Taylor Swift ve svůdném videoklipu "Lavender Haze" tančí v levandulové cloně

29.01.2023 09:37 - Kateřina Spacek | foto: Republic Records

Taylor Swift se s každým albem lepší a lepší a její vizuály nepřestávají překvapovat. Před pár dny vydala video k písni "Lavender Haze", které se směle zařadí k zástupu jejích nejlepších klipů. Singl pochází z desky "Midnights" a patří rozhodně k těm, co si člověk musí poslechnout několikrát po sobě.

Ve snímku je - jak název napovídá - spousta levandulové a fialové barvy. Taylor tančí ve fialové cloně, má na sobě fialový péřový kabát a estetika se nachází někde uprostřed snění a svůdnosti. A taky se tu mihne herec Laith Ashley!

Ale pěkně od začátku. Videoklip se vyznačuje klasickou swiftovskou metaforou. Zpěvačce nad hlavou visí šedý mrak, zatímco zpívá o svém milém. Pak zažehne sirku, která září jak jinak než levandulovým plamínkem, a následně se pustí do tance.

A nebyla by to Taylor Swift, aby do klipu neschovala zase několik hádanek. Někteří fanoušci poukazují na to, že levandule je spojována s queer komunitou, kterou interpretka podporuje. Někdo si zase všimne, že kapr koi plující vesmírem může poukazovat na kytaru, na kterou hrála během turné "Speak Now". Kolik dalších skrytých odkazů najdete vy?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY