Birdy v klipu ke katebushovskému singlu "Raincatchers" vzpomíná na nevinnost dětství

08.03.2023 08:01 - Kateřina Spacek | foto: Thibault Theodore

Birdy vyrazila do boje před jedenácti roky s výraznou coververzí písně "Skinny Love" od Bon Iver, ze které se stal mezinárodní hit. Následovalo deset let, během nichž tato anglická umělkyně výmluvně promlouvala ke svým fanouškům na čtyřech albech.

Nadcházející deska "Portraits", která vyjde 14. července, bude na rozdíl od těch předchozích o něco teatrálnější a popovější. První ochutnávkou z ní je singl "Raincatchers", který tak trochu připomíná Kate Bush. Má až gotický nádech. Mísí se v něm temnota s podivnou přitažlivostí. Snad se tatáž atmosféra nevytratí, až se zpěvačka ocitne na pódiu.

Doprovodný klip režíroval Max McLachlan. Mladou verzi muzikantky ztvárnila Eleanor Hockley. Celý snímek má podivně potemnělou atmosféru, ze které ale přece jen něco vyzařuje. Snad je to ta malá Birdy, která zde působí jako jakýsi kontrast? Že by se snad nechala inspirovat Orwellovou knihou "1984"? Část videa se odehrává v krabici, do které nahlíží dospělá interpretka. Děj se zde několikrát opakuje, pak ale dojde k nečekanému zvratu. K jakému? Podívejte se níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY