Kytarový virtuos Steve Vai míří do Brna a Prahy

20.01.2023 09:17 - Jiří V. Matýsek | foto: Lucie Levá

Když si vás do své kapely vybere Frank Zappa, znamená to, že umíte hrát zatraceně dobře. Přesně to se v roce 1980 stalo americkému kytaristovi Steveu Vaiovi. Už tehdy dva roky přepisoval pro Zappu notové party pro muzikanty, a když k němu do skupiny nastoupil, bylo mu dvacet. Se Zappou strávil tři roky a hned poté nastartoval úspěšnou sólovou kariéru. Nyní Steve Vai míří v rámci svého Inviolate World Tour i do České republiky, kde zahraje hned dvakrát. První vystoupení se uskuteční 28. dubna v klubu Semilasso v Brně, o den později se přemístí do Lucerna Music Baru v Praze.

"Naše předchozí podzimní turné po Severní Americe bylo vynikající. Já i kapela jsme naladěni a připraveni jako nikdy předtím. Jsem nadšený, že konečně přivezeme kytaru Hydra do Evropy, protože jsem to při minulém turné nestihl. Odezva na desku 'Inviolate' byla nesmírně pozitivní, což se projevilo v tisku, návštěvnosti i v energii publika, a tak se na toto evropské turné moc těšíme," nechal se slyšet kytarista.

Vai přijede do Evropy vyzbrojen loňskou, velmi dobře přijatou deskou "Inviolate", ale rovněž připravovanou novinkou s názvem "Vai / Gash", archivní nahrávkou, která na vydání čekala více než tři desetiletí. Vznikla prý téměř jako proud vědomí, když Steve Vai toužil napsat hudbu, kterou by poslouchal při dlouhých motorkářských jízdách s přáteli. Jedním ze spolujezdců byl i John "Gash" Sombrotto, který na desce zpívá.

Prodej vstupenek na oba koncerty odstartoval v pátek 20. ledna v sítích Ticketmaster a Ticketportal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY