Crowbar vyrážejí po dvou letech opět do boje

20.08.2003 11:54 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Crowbar
© Wickedcrossover.com
Sludge-metaloví Crowbar, kteří jsou původem z New Orleans, chystají ve studiu novou desku "You Don't Need An Enemy To Have A War", která by měla vyjít letos na podzim či v zimě, a to více než dva roky po posledním albu "Sonic Excess In Its Purist Form".

Do studia vstoupili Crowbar, tak trochu heavymetalové supertěleso, 28. července, materiál ovšem vznikal soustavně od dubna, kdy dle internetových stránek skupiny dali hlavy dohromady zpěvák a kytarista Kirk Windstein (Down) a bubeník Craig Nunemacher (Black Label Society). O nějaký pátek později se nabídl Rex Brown z Pantery, že případně album zprodukuje a nahraje basové linky. Na novince se autorsky podílí také Warren Ricker (Down) a dalším potenciálním - čtvrtým - členem je Pepper Keenan z Corrosion Of Conformity...

Kořeny Crowbar sahají na přelom osmdesátých a devadesátých let, kdy Kirk Windstein zformoval v New Orleans skupinu Slugs. Kapela, hlásící se k odkazu Pantery, debutovala v devadesátém druhém albem "Obedience Through Suffering" a doposud vydala osm regulérních desek.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY