Zuzany Michnové a Michala Pavlíčka dávají rockovou tvář folkové lyrice (06.08.2024 08:40)
- Krásný Ztráty 2024: Nejkrásnější letní festival začíná už za týden (03.08.2024 12:39)
- Rozhovory: Michal Prokop - Mlaďoši v kapele mě vyhecovali k tomu, že jsem začal znovu psát (27.07.2024 08:00)
- Kultovní album Zuzany Michnové a Michala Pavlíčka "Rány" vychází v remasterované verzi na vinylu i CD (16.04.2024 16:55)
- Jazzrockový klenot "Zrnko písku" superskupiny Bohemia vychází v reedici (23.03.2024 16:35)
- Recenze: Reedice eponymní desky Big Heads nabízí malíře s kytarou Michala Pavlíčka ve skvělé formě a s prvotřídním zvukem (15.12.2023 17:00)
- Krásný ztráty Live poosmé: uvádíme první jména, ještě lepší ubytování, více cateringu a skvělou hudbu (05.12.2023 14:47)
- Hudba v tisku: Obsáhlý průvodce "Praha beatová" zve na putování po místech metropole, kudy kráčel rock (02.12.2023 08:30)

ALBUM TÝDNE 43/2024

Ezra Collective
Dance, No One’s Watching

Britský jazzový kvintet Ezra Collective zatím pro české publikum stále ještě zůstává tak trochu velkou neznámou. S novou deskou "Dance, No One’s Watching" by se to však mohlo změnit. Ne nadarmo se totiž říká: "Do třetice všeho dobrého!" Platí to i o novince této kapely?

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 24.10.
Crystal Fighters (UK/ESP) (Roxy, Praha)
Čt 24.10.
Electro Deluxe (feat. B Side Band) (Lucerna Music Bar, Praha)
So 26.10.
Purple Disco Machine (DE) (SaSaZu, Praha)
So 26.10.
Elliphant (SWE) (Fuchs2, Praha)
Po 28.10.
Šťastný/Žáček (CZ) (Sono Centrum, Brno)
Út 29.10.
Soen (SWE) (Masters of Rock Café, Zlín)
Čt 31.10.
Frank Turner (UK) (Roxy, Praha)
Čt 31.10.
Septiclesh (GR) (Masters of Rock Café, Zlín)
So 02.11.
Dream Theater (US) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
Ne 03.11.
The Mysterines (GB) (Futurum Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Vladimír Mišík Prince Justin Bieber The Prodigy Linkin Park Coldplay Lucie Vondráčková Lady Gaga Black Country Communion Kabát Queen Taylor Swift Dua Lipa Madonna Viktor Sheen Katy Perry Billie Eilish Ed Sheeran Marek Ztracený Richard Müller
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe