Lucie Redlová a Mejla Basel stvořili působivý klip "Prší déšť"

04.05.2023 10:21 - Milan Menčík | foto: Ivan Dostál

Lucie Redlová s prezentací úspěšné desky "Lidová Redlová" ještě zdaleka nekončí. V pořadí třetí videoklip z ní je navíc i splněním slibu donátorům na serveru Donio.cz. Vznikl k písni "Prší déšť".

Její originál pochází z roku 1994 a dal dokonce jméno celému albu, které rukou společnou a nerozdílnou natočili Jiří Pavlica, Emil Viklický a Zuzana Lapčíková. Proto je ve slovenštině. "Máme tu písničku oba s Jurou Hradilem rádi, a jelikož se nám zdá, že se jí nedostalo takové pozornosti, jaké by mohlo, uvítala jsem, že režisér Mejla Basel souhlasil s jejím výběrem pro natočení klipu," říká k čerstvému vizuálu Redlová.

Jméno Mejly Basela je přitom (nejen) na domácí scéně stále hojněji frekventované - točil s Lucií Bílou, Petrem Bende, Olympicem, Markétou Irglovou, Františkem Segradem či s bývalou kapelou Lucie Redlové Docuku.

Barva hlasu rodačky z Valašského Meziříčí se k písním podobného ražení velmi hodí, režisér svým pojetím snímku dodal veršům určitou mystiku a tajemno. Mohlo by se zdát, že se natáčelo v létě, opak je však pravdou - video vznikalo ve studeném březnu, proto si palec nahoru zaslouží i herečka Simona Martínková, která postavě dodala tu pravou autenticitu. Ještě je potřeba zmínit, že pokud některý z čtenářů lomí rukama nad kytarami plujícími po vodě, jedná se o neopravitelné kousky ze zásob kytaráře Zdeňka Macha z Hodslavic.

Předělávka "Prší déšť" na internetu existuje i v živém provedení. Během covidové pauzy totiž muzikantka - podobně jako spousta dalších umělců - streamovala několik svých domácích koncertů a tato skladba vzbudila oprávněný ohlas. Pro možnost srovnání je dole pod článkem jak koncertní verze songu (v čase 28:40), tak originál.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY