shop.musicserver.cz
Warkings, Storm, Praha, 08.03.2024

Warkings ovládli bojové kolbiště klubu Storm

Vydáno: 09.03.2024 13:58 v sekci Naživo - Ondřej Hricko | foto: Jasmin Polanec

Žižkovský klub Storm bývá sice mekkou především pro elektronickou hudbu, tentokrát ovšem do jeho velikostně úspornějších prostor zavítala trojice ryze metalových skupin, v čele se stále populárnějšími Warkings. Až na nepříjemnou potyčku mezi diváky šlo o velice povedenou akci.

Live: Warkings

support: Dragony, Winterstorm
místo: Klub Storm, Praha
datum: 8. března 2024
setlist: The Last Battle, Never Surrender, Maximus, Hephaistos, Hellfire, Monsters, Warriors, To the King, Banners High, Deus Lo Vult, Odin's Sons, Heart of Rage, Ragnar, Fight, We Are the Fire, Sparta, Spartacus, Gladiator

Warkings, Storm, Praha, 08.03.2024
© Dragony
Vyprodáno nebylo, ale zástup fanoušků před otevřením klubu čítal několik desítek metrů a i poté do sálu proudily skupiny černooděnců. Industriální prostory Stormu se tak vcelku zaplnily, byť pár desítek hlav by asi ještě uživil.

Večer otevřeli bavorští Winterstorm se svým fantasy melodickým metalem a pěticí desek v zádech. Po technické stránce bylo vidět, že nejde o začínající amatéry, ale o zkušené harcovníky. Navíc lídr Alexander Schirmer ukázal, že výšky ani síla v refrénech mu problémy nedělají.

Hudebně jejich písním chybí trocha pestrosti a výraznějších momentů. Z toho, co stihli za čtyřicet minut přehrát, se mnoho ukotvit nějak hlouběji do paměti nedalo, ale na druhou stranu celkový dojem úplně špatný nebyl. Bohužel na pozici lídrů v evropských šňůrách to s dosavadním repertoárem asi nebude.

Warkings, Storm, Praha, 08.03.2024
© Jasmin Polanec
Kapela se navíc potýkala s malým prostorem, který pódium - navíc zkrácené o již vystavěné a zatím přikryté instrumenty hlavních hvězd - nabízelo. Zpěvák tak hned v úvodu rozmáchl své ruce na uvítanou a hned z první trefil svého vpravo stojícího spoluhráče do obličeje.

Rakouští monarchové Dragony si na úvod střihli intro valčíku Johanna Strausse "Blue Danube" a navnadili tak na svůj vídeňský metal à la Franz Josef. Naživo to ale taková sranda nebyla a šestipoložkový set vyzněl překvapivě fádně a zaměnitelně.

Navíc zpěvák Siegfried Samer dost mluvil a trpělo tím nastavené tempo. Ještě otravnější ale bylo dlouhé rozezpívávání diváků před závěrečnou "Wolves of the North". To ještě vážně někoho baví?

Po vlažnějších předkapelách ale na stage vtrhl kvartet válečníků - Tribun, Křižák, Sparťan a Viking pod vlajkou Warkings. Čtyři válečníci beze jmen, čtyři velice povedené masky skrývající skutečnou identitu hudebníků. Znám je pouze lídr a zpěvák Georg Neuhauser z jiné metalové party Serenity, který u mikrofonu vyzývá k boji, skrytý za zbrojí římského tribuna.

Warkings, Storm, Praha, 08.03.2024
© Emma Mzik
Scéna byla vyzdobená napíchnutými lebkami, kopími a muzikanti sami působili svým nasazením jako skuteční válečníci. Prostory Stormu ale bohužel nenabízely úplně dobrý náhled - jeviště tak bylo trochu utopené. Naopak vyzdvihnout lze zvuk, který byl opravdu celý večer brilantní. Vynikly tak skvělé vokály i zlověstná rytmická sekce.

Ze čtyř dosavadních desek kapela uvařila už docela slušnou řádku hitovek. Halekačka "Maximus" zprvu rozehřála příznivce po předešlé přípravné půlhodinové pauze, naplno je pak rozdráždila skvělá pecka "Hephaistos".

Na následující duo skladeb "Hellfire" a "Monsters" si k sobě přizvali vydanou výpomoc v podobě čarodějky Morgany le Fay, která se zlatou korunou a uhrančivým pohledem kontrovala temným growlingem čistému zpěvu Neuhausera. V průběhu vystoupení se ještě dvakrát vrátila a vždy šlo o příjemné zpestření jinak melodické produkce.

Ke konci koncert utrpěl drobný šrám, to když se mezi diváky strhla potyčka, ale brzy bylo vše zažehnáno, a mohl přijít na řadu přídavek "Spartacus".

Warkings svůj návrat do Česka po loňské účasti na Masters of Rock zvládli skvěle. Pobavili divadelními vsuvkami (biskup s kadidlem při "Deus Lo Vult"), fanynkou vybranou, aby se svezla na nafukovacím kruhu nad hlavami diváků, i efektními proprietami, jakou byla třeba svítící kouzelná hůl čarodějky Le Fay. Warkings jsou rozhodně žhavým metalovým jménem a letos přijeli v parádní formě.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Minirecenze: Dragony na albu "Viribus Unitis" baví habsburským metalem (24.02.2021 15:30)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu