Albert Hammond Jr z The Strokes vydá v červnu pátou sólovku

06.04.2023 09:31 - Kateřina Spacek | foto: Red Bull Records

Oblíbený kytarista a skladatel Albert Hammond Jr chystá další sólový počin. Ponese název "Melodies On Hiatus" a naváže na desku "Francis Trouble" z roku 2018. Vydání je naplánováno na 23. června.

Chystané elpíčko napsal Hammond Jr společně se Simonem Wilcoxem a spolupracovali na něm například Steve Stevens, bubeník Arctic Monkeys Matt Helders nebo Rainsford. Celkem bude obsahovat devatenáct skladeb, a stane se tak autorovou dosud nejobsáhlejší kolekcí.

U příležitosti ohlášení nahrávky také vyšel hlavní singl alba "100-99", na kterém se podílel i americký rapper GoldLink. Podle Hammonda Jr. je tato skladba něčím, co chtěl vytvořit už dlouho. Inspirovala ho k ní láska k hiphopu.

"Vyrůstal jsem na hiphopu 90. let a vždycky jsem tíhnul k těm zvláštním melodiím. Miloval jsem všechno, co produkoval nebo na čem rapoval Dr. Dre," vyjádřil se sólista.

Začátkem tohoto roku Hammond Jr. otevřeně promluvil o budoucnosti The Strokes. Řekl, že kapela nemá v plánu se rozejít a že by mohla pokračovat ještě dvě desetiletí. Tahle pětice je tu s námi už 25 let, její členové se nedávno objevili mimo jiné v dokumentu "Meet Me In The Bathroom", který se věnuje newyorské hudební scéně 90. let.

Tracklist desky "Melodies On Hiatus" je následující: 100-99 feat. GoldLink, Downtown Fred, Old Man, Darlin', Thoughtful Distress feat. Matt Helders & Steve Stevens, Libertude, Memo of Hate, Home Again, I Got You, Caught by Night, Dead Air, One Chance, Remember feat. Rainsford, 818, Fast Kitten, I’d Never Leave, Never Stop, False Alarm, Alright Tomorrow feat. Rainsford.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY