Green Day jako zombíci. V klipu k "The American Dream Is Killing Me" se ocitli uprostřed zombie apokalypsy

25.10.2023 13:00 - Ondřej Hricko | foto: Warner Music

Americká punkrocková parta Green Day se vrací s novým singlem "The American Dream Is Killing Me" a informacemi o nástupci přes tři roky staré nahrávky "Father Of All Motherfuckers". Čtrnáctá studiovka se bude jmenovat "Saviors" a vyjde zkraje příštího roku - 19. ledna. Lákadlem pro fanoušky je také fakt, že novinku nahrávali společně s úspěšným producentem Robem Cavallem, držitelem Grammy, který s nimi spolupracoval na jejich nejznámějších albech "Dookie" (1994) a "American Idiot" (2004).

Billie Joe Armstrong a spol. jako první světu odhalili skladbu "The American Dream Is Killing Me". Ta měla koncertní premiéru před pár dny v Las Vegas ve Fremont Country Clubu, ale až nyní ji trio oficiálně vypustilo do médií.

Píseň o tom, jak může takzvaný americký sen ubližovat, byla napsána pro nové album jako jedna z posledních, ale dle slov muzikantů ji hned označili za jasnou singlovou jedničku. A skutečně jde o skladbu s hitovými konturami. Refrén chytí hned napoprvé, a i když nejde o nic nového, americký sen bude na koncertech nepochybně fungovat.

Společně s písní vypustili Green Day do světa také černobílý vizuální doprovod inspirovaný filmem noir v režii Brendana Waltera a Ryana Baxleyho. Ti členy kapely vsadili do kulis zombie apokalypsy a natočili vskutku atmosférický a precizní snímek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY