Kasabian ohlašují vydání dalšího alba leteckým klipem "Call"

24.02.2024 15:34 - Kateřina Spacek | foto: Neil Bedford

Když byl před čtyřmi lety z Kasabian odejit Tom Meighan (což je pochopitelné vzhledem k jeho neodpustitelnému chování vůči své tehdy ještě přítelkyni Viiky), fanoušci se rozdělili na dva tábory. Jeden jásal nad faktem, že Toma nahradil Sergio Pizzorno, a okamžitě si oblíbil jeho energii. Druhý tábor je toho názoru, že by skupina měla skončit, protože bez Meighana už to nejsou TI Kasabian, ale spíše Sergio and the Gang.

Ať už se řadíte k jedněm, či druhým, vězte, že tato anglická partička chystá již osmé album. Titul "Happenings" vyjde 5. července a půjde o druhou desku bez Toma a se Sergiem za mikrofonem. Uvidíme, zda bude lepší než předchozí "The Alchemist's Euphoria"...

O červencové kolekci se muzikanti zmínili už začátkem roku a nyní přicházejí s prvním singlem "Call". Byť se jedná o poměrně nakažlivou skladbu, spíše než ten starej, dobrej zvuk čekejte taneční hudbu. A to potvrdil i Pizzorno.

"Tohle byl startovní můstek. Tišší během slok, hlasitý při refrénu - je to prostě taneční song! Když jsem tu píseň dokončil, měl jsem pocit, že bych chtěl jít na koncert toho, kdo za ní stojí," neskrývá svoje nadšení frontman.

Koncept nového videoklipu zavedl formaci z Leicesteru do Albánie, kde mohla využít poměrně volných zákonů o vzdušném prostoru této země. V hlavní roli účinkuje telefon, který vypadne z letadla a řítí se oblohou. Klip režisérského dua Waxxwork se odehrává v reálném čase (s natáčením pomáhal tým parašutistů) a je to elektrizující podívaná.

Bohužel myšlenka je asi to jediné, co na tomhle díle stojí za to. Možná by bylo lepší, kdyby se stávající kapela raději přejmenovala, protože tohle už zkrátka Kasabian nejsou. I v novém snímku si Sergio krade veškerou pozornost, což je poměrně škoda. Dalo se z toho vytěžit daleko víc.

Tracklist "Happenings" je následující: Darkest Lullaby, Call, How Far Will You Go, Coming Back To Me Good, G.O.A.T., Passengers, The Hell Of It, Italian Horror, Bird In A Cage, Algorithms.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY