Alice Cooper je v klipu k songu "I'm Alice" znovu na cestě a láká na novou desku "Road"

18.06.2023 10:30 - Jiří V. Matýsek | foto: Edel Music

Otec zakladatel shock-rocku Alice Cooper sice letos oslavil kulaté pětasedmdesátiny, ve své hudební kariéře ale nepolevuje. Nejen že je momentálně na turné s all-star bandem Hollywood Vampires (v Brně zahrají 16. července ve Winning Group Areně), ale navíc ohlásil další studiové album, již devětadvacáté.

Nástupce spíše nevýrazné kolekce "Detroit Stories" se bude jmenovat "Road". Vzniklo v produkci renomovaného Boba Ezrina a v doprovodu autorovy současné koncertní kapely. Vyjde 25. srpna a do světa ho nyní uvádí singl "I'm Alice".

Nová skladba dává jasně na srozuměnou, že je Cooper stále tady a do starého železa nepatří. "I'm the master of madness / The sultan of surprise," zpívá s mírnou ironií v hlase v rockovém kusu ve středním tempu a s typickým cooperovským zvukem a tematizuje v něm sám sebe a svou pódiovou personu. Zmiňuje, že ho "věšeli na šibenici a sekali mu hlavu", což jsou jeho oblíbené koncertní ekvilibristiky, ale ukazuje na nás, na posluchače, že jsem těmi, kdo jeho mýtus stvořili a nadále ho přiživují.

Doprovodný videoklip se pohybuje na pomezí klasického animovaného snímku a lyric videa a celý se odehrává na dálnici. Cooper je řidičem, který veze svůj kamion stále kupředu, vstříc dalším koncertům a dalším rokům na cestě. Nikdy ale zpěváka nevidíme celého, vizuál pracuje pouze s klasickými atributy - typickými vlasy, makeupem nebo pavouky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY