Zemřel Jeremiah Green. Bubeník Modest Mouse ve věku 45 let podlehl rakovině

02.01.2023 19:23 - Kateřina Spacek | foto: Marie Trávníčková / musicerver.cz

Dne 31. prosince 2022 náš svět opustil Jeremiah Green, zakládající bubeník rockové skupiny Modest Mouse. Zemřel jen několik dní poté, co kapela oznámila, že mu byla diagnostikována rakovina čtvrtého stupně. Bylo mu 45 let.

"Dnes jsme ztratili našeho drahého přítele Jeremiaha. Uložil se k odpočinku a jeho život jednoduše vyhasl," uvádí se v prohlášení, které muzikanti v sobotu zveřejnili na svých sociálních sítích.

Modest Mouse původně sídlili na předměstí Seattlu v Issaquahu, později se přestěhovali do Portlandu. K jejich jménu je inspirovala spisovatelka Virginie Woolf, která kdysi popsala obyčejné lidi jako "skromné myši".

Zvuk kapely ovlivnily mimo jiné formace jako Talking Heads a XTC, sama debutovala v roce 1996 albem "This Is a Long Drive for Someone with Nothing to Think About" a vybudovala si značnou přízeň kritiků. Se čtvrtou deskou "Good News for People Who Love Bad News" a singly "Float On" a "Ocean Breathes Salty" pak přišel mainstreamový úspěch.

V době vydání "Good News for People Who Love Bad News" v roce 2004 se Green zhroutil a nakrátko skupinu opustil. Vrátil se až na natáčení novějších alb, včetně "Strangers to Ourselves" a "The Golden Casket", které vyšlo v roce 2021.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY