Imodium přitvrdili... a jsou z nich "Tuláci"

18.01.2024 16:02 - Hana Bukáčková | foto: Jan Liščák

O tom, že Imodium se vracejí na scénu, už možná víte. Vydali dvě písně z chystané desky ("Střepy tepy" a "Lampy") a nyní přicházejí se singlem "Tuláci". Zároveň se představují v obměněném složení. Jak jsme informovali v závěru loňského roku, za bicí místo Kárla usedl Adam Jánošík.

A že jim to šlape a funguje, je slyšet i v novince, v níž se odráží společný zápal a chemie. "Čím jsme starší, tím víc paradoxně vnímáme při tvorbě volnost. Věci se dějí tak, jak je momentálně cítíme. Imodium svůj zvuk dávno našlo, jen ho teď trochu upgradovalo příchodem Adama! Má jiný styl hry a přemýšlení nad tvořením jako takovým. Na albu bude minimálně jedna píseň kompletně od něj," komentuje frontman a hybatel kapely Thom Fröde.

"Tuláci" je pomyslné toulání rockovou krajinou, tou tvrdší, syrovější, zahalenou listopadovým kabátem s návykovým, byť povědomým beatem. Každý jsme strůjce svého bytí a k tomu potřebujeme svoji múzu - femme fatale, kterou máme za svatý grál.

Doprovodné video především uvádí novou sestavu. Podepsali se pod ním Honza Kašpar (produkce) a Chaply Rzblz (režie, kamera). "Jsme jak tuláci po hvězdách," zpívá se zde. A všichni hledáme tu svoji hvězdu. Noční oblohu připomínají světla za hrající skupinou. Baví mě stínohra, kdy Thomovým stínem je ta pomyslná osudová.

Krom narozeninového koncertu, který se uskuteční 4. dubna ve Foru Karlín a kterým pánové oslaví dvě dekády od debutu, připravují na jaro i novou řadovku a taky dokument. Fanoušci vědí, že to není jejich první film - Imodium už mají na kontě kvarteto "9 a půl", "Autentik", "Bytové turné", "Bory", vše svázané s milníky v jejich kariéře. Chystaný snímek by v sobě měl nést poselství: i klubová kapela může dosáhnout jistých, na první pohled nemyslitelných vrcholů. Tak uvidíme. Nyní aspoň slyšíme, že jim to pálí... ehm, hraje furt dobře.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY