shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 51. + 52. týden 2023

Viktor Sheen poražen! V závěru roku ho v albovém žebříčku předčily "Vánoční koledy"

Vydáno: 04.01.2024 10:15 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: B.M.S.

Ač se to dlouho zdálo téměř nemožné, přece jen se na sklonku kalendářního roku 2023 našel titul, který v domácí albové hitparádě sesadil z trůnu "Planetu opic" Viktora Sheena. V přehledu, který shrnuje 51. i 52. týden, se do čela vyšvihla sváteční kolekce Dětského sboru Camareta "Vánoční koledy, Vol. 1".

Pink - Trustfall
© Sony Music
RÁDIA - Přestože aktuální vydání českých hitparád vzhledem k nedávným svátkům mapuje hned dva týdny, na medailových příčkách obou singlových částí se oproti poslednímu kolu před Vánocemi nic nezměnilo. Digitálu dál kralují tematické songy "All I Want For Christmas Is You" (Mariah Carey), "Last Christmas" (Wham!) a "Vánoce na míru" (Ewa Farna). V rádiích zůstaly na bedně hity "Runaway" (Pink), "Houdini" (Dua Lipa) a "Forget You" (Fast Boy feat. Topic).

Překvapení v éteru se konají až těsně pod stupni vítězů. Po minulé čtrnáctce se zpět do elitní desítky prokousali italští Måneskin, kteří s "Honey (Are U Coming?)" zaznamenávají díky čtyřce nové maximum. Ještě větším šokem je vzestup polské zpěvačky Blanky, která své "Rodeo" předvádí z pětky - přitom ještě minule jí patřila až sedmdesátá čtvrtá příčka.

Výrazně si polepšila také Miley Cyrus, v případě její trvalky "Flowers" ale o překvapení mluvit nelze, protože tento superhit se v první desítce držel bez přestávky od šestého až do čtyřicátého devátého kola minulého roku. Pouze minule nečekaně klesl až na devětadvacítku. Nyní je ale zpět na špičce, konkrétně na čísle šest.

Přehlédnout bychom neměli ani postup o rovných padesát pozic, který se povedl německým indie rockerům Giant Rooks - "Somebody Like You" nyní najdeme na šťastné sedmičce. Nejhranější domácí písničkou se může pyšnit Marek Ztracený, jehož singlu "Stále věřím" patří celkově osmý post.

Nejúspěšnější novinku vyslala do vysílání skupina Poetika - "Mám pocit, že tě ztrácím" startuje rovnou na pětadvacítce. O dvě místa níže zahajuje svou žebříčkovou pouť britský hudebník Tom Grennan s "Before You" a do první třicítky se vměstnal ještě americký rapper Jack Harlow zásluhou "Lovin On Me".

Ve výčtu čerstvých položek rádiových playlistů nechybějí ani Sam Feldt a Sofiloud (33. "Memories"), Tom Walker (38. "Freaking Out"), Tribbs a Roxie Wegiel (50. "Just Us"), Mark Voss a Karol Duchoň (61. "V dolinách") a Rodan (65. "Insomnia Junkie").

Top 10 ČR - rádia:
  1. Pink - Runaway
  2. Dua Lipa - Houdini
  3. Fast Boy feat. Topic - Forget You
  4. Måneskin - Honey (Are U Coming?)
  5. Blanka - Rodeo
  6. Miley Cyrus - Flowers
  7. Giant Rooks - Somebody Like You
  8. Marek Ztracený - Stále věřím
  9. Michael Schulte feat. R3hab - Waterfall
  10. Kamrad - You Feel Like Summer


Dětský sbor Camareta - Vánoční koledy, Vol. 1
© B.M.S.
ALBA - Komplet "Vánoční koledy, Vol. 1" nazpívaný Dětským sborem Camareta se v albovém žebříčku zjevil zčistajasna. Ještě minule ve stomístném pořadí vůbec nefiguroval, v závěru roku však dosáhl na nejvyšší stupínek. Přitom třeba každoroční stálice adventního času - "Christmas" od Michaela Bublého" - se na předních příčkách objevovala už od začátku prosince a nyní jí náleží čtyřka.

Na tom, že lidé o svátcích poslouchají tradiční koledy jako "Veselte se, radujte se", "Pásli ovce Valaši" nebo "Půjdem spolu do Betléma", není nic nečekaného, přesto s sebou tento výsledek přináší i několik otázek. Proč se album, které na CD vyšlo už v roce 2000 a na streamovacích platformách je dostupné od roku 2013, v přehledu vůbec poprvé objevilo až nyní, po tolika letech, a to rovnou na nejvyšším stupni? A proč se další tematické nahrávky stejného souboru "Vánoční koledy, Vol. 2" a "Zlaté Vánoční koledy" vůbec nedostaly do top stovky?

Viktor Sheen s "Planetou opic" po devíti vavřínech za sebou sestoupil na stříbrný post. V příštím kole má však velkou šanci se do čela vrátit, protože čas vánočních koled už pominul.

Symbolicky na Štědrý den vydal svou novinku Ca$hanova Bulhar. S titulem "Sex symbol" zatím rapper nenavázal na prvenství předešlých počinů "Rap Disco Revoluce", "Romeo" nebo "Dripolar". Odstartoval na bronzové pozici.

Třetí a poslední novinkový příspěvek kola najdeme na padesátém řádku. Obstaral ho další zástupce tuzemské rapové scény Dorian a jmenuje se "BMW BACKSEAT BARS: Vždycky je to jako nikdy".

Top 10 - alba:
  1. N Dětský sbor Camareta - Vánoční koledy, Vol. 1
  2. Viktor Sheen - Planeta opic
  3. N Ca$hanova Bulhar . Flex Symbol
  4. Michael Bublé - Christmas
  5. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  6. The Rolling Stones - Hackney Diamonds
  7. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  8. Ben Cristovao - ZVÍŘE
  9. Stein27 - President Of Sexico
  10. Calin - POPSTAR

Úplnou rádiovou i albovou hitparádu pro 51. a 52. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" (25.04.2024 07:30)
- Video: Dua Lipa se snaží čarovat, její Iluze ale příliš nefunguje (19.04.2024 13:53)
- Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády (18.04.2024 10:00)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Český hudební trh v roce 2023 opět rostl, zájem o vinyly dosáhl svého stropu, překvapili Linkin Park (04.04.2024 15:00)
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Publicistika: Český rap v roce 2023 (02.04.2024 08:00)
- Na okraj: Ceny Anděl se chtějí přiblížit mladým, u akademiků ale vítězí hlavně stálice (31.03.2024 20:46)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Video: Dua Lipa v živých verzích "Training Season" dokazuje, že je skvělá zpěvačka (26.03.2024 12:41)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu