shop.musicserver.cz
Nové desky 21/2024 - od Bring Me The Horizon přes Lennyho Kravitze po Twenty One Pilots

Nové desky 21/2024 - od Bring Me The Horizon přes Lennyho Kravitze po Twenty One Pilots

Vydáno: 29.05.2024 12:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan | foto: BMG

Po slabším minulém týdnu přichází slušná nálož hvězdných novinek. Vrací se Lenny Kravitz, mladší generace bude nadšená z Bring Me The Horizon a Twenty One Pilots. Doprovází je mimo jiné Paul Weller, Irena & Vojtěch Havlovi, DIIV, metaloví Evildead a Pallbearer, dancehallová Shenseea a drum'n'bassový Machinedrum.

V pátek 24. května vyšly tyto nové tituly:

Bring Me The Horizon - Post Human: Nex Gen
žánr: post-hardcore / hyperpop / pop-punk

 Bring Me The Horizon - Post Human: Nex Gen
Bring Me The Horizon se za posledních několik let stali jednou z nejpopulárnějších kapel, která získala řadu cen, včetně Brit Awards. Před čtyřmi roky odstartovala britská rocková formace svoji čtyřdílnou ságu "Post Human" prvním dílem, jenž nesl podtitul "Survival Horror". Nyní konečně navazují dílem číslo dvě s přízviskem "Nex Gen", který již vychází jako oficiální sedmé album kvartetu. Hlavní slovo měli při tvorbě opět členové kapely, avšak navíc se k nim přidali ještě americký producent Zakk Cervini, jehož služeb využili Poppy, Blink-182, All Time Low nebo Machine Gun Kelly, a také blízký spolupracovník Lady Gaga, Haim nebo Justina Biebera BloodPop. Výsledek přináší šestnáct songů, v nichž se mísí post-hardcore, hyperpop, pop-punk, alternativní metal, electronica, emo, nu metal i metalcore. Jak zjistíte na jejich YouTube, některé písně ozvláštňují ještě Underoath, Aurora, Lil Uzi Vert, Daryl Palumbo. My pouze připomeneme, že Bring Me The Horizon patří mezi headlinery letošního Rock For People.


Twenty One Pilots - Clancy
žánr: alternativní rock / rap rock / alt pop

 Twenty One Pilots - Clancy
Twenty One Pilots sice na poslední desce nezaznamenali takový hit, jako byly třeba "Heathens" nebo "Stressed Out", ovšem i tak bude jejich sedmá deska "Clancy" patřit k jedněm z nejsledovanějších alb první poloviny roku. Tyler Joseph a Josh Dun ji označují za závěrečnou část série koncepčních desek, kterou odstartovali v roce 2018 a jejímž hlavním hrdinou je právě Clancy, žijící v dystopickém městě Dema umístěném v metaforickém světě Trench. Na produkci se společně s Josephem podílel opět i americký multiinstrumentalista a zpěvák Paul Meany. Duo z Ohia s jeho domovskou, alternativně rockovou skupinou Mutemath spolupracovali také na projektu TOPxMM. Že třináctka písniček přináší opravdu pestrou mozaiku stylů, si ověříte na jejich YouTube a v dubnu 2025 také naživo při jejich koncertu v O2 areně.


Lenny Kravitz - Blue Electric Light
žánr: rock / pop rock

Lenny Kravitz - Blue Electric Light
Nadčasové. Explozivní. Romantické. Inspirující. Jak jinak charakterizovat novinku "Blue Electric Light" od Lennyho Kravitze? Právě to vše slibuje jeho vycházející dvanácté studiové album vycházející po šesti letech od poslední kolekce "Raise Vibration". Lenny, inspirovaný legendami jako Jimi Hendrix či Prince, se na nové kolekci vrací ke kořenům a sází na syrový, autentický rock'n'rollový zvuk okořeněný soulem. Sám hraje na většinu nástrojů a s doprovodem věrného spolupracovníka Craiga Rosse vytváří hypnotickou atmosféru, kterou zachytil ve svém domácím studiu na Bahamách. "Tato deska je zábavná. Je to oslava. Je to pozitivní. Je to smyslné, je to sexuální, je to duchovní. Jsou tam všechny věci, které rád řeším. Ale zábava je základ," nechal se slyšet čtyřnásobný držitel ocenění Grammy s dovětkem, že v životě jde přece nejvíce o to, být autentický. Původní datum vydání této desky, jemuž předcházely úspěšné singly "Human", "TK421" a "Paralyzed", bylo 15. března, nakonec ale nahrávka vyšla až 24. května z důvodu úcty k odkazu černošského aktivisty Bayarda Rustina. Novinku si nyní můžete vychutnat včetně zdařilých videí YouTube profilu Lennyho Kravitze.


Wallows - Model
žánr: indie rock / dream pop

Wallows - Model
Losangeleská indierocková kapela Wallows, známá třeba díky hitu "Are You Bored Yet?", o sobě dává vědět svojí třetí studiovkou s názvem "Model". Na albu, které produkoval John Congleton (St. Vincent, Modest Mouse), se posluchači můžou těšit na zralou směs indie rocku, dream popu a lo-fi estetiky. Kapela slibuje osobnější a introspektivnější texty, které se zabývají tématy lásky, ztráty a dospívání. Nová kolekce navazuje na oceňovaná alba "Nothing Happens" (2019) a "Tell Me That It's Over" (2021) a ukazuje další vývoj formace. Toto kalifornské trio se nebojí experimentovat s novými zvuky a styly, a potvrzuje tak svou pozici jedné z nejzajímavějších a nejtalentovanějších indierockových kapel současnosti. O tom se nakonec můžete přesvědčit z ukázek na jejich YouTube profilu.


DIIV - Frog In Boiling Water
žánr: indie rock / shoegaze

Diiv - Frog In Boiling Water
Americká indierocková kapela DIIV se vrací s čtvrtým studiovým albem s názvem "Frog In Boiling Water". Deska, která vznikala čtyři roky, je plná osobních zamyšlení a reflexí nad dnešním světem a jeho problémy. Produkoval ji Chris Coady. Kapela zastupující newyorskou scénu se proslavila v roce 2012 debutem "Oshin", který byl oslavován jako milník vlny shoegaze. Novinka je temnější a introspektivnější než předchozí tvorba. Muzikanti se na ní nebojí otevírat temná zákoutí duše a zabývat se tématy jako úzkost, deprese a závislost. Hudba je atmosférická a hypnotická, s typickými shoegaze kytarovými stěnami a snovými vokály zpěváka Colina Christensena. Samotnému vydání předcházelo pět singlů. Hlavní "Brown Paper Bag", následně "Soul-net", "Everyone Out", "Frog in Boiling Water" a závěrečný "Raining on Your Pillow". Novince se již nyní dostává pozitivních ohlasů jak ze strany posluchačů, tak ze strany kritiků. Zaposlouchat se můžete na YouTube profilu formace.


Tip týdne

Paul Weller - 66
žánr: současný pop rock / britský tradiční rock

 Paul Weller - 66
Jak napovídá název nového alba "66", Paul Weller oslavil den po jeho vydání, tedy 25. května, své šestašedesáté narozeniny. Svým fanouškům coby oslavu přichystal dvanáct písniček, které mají být reflektivní a zároveň vnitřně smýšlející. Vznikaly poslední tři roky v jeho vlastním studiu Black Barn Studio a podíleli se na nich Noel Gallagher, Bobby Gillespie z Primal Scream, Suggs z Madness, Richard Hawley, Dr Robert z The Blow Monkeys, Christophe Vaillant z Le SuperHomard, Erland Cooper, aranžmá smyčcových partů obstarala jako obvykle Hannah Peel. Čím nás tato deska zaujala, zjišťujte na YouTube profilu britského hudebníka.


Shenseea - Never Gets Late Here
žánr: dancehall / pop

 Shenseea - Never Gets Late Here
Na Jamajce najdete spoustu hudebních hvězd a pomalu se mezi ně dere také Chinsea Linda Lee aka Shenseea. která má na svém kontě už jednu Mobo Award a díky spolupráci s Kanye Westem také nominaci na Grammy. Před dvěma roky vydala debut "Alpha", s nímž vyšplhala až na druhé místo amerického reggae žebříčku, a nyní na něj navazuje druhým albem "Never Gets Late Here". Čtrnáct písniček na pomezí dancehallu a popu produkovali například London On Da Track, FNZ, Di Genius, Ilya, Gitty, StarGate, C. 'Tricky' Stewart, či Cubeatz. Tomuto osazení odpovídá i sestava hostů, v níž se prostřídali Coi Lerai, Anitta, Wizkid nebo Masicka. Na sluncem protknutou párty se přesunete prostřednictvím YouTube Shenseea.


EP a minialba

  • Kiesza - Dancing And Crying: Vol 1
    Už třetí ípíčko po druhém, respektive třetím albu "Crave" vydává kanadská zpěvačka. A jak naznačuje jeho název, počítá i s jeho následovníkem. Její fanoušci se mohou těšit na šest písniček, na kterých spolupracovala s britským producentem a DJem Andreiem Basirovem, který si říká Sugar Jesus. Není tedy divu, že ladění je veskrze taneční. (YouTube)

  • The Chameleons - Where Are You?
    Britská rocková formace, která obnovila před třemi roky po dvaceti letech svoji činnost, nahrála tři zbrusu nové písně, ačkoli jejich původ zasahuje i do doby, kdy v kapele působili ještě Dave Fielding a zesnulý John Lever. (YouTube)

  • Winter - ...And She’s Still Listening
    Pokud by vás zajímalo, jak zní indie rock z Brazílie, pak tu pro vás je čtveřice songů Samiry Winter inklinující mírně i k dream popu a shoegaze. (bandcamp)

  • Softcult - Heaven
    Kanadské sesterské grungeové duo si za své minulé EP vysloužilo nominaci na Juno Award. Uvidíme, jak se bude dařit letošní šestici novinek. (bandcamp)


Irena & Vojtěch Havlovi - Four Hands
žánr: současná vážná hudba

Irena & Vojtěch Havlovi - Four Hands
Manželská dvojice Irena a Vojtěch Havlovi společně tvoří od poloviny osmdesátých let. Od počátku se vyznačovala neortodoxním přístupem ke kompozičním postupům a interpretačním technikám a postupně si vytvořila svůj vlastní nezařaditelný, stylově mnohovrstevnatý hudební jazyk, který je přesto posluchačsky přístupný a své fanoušky si našel i daleko za hranicemi České republiky. Na novém albu "Four Hands", které vychází po dlouhých čtrnácti letech od posledního "Smyčcem", přinášejí manželé devatenáct nových autorských skladeb. V nich zní klavír a varhany, někdy společně, jindy samostatně, vždy však čtyřručně. Pro kolekci jsou typické repetitivní motivy inspirované minimalismem a vrstevnatá melodičnost s místy až meditativním charakterem. Více informací a především ukázky z desky nabízí na svých stránkách vydavatelství Animal Music.


Brian Eno, Holger Czukay and J. Peter Schwalm - Sushi! Roti! Reibekuchen!
žánr: experimentální ambient rock

Brian Eno, Holger Czukay, And J. Peter Schwalm - Sushi! Roti! Reibekuchen!
Trojice legendárních ambientních velikánů, Brian Eno, Holger Czukay a J. Peter Schwalm, vydává již polozapomenutý hudební dokument s názvem "Sushi! Roti! Reibekuchen!". Nahrávka vznikla v roce 1998 během jedinečného živého vystoupení v německém Bonnu, kde se trio spojilo s kapelou Slop Shop. Restaurovaná kolekce slibuje jedinečný mix ambientních textur, elektronických beatů a improvizovaných melodií, inspirovaný bohatou hudební historií všech tří protagonistů. Eno, průkopník ambientní hudby, je známý svými inovativními technikami a experimentálním přístupem. Czukay, zakladatel legendární kapely Can, přináší vlivy krautrocku a kosmického jazzu. Schwalm, německý skladatel a multiinstrumentalista, dodává kolekci eklektický rozměr s prvky world music a avantgardy. Toto jedinečné spojení si můžete poslechnout v podobě původního záznamu na YouTube.


Machinedrum - 3FOR82
žánr: drum'n'bass/ house / hip hop

 Machinedrum - 3FOR82
Americký hudebník Travis Stewart, který vystupuje pod jménem Machinedrum, se po roce opět hlásí s novou nahrávkou, kterou ocení milovníci jeho mixu elektronických stylů jako drum'n'bass, electronica, house, jungle nebo breakbeat s hip hopem, r'n'b a glitchem. Ve dvanácti skladbách navíc nezůstal sám, ale přispěli mu do nich Tinashe, Kučka, Duckwrth, AKTHESAVIOR, Mick Jenkins, Ezri, Tanerélle, Deniro Farrar, Topaz Jones, deem spencer, aja monet, ROZET, Will Johnson a Ian Maciak. Co se v tomto pestrém osazení nakonec urodilo, zjistíte na hudebníkově bandcampu.


Aaron Carter - The Recovery Album
žánr: pop

 Aaron Carter - Recovery
Ačkoli se Aaron Carter už nikdy znovu neprosadil tak, jak tomu bylo v druhé polovině devadesátých let, přece jen byla jeho předloňská smrt pro řadu lidí šokem. Ačkoli šest dní po jeho skonu vyšlo album "Blacklisted", vzhledem k tomu, že bylo po měsíci opět staženo, stává se jeho první posmrtnou nahrávkou deska "The Recovery". Devítka písniček pochází z doby před deseti lety a vybírali ji sami členové jeho rodiny jako jeho poctu. Produkce se ujal Aaron Pearce, který spolupracoval s Fifth Harmony, Boyz II Men, Jordanem Knightem nebo Jessicou Simpson. Zavzpomínat na bratra Nicka Cartera z Backstreet Boys můžete na jeho YouTube profilu.


Evildead - Toxic Grace
žánr: thrash metal

Evildead - Toxic Grace
Po čtyřleté pauze vychází novinka americké thrashmetalové formace Evildead. S desítkou nových skladeb kapele producentsky pomohli Dave Casey a Rob Hill, známý ze spolupráce například s Cypress Hill, Queen, Jacksonem Brownem nebo R.E.M. Podle dosavadních recenzí se celému týmu a muzikantům podařilo dát dohromady tradiční thrashmetalovou desku, která obzvláště naživo bude fanoušky velice bavit. Přesvědčte se sami a poslechněte si ukázky na YouTube.


Pallbearer - Mind Burns Alive
žánr: doom metal

Pallbearer - Mind Burns Alive
Příznivce doom metalu potěší tento týden novinka od americké kapely Pallbearer. nahrávka je notně řízlá artrockem, a právě díky tomu tato pátá studiovka formace vzbudila velký rozruch. Dokonce i Forbes označuje šestiskladbové dílo za jeden z nejambicióznějších projektů letošního roku. Nás by ale spíš zajímal váš dojem, který si můžete udělat po poslechu úvodní skladby na YouTube. Jak se vám líbí, nám nezapomeňte napsat do komentářů!


V krátkosti

  • Astrid S - Joyride
    Norská zpěvačka, která si před třemi roky střihla roli Popelky v norské verzi pohádky "Tři oříšky pro Popelku", navazuje po čtyřech letech na svůj debut "Leave It Beautiful". Pro svoji druhou desku nahrála celkem devět písniček, které produkovali například JT Daly, John Mark Nelson nebo Matias Tellez. (YouTube)

  • RM - Right Place, Wrong Person
    Jednou z nejzmiňovanějších novinek tohoto týdne v zahraničních médiích byla druhá deska člena BTS, který si aktuálně odbývá svoji povinnou vojenskou službu. Nutno podotknout, že jeho jedenáct novinek se od tvorby jeho domovské formace poměrně vzdálilo a míchá se v nich alternativa, experimental, jazz, soul a hip hop. (YouTube)

  • Sango - North Vol. 2
    Americký DJ a hudební producent se po sedmi letech vrací k albu "North" jeho druhým dílem. Prakticky všechny z osmnácti tracků nabízejí nějakého hosta. Po jeho boku se tak vystřídali například GoldLink, Jay Anthony, Bryson Tiller, Lido, Masego nebo Smino. (YouTube)

  • Vintage Culture - Promised Land
    Brazilský DJ, který loni poprvé nakouknul do Top 10 přehledu DJ Magu, se po dlouhých šesti letech představí s novým albem. Čekání fanouškům vynahrazuje šestnácti skladbami a kopou hostů jako Kyle Pearce, Maverick Sabre, Goodboys, Paige Cavell, Magnus nebo třeba Emery Taylor. (bandcamp)

  • Andrew Bird Trio - Sunday Morning Put-On
    Americký indierockový hudebník se na svém novém albu rozhodl postoupit dále než k folku a společně s baskytaristou Alanem Hamptonem a bubeníkem Tedem Poorem se vydal do alternativně jazzových oblastí. (bandcamp)

  • Tim Easton - Find Your Way
    Americký písničkář, který se stylově pohybuje na rozhraní folku, americany, country a blues si svoji cestu hledá v deseti písničkách. (bandcamp)

  • Old Man Luedecke - She Told Me Where To Go
    Po pěti letech se o slovo hlásí kanadský vítěz dvou Juno Awards se svým mixem bluegrassu, alternativní country a folku. (YouTube)

  • Tiny Habits - All For Something
    Americké folk-popové trio, jehož členové se dali dohromady při studiích na Berklee College of Music, po svém prvním EP vydávají konečně také plnohodnotný debut s dvanáctkou písniček. (bandcamp)

  • Cosmo's Midnight - Stop Thinking Start Feeling
    Příznivci elektroniky si jistě nenechají ujít třetí desku australského dua a na ní hosty jako Kučka, Kyle Dion, Shungudzo, Tkay Maidza nebo Franc Moody. (YouTube)

  • Finom - Not God
    Chicagské duo, známé pro svůj eklektický a neustále se vyvíjející zvuk, se vrací s novou deskou. Jeho čtvrté studiové album, nabité emocemi a syrovou energií, balancuje na pomezí indie rocku, punku a elektroniky a slibuje strhující poslechový zážitek pro posluchače napříč žánry. (YouTube)

  • Gastr Del Sol - We Have Dozens Of Titles
    Album od amerického dua potěší fanoušky avant-jazzu a experimentálního rocku. Sbírka archivních nahrávek z let 1993 až 1998 na ploše 3LP/2CD obsahuje studiové i živé nahrávky, včetně dosud nevydaných skladeb. Posluchači se tak mohou ponořit do bohatého a rozmanitého světa hudby Gastr Del Sol. (YouTube)

  • Girl And Girl - Call A Doctor
    Australští rockeři přicházejí s debutovým albem plným chytlavých melodií a syrové energie. Jejich garážový rock s punkovým nádechem nenechá v klidu vyznavače tohoto stylu. (YouTube)

  • IMT Smile - Banská Štiavnice Live
    Záznam z koncertu zachycuje fantastickou atmosféru jedné z nejlepších skupin slovenské hudební scény. Kromě CD v něm naleznete bohatý booklet, který obsahuje množství fotografií, které jen podtrhují jedinečnost IMT Smile. Celé vydání připomíná knížku plnou skvělé hudby a vzpomínek na jedinečné místo koncertů - amfiteátr Banská Štiavnica. (YouTube)

  • La Luz - News Of The Universe
    Psychedelický rockový ženský kvartet ze Seattlu se vrací se svým pátým albem, které slibuje další cestu do psychedelických sfér, protknutou prvky surf rocku, garage rocku a latinskoamerických rytmů. Nahrávka slibuje strhující hudební cestu plnou pulzujících basových linek, protknutých kytarovými riffy a uhrančivým vokálem. Kolekce stvořena výhradně ženským osazenstvem se zabývá tématy lidství a hledání identity v nekonečném vesmíru. (YouTube)

  • Capstan - The Mosaic
    Třetí studiovka americké post-hardcoreové kapely z Floridy. (YouTube)

  • Faux Real - Faux Ever
    Očekávaný debut avantgardně popového bratrského dua. (YouTube)

  • Myrkur - Ragnarok (soundtrack)
    Tematicky laděná hudba ke krátkému filmu z dílny dánské blackmetalové zpěvačky . (YouTube)

  • Rotting Christ - Pro Xristou
    Čtrnáctá studiovka řecké blackmetalové legendy. (YouTube)

  • Travis Denning - Roads That Go Nowhere
    Patnáct písniček pro svoji čtvrtou desku natočil americký countryový zpěvák. Pomohli mu například i Hardy nebo Josh Ross. (YouTube)

    Dále vychází

    Aquaserge - La Fin De L’Economie
    Bess Atwell - Light Sleeper
    Bill MacKay - Locust Land
    Bloodorn - Let The Fury Rise
    Deep Purple - California Jam 1974 (DVD)
    Deep Purple - Copenhagen 1972 (DVD)
    Dexys - The Feminine Divine + Dexys Classics: Live!
    Electric Callboy - Tekkno / Deluxe Box Set
    Field Guide - Rootin’ For Ya
    Hüsker Dü - Warehouse: Songs And Stories
    Jessica Pratt - Here In The Pitch
    Kim Richey - Every New Beginning
    Kyle Andrews - The Whims Of A Manic Moon
    Lenny Kravitz - Blue Electric Light / Deluxe
    Liar Thief Bandit - Icon
    Low Hum - Terra Incognita
    Moonkill - Moonkill
    Motorists - Touched By The Stuff
    Mui Zyu - Nothing Or Something To Die For
    Nathaniel Russell - Songs Of
    Rami Gabriel - That’s What I’ve Been Sayin’
    Sam Tompkins - Hi, My Name Is Insecure.
    Yes - Talk (30th Anniversary Edition)
    Young Jesus - The Fool

    Vychází na vinylu:
    Aquaserge - La Fin De L’Economie
    Bill MacKay - Locust Land
    Bloodorn - Let The Fury Rise
    Creed - Greatest Hits
    David Bowie - Diamond Dogs
    Diiv - Frog In Boiling Water
    Fania All Stars - Latin-Soul-Rock
    Finom - Not God
    Gastr Del Sol (Feat. Jim O’Rourke And David Grubbs) - We Have Dozens Of Titles
    Girl And Girl - Call A Doctor
    Irena & Vojtěch Havlovi - Four Hands
    Jessica Pratt - Here In The Pitch
    Jimmy Eat World - Clarity: Phoenix Sessions
    Kim Richey - Every New Beginning
    La Luz - News Of The Universe
    Lenny Kravitz - Blue Electric Light / Deluxe
    Lenny Kravitz - Blue Electric Light
    Liar Thief Bandit - Icon
    Machinedrum - 3For82
    Mui Zyu - Nothing Or Something To Die For
    Myrkur - Ragnarok (soundtrack)
    Nathaniel Russell - Songs Of
    Old Man Luedecke - She Told Me Where To Go
    Ota Petřina - Super-Robot Super-Robot & Pečeť (Supraphon)
    Pallbearer - Mind Burns Alive
    Paul Weller - 66
    Rami Gabriel - That’s What I’ve Been Sayin’
    Rotting Christ - Pro Xristou
    Sam Tompkins - Hi, My Name Is Insecure.
    Tim Easton - Find Your Way
    Twenty One Pilots - Clancy
    Wallows - Model
    Young Jesus - The Fool

    EP:
    Feller - Universal Miracle Worker
    Halima - Exu
    Káryyn - Calm Kaoss!
    Lip Filler - Witchescrew
    Pardoner - Paranoid In Hell
    Slow Fiction - Crush

    Reedice:
    John Denver - RCA Albums Collection
    Tublatanka - Skúsime to cez vesmír

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Pet Shop Boys - Nonetheless 8/10
    Recenze: Pet Shop Boys na "Nonetheless" vyhlížejí budoucnost a zároveň kvitují svou minulost Na následovnici desky "Hotspot" jsme si museli počkat čtyři roky. Tohoto času však Pet Shop Boys na "Nonetheless" naplno využili - předkládají nám totiž svou nejkomplexněji pojatou nahrávku za dlouhé roky. Zároveň ukazují své... čtěte zde
    Vydáno: 20.06.2024 15:15 v sekci Recenze
    Pohled do českých hitparád - 24. týden 2023
    Návrat "Houdiniho", Rolling Stones poprvé v nejlepší desítce. Česká rádia omílají loňské hity Po sedmitýdenní pauze se do čela tuzemského rádiového žebříčku vrátila Dua Lipa s loňským singlem "Houdini". Poprvé se do top desítky probojovali veteráni The Rolling Stones se songem "Mess It Up". Albům podruhé vévodí Calin s... čtěte zde
    Vydáno: 20.06.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
    Nové desky 24/2024 - od Mobyho přes Black Country Communion po Lindsey Stirling
    Nové desky 24/2024 - od Mobyho přes Black Country Communion po Lindsey Stirling V polovině června jsme se dočkali novinky Mobyho, který si pozval fůru hostů. Doplnili ho rockeři Black Country Communion, The Decemberists, Widespread Panic a John Grant, americká houslistka Lindsey Stirling, countryový zpěvák Luke Combs,... čtěte zde
    Vydáno: 19.06.2024 12:15 v sekci Novinky | Nové desky
    Chorobopop - Nad našimi jasně položenými kvízovými otázkami někteří fanoušci stále tápou
    Rozhovory: Chorobopop - Nad našimi jasně položenými kvízovými otázkami někteří fanoušci stále tápou Rožnovské hudební podhoubí vydalo již nejeden výrazný projekt převážně z punkového či alternativního ranku. Patří k nim i Chorobopop, za kterým stojí Daniel Stibor zvaný Ctib. S tříčlennou kapelou jsme si povídali zejména o... čtěte zde
    Vydáno: 19.06.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
    Kolektivní halucinace - Horníci 8/10
    Video: V novém klipu Kolektivní halucinace odhalují "Horníci" své tváře Na jaře tohoto roku vydala formace Kolektivní halucinace své čtvrté studiové album "Nejistota" a nyní z něj v premiéře představuje syrový videoklip "Horníci". Jedná se o první skladbu z desky, která dostala vizuální podobu.... čtěte zde
    Vydáno: 18.06.2024 19:00 v sekci Audio / Video | Video
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 24/2024 - od Mobyho přes Black Country Communion po Lindsey Stirling (19.06.2024 12:15)
    - Minirecenze: Třetí studiovka "Model" je zatím nejvyzrálejším počinem Wallows (19.06.2024 11:00)
    - Recenze: DIIV se na velice povedeném a temném albu "Frog In Boiling Water" ptají, zda jste taky žába ve vroucí vodě (16.06.2024 09:46)
    - Naživo: Bring Me The Horizon si na Rock for People spravili reputaci (15.06.2024 13:22)
    - Nové desky 23/2024 - od Bon Jovi přes Charli XCX po Auroru (12.06.2024 08:00)
    - Recenze: Twenty One Pilots na albu "Clancy" dospěli, stále ale srší nápady (10.06.2024 00:00)
    - Nové desky 22/2024 - od Bat For Lashes přes Crowded House po Becky Hill (05.06.2024 13:00)
    - Recenze: Lenny Kravitz je na albu "Blue Electric Light" stále zamilovaný a předvídatelný (01.06.2024 08:00)
    - Video: Wallows song "You (Show Me Where My Days Went)" doprovázejí pozpátku natočeným klipem (31.05.2024 11:53)
    - Recenze: "Four Hands" Ireny a Vojtěcha Havlových je jako zenová zahrada otištěná do tónů (28.05.2024 18:30)

    ALBUM TÝDNE 25/2024

    Aurora
    What Happened to the Heart?

    Roztančená, rozhekaná a rozjařená Aurora se dva roky po desce "The Gods We Can Touch" vrací s novým materiálem. Už dříve zveřejněné singly naznačily, že norská zpěvačka je znovu ve formě. A to se potvrdilo: vydává ze sebe to nejlepší, aby v dnešní válkami a nenávistí zmítané době zažehla pochodeň naděje.

    9/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Pá 21.06.
    Metronome 2024 (Výstaviště, Praha)
    So 22.06.
    Metronome 2024 (Výstaviště, Praha)
    Út 25.06.
    The Gaslight Anthem (US) (Roxy, Praha)
    St 03.07.
    Rod Stewart (UK) (O2 Arena, Praha)
    St 03.07.
    Beats For Love (Dolní Vítkovice, Ostrava)
    Čt 04.07.
    The Smashing Pumpkins (US) (O2 Universum, Praha)
    Ne 07.07.
    Laid Back Country Picker (US) (Café V Lese, Praha)
    St 17.07.
    Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
    Čt 18.07.
    Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
    Pá 19.07.
    Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    The Prodigy Justin Bieber Parkway Drive Prince Vladimír Mišík Bring Me The Horizon Avril Lavigne Beyoncé The Offspring Sia Dario G mp3.com Taylor Swift Mirai Queen Kabát Rush Lucie Vondráčková Bono Billie Eilish
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe