shop.musicserver.cz
Nové desky 31/2020 - od Deep Purple přes Glass Animals po Cassadee Pope

Nové desky 31/2020 - od Deep Purple přes Glass Animals po Cassadee Pope

Vydáno: 12.08.2020 07:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Edel Music

Novým deskám tentokrát jednoznačně dominují rockoví pardálové Deep Purple. Sekundují jim především countryoví interpreti jako Cassadee Pope, Cory Marks, Luke Bryan nebo Mary Chapin Carpenter. Přivítáme i nujazzové Glass Animals, debutantku Victorii Monét nebo tvrďáky Protest The Hero a Onslaught.

V pátek 7. srpna vyšly tyto nové tituly:

Glass Animals - Dreamland (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: psychedelický pop / art pop / trip hop

Glass Animals - Dreamland
Anglická kapela Glass Animals je poměrně častým hostem na českých koncertních pódiích, a až se k nám podívá znova, může nám představit svou třetí řadovku. "Dreamland" vychází čtyři roky po předchůdci "How to Be A Human Being". Kvartet z Oxfordu delší čekání fanouškům vynahrazuje hned šestnácti písničkami, z nichž většinu má na svědomí frontman Dave Bayley. "Chtěl jsem, aby toto album odráželo celý život", tvrdí Bayley a dodává, že ho hodně ovlivnila práce s hudebníky, jako jsou Joey Bada$$ a Khalid. Hudebníci tu opět mixují pop s artovými atributy, elektronikou, prvky hiphopu, psychedelie a tentokrát i dream popu a lehkého ambientu. V jedné ze skladeb si navíc zahostoval Denzel Curry. Nejen tento song formace nahrála na svůj YouTube profil a my pouze dodáme, že deska bude k sehnání i na vinylu.


Cassadee Pope - Rise And Shine (Awake Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / country folk

Cassadee Pope - Rise And Shine
Americká countryová muzikantka Cassadee Pope, která se v roce 2012 stala první zpěvačkou, co vyhrála americký The Voice, se vrací o něco dříve, než tomu bylo v případě loňského předchůdce "Stages". S ním navazovala po šesti letech na debut "Frame By Frame" a byl to poměrně strmý pád ze slávy - deska se totiž jen tak tak doškrábala do Top 40 countryového žebříčku, zatímco prvotina dobyla jeho vrchol. Letošní novinka nabídne osm kousků, které produkoval Todd Lombardo, jenž se podílel na Grammy oceněném albu Kacey Musgraves "Golden Hour" nebo na novince Naila Horana. V jedné písničce pak uslyšíte zpívat zpěvaččina přítele, britského zpěváka Sama Palladia. Prakticky celou nahrávku již Cassadee Pope nahrála na svůj YouTube.


Deep Purple - Whoosh (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Deep Purple - Whoosh
Pro fanoušky slavných rockerů Deep Purple máme velkou novinku: zbrusu novou kolekci celkem třinácti písní, které se skví v obchodech pod titulem "Whoosh!". Rockovým bardům s natáčením již potřetí pomáhal producent Bob Ezrín, a pokud sáhnete po verzi na DVD, můžete se těšit navíc na záznam koncertu, který skupina odehrála v roce 2017 na Hellfestu, a k tomu hodinový rozhovor basáka Rogera Glovera právě se vzpomínaným legendárním producentem. Jako ochutnávku vám nabízíme klip ke kousku "Throw My Bones". Koukněte se na něj na YouTube


Jaga Jazzist - Pyramid (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: nu jazz / electronica

Jaga Jazzist - Pyramid
Norský experimentální jazz band Jaga Jazzist nám měl v květnu na pražském koncertě představit své nové album "Pyramid", ovšem ze známých důvodů dorazí až v říjnu. Díky tomu budete mít čtyři skladby v celkové délce bezmála čtyřiceti minut dostatečně naposlouchané a budete vědět, co vás čeká. Něco již naznačili členové kapely: "Chtěli jsme se vždy chytit první originální myšlenky a té se držet." Inspirací jim byl například jazz osmdesátých let, synthpopový guru Ståle Storløkken, Tame Impala či tvorba producentů Todda Terjeho či Jona Hopkinse. Co z toho vzniklo, můžete zkoumat prostřednictvím jejich bandcampu a u toho přemýšlet, zda nepořídit raději vinyl.


Alison Mosshart - Sound Wheel ()
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: mluvené slovo

Alison Mosshart - Sound Wheel
Alison Mosshart si budete pamatovat zejména jako frontmanku kapely The Kills. Milovníkům netradičních hudebních zážitků nyní přichystala svou první sólovou desku s mluveným slovem. Nahrávka s titulem "Sound Wheel" doplňuje její knihu "Car Ma", která je kolekcí maleb, fotografií, krátkých příběhů a poezie. První vlaštovkou z kolekce se stal kousek "Returning The Screw", který autorka doplnila o hudební video, které si sama režírovala. A ačkoli by člověk čekal spíš monotónní projev, překvapí docela zpěvný drive skladby. Posuďte sami a o svůj názor se s námi podělte v komentářích pod článkem!


Luke Bryan - Born Here Live Here Die (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / country pop rock

Luke Bryan - Born Here Live Here Die
Americký countryový zpěvák Luke Bryan má stále na co navazovat. Tři předchozí alba vyšplhala na vrchol amerického albového žebříčku a s tím posledním z prosince 2017 již bodoval i mimo území Spojených států, například v Austrálii, Británii nebo Kanadě. Letos bude útočit desítkou songů, které mu pomáhali skládat například Hillary Lindsey, Ross Copperman, Michael Carter či Josh Thompson. Vzhledem k tomu, že stejně jako v případě předchůdců i tentokrát sází na stejné producentské duo Jeff Stevens a Jody Stevens, není třeba čekat výrazný odklon od jeho country s příměsí popu a rocku. Ověřit si to můžete na jeho YouTube profilu.


Victoria Monét - Jaguar (Tribe Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / funk / disco

Victoria Monét - Jaguar
Americkou zpěvačku Victorii Monét budou znát především fanoušci Ariany Grande, pro niž píše písničky a společně si i střihly duet "Monopoly". Jejího umu vedle ní využili například i T.I., Machine Gun Kelly, Fifth Harmony nebo Jordin Sparks. Ona sama vstoupila na hudební scénu už v roce 2014 a od té doby vydala čtyři EP a desítku singlů. Nyní ovšem konečně došlo na plnohodnotný debut, ačkoli toto označení je trochu diskutabilní, protože na něm nabízí devět písniček se stopáží mírně překračující pětadvacet minut. Spolupracovala na nich s D'Milem (Rihanna, Justin Bieber, Mary J. Blige), k němuž se v jednotlivých položkách připojili Kyla Moscovich, xSDTRK nebo Deputy. Zatímco v minulosti Monét inklinovala spíše k R&B, soulu a popu, na novince poslední dva styly nahradily funk a fragmenty disca. V kousku s názvem "Experience" se pak rodačka z Georgie spojila s Khalidem a SG Lewisem. Seznámit se s Victorií Monét můžete na YouTube.


Tip týdne

Cory Marks - Who I Am (Better Noise Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country rock

Cory Marks - Who I Am
O to, aby té country tentokrát nebylo málo, se postará kanadský zpěvák Cory Marks, ovšem v jeho případě by měli zbystřit i rockeři. O lecčems by mohlo vypovídat i to, že na turné si ho zvou Bush a Breaking Benjamin a na hostování v písničkách mu vedle countryové hvězdy Travise Tritta kývli i Ivan Moody z Five Finger Death Punch, Mick Mars z Mötley Crüe a Lzzy Hale z Halestorm. Že se tradičně americký styl a rytmy dají skvěle kombinovat s hutnými kytarovými riffy, dokazuje ve třinácti písničkách svého debutu "Who I Am", který prezentuje na svém webu .


Death By Stereo - We're All Dying Just In Time (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Death By Stereo - We're All Dying Just In Time
Formace Death By Stereo od roku 1998 neustále zásobuje své fanoušky poctivými hudebními porcemi. Aktuální nahrávka "We're All Dying Just In Time" je toho důkazem. Hlasitá. Divoká. Rychlá. Úderná. Obsahuje celkem deset skladeb, ve kterých muzikanti po hudební i textové stránce úročí všechny své zkušenosti získané dlouholetou praxí na koncertech. Ohodnoťte ostatně jejich výkon sami - navštivte YouTube.com a poslechněte si kousek "We Sing, They Die" opatřený videoklipem.


Jenny O. - New Truth (Mama Bird)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / indie rock

Jenny O. - New Truth
Americká písničkářka a hudebnice Jennifer Ognibene, která si nechá říkat pouze Jenny O., se po třech letech vrací se svojí třetí deskou, nazvanou "New Thruth". O nové pravdě nám zpívá v celkem dvanácti písničkách, v nichž se mele pop, rock, kalifornská psychedelie a indie. Produkoval je někdejší člen Wax Fang Kevin Ratterman, jehož služeb v minulosti využili Punch Brothers, Ray LaMontagne, Jim James či My Morning Jacket, a coby hosté zde vystupují bubeník Josh Adams (Norah Jones, Beck, Devendra Banhart) a americká zpěvačka a kytaristka Rachel Goodrich. Seznamovat se s nimi můžete prostřednictvím bandcampu.


Mary Chapin Carpenter - The Dirt And The Stars (Lambent Light Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country folk

Mary Chapin Carpenter - The Dirt And The Stars
Mary Chapin Carpenter lze díky dvanácti miliónům prodaných alb a pěti Grammy pokládat za countryovou ikonu. Jí to však zřejmě příliš nesedí, a proto už několik let utíká spíše k folku, ačkoli své countryové kořeny vysloveně nepopírá. V této cestě pokračuje i v případě svého letošního počinu "The Dirt And The Stars", na nějž připravila celkem jedenáct písniček. Jejich producentem byl opět populární Angličan Ethan Johns, jehož služeb v minulosti využili například i Paul McCartney, Laura Marling, The Vaccines, Kings Of Leon či Ryan Adams. Velmi poklidné skladby můžete poslouchat na YouTube profilu zpěvačky.


Aminé - Limbo (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rap / pop rap / boom bap

Aminé - Limbo
Americký rapper s etiopskými a eritrejskými kořeny Aminé rozhodně nepatří k typickým představitelům hiphopu. I díky tomu, že vyrostl v indierockovém Portlandu, do své tvorby nasává řadu dalších žánrů od soulu přes jazz až po pop. Dokazuje to i na svém druhém albu, které nazval "Limbo". Mezi hosty, jejichž hlas ve čtrnácti skladbách uslyšíme, najdeme interprety jako Charlie Wilson, Young Thug, slowthai, Vince Staples či Summer Walker. Produkce se pak vedle hlavního aktéra ujali Pasqué, Parker Corey, Yung Lan, Mac Wetha, T-Minus, Boi-1da a Vinylz. Ochutnávky z "Limbo" servíruje Aminé na svém YouTube profilu.


EP

  • Melody Thornton - Lioness Eyes
    Pussycat Dolls se v minulém roce pustili do comebacku, ovšem již bez jedné ze členek - Melody Thornton. Ta se rozhodla věnovat sólové kariéře a sedmipísňové EP "Lioness Eyes" je po několika singlech prvním počinem, které ji má coby sólistku představit. Jak zjistíte poslechem na jejím YouTube kanálů, zůstává ve vodách R&B, popu a soulu.
  • Lauren Cimorelli - Blue
    Pro většinu mladých Američanů není jméno Lauren Cimorelli ničím neznámým. Byla (a vlastně dosud je) členkou sourozenecké pěvecké skupiny Cimorelli, která se v letech 2012 až 2017 objevila v nominacích na Teen Choice Award. Již v minulém roce se nejmladší z nich pustila na sólovou dráhu, a to prostřednictvím EP "Orange", na které letos navazuje další pětkou písniček pod názvem "Blue". Zda vás její mix popu a R&B zaujme , můžete zkoumat na jejím YouTube profilu.
  • Joel Crouse - Wasteland
    Joel Crouse vstoupil na hudební scéně do širšího povědomí v roce 2011 coby předskokan Tobyho Keitha a The Band Perry a o dva roky už se svým debutem předskakoval na "Red Tour" Taylor Swift. Pak se ale trochu ztratil z povědomí a objevil se až loni společně s Edem Sheeranem na velkém návratu Hootie & The Blowfish. Nyní svůj comeback dokonává sedmi písničkami, mezi nimiž naleznete další song, který napsal se slavnějším Angličanem. Jak zjistíte na stránkách Amazonu, vyměnil původní country spíše za indie folk.
  • Alice Chater - Aries
    Po dlouhých pěti letech vydává své druhé EP také anglická popová zpěvačka Alice Chater. Ovšem živo je kolem ní již od předloňska, kdy nás začala zásobovat singly, v loňském roce pak spolupracovala také s Professorem Greenem a Iggy Azaleou. Jejich společný duet zařadila na album "Aries" a doplnila jej dalšími čtyřmi songy, s nimiž brousí i do R&B. Sdílí je na svém YouTube kanálu.


Kristjan Järvi - Nordic Escapes (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: současná klasická hudba / new age /

Kristjan Järvi - Nordic Escapes
Bratr slavného estonského dirigenta Paavo Järviho, také dirigent a především hudební skladatel Kristjan Järvi, jehož známe coby autora hudby k filmu "Atlas mraků", připravil své nové autorské album "Nordic Escapes", na němž spolupracoval s elektro-akustickým souborem Nordic Pulse Ensemble, London Symphony Orchestra a pochopitelně i se svým vlastním tělesem Baltic Sea Philharmonic. Coby sólisté jej doprovodili houslista David Nebel, zpěvačka Liisi Koikson a na dudy, citeru a také svým vokálem Mari Meentalo. Můžete se těšit na celkem sedm skladeb se severskou mystikou a jako bonus je na desce zařazený remix suity "Nebula", který má na svědomí Robot Koch. Vydáním nejen tohoto alba žije hudebníkův YouTube profil.


Lil Keed - Trapped On Cleveland 3 (300)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / rap

Lil Keed - Trapped On Cleveland 3
Na jaře jsme amerického rappera Lil Keeda registrovali jako člena uskupení A-Team a nyní je tu opět, tentokrát se svojí druhou řadovkou "Trapped On Cleveland 3". Jak je patrné z názvu, navazuje s ní na dvojici předloňských mixtapeů a třetím dílem celou sérii uzavírá. Činí tak hned devatenáctkou skladeb, v nichž si zahostovali Young Thug, Future, Travis Scott, Lil Baby, Ty Dolla Sign a 42 Dugg, zatímco produkce se ujali například JetsonMade, Earl On The Beat, T-Minus či Wheezy. Drtivou část alba již rapper z Atlanty sdílí na svém YouTube.


V krátkosti

  • Cory Wong - Trail Songs: Dawn (Roundwound Media)
    Americký kytarista, který si už stačil zahrát s Vulfpeck, Stay Human nebo amsterdamským The Metropole Orkest, se vrací s druhým dílem svého akustického díla "Trail Songs". V sedmi písničkách si coby hosté zahráli hned dva mandolinisté Chris Thile a Sierra Hull a připojil se i harmonikář Cy Leo. Jak natáčení probíhalo a co z toho vzniklo, můžete sledovat na jeho YouTube profilu.
  • Jordan Lehning - Little Idols (Tone Three Music)
    Americký producent, hlasový a zvukový inženýr je známý především z desek takových hvězd, jako jsou Kenny Rogers, Shania Twain, Maren Morris, Kacey Musgraves či Caitlin Rose, ovšem jednou za dva roky nahraje i své vlastní album. Pro to letošní připravil celkem devět písniček, a jak uslyšíte na jeho YouTube, míří na pomezí indie popu a orchestrální hudby.
  • Admiral Radio - Sounds Like You
    Máte-li rádi americanu, folk a alternativní country, neměla by vám uniknout manželská dvojice z Jižní Karolíny a deset písniček, které připravila pro svůj debut. Duo tvoří Rebecca Smith, která vedle zpěvu hraje na banjo, harmoniku, ukulele a perkuse, a kytarista a zpěvák Coty Hoover. Seznámit se s nimi můžete na jejich bandcampu.
  • Loyal Lobos - Everlasting
    Losangeleská zpěvačka a skladatelka s kolumbijskými kořeny Andrea Silva se pro své debutové album spojila s producentskou dvojicí Evan Voytas a Teddy Geiger a výsledkem jejich spolupráce je celkem deset písniček na rozhraní dream popu, indie folku a akustického rocku. K dispozici jsou na jejím bandcampu.
  • The Microphones - Microphones In 2020 (P.W. Elverum & Sun )
    Americkou rockovou kapelu dnes představuje již pouze její frontman Phil Elverum, který její jméno vrací na hudební scénu po dlouhých sedmnácti letech, a to poměrně netradičním způsobem. Nahrávku tvoří jediná skladba, která má ale bezmála tři čtvrtě hodiny. Poslechnout si ji můžete na bandcampu labelu.
  • Washed Out - Purple Noon (Mystic Production)
    Po třech letech od alba "Mister Mellow" se opět hlásí o slovo americký zpěvák z Atlanty, který i u nás zaujal svojí směsí chillwaveu, synth popu a dream popu. Pro svou čtvrtou desku si připravil desítku skladeb, které uslyšíte na jeho bandcampu.
  • Dukes Of The Orient - Freakshow (Mystic Production)
    Zpěvák a kytarista John Payne a klávesista Erik Norlander, kteří se potkali v kapele Asia, navazují na předloňský debut svého aktuálního projektu a vydávají následovníka s deseti písničkami, v nichž opět kombinují klasický a progresivní rock. První ukázky hledejte na YouTube kanálu labelu Frontiers Music.
  • El Goodo - Zombie (Strangetown Records)
    Svoji čtvrtou desku vydává velšský kvartet, který zaujal svým podáním šedesátkového psychedelického rocku. Ve třinácti písničkách, které jsou i na jejich bandcampu, uslyšíte inspiraci v Beatles, The Monkees, Beach Boys i ve tvorbě Enia Morriconeho.
  • Immanuel Wilkins - Omega (Blue Note)
    Americký jazzový saxofonista a absolvent The Juilliard School, který již spolupracoval například se Solange, Wyntonem Marsalisem či Aaronem Parksem, vydává na slavném labelu Blue Note svůj debut. Deset skladeb s ním nahráli členové jeho kvartetu klavírista Micah Thomas, kontrabasista Daryl Johns a bubeník Kweku Sumbry.
  • Jason Molina - Eight Gates (Bertus)
    Americký kytarista, zpěvák a člen formace Songs: Ohia již sedm let není mezi živými, ovšem jeho hudbu si můžeme připomenout novým albem s celkem devíti písničkami. Některé z nich znějí na YouTube kanálu labelu Secretly Canadian.
  • Stand Atlantic - Pink Elephant (Mystic Production)
    Australská pop-punková formace navazuje na svůj předloňský debut jedenácti novinkovými písničkami, které jim opět produkoval Stevie Knight. Část alba již nyní kvartet sdílí na svém bandcampu.


Dále vychází:

Alain Souchon - Best Of & Raretés (Bertus)
Allegra Krieger - The Joys Of Forgetting (Bertus)
Another Sky - I Slept On The Floor (Bertus)
Arctic Rain - The One (Mystic Production)
Avatar - Hunter Gatherer (Sony Music)
Black Crown Initiate - Violent Portraits Of Doomed Escape (Sony Music)
Black Rose Maze - Black Rose Maze (Mystic Production)
Blue Öyster Cult - 45Th Anniversary – Live In London (BluRay) (Mystic Production)
Bronson - Bronson (Bertus)
Cary Morin - Dockside Saints (Bertus)
Daniel Donato - A Young Man’s Country ()
Dead Swells - Dead Swells ()
Deep Purple - Whoosh (Box Limited) (Mystic Production)
Deep Purple - Whoosh (Mediabook - Cd+Dvd) (Mystic Production)
Disciples Of Verity - Pragmatic Sanction ()
Drugs - Episodic ()
Eyedress - Let’s Skip To The Wedding (Bertus)
Faceless Burial - Speciation ()
Fair Mothers - In Monochrome ()
Fast Romantics - Pick It Up ()
Gashi - 1984 ()
Gilbert Becaud - Best Of & Raretés (Bertus)
Glenn Gould - A State Of Wonder - The Complete Goldberg Variations 1955 & 1981 (Sony Music)
Golden Shoals - Golden Shoals (Bertus)
Helvetia - This Devastating Map (Joyful Noise Recordings)
Howling Giant And Sergeant Thunderhoof - Turned To Stone Chapter Ii - Masamune & Muramasa ()
Chelsea Cullen - I Am Woman (soundtrack) (Sony Music)
Idris Ackamoor & The Pyramids - Shaman! (Bertus)
Jaye Jayle - Prisyn (Bertus)
Jobs - Endless Birthdays (Bertus)
Jonathan Something - Cannibal House Rules (Bertus)
Kenny Roby - The Reservoir ()
Liela Moss (Of The Duke Spirit) - Who The Power (Bertus)
Lionville - Magic Is Alive (Mystic Production)
Lord Of The Lost - Swan Songs III (Mystic Production)
Market Junction - Burning Bridges ()
Miserable Chillers - Audience Of Summer ()
New Fries - Is The Idea Of Us (Bertus)
NLE Choppa - Top Shotta (Warner Music)
Paloma Ford - X Tapes ()
Sanity Control - War On Life ()
Scars - Predatory (Bertus)
Steve Von Till (Of Neurosis) - No Wilderness Deep Enough (Bertus)
Steven Bruce - Same Time, Same Place, Same Station ()
Stillbirth - Revive The Throne (Mystic Production)
Terminal Nation - Holocene Extinction (Mystic Production)
The Loft Club - Dreaming The Impossible ()
Tough Age - Which Way Am I? (Bertus)
Vassafor - To The Death ()
Video Age - Pleasure Line (Bertus)
Willie J Healey - Twin Heavy ()
Year Of The Knife - Internal Incarceration (Pure Noise Records)
Yellow Days - A Day In A Yellow Beat (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Allegra Krieger - The Joys Of Forgetting (Bertus)
Another Sky - I Slept On The Floor (Bertus)
Avatar - Hunter Gatherer (Sony Music)
Black Crown Initiate - Violent Portraits Of Doomed Escape (Sony Music)
Black Sabbath - The Ultimate Collection (Warner Music)
Blue Öyster Cult - 45th Anniversary – Live In London (Mystic Production)
Bronson - Bronson (Bertus)
Carcass - Necroticism - Descanting The Insalubrious ()
Death By Stereo - We're All Dying Just In Time (Bertus)
Deep Purple - Whoosh (Mystic Production)
Deep Purple - Whoosh (+Dvd) (Mystic Production)
Emperor - Wrath Of The Tyrant (Universal)
Fleetwood Mac - Before The Beginning Vol 2: Live & Demo Sessions 1970 (Sony Music)
Glass Animals - Dreamland (Universal)
Grateful Dead - Anthem Of The Sun (Warner Music)
Grateful Dead - Aoxomoxoa (Warner Music)
Grateful Dead - Best Of Skeletons From The Closet (Warner Music)
Grateful Dead - Workingman's Dead (Warner Music)
Idris Ackamoor & The Pyramids - Shaman! (Bertus)
Jason Molina - Eight Gates (Bertus)
Jaye Jayle - Prisyn (Bertus)
Joe Bonamassa - A New Day Yesterday (Bertus)
Johnny Cash - Greatest Hits, Volume 1 (Sony Music)
Jonathan Something - Cannibal House Rules (Bertus)
July Talk - Pray For It (Warner Music)
Liela Moss (Of The Duke Spirit) - Who The Power (Bertus)
Lord Of The Lost - Swan Songs III (Mystic Production)
Moonspell - The Butterfly Effect (Mystic Production)
Neil Diamond - All-Time Greatest Hits (Universal)
Neil Diamond - Hot August Night / Nyc (Universal)
Neil Diamond - Hot August Night Vol.2 (Universal)
Neil Diamond - Love At The Greek (Universal)
New Fries - Is The Idea Of Us (Bertus)
Onslaught - Generation Antichrist (Mystic Production)
Protest The Hero - Palimpsest (Universal)
Stand Atlantic - Pink Elephant (Mystic Production)
Steve Von Till (Of Neurosis) - No Wilderness Deep Enough (Bertus)
Tough Age - Which Way Am I? (Bertus)
Video Age - Pleasure Line (Bertus)
Washed Out - Purple Noon (Mystic Production)
Year Of The Knife - Internal Incarceration (Pure Noise Records)
Yellow Days - A Day In A Yellow Beat (Sony Music)

EP:
Abir - Heat
Baseball Game - Baseball Game
Matt Maltese - Madhouse
Nilo Blues - Nilo Blues
Spike Hellis - Smile For The World
Steve Allman - Brainwave
The Steve Mcqueens - Tape Ends
Young, Planetary - Locations I Can’t Place

Reedice:
Carcass - Necroticism - Descanting The Insalubrious ()
Grateful Dead - Anthem Of The Sun (Warner Music)
Joe Bonamassa - A New Day Yesterday (Bertus)
Moonspell - The Butterfly Effect (Mystic Production)

NÁZORY
  • I když (Doktor Slovo, 12.08.2020 20:31) Reagovat

    jde o spíše sběratelskou záležitost(skladby posléze vyšly na oficiálním LP),nelze nevypíchnout Emperor - Wrath Of The Tyrant obsahující true blackmetal definující opus I Am the Black Wizards.
    Dále určitě Alison Mosshart a pokud někdo ještě nemá best of Johnnyho Cashe,není co řešit.

  • Uff (Kája, 13.08.2020 16:42) Reagovat

    Merhaut nové Deep Purple na serveru progboard nakopal do zadku, ale ve Sparku je celkem pochválil. Aby se v něm prase vyznalo - v hudebním kritikovi.

    • Re: Uff (Petr, 13.08.2020 18:13) Reagovat

      Velmi by mě zajímalo, kde pan Horyna vzal nesmysl, že to nové album není přijímané pozitivně...

      Kromě Merhauta (jehož člověk musí brát s těžkou rezervou, i ta recenze ve Sparku je napsaná asi tak jako Babica vaří, jedna z poznámek v té recenzi je tak pitomá, až se člověk diví....) ty další dvě recenze ve Sparku byly za 5,5 a ze plnej počet (tedy za 6). Classic Rock Magazine tomu dal 9 z 10, Blabbermouth rovněž, italský Rock Hard to nazval za jednu z desek letošního roku. Když budu velmi mírný, tak ani Merhaut, ani ten člověk ("horyna"), který tu recenzi psal to album jako celek a některé songy jemně řečeno nepochopili (například ta And The Adress je vcelku jasná - to album bylo točeno už před rokem a tou dobou se jasně počítalo, že bude poslední - to turné, které k Whoosh mělo být, bylo myšlené jako definitivní rozlučka, ale všichni víme co se stalo s tim čínským virem - a Paice teď když ta deska vyšla, tak vůbec nevylučuje ještě něco dalšího, protože to tour celé se překládá o celý rok - a to je dlouhá doba na sezení s rukama v klíně)... Za mě, z Ezrinových alb DP prostřední příčka (Now What?! trumfnout šlo jen velmi těžko, Infinite byla o něco slabší než toto).

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pět hitů kapely Mother Mother, které by měly zaznít na koncertě ve Foru Karlín
Top 10: Pět hitů kapely Mother Mother, které by měly zaznít na koncertě ve Foru Karlín Kanadská parta Mother Mother se 24. března vrátí do Prahy v rámci svého dosud největšího evropského turné, navíc s novou povedenou deskou "Grief Chapter" v zádech. Co od koncertu čekat? Co pravděpodobně zazní? Co si dopředu... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 14:30 v sekci Publicistika | Top 10
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Grammy ovládly hvězdy popu. Hlavní ceny si rozdělily Taylor Swift, Miley Cyrus a Billie Eilish (05.02.2024 11:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Rush Bono Dua Lipa Kryštof Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu