Melodické skladby indierockového dua Tommy Lefroy se rozezní Futurem

09.05.2024 15:28 - Tisková zpráva | foto: Garden Press

Dívčí indierockové duo Tommy Lefroy, které tvoří zpěvačky a skladatelky Tessa Mouzourakis a Wynter Bethel, vyráží na svou první headline tour a zastaví se i v Praze. Už 29. září si můžete jejich první samostatný koncert užít ve smíchovském Futuru. Českým fanouškům se Tessa s Wynter představily jako support Nialla Horana a jejich vystoupení bylo neuvěřitelně působivé. Vstupenky za 490 Kč jsou v prodeji na webu Futura a GoOut.net. Vstupenky na místě budou za 550 Kč.

Tommy Lefroy momentálně tvoří a za fanoušky vyrážejí z Anglie, členky dua ale pochází z Kanady a USA. Obě hrají skvěle na kytaru, společně píšou hudbu i texty, na kterých si dávají extrémně záležet. Už jen název dua odkazuje ke knižnímu světu (Thomas Langlois Lefroy byl údajně předlohou pro postavu pana Darcyho v díle Jane Austenové) a literatura je přítomná v podstatě ve všech skladbách. Ty zaujmou svou lyričností, originálními slovními obraty i zvláštními jazykovými jevy.

Hra se slovy, významy i melodiemi je podstatou tvorby Tommy Lefroy. Skladby jsou indierockové i folkové, nabízí jinotaje i přímočaré vzkazy a reakce na dnešní fungování společnosti. Tahle muzika má všechno, co mohou mladé ženy chtít slyšet a co mohou chtít říct. A nejen ženy.

Tommy Lefroy jdou ve stopách zpěvaček Joni Mitchell a Alanis Morissette, navazují na klasický zvuk, který mají třeba Fleetwood Mac a Tom Petty nebo naopak na ten současný z dílny Big Thief a Bon Iver. Tommy Lefroy se inspirují tím nejzásadnějším od nejlepších skladatelů, navazují na to, tvoří si po svém a přitom kladou ten největší důraz na texty. Je to muzika s nadhledem a přitom důležitou rolí, která vás strhne, jakmile ji zaslechnete. Přijďte se přesvědčit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY