Moimir Papalescu & The Nihilists chystají třetí řadovku. Na HitHitu shánějí podporu i prostřednictvím raritních odměn

11.02.2024 16:57 - Jiří V. Matýsek | foto: Alžběta Kopecká

Kultovní formace Moimir Papalescu & The Nihilists se po trojici návratových singlů hlásí o slovo s plnohodnotným albem. To bude teprve třetí v jejich diskografii, bude se jmenovat "Mystery Women In The Acid Pools", a pokud vše půjde v plánu, vyjde v polovině března.

Release párty je naplánovaná na 13. března do klubu Roxy. Aby finalizace již natočené a smíchané devítiskladbové kolekce, první po téměř dvaceti letech, proběhla hladce, prosí kapela nyní příznivce o podporu na crowdfundingovém serveru HitHit.cz.

A do kampaně přihodila celou řadu lákavých odměn. Je tu samozřejmě obligátní možnost předobjednat si digitální verzi nahrávky, čirý vinyl s podpisy či bez, CD, trička nebo tašky.

Ti největší fanoušci ale přehledem odměn zascrollují až dolů, kde se skrývají ty pravé rarity. Sbírku si tak budou moci obohatit o první promo nosič Nihilistů, který už pravděpodobně existuje pouze v jediné kopii. Vybrat si mohou také ztracené a znovunalezené brýle La Petite Sonji či vzácný polaroid z fotosession na obal debutového alba "Analogue Voodoo", který pořídil a na místě podepsal již zesnulý fotograf Adam Holý. Vybrané prostředky skupina použije na dokončení desky a natočení videoklipu.

"První impulsem byla nabídka zahrát na jednom známém festivalu. Tím jsme se vlastně pořádně zase po letech sešli. Všechno bylo domluvené. Akce se ale nekonala a vzhledem ke covidu tehdy z plánovaného hraní sešlo. Díky tomu jsme ale měli čas na novou tvorbu, protože revival sami sobě dělat vážně nechceme," popisují La Petite Sonja, Moimir Papalescu a Hank Manchini.

A posluchače lákají: "Co vzniklo z našeho nového spojení, posuďte sami. Místy výbušnina, místy cukrkandl a často hustá mlha, ve které se leckdo ztratí beze stopy. Nebudeme vám mazat med kolem pusy. Naše album není přívětivé, i když je místy sladké a rozhodně si zatančíte."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY