Jon Batiste láká na svou sedmou řadovku chytlavým songem "Drink Water"

17.07.2023 11:45 - Kateřina Spacek | foto: Louis Browne

Jon Batiste je americký hudebník, zpěvák, textař, skladatel, kapelník a televizní osobnost. V minulosti tvořil s umělci různých hudebních žánrů, mezi jeho spolupracovníky se řadí například Stevie Wonder, Prince, Willie Nelson, Lenny Kravitz, Ed Sheeran, Lana Del Rey, Roy Hargrove nebo Mavis Staples.

Od roku 2005 účinkoval v kapele Stay Human, posléze se začal věnovat své sólové kariéře. Na svém kontě má nyní šest desek a již brzy se posluchači dočkají sedmé. Ta ponese název "World Music Radio" a vyjde 18. srpna.

"Toto album jsem vytvořil s pocitem osvobození v mém životě a znovunalezení své osobnosti, svého řemesla a světa kolem mě, který se nepodobá ničemu, co jsem kdy předtím cítil," popsal držitel pěti ocenění Grammy. "Toto nové album naplní vaši duši, otevře vaše srdce a rozšíří váš pohled na populární umění. S dalšími kolegy a kolegyněmi jsme chtěli znovu prozkoumat a nově definovat pojem world music."

Dva z hostů jsou ke slyšení i na nejnovější ukázce "Drink Water" (ta následuje po již zveřejněném singlu "Calling Your Name"). Na písni, která se pyšní nakažlivým beatem, se podílel i zpěvák a producent Jon Bellion a nigerijský zpěvák Fireboy DML. Právě ten v ní zanechal afrobeatové prvky, které z výsledku dělají letní pohodovku.

Tracklist alba "World Music Radio" je následující: Hello, Billy Bob, Raindance [ft. Native Soul], Be Who You Are [ft. JID, NewJeans and Camilo], Worship, My Heart [ft. Rita Payés], Drink Water [ft. Jon Bellion a Fireboy DML], Calling Your Name, Clair de Lune [ft. Kenny G], Butterfly, 17th Ward Prelude, Uneasy [ft. Lil Wayne], Call Now (504-305-8269) [ft. Michael Batiste], Chassol, Boom for Real, Movement 18′ (Heroes), Master Power, Running Away [ft. Leigh-Anne], Goodbye, Billy Bob, White Space, Wherever You Are, Life Lesson [ft. Lana Del Rey].



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY