V animovaném klipu "Say Goodbye" od Future Islands se růžovovlasá dívka toulá abstraktními krajinami

10.01.2024 12:14 - Kateřina Spacek | foto: Frank Hamilton

Future Islands jsou zpět - 26. ledna vydají album "People Who Aren't There Anymore". Baltimorská skupina vznikla před téměř dvaceti lety, stále ovšem klade výzvy sobě i ostatním. Sedmá řadovka je předzvěstí nové kapitoly - tam, kde muzikanti v minulosti usilovali o stále energičtější hymny, se tentokrát obrátili dovnitř a odemkli novou úroveň dravosti.

Novinková kolekce prý nabídne jedny z jejich nejinspirativnějších a nejsrdceryvnějších skladeb. Může za to fakt, že Future Islands v nich dělají pravý opak toho, co dělali dosud: nikam nespěchají a dávají si záležet na každém nádechu, slabice a úderu do činelů.

A přesně taková je i novinka "Say Goodbye", ve které Sam Herring vypráví příběh o touze a loučení. A hudba tento stesk a přerod ještě víc umocňuje, díky okolní zvukové krajině se každý tón stává pronikavější.

Videoklip režírovala Jayla Smith. Po celou dobu v něm sledujeme dívku s dlouhými, růžovými vlasy, která se potuluje abstraktními krajinami a vznáší se nad nimi. Byť snímek působí poměrně minimalisticky, ve skutečnosti se v něm nachází obrovská hloubka, která posluchače (potažmo diváky) donutí k zamyšlení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY