shop.musicserver.cz
Nové desky 9/2021 - od Kings Of Leon přes Zaru Larsson po A Day To Remember

Nové desky 9/2021 - od Kings Of Leon přes Zaru Larsson po A Day To Remember

Vydáno: 10.03.2021 08:25 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Dan Winters

Tento týden si užijí příznivci většiny žánrů. Rockery potěší Kings Of Leon, fanoušky o něco tvrdší hudby A Day To Remember a Whiterfall, popaře Zara Larsson, folk-rockery Fruit Bats, milovníky klasiky Hilary Hahn a překvapivě i Pat Metheny, soul i funk předvede Judith Hill a coververze nabídnou Gabrielle či The Vaccines.

V pátek 5. března vyšly tyto nové tituly:

Kings Of Leon - When You See Yourself (Sony Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Kings Of Leon - When You See Yourself
"When You See Yourself" je dlouho očekávaná novinka od Kings Of Leon. Osmé studiové album formace z amerického Tennessee se dá vnímat jako volné pokračování předchozího "Walls" z roku 2016. Skupina natáčela ve slavných studiích Blackbird Studios v Nashvillu a výsledek produkoval držitel Grammy Markus Dravs. V lednu vyšly pilotní singly "The Bandit" a "100 000 People", doprovodné klipy jsou ke zhlédnutí na YouTube kanálu kapely. Všech jedenáct skladeb muzikanti napsali ještě před pandemií, a texty tak popisují jiná vážná témata současnosti a jiné starosti než covid-19. Deska vychází na CD a jako 2LP.


Zara Larsson - Poster Girl (Sony Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: urban pop / taneční pop

Zara Larsson - Poster Girl
Švédská hudebnice napínala své fanoušky v případě svého třetího alba "Poster Girl" poměrně dlouhé čtyři roky. Odměnou je jim dvanáct písniček, v nichž se Zara Larsson příliš nezastaví. Představuje je jako taneční nahrávku od začátku do konce, bez balad, rychlou a symfonickou zároveň, s vlivy r'n'b i syntetizátorů osmdesátých let. Tematicky songy ovlivnil rozchod ale i nový zpěvaččin románek. Zara na nahrávce spolupracovala s řadou producentů, jako jsou Mattman & Robin, Marshmello, Starsmith, The Struts, The Monsters and the Strangerz, Ian Kirkpatrick nebo Steve Mac. Mezi autory pak najdeme protřelé skladatele v čele s Julií Michaels, Camille Purcell, Maxem Martinem, Savanem Kotechou nebo R. City. Jediným hostem alba je pak Young Thug. Zda stojí "Poster Girl" za pozornost, zjišťujte na YouTube.


Pat Metheny - Road To The Sun (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: vážná hudba

Pat Metheny - Road To The Sun
Pat Metheny aktuálně čeká, jak v nominacích na Grammy dopadne jeho loňské album "From This Place", ale ani tak nezahálí. Jestli se ale těšíte na jeho další jazzovou nahrávku, pak vás musíme zklamat. Slavný americký kytarista totiž v případě "Road To The Sun" zvolil zcela odlišný koncept i styl. Na desce, která vyjde také na vinylu, najdete pouze jedinou kompozici, rozdělenou do šesti částí, která ovšem spadá žánrově do vážné hudby. O instrumentaci se navíc podělili Jason Vieaux a Los Angeles Guitar Quartet, k nimž se on sám připojil pouze v jedné z nich. Jeho vlastní skladbu pak doplňuje ještě "Für Alina" Arvo Pärta, jíž upravil pro dvaačtyřicetistrunnou kytaru. Do zákoutí tohoto alba se vydejte prostřednictvím hudebníkova YouTube.


Gabrielle - Do It Again (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: soul / r&b / pop

Gabrielle - Do It Again
Ačkoli se v našich končinách show Zlatá maska příliš nechytla, v Británii, kde původně korejská franšíza King Of Mask Singer běží pod názvem Masked Singer, se uskutečnily už dvě řady. V té druhé, kterou vyhrála Joss Stone, vystupovaly takové hvězdy jako Sophie Ellis-Bextor, Mel B, Martine McCutcheon, Morten Harket, Ne-Yo nebo Gabrielle. Poslední jmenovaná skončila v semifinále na čtvrtém místě, ale písničky, které zde zpívala, se rozhodla vydat na albu "Do It Again". "Everything I Wanted" Billie Eilish, "Proud Mary", "Killing Me Softly" Roberty Flack, "Falling" Harryho Stylese, Rihanninu "Diamonds", "Smile" Nat King Colea, "I'll Be There" The Jackson 5, "Teardrops" Womack & Womack, "Fast Car" Tracy Chapman a "Bring It On Home To Me" Sama Cookeho znovu natočila ve studiu a k nim přidala ještě své dva zbrusu nové songy. Výsledkem se chlubí na svém YouTube profilu.


Har Mar Superstar - Roseville (Love OnLine)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock / pop

Har Mar Superstar - Roseville
Sean Tillmann opět po pěti letech oživil svůj hudební projekt Har Mar Superstar a na sedmém studiovém albu "Roseville" se rozhodl čerpat ze svých hudebních zážitků úzce spoojených s hudbou sedmdesátých let v podání Todda Rundgrena, Eltona Johna, Carole King, Davida Bowieho, Paula McCartneyho, Genesis, Hall & Oates, Meat Loafa či ELO. Většinu nahrávky produkovali spoluhráči Aaron Baum a Ryan Mach, k nim se opět po čase připojil John Fields (Jonas Brothers, Goo Goo Dolls, Switchfoot, Demi Lovato) a Ryan Olson (Poliça, Third Eye Blind, Taylor Swift, The National). Mezi hudebníky pak vedle členů jeho koncertní kapely najdete i jména jako Kam Franklin (The Suffers), Jackie Venson, Denver Dalley (Desaparecidos) a T. Macey Taylor (Bright Eyes, Jenny Lewis, Amanda Shires). Výsledek je ke slyšení na bandcampu projektu.


EP

  • The Vaccines - Cosy Karaoke, Vol. 1 (Awal)
    Anglická formace s velmi aktuálním jménem, která by měla vyjet na turné společně s další skupinou s velmi aktuálním jménem The Coronas, se rozhodla, že na své EP "Cosy Karaoke, Vol. 1" nahraje šest songů jiných interpretů. Do výběru se jí dostaly "High Horse" Kacey Musgraves, "Funnel Of Love" Wandy Jackson, "No One Knows" Queens Of The Stone Age, "Telstar" Joea Meeka, "For What It's Worth" Buffalo Springfield a "Fire" Waxahatchee. Co s nimi rockeři provedli, zjistíte na YouTube.
  • Charlotte Lawrence - Charlotte (Warner Music)
    Americká zpěvačka po necelých třech letech konečně navazuje na své debutové EP "Young" a připravila mu následovníka s názvem "Charlotte". Sedm skladeb nahrála společně s producentem Andrewem Wattem (5 Seconds Of Summer, Miley Cyrus, Post Malone), kterému vypomohli i busbee, Happy Perez, Mag, Charlie Puth a Louis Bell. Kam se Charlotte Lawrence posunula, zjistíte na jejím YouTube.
  • Pilot - Mezi náma (Supraphon)
    Česká kapela Pilot přichází s dlouho očekávaným EP "Mezi náma". Osm písní završuje symbolickou první etapu skupiny. Podílela se na nich řada známých jmen jako Lukáš Chromek, Tomáš Konůpka (Mydy, 7krát3), Nero Scartch (Mydy) a Ondřej Žatkuliak (Rooftop Studio). Kam skupinu nasměrovali, zjistíte na stránkách vydavatelství Supraphon.
  • Blu DeTiger - How Did We Get Here? (Alt:Vision)
    Některá zahraniční média označují Blu DeTiger za baskytaristický idol nové generace. Její sláva vyletěla vzhůru díky TikToku a nyní budeme moc sledovat, jak se jí bude dařit i na klasickém hudebním trhu. Pro své debutové ípíčko nachystala celkem sedm skladeb na pomezí disca, funku, soulu, popu a rocku. Seznámit se s ní můžete na jejím YouTube.


Hilary Hahn - Paris (Deutsche Grammophon)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Hilary Hahn - Paris
Přední americká houslistka se po roční pauze vrátila zpět k hudbě a především k nahrávání. Jak už napovídá název "Paris", spojila své nové album s francouzskou metropolí. Natáčela jej společně s Filharmonickým orchestrem Radio France pod taktovkou Mikka Francka a pro jeho náplň vybrala "Poem pro housle a orchestr" francouzského skladatele a pařížského rodáka Ernesta Chaussona, "Houslový koncert č. 1, D-dur" Sergeje Prokofjeva, který měl premiéru právě v městě nad Seinou, a konečně "Dvě serenády" od Einojuhaniho Rautavaary. Finský skladatel je složil těsně před svoji smrtí právě pro Hilary Hahn, pařížský orchestr a jeho dirigenta. Nyní mají na tomto albu svoji premiéru. Ukázky můžete slyšet v e-shopu Presto Classical. Kolekce bude k dostání také na vinylu.


Demon Hunter - Songs Of Death And Resurrection
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: nu metal / metalcore

Demon Hunter - Songs Of Death And Resurrection
Křesťanských metalových kapel není mnoho, jednou z těch známějších jsou Demon Hunter, kteří "kopou" za tento žánr už od roku 2000. Nyní přicházejí s deskou "Songs Of Death And Resurrection", plnou přepracovaných verzí svých songů sesbíraných ze všech deseti studiových desek. Jsou mezi nimi i fanoušky nejoblíbenější kousky "I Am A Stone", "I Will Fail You", "Carry Me Down" a "The Heart Of A Graveyard". Vše pak doplňuje zbrusu nová kompozice "Praise The Void". Ochutnávka je k poslechu a ke zhlédnutí na YouTube.


Andrew Bird, Jimbo Mathus - These 13 (Thirty Tigers)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: americana / folk / bluegrass

Andrew Bird, Jimbo Mathus - These 13
Americký hudebník Andrew Bird prožívá v posledních letech poměrně úspěšné období. Jeho dvě alba získala nominaci na Grammy a díky tomu koncertuje například po boku Calexico. Na albu "These 13" navíc zavzpomíná na své působení ve swingových Squirrel Nut Zippers, v nichž se potkal s Jimbem Mathusem. Jak už trochu napovídá název, společnými silami nahráli celkem třináct písniček, které oscilují na pomezí folku, americany, bluegrassu a indie rocku. Zda vás zaujmou, zjistíte na Mathusově bandcampu.


Terror - Trapped In A World
web / Facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hardcore

Terror - Trapped In A World
Losangeleská hardcorová formace Terror vydává desku "Trapped In A World", na které najdete její vůbec nejranější nahrávky - ještě s kytaristou Toddem Jonesem. K celému nápadu zavzpomínat si a současně přijít s něčím novým přiměla muzikanty probíhající koronavirová pandemie. "Sice jsme byli všichni zavření doma a nemohli jsme cestovat, ale my tři (Scott Vogel, Todd Jones a Nick Jett - pozn.red.) jsme se zvládli sejít a jako za starých časů se pustili do práce," prozradil právě frontman Scott Vogel. Ukázku v podobě kousku "Overcome" najdete na Blabbermouth.net.


Quinn XCII - Change Of Scenery II (Sony Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Quinn XCII - Change Of Scenery II
Americký hudebník Mikael Temrowski, kterého známe spíše pod jménem Quinn XCII, se rozhodl svoji čtvrtou deskou navázat na šest let staré EP "Change Of Scenery" a připravil mu dlouhohrajícího následovníka. Dvanáct písniček mu pomáhal stvořit jeho kamarád ze školy Ayokay, k němuž se připojil ještě EDM hudebník Hazey Eyes a spolupracovník Shawna Mendese nebo Emily Warren Scott Harris. Přímo za mikrofonem ho doplnili ještě Jeremy Zucker, Alexander 23 a jeho dlouholetá kamarádka Chelsea Cutler. První ukázky z této poměrně popové desky nabízí Mikael na svém YouTube kanálu .


Tigers Jaw - I Won't Care How You Remember Me
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Tigers Jaw - I Won't Care How You Remember Me
Americká formace Tigers Jaw vznikla v roce 2005 v Pensylvánii a od té doby fanoušky rockové hudby potěšila šesti studiovkami, včetně té poslední, desky s názvem "I Won't Care How You Remember Me". Produkci jedenácti nových písní dostal na starost Will Yip, jenž v minulosti vypomohl také třeba Lauryn Hill, Panic! At The Disco nebo Keane. Úvodním singlem celé kolekce se stal kousek "Cat's Cradle". Klip k němu najdete na YouTube.


Ron Gallo - Peacemeal
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Ron Gallo - Peacemeal
"Peacemeal", tak se jmenuje nové dílo indie rockera Rona Gallo. Zrcadlí jeho pocity a stavy bezmocnosti poté, co byl kvůli vízové povinnosti vyhoštěn na tři měsíce z Itálie, kde má své rodné kořeny. Uzavřel se ve svém domě v Nashvillu a psal věci pro pro své novinkové album, na které nakonec nahrál většinu hudebních nástrojů. Nenechal se ničím omezovat a snažil se překročit veškeré konvence. Výsledkem je pestrá směsice devadesátkového hiphopu, r&b, podivného popu, jazzu a punku. Ochutnávat můžete na Ronově YouTube. Kolekce vychází i na kolorovaném vinylu.


Tip týdne

A Day To Remember - You're Welcome (Warner Music)<
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: metalcore

A Day To Remember - You're Welcome
Se sedmou řadovkou se hlásí o slovo americká rocková formace A Day To Remember. "You're Welcome" přichází po dlouhých pěti letech od předchozí studiovky "Bad Vibrations" a její produkci dostali na starost Colin Brittain a Jeremy McKinnon. Fanoušci mohou znát již pětici singlů - "Degenerates", "Resentment", "Mindreader", "Brick Wall" a "Everything We Need". Novinka v sobě snoubí žánry jako pop punk, pop, pop rock a metalcore, a jak je vidět podle dosavadních recenzí, takovou směsici můžete buď milovat, nebo zcela nenávidět. Ke které skupině se přidáte vy, zjistíte poslechem songů na YouTube.


Judith Hill - Baby, I’m Hollywood! (Regime)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: soul / funk

Judith Hill - Baby, I’m Hollywood!
Americká zpěvačka Judith Hill by mohla být považována za někoho, kdo nenosí právě štěstí. Nejprve byla vokalistkou Michaela Jacksona na připravované sérii koncertů "This Is It", posléze spolupracovala také s Princem, který jí pak dokonce produkoval debut "Back In Time". Nyní se někdejší finalistka čtvrté řady The Voice propracovala ke třetímu albu. Dostalo název "Baby, I’m Hollywood!" a Judith na něj sama napsala čtrnáct písniček. Míchá v nich především soul a funk a uslyšíte i odkazy na rhythm and blues a také gospel. Část z nich je k poslechu na zpěvaččině YouTube.


Witherfall - Curse Of Autumn (Mystic Production)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: dark melodic metal

Witherfall - Curse Of Autumn
Pokud máte rádi temnější odnož melodického metalu, nenechte si ujít novinku od Witherfall. Produkci alba s názvem "Curse Of Autumn" dostal na starost Jon Schaffer, kterého si můžete pamatovat z Iced Earth nebo Demons & Wizards. V závěrečných fázích vypomohl také Jim Morris, který dříve spolupracoval i se Savatage nebo Kamelot. Jednou z posledních ochutnávek je kousek "Anoither Face", který si můžete vychutnat na Youtube. Jak se vám líbí? O svůj názor se s námi podělte v komentářích!


Kolektivní halucinace - Reality (Indies Scope)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní folk

Kolektivní Halucinace - Reality
Trio Kolektivní halucinace vydává svou třetí řadovku. Jmenuje se "Reality" a pojednává o kulisách dnešní zvláštní doby. Deset skladeb se pohybuje v širokém hudebním spektru od akustických balad přes ambientní nálady až k experimentální elektronice. Oproti předchozí desce "Kosti" je na první poslech jasný rozdíl ve zvuku: velký prostor dostává syntezátor MicroKorg a díky producentovi Tomášovi Neuwerthovi se akustické nástroje proplétají těmi s elektronickým. Téma počinu popsal bubeník Tomáš Příkaský slovy: "V současnosti vedle sebe stojí Mickey Mouse, Dalajlama, Breivik, Donald Trump, Batman, Greta, Usáma bin Ládin a další, a když se člověk neorientuje v souvislostech, můžou jít všichni spolu ruku v ruce jako dobrá usměvavá parta." Co si pod tím představit, zjistíte z ukázek na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Fruit Bats - The Pet Parade
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk rock

Fruit Bats - The Pet Parade
Jedenáct zbrusu nových tracků přináší deváté album amerického nezávislého folk-rockového projektu Fruit Bats. Kolekci s názvem "The Pet Parade" pomáhat frontmanovi a představiteli kapely v jedné osobě Ericu D. Johnsonovi produkovat jeho kolega z Bonny Light Horseman Josh Kaufman. Výsledek oslavuje krásu a absurditu existence a vznikal - jako mnoho loňských alb - na dálku. Prvním singlem mimo album je "The Holy Rose" a můžete si jej poslechnout na YouTube profilu kapely. Studiovku lze chápat zároveň i jako oslavu dvacátého výročí existence Fruit Bats.


Chevelle - Niratias
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock / metal

Chevelle - Niratias
Po necelých pěti letech vysílá k posluchačům svůj tvrdý projektil americké rockové trio Chevelle. Bratři Pete a Sam Lofflerovi jej pojmenovali "Niratias". Ač se název může zdát poněkud podivný, jde o matrixovskou zkratku "Nothing Is Real And This Is A Simulation". Předzvěstí alba byly singly "Self Destructor" a "Peach", jejichž obsahovou a textovou temnotu můžete posoudit na YouTube kapely. Ta své čerstvé dílo popisuje jako nejnabušenější a nejprovokativnější ve své diskografii, a tak si na své přijdou především fandové ostrých rock-metalových riffů. Vychází i na vinylu.


V krátkosti

  • Alex Bleeker - Heaven On The Faultline (Night Bloom)
    Prakticky před rokem vydali Real Estate své poslední studiové album a nyní se jejich basista chlubí svou sólovkou, první, již vydává čistě pod vlastním jménem. Třináct songů míchá psychedelický rock, country, folk a indie. Poslechnout si je můžete na bandcampu.
  • Dimension - Organ (Warner Music)
    Pod pseudonymem Dimension se skrývá londýnský drum&bassový DJ a producent Robert Alexander Etheridge. Sedmnáct tracků vzniklo s přispěním řady hostů, jako jsou Liam Bailey, MC GQ, Arctic Lake, Cameron Hayes, Billy Lockett, Sub Focus, Culture Shock, Poppy Baskcomb, Clementine Douglas, TS Graye, Sharlene Hector nebo E11E. Některé z nich uslyšíte i na YouTube projektu.
  • Jay Gonzalez - Back To The Hive (Scopitones)
    Dalším, kdo si odskočil od své domovské kapely, je klávesista a kytarista Drive-By Truckers. Jedenáctka písní navazuje na už poměrně fousatý debut z roku 2012, a jak uslyšíte na jeho bandcampu, osciluje mezi indie rockem a power popem.
  • Jane Weaver - Flock (Fire Records)
    Anglická hudebnice, členka britpopové formace Kill Laura a folktronikového projektu Misty Dixon se na svém novém albu inspirovala libanonskými sentimentálními baladami, nahrávkami ruských aerobiků z osmdesátých let a australským punkem. Pakliže vůbec nemáte páru, co si pod tím představit, navštivte její bandcamp. Možná vás zaujme podobně jako světovou kritiku.
  • Arab Strap - As Days Get Dark (Rock Action)
    Po dlouhých šestnácti letech se vrací skotské indierockové duo. Malcolm Middleton a Aidan Moffat si k natočení jedenácti písniček opět přizvali producenta Paula Savage, kterého můžeme znát ze spolupráce s Mogwai, Franz Ferdinand anebo coby bubeníka The Delgados. Velký návrat si můžete vychutnat na YouTube formace.
  • Elizabeth And The Catapult - Sincerely, E (Compass Records)
    Americká písničkářka Elizabeth Ziman své nové dílo nahrávala během lockdownu nejprve sama v obývacím pokoji, později se k ní přidali i členové jejích The Catapult. Jak se samota a způsob vniku podepsaly na jejímu mixu barokního popu a indie folku, zjistíte poslechem tuctu songů na bandcampu.
  • The Spill Canvas - Conduit (Pure Noise)
    Pokud nebudeme počítat EP "Hivemind", čekali příznivci alternativních rockerů z Jižní Dakoty na jejich osmé album devět let. Nyní je čekání u konce a kapela se chlubí desítkou nových písní, v nichž přivítala i dva hosty - Nathana Husseye z The Explorers Club a Sherri DuPree-Bemis z dua Eisley. Jak to dopadlo, zjistíte na YouTube kanálu labelu Pure Noise.
  • W O L F C L U B - Just Drive - Part 1 (NewRetroWave)
    Anglické electropopvé trio se zjevně drží normy minimálně jednoho alba na rok a, i když by název mohl svádět k tomu, že jde pouze o EP, dvanáct písniček ve třičtvrtěhodinové stopáži vás z toho vyvede. Jak zjistíte i na bandcampu labelu NewRetroWave, s vokály autorům vypomohly Summer Haze, Jaki Nelson a Dora Pereli.
  • TIP - Chase Atlantic - Beauty In Death (Concord)
    Pakliže máte rádi alternativní r'n'b, mírně říznuté rapem a alternativním popem ve stylu The Weeknd nebo skupiny Tame Impala, neměla by vám utéct třetí deska této australské kapely. Připravila pro ni celkem dvanáct skladeb včetně jedné, na níž se podíleli Xavier Mayne a De'Wayne. Seznámit se s nimi můžete na jejich YouTube.
  • Kaiti Jones - Tossed
    Své druhé album vydává písničkářka z Cambridge v Massachusetts. Devět kousků, které na něj zařadila, natočila společně s Danielem Radinem ve stylu indie folk rocku. Uslyšíte je na jejím bandcampu.


Dále vychází:

Acid Mammoth - Caravan
Adult Mom - Driver
Ariel Posen - Headway
Azita - Glen Echo
Badlands - Djinn
Baest - Necro Sapiens (Mystic Production)
Barbarossa - Love Here Listen
Barra Brown - Lft:rt
Bernice - Eau De Bonjourno
Black Sabbath - Heaven And Hell (Deluxe Edition)
Black Sabbath - Mob Rules (Deluxe Edition)
Bonecraver - Evil
Brandy Clark - Your Life Is A Record (Deluxe)
Byrdi - Byrjing
Camilo - Mis Manos
Capo Lee, Shorty, Jme & Frisco - Norf Face
Dayeater - Sweet Earth
Dreamshade - A Pale Blue Dot
Drippin' So Pretty - Rest In Peace
Dylan Henner - Great Prairie Plains: Studies Of American Minimalism
Echodrone - Resurgence
Exek - Biased Advice
Fences - Failure Sculptures (Deluxe Version)
Feralman - Chapters 35-43
Field Works - Cedars
Frank Leone And Teardrop Estates - Sundrop
G.S. Schray - The Changing Account
Genesis Owusu - Smiling With No Teeth
Gillian Welch & David Rawlings - All The Good Times (Acony Records)
Glass Beach - Alchemist Rats Beg Bashful (Remixes)
Graham Wilkinson - Cuts So Deep
Grandson - Death Of An Optimist (Warner Music)
Griffin Brown - Il Y A
Guy Blakeslee (Of The Entrance Band) - Double Vision
Hasaan Ibn Ali - Metaphysics: The Lost Atlantic Album
Charles Ellsworth - Honeysuckle Summer
Charlie Peacock - Trout Creek Ranch
Chiasm & John Fryer - Missed The Noise
Ian Daniel Kehoe - Disco Body Buzz
Ian Sweet - Show Me How You Disappear
Ikoqwe - The Beginning, The Medium, The End And The Infinite
Il Y A - Il Y A
Iron Man - Hail To The Riff
Jesse Brewster - The Lonely Pines
Jesswar - Tropixx
John Sharkey Iii - Shoot Out The Cameras
John-Robert - Healthy Baby Boy, Part 1
Kali Uchis - Sin Miedo (Del Amor Y Otros Demonios) (Universal)
Kid Laroi - F*ck Love (Sony Music)
King Bong - Ogopogo
Laurie Berkner - Let’s Go!
Leandrul - Psychosis Of Dreams
Leon III - Antlers In Velvet
Lil Berete - Icebreaker 2
Lil Durk & Only The Family - Loyal Bros Compilation
Lil Kapow - Welcome To Pleasantville
Lorna Shore - Immortal
Louis Andriessen - The Only One (Warner Music)
Magefa - Exenteration
Mason Hill - Against The Wall (Warner Music)
Mattia Loris Siboni - Quiet Area Suite
Mere Women - Romantic Notions
Mother Of Mars (The Rapture’s Vito Roccoforte And Gabriel Andruzzi) - I Hear
Nacho Szulga 5 - Entramados Homeostáticos
Neil Young - Archives Volume Ii: 1972-1976 (Physical Release)
Nightfall - At Night We Prey
Nixil - All Knots Untied
Omb Peezy - Too Deep For Tears
Ottoman Turks - Ottoman Turks II
Paging Doctor Moon - Lost My Bodyb
Painted Shrines (Feat. Members Of Woods And Skygreen Leopards) - Heaven And Holy
Paper Anthem - Sign Language
Postdata - Twin Flames
Prism B!tch - Perla
Quintin Copper & Nas Mellow - Paradise
Rachika Nayar - Our Hands Against The Dusk
Rare Americans - Rare Americans 2
Regional Justice Center - Crime And Punishment
Rickolus - Bones
Riverside - Lost´N´Found - Live In Tilburg (Mystic Production)
Rutger Hoedemaekers - The Age Of Oddities
Různí - Coming 2 America (soundtrack)
Různí - Greatest Ever Jukebox Legends ()
Různí - Greg Belson’s Divine Funk
Různí - Intermission Reflections On A Year Of Upheaval
Různí - Post Office 5
Různí - Rhythms Of Zamuda: Music Inspired By Coming 2 America (soundtrack)
Say Darling - Before & After
Skinny Knowledge - Don’t Turn Out The Lights
Spam Javelin - The Three Chords Of The Apocalypse
Spirit Award - Lunatic House
Steve Almaas - Everywhere You’ve Been
Sullen - Nodus Tollens
The Drive - Can You Feel It
The Ghost Of Helags - We Came From The Stars
The Harvest Trail - Instinct
The Hyena Kill - A Disconnect
The Record Summer - Lay It Bare
The Sueves - Tears Of Joy
Thirdface - Do It With A Smile
Tokyo Police Club - Champ (10th Anniversary Edition)
Visionist - A Call To Arms
Vlad - Vlad
William The Conqueror - Maverick Thinker
Wolf King - The Path Of Wrath
Yungmorpheus - Thumbing Thru Foliage

Vychází na vinylu:
A Day To Remember - You're Welcome (Warner Music)
Acid Mammoth - Caravan
Arab Strap - As Days Get Dark
Ariel Posen - Headway
Azita - Glen Echo
Baest - Necro Sapiens (Mystic Production)
Barbarossa - Love Here Listen
Bernice - Eau De Bonjourno
Big Sean - Detroit 2 (Universal)
Declan O'rourke - Arrivals (Warner Music)
Dimension - Organ (Warner Music)
Dma's - Live In Brixton (Warner Music)
Fruit Bats - The Pet Parade
Goldfrapp - Seventh Tree (Warner Music)
Haken - Mountain (Mystic Production)
Chet Baker - (Chet Baker Sings) It Could Happen To You (Vinyl Reissue) ()
Chet Baker - Chet (Vinyl Reissue) ()
Chet Baker - Chet Baker In New York (Vinyl Reissue) ()
Chet Baker - Chet Baker Plays The Best Of Lerner And Loewe (Vinyl Reissue) ()
Chet Baker - In New York (Universal)
Ian Sweet - Show Me How You Disappear
Ikoqwe - The Beginning, The Medium, The End And The Infinite
Jane Weaver - Flock
Japan - Quiet Life (Warner Music)
John Norum - Face The Truth (Music On Vinyl)
Kid Laroi - F*ck Love (Sony Music)
Kings Of Leon - When You See Yourself (Sony Music)
Leon III - Antlers In Velvet
Lorna Shore - Immortal
Mason Hill - Against The Wall (Warner Music)
Occult Hand Order - The Chained The Burned The Wounded (Vinyl Release) ()
Osees - Levitation Sessions (Vinyl Release) ()
Owen Pallett - Island (Vinyl Release) ()
Painted Shrines - Heaven And Holy
Pat Metheny - Road To The Sun (Warner Music)
Postdata - Twin Flames
Riverside - Lost´N´Found - Live In Tilburg (Mystic Production)
Ron Gallo - Peacemeal
Testament - The Legacy (Music On Vinyl)
The Drive - Can You Feel It
The Wood Brothers - The Muse (Vinyl Reissue) ()
Thirdface - Do It With A Smile
Tigers Jaw - I Won’t Care How You Remember Me
Todd Rundgren - A Wizard, A True Star… Live (Vinyl Reissue) ()
Visionist - A Call To Arms
William The Conqueror - Maverick Thinker
Witherfall - Curse Of Autumn (Mystic Production)
Wolf King - The Path Of Wrath
Zara Larsson - Poster Girl (Sony Music)

EP:
Barley Passable - Hindsight
Beckerton - Unpacked Cases
Boom Years - Beaming
Byrthing - Visage
Davomakesbeats - Inexhaustible
Decent Criminal - Dc
Emét - Cheers & All The Best
Goldie - Inner City Life (2020 Remix)
Christie - Fish Out Of Water
Jahmed - Armani
Jaz Elise - The Golden Hour
Jessy Rose - Are You Home?
Juliet Quick - Glass Years
Mamii - Black Phoenix
Margaret Tracteur - Mettre La Charrue Devant Les B?ufs
Max Foreman - Underground
Oliver Jean And April March - Palladium
Petrolio - Club Atletico
Quiet Takes - San Fidel
Rinse - Wherever I Am
Som (Feat. Members Of Constants, Junius, And Caspian) - Awake
Thomas Blondet & Steven Rubin - Sea Songs
Wolfheart - Skull Soldiers

Reedice:
Edgar Broughton Band - Edgar Broughton Band Re ()
Haken - Mountain (Mystic Production)

NÁZORY
  • hmmm (Petr, 10.03.2021 12:26) Reagovat

    ani jeden český interpret
    stejně jako minulý měsíc a předminulý - vyjma raperů..
    to jsme to teda dopracovali...

    • Re: hmmm (David, co ho všichni nesnáší ale on je taky nesnáší, 10.03.2021 13:05) Reagovat

      Ale houby. Piloti nejsou vůbec žádný rap a Kolektivní halucinace prakticky taky ne. Tam je takovej nějakej přibližnej rap v jedný skladbě z deseti, zbytek je zpívanej. Označování žánrů je na musicserveru často velmi vtipné ;-)

  • Judith Hill - Baby, I’m Hollywood! zajímav, pes... (Anonym, 11.03.2021 07:59) Reagovat

    Judith Hill - Baby, I’m Hollywood! zajímav, pestrý, energický...díky za tip.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Fotogalerie: Zara Larsson předvedla kvality švédského elektropopu (11.03.2024 10:58)
- Naživo: Zara Larsson byla v Praze špičková! (07.03.2024 20:35)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Video: Kings Of Leon ohlašují novou řadovku klipem k singlu "Mustang". Koukají v něm ze střechy (27.02.2024 08:08)
- Minirecenze: "Venus" Zary Larsson je jen dalším kouskem do její průměrné sbírky (24.02.2024 09:00)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Billie Eilish Mirai Rush Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu