Britská rocková legenda Chris Norman je hlavním zahraničním tahákem letošní Benátské! s Impulsem

10.03.2023 09:43 - Tisková zpráva | foto: Chris Norman

Hlavní zahraniční hvězdou 29. ročníku Benátské! s Impulsem bude majitel legendárního chrapláku Chris Norman. Na hlavní stage ve sportovním areálu ve Vesci u Liberce vystoupí s největšími hity své bohaté kariéry v pátek 28. července.

"O Benátské jsem slyšel, že je na ní vždy úžasná atmosféra. Těším se, až se o tom přesvědčím na vlastní kůži, a věřím, že si to všichni dohromady užijeme," říká Chris Norman. Jeho hlas je fanouškům znám z hitů jako "Midnight Lady", "Living Next Door To Alice", jehož českou verzi nazpíval Karel Zich, či duetem se Suzi Quattro "Stumblin' In", v české verzi "Zkomoliny". Další úspěšnou českou předělávkou Normanových písní je "Mýdlový princ" od Václava Neckáře, původně "Needles and Pins".

"Jsme rádi, že se nám s Chrisem podařilo domluvit, protože Benátská! s Impulsem je největší český festival mainstreamové hudby. A kdo by u nás jeho hity neznal," říká Pavel Mikez, spolumajitel a ředitel festivalu. Legendární zpěvák se do Česka vrátí po několikaleté pauze.

Zástup českých hvězd nově rozšířili Rybičky 48, kteří loni vyprodali svůj venkovní megakoncert za rekordní tři hodiny a osmnáct minut. "V letošním roce oslavíme dvacet let, a proto odehrajeme pouze dvacet koncertů. Festivaly si proto pečlivě vybíráme, ale na Benátské chybět nemůžeme," říká frontman Kuba Ryba. Do areálu Vesec přivezou svou Monster Show plnou speciálních světelných a pyrotechnických efektů, kterou mají vymazlenou jako málokterá domácí kapela. "S kluky z Rybiček mě pojí letité přátelství, a dokonce mi spoluprodukovali jedno album mojí kapely," říká spolumajitel festivalu a zároveň frontman skupiny Doctor P.P. Petr Pečený. "Kuba mi navíc napsal skvělou píseň 'Jsem dokonalej', která patří na našem koncertě k těm nejúspěšnějším," pokračuje doktor a jedním dechem popisuje letošní line-up, který osloví široké publikum.

"Nejčerstvěji máme potvrzené právě Rybičky 48, dále Davida Kollera a zcela výjimečně na velkém festivalu vystoupí i Jarek Nohavica. Potvrzenou účast máme také od Mirai, Mňágy a Žďorp, Horkýže Slíže a spousty dalších."

Pavel Mikez doplňuje, že stejně jako každý rok i letos budou v programu připravené perličky. "Rozhodli jsme se, že čtvrteční festivalový den věnujeme našim drahým sousedům. V rámci Slovenského večera tak vystoupí například No Name, Richard Müller nebo Peter Nagy. V sobotu je pak jedna ze tří stagí celý den vyhrazena pro největší stars mladé scény, jako jsou Viktor Sheen, Sharlota, Yzomandias a další."

Benátská! s Impulsem je dlouhodobě označována za nejčistší český festival. Další jeho velkou předností je pohodová atmosféra, zvláště vhodná pro celé rodiny i s dětmi. Kromě hudby je vždy připraven bohatý doprovodný program a samozřejmostí jsou i výborné jídlo a pití. Nespornou výhodou je i skvělá dostupnost - z Prahy je možné na festival dojet za 45 minut. Připraven je i dostatek parkovacích ploch; spojení s centrem Liberce navíc zajišťuje posílená hromadná doprava. Festival opět získal záštitu hejtmana Libereckého kraje Martina Půdy a primátora Liberce Zámečníka

Už 29. ročník festivalu Benátská! s Impulsem proběhne 27.7.-30.7.2022 v Liberci v areálu Vesec.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY