Po seriálu se Iveta Bartošová dočká také třídílného dokumentu. Ten slibuje nebulvární pohled

07.04.2024 13:41 - Josef Martínek | foto: Alan Pajer

Ačkoli v závěru svého předčasně skončeného života čelila Iveta Bartošová mediální honbě, která její pěveckou kariéru zcela upozadila, s odstupem se začíná ukazovat, že u české veřejnosti přece jen zanechala hlubokou stopu. Zdá se dokonce, že její příběh byl v tuzemské pop music jedním z těch nejsilnějších.

Velký divácký ohlas měly první dvě řady seriálu "Iveta" režiséra Michala Samira, které v letech 2022 a 2023 uvedla exkluzivně streamovací platforma Voyo. První díl minulý týden s úspěchem v podobě milionové sledovanosti odvysílala také televize Nova. Diváci se mohou v jejím programu těšit i na zbývající již zveřejněné epizody, na které by poté na Voyu měla navázat očekávaná třetí série.

Mimo hraného projektu s Annou Fialovou v hlavní roli bude navíc k vidění také třídílný dokument "Málo mě znáš", jehož název je inspirován zpěvaččiným velkým hitem z osmdesátých let "Málo mě zná". Režíroval ho Michal Klein.

"Mám za to, že ten nejzásadnější rozdíl nacházíme v tom, že příběh Ivety Bartošové dříve vyprávěl bulvár a především muži. My jej naopak převyprávíme zejména prostřednictvím žen anebo lidí, kteří nemají důvod na její tragédii parazitovat," sdělil Klein pro TV Nova.

Naše největší komerční stanice zařadí dokument do vysílání 5. května po skončení zmíněných dvou řad seriálové "Ivety". Na Voyo se však objeví v předstihu už v neděli 7. dubna.

Od tragické sebevraždy Ivety Bartošové, označované za princeznu českého popu, uplyne 29. dubna deset let. O tom, že na ni fanoušci nezapomněli, svědčí také březnové vydání výroční edice jejího veleúspěšného alba "Ve jménu lásky" k jeho pětadvaceti letům. Nahrávka svého času nazývaná jako comeback století obsahuje hity "Nekonečná", "Tři oříšky" nebo "Před zradou chrání dál mě tvá láska".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY