Washed Out v "The Hardest Part" odkrývá nostalgii po ztracené lásce

07.05.2024 16:36 - Dan Hájek | foto: Ernest Greene

Čtyři roky stará nahrávka "Purple Noon" se konečně dočká svého následovníka. Washed Out novinku "Notes From a Quiet Life" plánuje vydat těsně před začátkem letních prázdnin. Nyní přichystal pilotní singl "The Hardest Part", který doprovází videoklip. Ten vznikl pomocí platformy OpenAI a aplikace Sora pracující na modelu text-to-video, jenž textový popis obrazových struktur přetransformuje ve video.

Režisér Paul Trillo nápad na tento snímek dostal už před deseti lety, ale až možnosti umělé inteligence mu pomohly vytvořit takto hyperrealisticky koncipovaný klip. V něm se zaměřuje na příběh milenecké dvojice v různých časových intervalech, která si projde i temnějšími momenty společného soužití. Od prvních záběrů tak budete vtaženi do plynulého prolínání několika scén naráz, trochu to může evokovat jakési procházení jednotlivými snovými sekvencemi a nostalgii po ztracené lásce.

Na "Notes From a Quiet Life" Ernest Weatherly Greene (jak zní jeho civilní jméno) pracoval osamoceně, včetně produkce, ke které přistupoval v minimalistickém pojetí. Zjevně však zůstal věrný svému pojetí dream popu s jasně rozpoznatelným trademarkem. Pouze s mixem celé kolekce mu vypomohla dvojice Nathan Boddy a David Wrench.

Pátá řadovka "Notes From a Quiet Life" se do obchodů s muzikou podívá v pátek 28. června, Washed Out pro ni nachystal tuto desítku skladeb: Waking Up, Say Goodbye, Got Your Back, The Hardest Part, A Sign, Second Sight, Running Away, Wait on You, Wondrous Life, Letting Go. O fyzické nosiče, v tomto případě cédéčka a vinyly (jejich barevný odstín má připomínat luční zelenou), se postará label Sub Pop Records.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY