Lamb Of God spojili síly s Kreator. Výsledkem je nabroušená skladba "State of Unrest"

16.02.2023 14:39 - Jiří V. Matýsek | foto: Nuclear Blast

Velká metalová jména z obou stran oceánu, Němci Kreator a Američané Lamb Of God, vyrážejí na společné evropské turné, které se mělo původně uskutečnit už v roce 2020. Teď na něj láká nová píseň nazvaná stejně jako samotná šňůra, tedy "State Of Unrest".

Nabroušený song napsali společně Mille Petrozza a Mike Morton. Původně zamýšleli, že by jej nazpíval Riley Gale z formace Power Trip. Ta totiž měla sehrát roli předskokana na plánovém turné. Jenže frontman texaských thrashmetalistů v srpnu 2020 v pouhých 34 letech zemřel, a tak se o vokály nakonec podělil Petrozza (za Kreator) a Randy Blythe (za Lamb Of God). Veškeré výdělky z prodeje singlu půjdou na charitu, konkrétně na podporu Dallas Hope Charities, která poskytuje podporu a přístřeší bezdomovcům z řad LGBTQ+ komunity.

Ačkoliv obě kapely pracuji se žánrem thrash metalu, jejich pojetí je odlišné. A právě v tomto spojení Evropy a Ameriky, sekaného, naštvaného stylu Kreator a více groovy přístupu Lamb Of God, tkví největší napětí šlapající skladby. Výsledkem je vyrovnaný souboj a rovnocenná spolupráce. Vzniklo k ní i povedené animované lyric video, které chytře rozlišuje, komu která vokální linka patří.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY