Kytarista The Vaccines Freddie Cowan odchází z kapely. Chce se věnovat sólové dráze

17.03.2023 18:36 - Kateřina Spacek | foto: Gary Mather

Populární anglická indie-rocková formace The Vaccines se rozloučila s kytaristou Freddiem Cowanem. Žádné rozbroje za tím ale nestojí. Jak uvedl Cowan v prohlášení na instagramu, chystá se na sólovou kariéru.

"Nebylo snadné dospět k tomuto rozhodnutí, ale v hloubi duše vím, že je čas kapelu opustit," napsal. "Nikdy jsem si nemyslel, že je možné stát na hlavním pódiu Readingu nebo mít album číslo jedna. Skupina ale bude nadále i tak moje druhá rodina." Od zbytku sestavy, jejímž byl zakládajícím členem, se dočkal podpory.

Začátkem letošního roku oznámil, že připravuje album "Answer Machine" pod svým sólovým projektem Freddie And The Scenarios. Výsledek minulý týden vyšel - k poslechu je zatím na bandcampu, na Spotify a další služby snad dorazí brzy.

The Vaccines odehráli stovky koncertů a byli nominováni na ceny MTV, BRITs, Q a další ceny. Debut "What Did You Expect from The Vaccines?" vydali v roce 2011. Koncem roku 2013 si muzikanti vzali od turné pauzu, která se nakonec protáhla na více než rok. Jejich dosud poslední studiovou nahrávkou byla v roce 2021 deska "Back In Love City".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY