shop.musicserver.cz
Pam Rabbit, Lucerna Music Bar, Praha, 11.1.2024

Pam Rabbit v Lucerna Music Baru potvrdila svou kreativitu

Vydáno: 12.01.2024 21:12 v sekci Naživo - David Böhm | foto: Kuba Maršál

Kariéra zpěvačky Pam Rabbit se začíná pěkně rozjíždět. Po několika singlech a EP "Mom, I'm Lost" vydala loni (v nové spolupráci s domácí pobočkou Universal Music) debutové album "I LOVE THE INTERNET". Právě to během prvního většího sólového koncertu pokřtila.

Live: Pam Rabbit

místo: Lucerna Music Bar, Praha
datum: 11. ledna 2024

Zdá se, že spojit síly s labelem Universal Music se Pam Rabbit vyplácí. I díky předskakování Mirai během jejich loňského halového turné se její jméno postupně stává výraznějším, a tak prostor pražského Lucerna Music Baru zcela zaplnila. Bez dobrého materiálu by jí však ani jedna ze zmíněných berliček vyprodání koncertu nezařídila, a právě ten naštěstí také má. Loňská deska "I LOVE THE INTERNET" je nápaditá, zní moderně a onen internetový koncept všechny písně tence propojuje.

Pam Rabbit, Lucerna Music Bar, Praha, 11.1.2024
© Kuba Maršál
Vystoupení začalo stejně jako na nahrávce - intrem "i love the internet", řízlým španělskými rytmy i jazykem, které plynule přešlo do "anxiety". Ihned bylo zřejmé, že Pam má kolem sebe šikovné hudebníky, kterým se povedlo spíše elektronickou skladbu převést do kapelnější podoby, ve které se činil zejména bubeník. Ona sama se také neostýchala publikum takto zkraje večera požádat o mávání rukama. To nadšeně uposlechlo a tahle správně nabitá klubová atmosféra až do konce nepolevila.

Vřelo to především během singlů jako "ve starym domě", "dm 'friends' " či "we're all gonna fly". Pamela Narimanian jde mladým posluchačům hodně naproti, a i proto se prvním dvěma zmíněným songům hodně dařilo na sociální síti TikTok. Taktéž jazyk, v němž tvoří, je příznivcům blízký - písně jsou buďto anglické, nebo v češtině prošpikované anglicismy. A vzhledem k tomu, že anglicismy autorka používala během promluv k návštěvníkům nebo v průběhu našeho rozhovoru, můžeme vyloučit, že jde jen o nějakou pózu.

Pam Rabbit, Lucerna Music Bar, Praha, 11.1.2024
© Martin Kupec
Vidět bylo také to, že ačkoliv šlo jen o Lucerna Music Bar, brala Pam tuto show jako speciální, a tak za ní na plátně běžela spousta originálních projekcí, které dala dohromady společně s Edwardem Kelnarem. Ať diváci sledovali tancujícího kostlivce, videoherně pojatého skákajícího králíčka během "stuck in the cloud", či roztomilého netopýra poletujícího v počítači, šlo o promyšlenou grafiku, která zážitek posouvala ještě o kousek dál.

Ačkoliv se většina nového materiálu nese spíše na elektroničtější vlně, předvedla se mladá muzikantka i v rockové poloze - třeba během "pull the trigger". Pořádný kotel rozpoutala také během kytarami silně okořeněné "npc".

Hned po ní klidná "lullaby" nabídla opravdu výrazný kontrast: v klubu zavládla pokojná atmosféra jako z dětského pokojíčku. Škoda, že z pomalejších kousků nezaznělo "modrý světlo", vzhledem k osobnímu textu je to však pochopitelné. Jediným hostem se stal Totally Nothin, společně zazpívali spolupráci "Mít rád".

Zhruba v půlce setu Pam svou prvotinu pokřtila, přičemž zavtipkovala ohledně toho, že deska neexistuje fyzicky. Nejspíše však pouze prozatím, vinyl údajně nestihl dorazit. Namísto něj tak pokřtila mikinu s nápisem "I LOVE THE INTERNET". Rovněž vtipně poznamenala, že pokud se někdo pokouší rozjet nějaký projekt, kromě placení daní se musí také obklopit lepšími lidmi, než je on sám. Poděkovala tak své kapele, producentům a grafikovi.

Jeden z prvních koncertů nového roku přinesl energický, nabíjející zážitek. Pam Rabbit jde svému štěstí i nadále vstříc, a tak na závěr oznámila další pražské vystoupení - to odehraje 3. října v klubu Roxy. Schválně, jaké speciality si přichystá tam.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kohoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Pam Rabbit vyráží se "Společně sami" na filmová plátna (27.03.2024 13:49)
- Publicistika: Dvacet nejlepších domácích desek roku 2023 podle musicserveru (15-11) (25.01.2024 21:00)
- Naživo: Mirai odehráli v O2 areně jen lehce nadprůměrný koncert (01.12.2023 13:00)
- Rozhovory: Pam Rabbit - S deskou přišel čas na to být upřímná (24.11.2023 09:30)
- Video: Pam Rabbit klipem "NPC" pokračuje v příběhu písně "DM 'friends' " (30.10.2023 15:28)
- Naživo: Colours Of Ostrava odstartovaly. V úvodu se představili OneRepublic nebo LaBrassBanda (20.07.2023 16:34)
- Fotogalerie: Vyvrcholení Rock For People na fotografiích (12.06.2023 20:22)
- Video: Pam Rabbit si v klipu k "DM 'friends' " kráčí pro boží rozsudek (12.06.2023 11:35)
- Nejvíc nej: Deset objevů domácí scény roku 2022 (17.02.2023 08:30)
- Publicistika: České kolo Eurovize odstartovalo. O postup bojují Markéta Irglová, Pam Rabbit nebo Vesna (31.01.2023 08:30)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu